ΓΑΥΡΙΟ - ΚΟΡΘΙ: Μπαίνουν μπροστά τα λιμενικά έργα!...

  

 Και εγένετο ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ στο ΓΑΥΡΙΟ!!! Προς μέγιστη θλίψη των καταγγελόντων της ομάδας Καπάκη-Σουσούδη! Πως να το αντέξουν οι οπισθοδρομικοί; Πάντως έκαναν ότι μπορούσαν να το... σταματήσουν! Καταγγελίες στο Λιμενικό, στην Αστυνομία, στην Πολεοδομία... Καταγγελίες παντού. Όμως η νομιμότητα επικράτησε και το έργο ολοκληρώνεται...

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου υπογράφησαν 2 σημαντικές προγραμματικές συμβάσεων, για τα Λιμάνια Γαυρίου και Κορθίου στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Λοτσάρη και του εντεταλμένου συμβούλου Γ Μαντζώρου:

Το νόμιμο και χρήσιμο έργο ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες. Με πρωτοβουλία του Γ. Μαντζώρου και την βοήθεια του εργολάβου Μπίλι και μιας ομάδας ανθρώπων του Γαυρίου. Σε λίγες μέρες θα μπορεί ελικόπτερο να προσγειώνεται ημέρα σε συγκεκριμένο χώρο στο Γαύριο για όλες τις ανάγκες της Υδρούσας και δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν σε έρημες περιοχές ή 40 χιλιόμετρα μακριά στην Χώρα.

(α) Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Άνδρου και του Λιμενικού Ταμείου για την υλοποίηση του έργου '' ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΙΜΕΝΑ ΓΑΥΡΙΟΥ'' ύψους 426 000 ευρώ. Στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης ο Δήμος Άνδρου αναλαμβάνει την  δημοπράτηση, επίβλεψη και εκτέλεση κτλ, ενώ το Λιμενικό Ταμείο την χρηματοδότηση. Πρόκειται για την μελέτη που είχε υλοποιήσει η αείμνηστη Ζωή Μήλιου το 2009 (επί Δήμου Υδρούσας και δημάρχου Κυριάκου Θωμά) και παρέμενε στα συρτάρια του Δήμου Άνδρου για πάνω από 10 χρόνια. Πρόκειται για παρεμβάσεις, που θα βοηθήσουν σημαντικά το βασικό λιμάνι του νησιού.

Στοίχειωσε επί 11ετία το λιμάνι του Κορθίου. Επιπλέον την 5ετία Σουσούδη ξεχάστηκε. Τώρα ξεκινά να πάρει πάλι εμπρός. Με μελέτες και χρηματοδότηση. Ίσως γι' αυτό άρχισε καταγγελίες για τα λιμάνια ο Γ. Τρανάκος. 

(β) Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Άνδρου και το Λιμενικού Ταμείου για την επίβλεψη της εκπόνησης των απαραίτητων μελετών αποπεράτωσης των λιμενικών και χερσαίων εγκαταστάσεων του αλιευτικού καταφυγίου Κορθίου. Πρόκειται για έργο που σταμάτησε να εκτελείται το 2009 όταν ο εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος και αποχώρησε , αφήνοντας το έργο ημιτελές και η διοίκηση Σουσούδη ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ λόγω ανικανότητας να συνεχίσει. Το έργο ξέμπλεξε από την γρανάζια της γραφειοκρατίας από την διοίκηση Λοτσάρη με πρωτοβουλία κι εδώ του Γιώργου Μαντζώρου και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έγινε η παραλαβή του Λιμανιού-Κορθίου για να καταστεί δυνατή η συνέχιση του. Με την ολοκλήρωση αυτών των μελετών και την εξεύρεση της απαραίτητης χρηματοδότησης θα καταστεί δυνατή η εκ νέου δημοπράτηση και ολοκλήρωση του λιμανιού.

Έργα σήμερα κόντρα στην αδράνεια του χτες 

Κι εκεί που επί 5ετία η διοίκηση Σουσούδη δεν είχε κάνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ με το Λιμενικό Ταμείο Τήνου - Άνδρου και οι Βόσσος, Καπάκης και τα άλλα παιδιά πηγαινοέρχονταν αρχικά με άδεια χέρια και περίμεναν το "μάνα" εξ ουρανού και στη συνέχεια τα υπόλοιπα παιδιά συνεδρίαζαν "εξ αποστάσεως" και από όλους πήγαιναν μόνο ο Λάσκαρης με τον Αστρά. Και τι να έλεγαν και τι ομολογούσαν χωρίς πρόγραμμα, προτάσεις και σχέδιο από την προηγούμενη διοίκηση μιας και το "μεγάλο σχέδιο" τα δύο τελευταία χρόνια του Σουσούδη ήταν η "μεγάλη έξοδος" από αυτό. 

