Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Άνδρου Μανώλης Βάμβουκας

 

Ο Μανώλης Βάμβουκας στο δημοτικό συμβούλιο την περίοδο 2014-2019. Φωτογραφία αρχείου ΕΝ ΑΝΔΡΩ.

Ο επί 12ετία δήμαρχος Άνδρου Μανώλης Βάμβουκας πέθανε σήμερα 22/10/20. Η κατάσταση του είχε επιβαρυνθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Λόγω των προβλημάτων υγείας τους τελευταίους μήνες δεν παρακολουθούσε τα δημοτικά συμβούλια. Ήταν 73 ετών.

Φίλοι του που επικοινώνησαν μαζί του μέχρι χτες το βράδυ είχαν διαπιστώσει την αδυναμία του και το ότι είχε βαρύνει η υγεία του. Ο πρώην δήμαρχος είχε πέσει πολύ μετά τον θάνατο της κόρης του Ευαγγελίας και εν συνεχεία την απομάκρυνση του εγγονού του, που τον πήρε ο πατέρας του στην Αθήνα.

 

Ο Μανώλης Βάμβουκας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που εξελέγη το 2019. Φωτογραφία αρχείου ΕΝ ΑΝΔΡΩ.

Ο Μανώλης Βάμβουκας ασχολήθηκε με τα κοινά από την δεκαετία του 1990. Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος πρώτη φορά με δήμαρχο τον Λεωνίδα Βούλγαρη το 1990, όταν ο Δήμος Άνδρου ήταν Χώρα, Βραχνού και Λειβάδια. Το 1994 εκλέγεται δήμαρχος του  μικρού Δήμου Άνδρου για πρώτη φορά (1994-1998). Στη συνέχεια εκλέγεται δύο συνεχόμενες φορές δήμαρχος Άνδρου. Από το 2002 μέχρι το 2010. Τότε ο Δήμος Άνδρου περιελάμβανε τότε Χώρα, Βουρκωτή, Αποίκια, Στενιές, Λάμυρα, Μεσαριά, Πιτροφός, Λειβάδια, Βραχνού.

Μετά το 2010 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος 3 φορές. Το 2010 με τον συνδυασμό του Γ. Μαλταμπέ, το 2014 με τον συνδυασμό Γ. Μαλταμπέ και το 2019 με τον συνδυασμό Θ. Σουσούδη.

Υπήρξε αφιλοκερδής και μετριοπαθής πολιτικός. Σε όλη την πολιτική πορεία του στα κοινά της Άνδρου διακρίθηκε για τους ήπιους τόνους του. Ακόμα και στις πιο σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις αυτός ποτέ δεν έδωσε προσωπικό ή επιθετικό χαρακτήρα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ενας εντυμος ανθρωπος που εδεινε ζωη στη χωρα,,θα ειναι δυσκολο για μας που σε ζουσαμε καθημερινα να μην ξανακουσουμε,ενα one,Και αρουραιοι και αλλα πολλα,καλο ταξιδι ο αγαπημενος σου πλατανος

This comment was minimized by the moderator on the site

Το σαβουάρ βιβρ των επικηδειων λέει ότι φλομωνουμε την κοινωνία στα ψέματα; Λίγη διακριτικότητα ώστε να μην προκαλείται το κοινό αίσθημα δεν βλάπτει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Βαγγέλα θα μπορούσες να είχες παραλείψει από την λέσχη της ζωής σου την αναφορά ότι ο αείμνηστος τέως δήμαρχος Μανώλης Βάμβουκας άνοιγε παράνομους δρόμους και είχε πολλά πάρε δώσε με τα δικαστήρια της Σύρου. Αυτό δείχνει κακία. Δεν ξέρω τι του είχες ζητήσει και έφαγες πόρτα, αλλά το σαβουάρ βιβρ των επικηδείων τέτοιες κατάπτυστες αναφορές τις απαγορεύει. Λίγη τσίπα δεν βλάπτει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αιωνία του η μνήμη, ήταν πολύ αγαπητός ως δήμαρχος και πολύ αγαπητός ως άνθρωπος. Θα είναι από τους ανθρώπους που θα τον θυμόμαστε για πάντα.