Όταν οι Τούρκοι έφτασαν… στην Άνδρο (Ζόργκο-Ατένι)!

Μια απίστευτη υπόθεση τουρκικής πρόκλησης αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα «το Βήμα» στην οποία εμπλέκεται και η Άνδρος. Συνέβη εν μέσω της ελληνοτούρκικης έντασης των τελευταίων ημερών. Όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης» τα ελληνικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα  εντόπισαν και κατάφεραν να ξετρυπώσουν (το βράδυ της περασμένης Τετάρτης) ένα τουρκικό υποβρύχιο που βρισκόταν εν κινήσει ανάμεσα στην Άνδρο και στον Καφηρέα (Κάβο Ντόρο).

Το τουρκικό υποβρύχιο προσπάθησε να διαφύγει πλέοντας κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, κοντά στις παραλίες από τον Ζόργκο και το Ατένι! Μια ολόκληρη νύχτα τα πληρώματα των ελικοπτέρων αλλά και του ελληνικού υποβρυχίου που έσπευσε στην περιοχή το «βομβάρδιζαν» με σήματα κάνοντας τον καπετάνιο του τουρκικού να απομακρυνθεί άρον – άρον από τα εθνικά χωρικά ύδατα.

Επίσης, σύμφωνα με το Βήμα, ο επιτυχής εντοπισμός του τουρκικού υποβρυχίου έγινε με τα ήδη υπάρχοντα ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας, εν αναμονή (το 2021) των τεσσάρων νέων αμερικανικών υπερσύγχρονων ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου MH-60R (Romeo).

Σ.Δ.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Οταν ο ''κλέφτης'' μπαίνη στο σπίτι σου και εσύ τον απομακρύνης ευγενικά, την επόμενη φορά αφού ξέρει τα όρια της αντίδρασής σου ή θα σου κλέψη κάτι ή θα βιάση την γυναίκα και την κόρη σου. Αν αντίστοιχα ένα ελληνικό υποβρύχιο ανεκαλύπτετο στα παράλια της Τουρκίας πιστεύετε ότι θα επέστρεφε σώο στη βάση του; Αν δεν το βύθιζαν αύτανδρο τουλάχιστον θα καταλάμβαναν το σκάφος ως λάφυρο και θα ηχμαλώτιζαν το πλήρωμα.Θυμηθείτε τα γεγονότα του Εβρου με τους δύο συλληφθεντας στρατιωτικούς που σε περιπολία λόγω κακών καιρικών συνθηκών έχασαν τον προσανατολισμό τους στην δασωμένη περιοχή Καστανιών. Συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο και εκρατήθησαν φυλακισμένοι με την υποψία των αδικημάτων κατασκοπείας και παράνομής εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη για πεντάμηνο αν ενθυμούμαι καλώς
Εμείς στα καλόπαιδα τους πραξικοπηματίες του Ιουλίου 2016 τους δίνουμε άσυλο και τους προστατεύουμε από την ΜΙΤ.
Αυτά οι κακοί γείτονες μας τα αντιλαμβάνονται ως αδυναμία σε ξηρά θάλασσα και αέρα και προοδευτικά αυξάνει το θράσος τους μέχρι να μας θωπεύσουν κανονικά και οθωμανικά. Ας αφήσουν τις ένοπλες δυνάμεις να δράσουν όπως οι αντίστοιχες τουρκικές πριν να είναι αργά για το Εθνος.