Δεκάδες ήταν μέχρι σήμερα τα σκάφη που χρησιμοποίησαν τη νέα γλίστρα που έφτιαξε ο Γ. Μαντζώρος στο Γαύριο με χρηματοδότηση του Λιμενικού Ταμείου και συνεισφορές ιδιωτών (πχ ο εργολάβος Μπίλις κλπ. Αλήθεια που πήγαιναν όλοι αυτοί, καθώς η Υδρούσα δεν είχε πριν ούτε μια; Προφανώς παράνομα στις αμμουδιές και στις παραλίες. Στη φωτογραφία η νέα ασφαλής γλίστρα του Γαυρίου επί το έργον...  

Και να που ξαφνικά με τη διοίκηση Λοτσάρη άρχισε να "βρέχει" έργα στο λιμάνι του Γαυρίου!!! Και μπαίνουν μπροστά μελέτες και για το ξεχασμένο λιμάνι Κορθίου. Τι έχει συμβεί; Μα επιτέλους ανέλαβε ένας σοβαρός, μεθοδικός κι εργατικός άνθρωπος, ο Γιώργος Μαντζώρος και τρέχει καθημερινά τα έργα στα ξεχασμένα λιμάνια του νησιού. Και ακόμα συνέβη ότι ο δήμαρχος Λοτσάρης στράφηκε αποφασιστικά προς το Λιμενικό Ταμείο πηγαίνοντας πολλές φορές ο ίδιος προσωπικά στις συνεδριάσεις του Ταμείου στην Τήνο δίνοντας κύρος στην παρουσίαση των μελετών της Άνδρου. 

Η Άνδρος - επιτέλους - εργάζεται και δεν "επικοινωνεί" στο facebook της ζωής των Καπάκη-Σουσούδη. Και προσκομίζει φακέλους με μελέτες και διεκδικεί με σχέδιο έργα για το λιμάνι του Γαυρίου. Και επιπλέον ξεκινά να διεκδικεί μελέτες για την συνέχιση των έργων και στα άλλα λιμάνια της. Και το Λιμενικό Ταμείο ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες μελέτες που ΥΠΗΡΧΑΝ, αλλά κανείς Σουσούδης ή Βόσσος δεν είχε ξεθάψει. Ο δήμαρχος Σουσούδης ΠΟΤΕ δεν είχε ασχοληθεί με τα λιμάνια της Άνδρου και ΠΟΤΕ δεν υπήρξε κάποιος σύμβουλος του με full-time απασχόληση με το Λιμενικό Ταμείο που μόνο αυτό έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί μελέτες έργων. Τώρα υπάρχει ο Γιώργος Μαντζώρος, ο οποίος για την συνεχή δραστηριότητα του έχει δεχτεί τόσες και τόσες προσωπικές επιθέσεις επί 10μηνο...  

Ένα ακόμα σε εξέλιξη έργο στο λιμάνι Γαυρίου. Ο σταθμός της νότιας προβλήτας κρίθηκε στατικά ακατάλληλος και επικίνδυνος θα γκρεμιστεί προσεχώς. Στη θέση του θα ανοικοδομηθεί με χρηματοδότηση του Λιμενικού Ταμείου νέος και σύγχρονος. Ποιος είχε ασχοληθεί πριν μαζί του να διαπιστώσει την επικινδυνότητα του; Κανείς! Ποιος σκέφτηκε να σχεδιάσει νέο; Κανείς! Όμως και γι' αυτό διαμαρτυρήθηκαν οι της "οπισθοδρομικής κομπανίας"!!!

Βλέποντας αυτή την ενεργητικότητα μια σειρά από ιδιώτες επιχειρηματίες και τεχνίτες του Γαυρίου δραστηριοποιούνται και οι ίδιοι και συνεισφέρουν σε αρκετά έργα. Το Γαύριο ξύπνησε προς μέγιστη θλίψη της ομάδας Καπάκη (Τασούλας Μαμάη και Βασίλη Αδάμη και του απόντος Σπύρου Τσαούση), της ομάδας Σουσούδη (των διαρκώς καταγγελόντων όλα Α. Αντώνογλου και Γ. Τρανάκου) και προς μέγιστη στενοχώρια του προέδρου του Τοπικού, που έφτασε να εκδίδει θλιμμένες ανακοινώσεις... για όσα γίνονται!!!

Για όλους αυτούς που υπογράφουν ασταμάτητα υπέρ της στασιμότητας και την οπισθοδρόμηση των λιμανιών ο Γ. Μαντζώρος αποδεικνύεται χαλκέντερος και απαντά καθημερινά σε έργα. Σε σημείο που να μην μπορούν πια να τον παρακολουθήσουν γιατί... έχουν και άλλες δουλειές! Και η ενασχόληση τους με το Γαύριο της ζωής τους ήταν και είναι περιστασιακή, καταγγελτική και γεμάτη πολιτικάντικες σκοπιμότητες. Κάτι που πλέον είναι εμφανές σε όλους. Γι΄αυτό και ολοένα λιγότεροι δίνουν σημασία στην βιοτεχνία καταγγελιών τους, ενώ ολοένα και περισσότεροι εστιάζουν και χρησιμοποιούν τα έργα που ήδη γίνονται...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καπάκης; Πρέπει να φταρνίζεται έντονα τις τελευταίες μέρες. Ο δήμαρχος Κυθήρων του ετοιμάζει πεσκέσι με τον εισαγγελέα. Μείνετε συντονισμένοι. Μάλλον το ελικοδρόμιο θα του φανεί χρήσιμο τελικά

This comment was minimized by the moderator on the site

Σωστά, άλλη η χρήση του πεδίου προσγείωσης. Δεν υπάρχουν τακτικές πτήσεις, και λειτουργεί μόνο για έκτακτες περιπτώσεις. Το ελικόπτερο μπορεί ο πιλότος με δική του ευθύνη να το προσγειώσει όπου θεωρεί ασφαλές σημείο. Συνυπεύθυνος είναι ο εκμεταλλευτής του ελικοπτέρου. Εδώ τα προσγειώνουν σε ταράτσες φυλακών, σε ταράτσες νοσοκομείων, σε χωράφια, σε γήπεδα και όπου αλλού. Προφανώς δεν ενδιαφέρουν κάποιους οι ανθρώπινες ζωές όταν τα λεπτά της ώρας είναι κρίσιμα για να σωθεί κάποιος συνάνθρωπός μας. Μικροπολιτικοί και μικροπολιτική διαλέγετε και παίρνετε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι τάπες είναι ατελείωτες. Οι δε σφαλιάρες που εισπράτουν οι νοσταλγοί της 5ετίας είναι σβουρηχτές. Και πλαφ και τσαφ οι σβέρκοι έχουν κοκκινήσει . Τι έχουν να μας πουν τώρα οι Λαζαροι , Οι Νικολάκηδες ,οι Κατερήνες απο τη Μεσσαριά ,... Οι Αντώνηδες και οι Γιαννάκηδες; Έχει μείνει καμμιά λακούβα ακάλυπτη; Το χαντάκι στο Κουρέλι το καθαρίσες δήμαρχε; Τα φώτα της Κατερίνας της τα άλλαξες δήμαρχε; Με την άλλη κακομοίρα που την άφησες να μας την πάρουν πίσω στην εφορία της Αθήνας γιατί σταθήκατε τόσο σκληροί; Μόνο 8 χρόνια απόσπαση είχε η κοπέλα στην Ανδρο, ούτε κόρη του Μητσοτάκη να ήταν. Αχ αχ δημαρχε και αντιδήμαρχε θα σας μαλώσω....!!!!
Ένα έχω να πώ ....Δήμαρχος , Μαντζώρος και Γιαννίσης δίνουν ρέστα οργάνωσης,τακτοποίησης και μεθοδικότητας. Μπράβο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους τάξη , έργα , καθαριότητα και οργάνωση στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Χρόνια είχαμε να δούμε τέτοια πράγματα. Καλά , δε συζητώ για τη μαυρη 5ετία που περάσαμε .

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα άστρα δεν κατάφεραν να την βοηθήσουν ούτε πριν 4 χρόνια που καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλακή για συκοφαντική δυσφήμιση. Καμαρώστε στο διαδίκτυο τα χαϊρια της "αστρολόγου" που έχει το θράσος να μας κουνάει και το δάχτυλο!!! Σα δε ντρέπεται!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ενοχλούνται πολλοί που επιτέλους μπαίνει τάξη και νοικοκυριό στα πράγματα, με νόμους, μελέτες, πρόγραμμα, και όλα τα συναφή. Επιτέλους η νέα αρχή έδειξε ότι είναι εκτός λογικής της, οι αυθαιρεσίες και οι παρανομίες . Ενοχλούνται πολλοί που επιτέλους βλέπουμε έργα αντί για οικογενειακές φωτογραφίες, σέλφις και τουριστικές ατραξιόν. Μόνο μια απορία υπάρχει: Αυτή η θερινή τουρίστρια - κομίτης, το κατεβατό για τις λάμπες και τα άλλα της πονήματα, το έγραψε μόνη της; Το δόντι το κατάπιε ή ακόμα; Αν και μεταξύ μας τώρα, και να πάθει κάτι έχει το μέσο...Να θυμάστε το όνομα. Θα το δούμε ως ανταπόδοση σε εκλογικό χαρτάκι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μεταξύ 2009 και 2015 μεσολάβησαν κάτι χρόνια για τα οποία δεν μιλάς....
Επίσης δεν κάνεις αναφορά σε αδειοδοτήσεις ή έστω γνωμοδοτήσεις από τις πλέον αρμόδιες υπηρεσίες, λ.χ Υ.Π.Α.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Γράφουμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τι δεν έγινε και τι δεν έγινε. Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε πρόβλημα σας. ΔΕΝ χρειάζεται αδαή άδεια από ΥΠΑ για ημερήσια προσέγγιση πεδίου. Διάβασε να μάθεις...
Τις ύβρεις στις επιστρέφουμε γιατί ως αδαής μόνο ύβρεις μπορείς να γράφεις...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Θεωρω αδιανόητο να μην υπάρχει απαγόρευση στην παραλία λιμένος Γαυρίου και χρήση της νέας γλίστρας!
Εγώ προχτές Σάββατο , μην γνωρίζοντας για αυτήν , κατευθύνθηκα με το φουσκωτό μου στη παραλία Γαυρίου να ρίξω το σκάφος μου.
Προφανώς επειδή σεν είμαι ντόπιος δεν με ξέρουν εκεί στην Αμμουδιά , μου είπαν μάλιστα και σε έντονο ύφος, ότι υπάρχει κυρία γλιστρά και αφού τους είπα ότι δεν το γνώριζα, πήγα εκεί που μου υπέδειξαν και πραγματικα εντυπωσιάστηκα !
Από την άλλη μερα από δυο περίπου ώρες, είδα εκεί στην παραλία Γαυρίου , προφανώς κάποιους ντόπιους , να ρίχνουν και να σκάβουν την αμμουδιά τα σκάφη τους.
Εξοργίστηκα και με αφορμή το πιο πανω σχόλιο αναγνώστη αας, ζητάω κι εγώ ααν παραθεριστής του νησιού έσω και είκοσι χρόνια, ίση μεταχείριση και εφαρμογή για όλους της νομιμότητας.
Μου είπαν μάλιστα να απευθυνθώ στο ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ και να αναζητήσω τον κύριο Μαντζώρο. σαν υπεύθυνο Λιμανιού, αλλά δεν είχαν το τηλέφωνο του .
Προσθέτω κι εγώ μερα το γεγονός αυτό την ανάγκη εφαρμογής για όλους της νομιμότητας και παράλληλα την χρήση της νόμιμης γλίστρας.γιατι προφανώς αυτά πρέπει να ισχύουν σε πολιτισμένα μέρη, που θέλουν ανάπτυξη, οργάνωση και τουρισμό !

This comment was minimized by the moderator on the site

Η ΝΕΑ ΓΛΙΣΤΡΑ - ΚΟΣΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΑΥΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ !!!!
ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΚΑΦΑΤΟΥΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΓΑΥΡΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΗΡΙΩΔΗ ΤΡΕΙΛΕΡ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ ΑΛΛΟ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ .
ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΤΖΩΡΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΗΝ ΝΟΜΟΜΟΤΗΤΑ,ΤΗΝ ΤΑΞΗ .
ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ, ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΟΜΙΜΗ ΓΛΙΣΤΡΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ.
ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΑΝΕΛΚΥΣΗ Ή ΚΑΘΕΛΚΥΣΗ ΣΚΑΦΟΥΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΑΥΡΙΟΥ, ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΛΙΣΤΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΤΖΩΡΟ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΟΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΓΛΙΣΤΡΑ ΑΥΤΗ !
ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΥΤΟΥ, ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΑΥΡΙΟΥ.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΑΥΡΙΟΥ .
ΑΣ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΤΖΩΡΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΛΊΣΤΡΑΣ.
ΤΕΛΟΣ, ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΛΕΜΕ, Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΛΙΣΤΡΑΣ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΑΙΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΓΑΥΡΙΟΥ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η ΓΛΙΣΤΡΑ ...ΕΤΣΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΑ...