Αγώνες, αγωνιστές και "αγωνιστές"...

 

Κάθε αγώνας θέλει μια τακτική και μια στρατηγική. Αν γίνεται στην τύχη παραμονεύει η αποτυχία. Αναρωτηθείτε πως μεθόδευσαν έναν αγώνα αυτοί που λένε «όχι σε όλες τις Α/Γ». Κατ' αρχή χώρισαν την Άνδρο – κατά το αρχέγονο «αριστερό πρότυπο» - σε "αγωνιστές" και "πουλημένους". Βρεθήκαμε σε προηγούμενη επιτροπή όπου ήταν και δύο "αγωνιστές". Κι αυτοί και αντί διαλόγου που θα συσπείρωνε την πλειονότητα προωθούσαν "αγωνιστικούς διαχωρισμούς" και επιλεκτικότητα στην πληροφόρηση όπως αυτή την εννοούσαν. Ο πλήρης διαχωρισμός. Για στενά πολιτικούς λόγους ο ένας, για καθαρά ιδεολογικούς λόγους ο άλλος.

 

Ακούσαμε πολλά από όσα είπε κι έκανε και η σημερινή επιτροπή που στήθηκε χωρίς διάλογο με όλους στην Άνδρο, αλλά πάνω στο αγωνιστικό που όρισε αυτή: "όλα ή τίποτα"! Κατ' αρχή απέκλεισε κάθε επαφή με όλους όσους έχουμε μια διαφορετική άποψη, η οποία λέει διαπραγμάτευση προς όφελος του νησιού με κάποιους ομίλους που δεν ενοχλούν και αποκλεισμός των ομίλων Κοπελούζου και Μυτιληναίου που ενοχλούν. Ακούσαμε πολλά για το δικαίωμα τους να λένε σε όλες τις επιτροπές τους ότι προπαγανδιστικό ή ψεύτικο θέλουν, να βρίζουν ή να περιαυτολογούν. Αλλά να αποκλείουν όλους όσους έχουμε μια διαφορετική τακτική που μπορεί να μην είναι "όλα ή τίποτα", αλλά που αποκλείει τα δύσκολα. οριοθετεί τα νόμιμα και κερδίζει για το νησί οφέλη.  

Όλοι αυτοί που έχασαν τον ύπνο τους την Τρίτη "μέθυσαν" από το αγωνιστικό κλίμα της επιτροπής τους και του εαυτού τους και προχώρησαν μόνοι τους στο ξάγναντο κάποιες φορές λασπώνοντας την πολιτική ηγεσία ηγεσία του νησιού κι όσους έχουμε διαφορετική άποψη ζητώντας διαπραγματεύσεις υποκύπτοντας σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και κάποιες άλλες φορές βρίζοντας υποκύπτοντας σε προσωπικές σκοπιμότητες. Έτσι όρισαν και περιόρισαν οι ίδιοι το πεδίο του"δικού" τους αγώνα. Αφήνοντας έξω την πλειοψηφία της Άνδρου.

Το βίντεο των "αγωνιζομένων" έτσι χωρίς πρόγραμμα. Καταγράφουν οι ίδιοι μέσα σε 4 λεπτά όλη τη διαδρομή τους από το "δεν θα περάσουν" στο "δυστυχώς πέρασαν"... 

Κάναμε χιούμορ στο σχόλιο μας χτες γιατί ήταν οι ίδιοι που δήλωναν "ηρωικά" στη δική τους κάμερα πως "δεν θα φύγουν από το λιμάνι αν δεν φύγουν τα μηχανήματα". Και τέσσερις ώρες αργότερα ήταν οι ίδιοι που αυτο-διαψευδόμενοι είχαν φύγει όλοι. Κι είχαν μείνει μόνο οι "ένδοξες δηλώσεις αντίστασης" για κατανάλωση στις δικές τους κάμερες. 

Αγαπητοί μου έτσι δεν γίνονται αγώνες. Έτσι κάποιοι λένε "αγωνιστικές" πομφόλυγες μόνο και μόνο για να εκτονωθούν. Αυτοπροσδιορίζονται "αγωνιστές" και φτιάχνουν μόνοι τους "αγωνιστικά" όρια. Στο τέλος μένουν χωρίς συμμάχους. Και δεν αναρωτιούνται γιατί δεν βρίσκουν κανέναν δίπλα τους. Μόνο τους φταίνε... οι άλλοι! Και μετράνε "ηρωικές" ήττες. Διατρέχουν όλη την "αγωνιστική διαδρομή" από την έξαρση μέχρι την απογοήτευση μέσα σε ένα τετράωρο. Έτσι δεν γίνονται αγώνες, έτσι απλώς αθροίζονται προαναγγελθείσες ήττες…

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι γνωστό ότι η φύση χωροθετεί ανεμογεννήτριες. Είναι μάταιο να πάμε κόντρα στη φύση. Στην Τήνο η κοινωνία με τις διαμαρτυρίες και τον τοπικισμό της προσπαθεί να πάει κόντρα στη φύση αλλά βέβαια η φύση θα επικρατήσει και οι ανεμογεννήτριες θα μπουν, δεν διαφωνούμε καθόλου σε αυτό. Με ενδιαφέρον πληροφορήθηκα από την ιστοσελίδα σας, στα σχόλιά σας στο άρθρο , για τα αίτια της μείωσης του πληθυσμού στο Καμπανό και στο Στενό κατά 2000% από το 1960 ως το 2020 και της επισκεψιμότητας κατά 8000% που είναι η απουσία ανεμογεννητριών. Αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο για τις περιοχές αυτές γιατί μπορούν πλέον να προσδοκούν σε πληθυσμιακή έκρηξη μετά την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Αν όμως η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Γαύριο και το Μπατσί τις οποίες θεωρείτε > μειώσουν τον πληθυσμό στις περιοχές αυτές ίσως θα πρέπει να περιμένουμε μετακίνηση πληθυσμών από αυτές τις παραλιακές περιοχές, και από το Κόρθι ακόμα, προς το Καμπανό και το Στένο με αποτέλεσμα τη διατήρηση της πληθυσμιακής ισορροπίας του νησιού. Είναι επίσης μάταιο να γίνουν προσπάθειες αποτροπής του > που αντιμετωπίζουν Μπατσί και Γαύριο, γιατί επαναλαμβάνω κόντρα στη φύση που χωροθετεί δεν πάμε. Σχετικά με το Φραγκάκι που η φύση εκτός από ανεμογγενήτριες χωροθέτησε και τη φωλιά του Σπιζαετού, θα πρέπει να την αφήσουμε να βρει την ισορροπία της. Χιλιάδες είδη εξαφανίζονται, αν η φύση αποφάσισε ότι ήρθε και η σειρά του Σπιζαετού να εξαφανιστεί είναι δική της υπόθεση.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ , ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ...ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΥΣ ΛΕΟΝΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ !

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ '' ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ'' ....ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ. ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΣΜΟ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΑΝΔΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ !

ΔΙΧΑΣΜΟ ΙΔΕΩΝ, ΔΙΧΑΣΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΔΙΧΑΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ, ΔΙΧΑΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΝΑ '' ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ '' ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.... ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ Α/Γ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.
ΜΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ !
ΜΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΟΠΩΔΗ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΩΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ...ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΓΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΙ....
ΛΙΓΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΙΑΤΕΡΗ ΟΡΕΞΗ , ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΛΙΒΑΡΙ.

ΠΟΣΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΔ ΑΝΔΡΟ ?

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΑΖΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ .,....ΩΩΩΩΩ...ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ, ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΔΩΣΕΤΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ??

ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΦΙΛΤΑΤΟΙ ??

ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ....''ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ'' ...ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΝ ΚΑΛΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 6ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ...ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥΣ...

ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΦΕΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ '' ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ''....
ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΑΣ , ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ...ΑΛΛΟΙΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ....
ΚΑΛΑ Μ[ΠΑΝΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΑΝΔΡΟ ...