Αγρότης από το Βιτάλι ζητά βοήθεια...

 

Στις μακρινές βορειοανατολικές ακτές της Άνδρου το ξεχασμένο Βιτάλι, όπως κι άλλα μικρά όμορφα χωριά, που τα θυμόμαστε για τις ωραίες παραλίες τους το καλοκαίρι. Όμως, μερικοί ντόπιοι μένουν εκεί και τον χειμώνα. Και όπως φαίνεται μαζί με πολλούς άλλους καλοκαιρινούς επισκέπτες υπάρχουν και κάποιοι νόμοι που τους ξεχάσανε...

(Με ιδιαίτερη συγκίνηση διαβάσαμε την επιστολή αγωνίας στο Εν Άνδρω του κ. Π. Αθανασίου από το Βιτάλι. Αποτυπώνει ανάγλυφα μια από τις άδικες πτυχές του νόμου που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση το 2018 και εφάρμοσε η σημερινή κυβέρνηση το 2020. Παρεμβαίνουμε σήμερα για να τον στηρίξουμε μέχρι να βρεθεί κάποια γενικότερη λύση στο πρόβλημα. Επικοινωνήσαμε αρχικά με τον Έπαρχο Άνδρου Δ. Λασκάρη - ο οποίος έχει ήδη όπως μας είπε συγκαλέσει σύσκεψη με σύμφωνη γνώμη του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτη - στην Άνδρο με τον αρμόδιο παράγοντα της Περιφέρειας κ. Παπαμανώλη, την Πέμπτη 1/9/20. Εκεί θα συζητηθεί το θέμα του κ. Αθανασίου. Αλλά και ορισμένες ακόμα περιπτώσεις εξόφθαλμων αδικιών στην Άνδρο.

Μιλήσαμε επιπλέον με τον Γ, Λεονταρίτη. Αλλά και με τον αρμόδιο υπάλληλο, που επισήμανε πως έχει ήδη δρομολογηθεί στα πλαίσια του υπάρχοντος νόμου θετική λύση για την οικογένεια από το Βιτάλι. Επιπλέον, μετά από εισήγηση του Έπαρχου Άνδρου στη σύσκεψη θα συζητηθούν και επιπλέον αντίστοιχα αιτήματα άλλων περιοχών της Άνδρου. Από την μεριά μας ως κύριο ενημερωτικό μέσο της Άνδρου - με απήχηση και στην Περιφέρεια - θα παρακολουθούμε το θέμα, ειδικά για κάποιες ακραίες περιπτώσεις εξόφθαλμων αδικιών. Και θα επανέλθουμε αν χρειαστεί - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Αγαπητό enandro καλησπέρα.

Ονομάζομαι Αθανασίου Πέτρος και είμαι κάτοικος Βιταλίου Άνδρου. Αγρότης στο επάγγελμα. Έχω οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά. Το μεγάλο κορίτσι πάει πρώτη δημοτικού και τα άλλα δύο δίδυμα είναι δύο ετών.

Θα ήθελα την βοήθεια σας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την οικογένειά μου. Μέχρι και πέρυσι που το μεγάλο μας παιδί πήγαινε στο νήπιο έβαζε η πολιτεία taxi έπαιρνε το παιδί και το πήγαινε στο Γαύριο μια απόσταση γύρω στα δεκατρία χιλιόμετρα επειδή στο χωριό μας δεν λειτουργεί το σχολείο.

Φέτος που το παιδί θα πάει πρώτη δημοτικού η πολιτεία θεώρησε σωστό να κόψει το μεταφορικό μέσον με αποτέλεσμα το παιδί δεύτερη εβδομάδα αυτή που διανύουμε να μην πηγαίνει στο σχολείο. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δημιουργεί ψυχολογικό πρόβλημα στο παιδί που περίμενε πως και πως να πάει σχολείο.

Ενημερώσαμε και εμείς και ο διευθυντής του σχολείου τον δήμαρχο ο οποίος μας παρέπεμψε στον έπαρχο. Τηλεφωνήσαμε και εκεί και εκείνος μας παρέπεμψε στον υπεύθυνο για τα σχολεία κύριο Παπαμανώλη που όλος τυχαία την προηγούμενη εβδομάδα που θα άνοιγαν τα σχολεία είχε άδεια!!! Από την Δευτέρα που επέστρεψε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας είπε να περιμένουμε και θα το δει το θέμα. Χάθηκε και η δεύτερη εβδομάδα σχολείου πράγμα που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην προσαρμογή του παιδιού. Το θέμα που θα έπρεπε να ήταν λυμένο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία. Καταλαβαίνετε λοιπόν σε τι απόγνωση βρισκόμαστε.

Ζητάμε από εσάς μήπως με την δημοσιοποίηση του προβλήματος βρεθεί κάποια λύση. Σας ευχαριστώ εκ τών προτέρων και είμαι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Το τηλέφωνο μου είναι...

Πέτρος Αθανασίου 

Βιτάλι Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σας το είχαμε επικοινωνήσει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έβγαλε τον νόμο και τον εφαρμόζει η ΝΔ όπως πολύ σωστά μας γράψατε τότε σχόλιο ...άλλος νομοθετεί άλλος εφαρμόζει.
Όσο για τον Κο Παπαμανώλη ένας εμμονικός τύπος...
Δεν αντέχουν να έχουν μόρφωση όπως οι ίδιοι λένε και οι αποδοχές τους μηνιαίως να μην είναι αντίστοιχες των τιμολογίων που έβλεπαν για τα ταξί!!
Τέτοια μόρφωση και επίπεδο έχουν και συγκρίνουν τα πασιφανή ανόμοια!!! Εμείς σαν γονείς θα ξεκινήσουμε τις καταγγελίες για το δικό τους κομμάτι δουλειάς το οποίο δεν κάνουν καθόλου καλά και έχει πολλές ελλείψεις....επίσης κακώς σώσαμε πριν χρόνια τον εναν από τους δύο θα τον είχαν διώξει από το νησί και θα είχαμε γλυτώσει μια και καλή!!
Φυσικά και είχε άδεια όλες τις πρώτες μέρες γιατί όλοι περναμε τηλέφωνα να μάθουμε τι έχει συμβεί με τη Περιφερεια!!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν περικόψαμε τους δύο επίμαχους χαρακτηρισμούς, αλλά θα προτιμούσαμε να τους αποφεύγατε... Περικόψαμε παράγραφο με αναπόδεικτες κατηγορίες

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Θεωρώ απαράδεκτο το παιδί να μην πηγαίνει σχολείο από την στιγμή που η οικογένεια διαθέτει αυτοκίνητο. Ζούμε σε ένα γραφειοκρατικό κράτος με τις αποφάσεις να παίρνονται με αργό ρυθμό και με άλλο τόσο αργό ρυθμό να υλοποιούνται. Είναι τραγικό να βάζουμε μπροστά τα παιδιά για να επισπεύσουμε καταστάσεις αντί να επωμιστούμε τις γονεϊκές ευθύνες ανεξάρτητα με το τι θα κάνει το κράτος, ο δήμαρχος ή ο έπαρχος. Μέχρι να βρεθεί λύση, το παιδί πρέπει να πηγαίνει σχολείο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλέ δείξτε κατανόηση και κυρίως σημειώστε: δεν φταίει ούτε ο πρώην ούτε ο νυν Έπαρχος, οι καημένοι δεν νομοθετούν....το μόνο που κάνουν είναι να ξύνονται με τσουγκράνα, να είναι αραιά τα δόντια μην ματωθούν!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε απόλυτο δίκιο πως ΔΕΝ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ οι έπαρχοι: οι πρώην, ο νυν και οι επόμενοι.
Αλήθεια πως καταλήξατε στο "συμπέρασμα" για την τσουγκράνα; Φτιάχνετε μήπως κήπους; Ή, μηπως μαζεύετε σκουπίδια;
Προς θεού κανένας υπαινιγμός και για κανέναν. Απλώς ρωτάμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro