Η διαχείριση των σκουπιδιών στον ΦΟΣΔΑ Ν. Αιγαίου Α.Ε. και ένα ακόμα δείγμα ανόητης αντιπολίτευσης

Ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος Δήμων Ν. Αιγαίου Α. Καμπουράκης χτες στη Σύρο

Έγινε χτες στη Σύρο η πρώτη γενική συνέλευση του ΦΟΣΔΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Κυκλάδων. Στην συνέλευση παραβρέθηκαν δήμαρχοι και εκπρόσωποι δημάρχων από τα 23 νησιά των Κυκλάδων. Επίσης ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτης και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ν. Αιγαίου, Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης. Από την μεριά της Άνδρου παραβρέθηκε στη συνέλευση ο εκπρόσωπος του νησιού στον ΦΟΣΔΑ δήμαρχος Δ. Λοτσάρης. Τον συνόδευαν ως παρατηρητές ο αντιδήμαρχος Δ. Γιαννίσης (που είχε πάει και για επαφές με την Αποκεντρωμένη για θέματα της αρμοδιότητας του), καθώς και ο άμισθος ειδικός σύμβουλος Γ. Μαντζώρος.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Ένωσης Δήμων Ν. Αιγαίου Α. Καμπουράκη: «σήμερα στην Σύρο, ετοιμαζόμαστε για την Γενική Συνέλευση της αυτοδιοικητικής εταιρείας "ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ α.ε.". Η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την δουλειά και να δώσει την μεγάλη μάχη της ανατροπής της πορείας του νησιωτικού περιβάλλοντος. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ την δουλειά ή τους υψηλούς στόχους. Ξεκινάμε…»

Τα θέματα που εγκρίθηκαν ήταν ο Κανονισμός Λειτουργίας του ΦΟΣΔΑ, ο προϋπολογισμός του νέου φορέα και η πρόσληψη 10 μηχανικών που θα επιβλέπουν τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων των νησιών που θα προχωρήσουν ή που είναι σε εξέλιξη.

Για την Άνδρο

Για την Άνδρο παραμένει ανοικτό για την ώρα αν ο ΦΟΣΔΑ θα αναλάβει το νέο ΧΥΤΥ Άνδρου μιας και αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα η ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ώστε μετά να παρθεί και η σχετική απόφαση.

Το θέμα συζήτησε ο δήμαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης με τον περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο, τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Λεονταρίτη και τον πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Ν. Αιγαίου Α. Καμπουράκη. Και θα ξανασυζητηθεί μεταξύ τους αμέσως μετά την ένταξη του ΧΥΤΥ Άνδρου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Τα αδιέξοδα της αντιπολίτευσης για τον ΦΟΣΔΑ

Τα παραπάνω απλά και κατανοητά θα είχαν γίνει περίπλοκα και θα είχαν οδηγηθεί σε αδιέξοδο οι συζητήσεις και διαπραγματεύσεις αν είχε εγκριθεί στο ΔΣ Άνδρου η πρόταση της «πλειοψηφίας» (ελέω απλής και αδιέξοδης αναλογικής του ΣΥΡΙΖΑ) "να μην ήταν εκπρόσωπος του Δήμου Άνδρου ο δήμαρχος", αλλά ο νεοεκλεγείς και άπειρος και εντελώς αντίθετος με την χωροθέτηση και την μελέτη της Πλούσκας Γ. Μπακέλας!

Αυτόν είχε προτείνει στο συμβούλιο η πλειοψηφία της ενιαίας παράταξης Σουσούδη-Καπάκη!!! Επρόκειτο για αστεϊσμό πρώτου μεγέθους και προσπάθεια ταπείνωσης του δημάρχου και φυσικά και της Άνδρου!!! Κι όμως αυτή ήταν η πρόταση τους κι αυτόν επιχείρησαν να τον επιβάλουν κόντρα στην πολιτική λογική με μόνο επιχείρημα την αριθμητική πλειοψηφία των 4 εδρών που διαθέτουν.

Ο δήμαρχος αντέδρασε με σοβαρά πολιτικά επιχειρήματα φέρνοντας σε δύσκολη θέση την αντιπολίτευση των αριθμών και της πολιτικής ανοησίας μιλώντας τους για το ποιος εκπροσώπησε και ποιος εκπροσωπεί πάντα κατά το νόμο το νησί. Είναι ενδεικτικό πως από τα 23 νησιά που πήγαν χτες στον ΦΟΣΔΑ εκπρόσωπος τους ήταν ο δήμαρχος τους ή σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις ο νόμιμος αντικαταστάτης του!

  • Αναλογιστείτε τι πρότεινε λοιπόν η αντιπολίτευση που φυσικά θα οδηγούσε την Άνδρο σε πλήρες αδιέξοδο εκπροσώπησης; Τι θα επιχειρηματολογούσε για τον ΧΥΤΥ ΑΝΔΡΟΥ και για ποιους προϋπολογισμούς θα μιλούσε ο εντελώς αντίθετος και μη έχων καμία θεσμική ευθύνη για τίποτα κ. Μπακέλας;
  • Αναλογιστείτε το γιατί ο κ. Σουσουδης (λόγω πολιτικής κακότητας) πρότεινε έναν σύμβουλο άπειρό, πρωτάρη, χωρίς γνώσεις; Και το κυριώτερο αναλογιστείτε το ότι ο κ. Σουσούδης συμπλέοντας πλέον σε μια θεότρελη πολιτική πορεία με τον κ, Καπάκη πρότεινε έναν σύμβουλο που έχει πάρει σαφή θέση κατά του ΧΥΤΥ Άνδρου, αν και έχουν εγκριθεί ΟΛΕΣ οι μελέτες και τώρα που σε λίγο ξεκινά; Δηλαδή, πρότεινε το πλήρες αδιέξοδο. 

Ευτυχώς που από το αδιέξοδο βγήκε η Άνδρος όταν ο κ. Μπακέλας συνειδητοποίησε κάπου την ανεπάρκεια του, αλλά και την πλήρη έλλειψη θεσμικής ευθύνης απέναντι στον Δήμο Άνδρου και δήλωσε πως «αναλαμβάνει αν τον στηρίξει και ο δήμαρχος διαφορετικά δεν δέχεται»!!!

Δεν συζητάμε και για την πρόταση της κ. Τασούλας Μαμάης - που έπεσε στο τραπέζι - γιατί δεν αντέχει σε καμία πολιτική κριτική. Τελικά αν και αμετροεπής ο κ. Μπακέλας κατανόησε πως χωρίς την πολιτική στήριξη του δημάρχου δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη και τον πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Ν. Αιγαίου με την ιδιότητα ενός απλού συμβούλου της αντιπολίτευσης. Τι θα έλεγε και ποιος θα τον άκουγε; Για ποιους προϋπολογισμούς, κανονισμούς και τεχνικές υπηρεσίες θα συζητούσε και πως θα δέσμευε θεσμικά - μη έχοντας καμία ευθύνη - τον Δήμο Άνδρου;

Πολιτικά συμπεράσματα

Οι κ. Καπάκης-Σουσούδης αδυνατούν να κατανοήσουν πως η πολιτική δεν είναι μόνο περιστασιακά εκλογικά νούμερα είναι και παρουσία είναι και επιχειρήματα είναι και θεσμικές ευθύνες είναι και γνώσεις είναι και γνωριμίες και πολλά άλλα. Ο σημερινός δήμαρχος κάποια από αυτά έχει. Τα απέκτησε σταδιακά είτε ως Περιφερειακός Σύμβουλος (2010-2014) είτε ως Έπαρχος και στενός συνεργάτης των Γ. Χατζημάρκου και Γ. Λεονταρίτη. Κι όπως έδειξε - μέχρι σήμερα - μπορεί να επηρεάσει καταστάσεις στην Περιφέρεια. 

Αντιθέτως ο κ. Καπάκης και ο κ. Σουσούδης τίποτα δεν έμαθαν από την πολυετή πολιτική αποτυχία τους και την προσωπική κόντρα τους με τον περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο και τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Λεονταρίτη. Έτσι όταν κατείχαν θέσεις ευθύνης απέτυχαν παταγωδώς. Επί των αποτυχημένων ημερών τους η Άνδρος ήταν εκτός πεδίου αναφοράς της Περιφέρειας. Κι αυτό επιδίωξαν να συνεχιστεί με την πρόταση Μπακέλα!!!

ΥΓ Όσο κι αν συνεχίζουν να γράφουν ανοησίες, φανατισμούς και χυδαιότητες οι ίδιοι και τα παρακολουθήματα του κατά του ΕΝ ΑΝΔΡΩ αυτοί εκτίθενται. Εμείς είμαστε εδώ επί 7 συνεχή χρόνια για να επισημαίνουμε με νηφάλιο τρόπο και με επιχειρήματα την πλήρη έλλειψη πολιτικών τους για την Άνδρο. Αλλά και τις συνεχείς ανόητες πολιτικές προτάσεις τους που στόχο έχουν να φανατίσουν και να κρατήσουν πίσω το νησί…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Αντώνογλου μετά το χθεσινό σάρωμα, θα βγάλει βιβλίο. Έχει μεγάλο συγγραφικό ταλέντο. Εντάξει, έκανε ένα λαθάκι στον τίτλο, - έγραψε στουμφοκαμηλισμός, αντί στρουθοκαμηλισμός - αυτά τα άτιμα τα στρουμφ δεν ξεχνιούνται - του το φτιάξανε μετά, το έκαναν και την απαραίτητη κοινοποίηση μετά την διόρθωση και όλα εντάξει. Αν βγάλει και βιβλίο για την ΠΑΕ ε εκεί θα δώσει ρέστα...

This comment was minimized by the moderator on the site

Αντώνογλου θεέ πάρε την ΠΑΕ

This comment was minimized by the moderator on the site

Η αντιπολίτευση είναι τραγική. Κάνει πάρα πολύ κακό στο Νησί. Εάν αγαπούν τον τόπο ας βοηθήσουν τον Δήμαρχο. Είτε τους αρέσει είτε όχι αυτόν επέλεξε ο λαος και στις Δημοκρατίες ο λαός αποφασίζει. Εάν και ο Δήμαρχος και η αντιπολίτευση πιστεύουν ότι δεν καταλαβαινουνε τι γίνεται κάνουν μεγάλο λάθος

This comment was minimized by the moderator on the site

Κα - τίνα σαλαμάκι! Σορι ξυδάκι ήθελα να γράψω...

This comment was minimized by the moderator on the site

Κι έτσι πήγε ο πολιτικός ογκόλιθος, ο εξαιρετικός επιστήμονας γνωστός τεχνοκράτης κύριος Λοτσαρης!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Που όλως περιέργως αν και δεν είναι "πολιτικός ογκόλιθος" και "εξαιρετικός επιστήμονας" οπως ο Μπακέλας ή ο Αντώνογλου (που έχουν πάκο τα πτυχία σπουδών και κασόνια με πολιτικές εμπειρίες) έχει καταφέρει ο μαλαγάνας με την πολιτική του να φέρει μόνο εφέτος (για έργα που έγιναν και γίνονται από την Περιφέρεια) αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (επισκοπείο, δημαρχείο, δρόμοι, λιμάνια κλπ) ενώ εκκρεμούν και μερικά εκατομμύρια ακόμα (σχολείο Χώρας, ΧΥΤΥ, κλπ).
Ουάου...
ΥΓ Αλήθεια ο πλήρης πτυχίων Σουσούδης πέτυχε να κάνει τίποτα και να φέρει τίποτα χρήματα; Και ο πλήρης επιτυχιών υπόδικος για 102 νεκρούς Καπάκης τι έργα άφησε και τι χρήματα έφερε; Παιδιά στη ζωή τα πάντα είναι σχετικά. Συγκρίνει κανείς το σήμερα με το χτες... Και μετά αναφωνεί "ουάου από τι γλυτώσαμε"....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro