Χωρίς αναβολή ο προϋπολογισμός του 2021: Ψηφίστηκαν τα έργα που γίνονται και αυτά που ακολουθούν...

 

Το έργο που ήδη προχωρά στο Νειμποριό. Ολοκληρώνεται μέχρι 7 Νεομβρίου η εγκατάσταση του νέου δικτύου ύδρευσης και οι συνδέσεις του για να γίνει αμέσως μετά η ασφαλτόστρωση.

Μετά την αναταραχή των δύο εξώδικων που προκάλεσε η συνεχής ύβρις και συκοφαντία δύο οπαδών της αντιπολίτευσης (Ντόγια & Καμήλου) κατά του Δημάρχου και της κ. Σαραβάνου, αλλά και της κάλυψης και ταύτισης με αυτούς του πρώην δημάρχου, όλοι περίμεναν να δουν το κλίμα που θα δημιουργούσε η πλειοψηφούσα αντιπολίτευση. Το κλίμα όμως ήταν σχετικά ήρεμο…

Δύο τα βασικά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Νοεμβρίου 2020: η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του 2020 και η έγκριση του τεχνικού προγράμματος του 2021. Δηλαδή, η χρηματοδότηση των έργων που εκτελούνται και η έγκριση των κονδυλίων για τα έργα που προγραμματίζονται την επόμενη χρονιά. Ώστε να προχωρήσει η κατάθεση και η έγκριση του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς για να κινηθεί ο Δήμος Άνδρου από την 1/1/21. Κάτι που επί Σουσούδη δεν το πέτυχε ποτέ η διοίκηση (ή μάλλον η κακοδιοίκηση).

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2020

Το συμβούλιο ξεκίνησε με ερωτήσεις για τα έργα που εκτελούνται. Εντύπωση προκάλεσε πως ο κ. Σουσούδης δεν ήξερε για το έργο της ασφαλτόστρωσης που προχωρά στην Μεσαριά. Ο λόγος; Δεν είχε πάει στην Οικονομική Επιτροπή που συζητήθηκε και δεν είχε διαβάσει και τις εισηγήσεις. Ρώταγε, λοιπόν αν το έργο που εκτελείται στη Μεσαριά ήταν από δική του μελέτη!

Το έργο στην Μεσαριά. Έργο σε στενή συνεργασία Δήμου, Επαρχείου, Περιφέρειας. Η ομόθυμη διάθεση συνεργασίας όλων ξεπέρασε τις κόντρες του κ. Σουσούδη με τον κ. Χατζημάρκο και τα έργα προχωρούν. Για το έργο ψήφισε ομόφωνα και το τοπικό της Μεσαριάς.

Ο δήμαρχος του επισήμανε την απουσία του από την οικονομική επιτροπή και την άγνοια των εισηγήσεων. Και του απάντησε πως είναι νέο έργο με νέα μελέτη σε στενή συνεργασία Επαρχείου και Δήμου Άνδρου. Η προηγούμενη μελέτη δεν προχώρησε γιατί κηρύχτηκε έκπτωτος ο εργολάβος. Το έργο σήμερα το εκτελεί ο δήμος με μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας, με επίβλεψη του επαρχείου και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Όλα αυτά γίνονται σε στενή συνεργασία Επάρχου και Δημάρχου και με την αρωγή του Περιφερειάρχη Χατζημάρκου και του αντιπεριφερειάρχη Λεονταρίτη. Μια στενή συνεργασία που έχει αποδώσει μέχρι στιγμής και ήδη είναι το δεύτερο έργο που τρέχει επί της νέας διοικήσεως εκεί που στο παρελθόν η κόντρα Σουσούδη με τον Χατζημάρκο είχε αποτέλεσμα να μην γίνονται έργα.

Ο κ Σουσούδης αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων επιχείρησε να φέρει τη συζήτηση στο παρελθόν. Ο κ. Μπάλλας προσπάθησε να μείνει στο σήμερα. Ο κ. Σουσούδης εξήγησε πως το 2016 δεν έγιναν έργα γιατί τον εμπόδισε νόμος της τότε κυβέρνησης. Και ο κ. Γιαννίσης του εξήγησε πως ο ίδιος νόμος της τότε κυβέρνησης δεν εμπόδισε τον δήμο Πάρου να κάνει έργα!

Στη συνέχεια η συζήτηση επανήλθε στο σήμερα από τον κ. Αντωνέλλο, ο οποίος ρώτησε για έργα που είχαν ζητηθεί στο 2020 στο Κόρθι, όπως οι μπάρες στο οδικό δίκτυο. Ο δήμαρχος απάντησε πως είναι σε προσεχή εργολαβία όπου είναι και άλλοι δρόμοι της Άνδρου όπως π.χ. στο Βραχνού. Άρα, θα γίνουν όλα μαζί. Υπάρχει έτοιμη μελέτη για οδικό δίκτυο αξίας 1.000.000 ευρώ για όλη την Άνδρο που αναζητούν τρόπο χρηματοδότησης της. Και είναι σε καλό δρόμο.

Κάπου εκεί παρενέβη ο κ. Καπάκης, ο οποίος είπε πως μιλά «εκ μέρους των προέδρων των κοινοτήτων της Άνδρου» και ζήτησε να ξέρει ο τοπικός πρόεδρος τις λεπτομέρειες των έργων που προγραμματίζει η διοίκηση και εκτελούνται στην περιοχή του. Ο δήμαρχος είπε πως όλα τα έργα γίνονται σε πλήρη συνεργασία με τους προέδρους. Κάπου εκεί αντέδρασε ο κ. Αντωνέλλος ρωτώντας για λογαριασμό ποιων προέδρων μιλά ο κ. Καπάκης. Ο κ. Καπάκης απτόητος συνέχισε να μιλά αορίστως «για λογαριασμό προέδρων». Κι εκεί επήλθε μετωπική Αντωνέλλου – Καπάκη. Ο κ. Καπάκης ύψωσε στρυμωγμένος τους τόνους προς τον κ. Αντωνέλλο. Και ο κ. Αντωνέλλος του απάντησε πως ο ίδιος ως πρόεδρος είναι ικανοποιημένος για τα μέχρι σήμερα έργα. Και κάπου εκεί μπήκε στη συζήτηση ο πρόεδρος Μπάλλας λέγοντας «πως για μια ακόμα φορά  κατάφερε να ανατινάξει το συμβούλιο ο κ. Καπάκης»!!!

Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Λοτσάρης επισήμανε την συνεχή και μόνιμη απουσία των παρατάξεων Σουσούδη-Καπάκη από την οικονομική επιτροπή όπου παίρνονται οι αποφάσεις και τόνισε πως έρχονται μετά στο συμβούλιο και διαμαρτύρονται πως δεν ενημερώνονται! Απάντησε στον Καπάκη πως η ΣΑΤΑ (τα περιφερειακά έργα των κοινοτήτων) είναι μόνο 300.000 ευρώ και σήμερα εκτελούνται περιφερειακά έργα 400.000 ευρώ. Και κατέληξε πως αναμένονται τον επόμενο χρόνο περιφερειακά έργα 1.000.000 ευρώ! Υπερτονίζοντας πως γίνονται τόσα έργα και φέρνουν πολλαπλάσια χρήματα από το παρελθόν ως διοίκηση κι αυτός διαμαρτύρεται για προέδρους που δεν κατονομάζει.

Στην ψηφοφορία τα ακούσαμε όλα από ορισμένους. Όπως πάντα αρνητικός σε όλα ο κ. Καπάκης. Ο κ. Σουσούδης ειλεκτικά αρνητικός στο έργο των 400.000 ευρώ στη Μεσαριά! Δεν ήθελε να προχωρήσει με απευθείας ανάθεση, αν και του εξηγήθηκε πως αυτό έγινε λόγω του κατεπείγοντος νόμου που το προβλέπει μέχρι τις 7 Γενάρη 2021. Ο Βιδάλης στο σημείο αυτό παρενέβη υπέρ του "αρχηγού" του με ειρωνείες!! Ο Τσαούσης - πάντα πρωτότυπος - είπε πως "αν και συμφωνεί με πολλά ψηφίζει αρνητικά!!! Και φυσικά ο κ. Μπακέλας σταθερά αρνητικός. Κατάληξη: η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του 2020 ψηφίστηκε…

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021

Εδώ το θέμα ήταν να ψηφιστεί το τεχνικό πρόγραμμα (δηλαδή τα έργα) του 2021 για να κατατεθεί προς έγκριση ο προϋπολογισμός ώστε να μην αργήσει. Εδώ ο κ. Αντωνέλλος ζήτησε μια μικρή αναβολή για να συζητήσει τα έργα στο τοπικό συμβούλιο.

Δήμαρχος και Γενικός Γραμματέας Δήμου εξήγησαν πως εγκαίρως από τον Αύγουστο έχουν σταλεί προσκλήσεις για προτάσεις και είναι λάθος τώρα να ζητάνε αναβολή! Και κατέληξαν πως για να υπάρχει προϋπολογισμός την 1/1 πρέπει να προχωρήσει η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος τώρα.

Η κ. Βολίκα παρενέβη και ζήτησε κι αυτή αναβολή. Ο Δήμαρχος εξήγησε πως στο Μπατσί έχουν προγραμματιστεί έργα 200.000 ευρώ και απόρησε που η κ. Βολίκα θέλει να συζητήσει για έργα 70.000, που αναλογούν στον οικισμό! Και εξήγησε πως έχουν μείνει αδιάθετα για όλο το νησί μόνο 55.000 ευρώ. Όλα τα άλλα είναι σε προγράμματα. Άρα δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης. Απλώς θα καθυστερήσει 15 μέρες η κατάθεση του προϋπολογισμού. Η κ. Βολίκα επέμεινε. Και μαζί ο κ. Καπάκης και ο κ. Σουσούδης. Το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να αποδεχτεί την ψηφοφορία. Το αποτέλεσμα ήταν 9-9!!! Με την ψήφο του προέδρου Λ. Μπάλλα η έγκριση πέρασε…

Δύο κουβέντες για την ψηφοφορία. Εδώ είχαμε δύο εκπλήξεις:

(α) Ο κ. Τρανάκος – ίσως νοιώθοντας το βάρος της ευθύνης να πάνε όλα πίσω 15 μέρες – είπε με μάλλον συνεσταλμένο τρόπο: «για να πάει μπροστά το νησί ψηφίζω θετικά»!!! Διαφοροποιήθηκε έτσι από την παράταξη του και την πλήρη αρνητικότητα των κ. Καπάκη-Μπακέλα, που έκαναν και στο θέμα αυτό αντιπολίτευση στα άκρα.

 (β) Ο κ. Καπάκης (συνεπικουρούμενος από τον κ. Μπακέλα) στο τέλος ζήτησε και ψήφισε ο κ. Μουστάκας δύο φορές για επιβεβαίωση!!! Στόχος να τον στριμώξει ελπίζοντας σε διαφοροποίηση του!!! Ο κ. Μουστάκας αντιλαμβανόμενος το παιχνίδι που παιζόταν από τον κ. Καπάκη επανεπιβεβαίωσε με λίαν υψωμένο τόνο την ψήφο του. Ο κ. Καπάκης για μια ακόμα φορά πιστοποίησε πως η δημοκρατία γι’ αυτόν είναι πασπαρτού για κάθε χρήση και κατάχρηση.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να σας αποζημιωσει ο Σουσουδης και η παρεα του που τοσα χρονια που σπαγατε τα αυτοκινητα δεν εριξε ουτε κουβα τσιμεντο στις λακουβες αλλα που να προλαβει ειχε να βγαλει selfie!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΜΠΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΤΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάτι συζητιέται ότι εγκαταλείφθηκαν. Που σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα τα αυτοκίνητά μας που κυκλοφορούν στους σκαμμένους και σπασμένους δρόμους Μεσαριάς και Χώρας θα καταστραφούν! Θα μας αποζημιώσει ο Δήμος; ο εργολάβος; Ποιος;;;
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Η φωτογραφία λέει άλλα. Αλλά κι εσείς με μια φήμη φτάσατε να ζητάτε αποζημίωση; Απίστευτος ειστε!...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι τυχεροι που ειμαστε ,τι τελειοι που ειναι ,μολις τελειωσουν μιας και εμφανιστηκε ο Μαλταμπες με το εθνοσωτηριο συναγερμο το κομα του να αναλαβουν και την Χωρα ,σωθηκαμε...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Φανταζόμαστε πως δεν περιμένετε να ανεβάσουμε τα περί γλυψιμάτων κι άλλα τέτοια ευτράπελα ή αηδιαστικά στο site;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι λένε. Εδώ ισχύει δείξε μου τον ψηφοφόρο σου να σου πω ποιος είσαι. Καταλαβαίνουμε όλοι με τα παιδιάστικα καραγκιοζιλίκια όσων είναι στην αντιπολίτευση τι μυαλό κουβαλούν και σε ποιους αδαείς, αγράμματους και ευκολόπιστους στράφηκαν για να κερδίσουν την ψήφο τους. Εύγε σε όλους όσους ψήφισαν αρνητικά χωρίς λόγο, εύγε σε όλους όσους κάνουν επιλεκτικές γκεστ εμφανίσεις στα συμβούλια, εύγε σε όλους όσους που ενώ γελοιοποιούνται από την άγνοιά τους, συνεχίζουν απτόητοι, εύγε σε όλους όσους που τόσο ξεδιάντροπα καταψηφίζουν την πρόοδο στο νησί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το Εν Άνδρω κρίνει κάθε πράξη ξεχωριστά και κατά διαστήματα το σύνολο τους. Στην περίπτωση του δημοτικού συμβούλου που ψήφισε τα έργα κρίναμε θετικά. Χωρίς φόβο και πάθος είδαμε το θετικό της ενέργειας και το ξεχωρίσαμε. Με τον ίδιο τρόπο κρίναμε αρνητικά όταν μετεκλογικά επιτέθηκε δημόσια με ένα οργίλο κείμενο και με αχαρακτήριστες φράσεις σε έπαρχο, δήμαρχο, περιφερειάρχη. Αργότερα επιτέθηκε εκ νέου με ανοίκειο τρόπο κατά του δημάρχου.
Πριν μερικές μέρες σε δημόσιες δηλώσεις που έκανε ο χορηγός καπετάν Γιαννούλης Καμπάνης αναφέρθηκε αρνητικά σε αυτόν για ειρωνικό σχολιασμό του πριν λίγο καιρό κάτω από ανάρτηση του κ. Βιδάλη με ανεπίτρεπτες ηθικά και πολιτικά φωτογραφίες ιδιωτικών αυτοκινήτων έξω από το σπίτι του καπετάνιου!!! Γράψαμε ότι είπε ο Γ. Καμπάνης.
Ο εν λόγω σύμβουλος παραποίησε τις δηλώσεις Καμπάνη χρεώνοντας τες στο Εν Άνδρω, αν και γνωρίζει προσωπικά πως ο καπετάνιος ήταν εξοργισμένος μαζί του για την ειρωνεία του. Κι όχι μόνο μας χρέωσε τις δηλώσεις, αλλά έγραψε και μια απίστευτη χυδαιότητα εναντίον μας. Είναι η δεύτερη φορά που δεχόμαστε προσωπική επίθεση από τον σύμβουλο. Την πρώτη ειδοποιήσαμε την αστυνομία και του έγιναν συστάσεις. Την δεύτερη επιφυλασσόμαστε για το αν θα επανέλθουμε δικαστικά...
Πάντως ας ελπίσουμε η χτεσινή θετική ψήφος του και η μετρημένη στάση του είναι απαρχή μιας θετικότερης στάσης στα δημόσια πεπραγμένα του νησιού μας...

This comment was minimized by the moderator on the site

Λογικος ο εκ Κορθιου δημοτικος συμβουλος ψηφισε υπερ διαχωρισε τη θεση του μπραβο για την ουδετεροτητα του σε ολα. να τολμισει να παρει θεση υπερ των fb μισογυνιδωνσχολιαστων...
Τσοκαρο-πασουμι που σας χρειαζετε ολωνων!!!!!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Συγνώμη αλλά διαγράφτηκε μέρος του σχολίου που περιείχε προσωπικές αναφορές...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν γίνεται, δεν πάει άλλο! Θα πάρω τηλέφωνο τον Αλέκο. Έλα Αλέκο!!!! Που χάθηκες .......

This comment was minimized by the moderator on the site

Αχ καημενη Ανδρος τι ηλιθιοι ανθρωποι προσπαθουν να παιξουν στην πλατη σου, μιλαω για ολη την αντιπολιτευση.Ευτυχως ο νεος Δημαρχος
εχει.... (Σημ. Εν Άνδρω: διαγράφεται μια λέξη) και το δειχνει. Η Ανδρος θελει Δημαρχο δυναμικο και οχι φλουφλιδες. Δημαρχε περασε απο πανω τους και εξαφανισε τους

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν προλαβαινει να ασχοληθει με την οικονομικη και να ξερει τις εισηγησεις ασχολειται με τον φιλο του τον μισογυνη που αναδρα υβριζει προσβαλλει γυναικες γιατι μεχρι εκει μπορει για να κανει αντιπολιτευση και πολεμο στον Λοτσαρη.

Περισσότερα