Ο Δήμος Άνδρου δημιουργεί οργανωμένο καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

(Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα αδέσποτα ζώα λόγω εγκατάλειψης της υπαίθρου και λόγω αδιαφορίας ιδιοκτητών που τα εγκαταλείπουν μετά από ένα χρονικό διάστημα. Οι φιλόζωοι του νησιού προσπάθησαν με ίδια μέσα (δωρέες κλπ) να αντιμετωπίσουν κάπως το πρόβλημα. Επίσης, αυτά τα χρόνια και η νομοθεσία εκσυγχρονίστηκε θέτοντας προδιαγραφές και προϋποθέσεις για τα ζώα συντροφιάς και ποινές για την εγκατάλειψη και την κακομεταχείριση τους. Στα πλαίσια αυτά η νέα δημοτική αρχή υπέβαλε πρόταση στο πρόγραμμα Φιλόδημος τον Νοέμβριο του 2019 και σήμερα ανακοινώνει με δελτίο τύπου την χρηματοδότηση 372.000 ευρώ για την δημιουργία καταφυγίου στο Αλαδινού - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ  ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, το έργο με τίτλο «Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δ. Άνδρου», συνολικού προϋπολογισμού 372.000,00€.

Με την ένταξη του έργου, δίνεται η δυνατότητα να κατασκευασθεί και να εξοπλισθεί πλήρως, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές που ορίζει η σχετική νομοθεσία, μια απολύτως αναγκαία υποδομή για την περιοχή μας, που αναμένεται δώσει ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ στο χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τόσο την κοινωνία μας όσο και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Το καταφύγιο πρόκειται να υλοποιηθεί σε ιδιόκτητη έκταση του Δήμου 6.810,30 τ.μ. στην περιοχή Φυτεία Αλαδινού Δήμου Άνδρου. Η δυναμικότητα του καταφυγίου θα είναι 20 θέσεων ζώων σύμφωνα με τους περιορισμούς της ισχύουσας νομοθεσίας.

Περιλαμβάνονται:

-Κτήριο διοικήσεως με Γραφείο διοικήσεως, αίθουσα προσωπικού, αποθήκη τροφών, αίθουσα κατασκευής και προετοιμασίας της τροφής των ζώων, αίθουσα απομονώσεως ασθενών ζώων, Ιατρείο, αίθουσα αναμονής ασθενών ζώων, Λεβητοστάσιο, καθώς και χώρος αναμονής.

-Ενδιαιτήματα ζώων με ατομικές αίθουσες διαμονής φιλοξενούμενων ζώων, ατομικά προαύλια άσκησης σκύλων, χώροι υγιεινής προσωπικού.

Η δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αποτελούσε πάγιο αίτημα, ώστε εξασφαλιστούν συνθήκες ευζωίας για τα αδέσποτα ζώα.

Ο Δήμος Άνδρου θέτει τις βάσεις μιας  πολιτισμένης αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων, προχωρώντας  βήμα-βήμα στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να παρατηρήσω ότι το .... παρουσίασε τα χοιροσφάγια και το εν Άνδρω με τους τοπικούς άρχοντες .... σε κλειστό κύκλο...
Να κάνω και μια αφελή ερώτηση και για τον δήμαρχο και για τω εν Άνδρω. Αλήθεια πληρώνετε κανονικά τα ναύλα σας όταν πηγαινοέρχεστε με τα πλοία της γραμμής. Ειδικά τω εν Άνδρω προσφέρει και δωρεάν διαφήμιση...τίποτα δεν είναι τζάμπα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Στην πρώτη παράγραφο διαγράψαμε την διαφήμιση και την δυσφήμηση. Δεν διαφημίζουμε και δεν δυσφημούμε με υπονοούμενα. Αν έχετε πολιτικά επιχειρήματα ευχαρίστως. Στη δεύτερη παράγραφο μάλλον ήρθατε στο νησί προσφάτως. Αλλιώς θα ξέρατε πως και ο προηγούμενος δήμαρχος πηγαινοερχόταν Άνδρο δωρεάν ως παροχή των εταιρειών στις ανάγκες του νησιού. Και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας δωρεάν πηγαινοερχόταν τιμητικά μιας και δεν είχε δουλείες στο νησί. Μάλιστα ο προηγούμενος δήμαρχος αρκετές φορές πηγαινοέφερνε δωρέαν και την οικογένεια του (έφευγε οικογενειακώς εκείνος) μέχρι που του το έκοψαν οι εταιρείες.
Όσο για το Εν Άνδρω έχει δωρεάν διαδρομές και με τις τρεις εταιρείες για όλη τη δική μας γραμμή και για άλλες γραμμές τους και όσες φορές χρειάζεται λόγω της παροχής υπηρεσιών πληροφόρησης δρομολογίων τους και σε πράκτορες Ραφήνας και Άνδρου.
Αυτά προς ενημέρωση σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Φαγώθηκε ο γκαμηλιέρης με τα χοιροσφάγια του Καμπάνη. Είδε φωτογραφίες και αφηνίασε. Δεν είδε φωτογραφίες όμως από το επίσημο τραπέζι γιατί ήταν prive. Κλήθηκαν 8 μάθαμε. Ο δήμαρχος, δύο ειδικοί σύμβουλοι, τρεις συγγενείς, ο αντιδήμαρχος Χώρας και το Εν Άνδρω. Δεν εκλήθησαν από τον οικοδεσπότη για δεύτερη συνεχή χρονιά - για λόγους πολιτικής αποδοκιμασίας - ο πρώην δήμαρχος και φίλος του γκαμηλιέρη και ο πρώην γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας. Αν η αποδοκιμασία κάτι σημαίνει για τον γκαμηλιέρη, τον εργοδότη του και τον βηματοδότη του.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αρχηγέ, μόλις γύρισα απο το Ντουμπάι και αισθάνομαι για γκουντου μπάι.
Σου τηλεφωνάω από χτες αλλά βουίζει. Οπότε αποφάσισα να σου γραψω μυστικό μήνυμα, διάβασε το και σβήστο αμέσως.
Αυτό δεν είναι νησί που βρήκα!! Άνδρος τζουράσικ πάρκε είναι. Αετοί, καμήλες, καβούρια και τώρα σκυλάκια και γατάκια. Αυτοί να ξέρεις κρύβουνε τις φωλιές απο τους αετούς για να μπούνε οι Ανεμογεννητριες, οπως κρύβουνε ολα μας τα εργα.
Να βγάλεις τον Γιαννη που ξέρει και γράφει δυνατά κείμενα να πει ότι και το καταφύγιο ΕΜΕΙΣ το κάναμε.
Διάβασα αυτό που έγραψες για το ΧΥΤΥ. Τους τελείωσες. Ξέχασες μόνο ότι δεν ψήφισες την ΠΛΟΥΣΚΑ το 2012 αλλά μετά χωροθέτησες εκεί που δεν είχες ψηφίσει!!! τον Καμπανό, τις υποσχέσεις του 2014, την Σταυροπέδα. Τους λες οτι , να μια τόσο δα μικρή υπογραφούλα έλειπε από την μελέτη που υπήρχε αλλά θεωρημένη δεν ήταν.... ...Σιγά το πράγμα.
ΕΜΕΙΣ το κάναμε κι αυτο. Μ αρέσει που απ έξω απ έξω χώνεις και στον κάβουρα...ξερεις εσύ.
Λεω μεχρι το '23 που θα πάρουμε τις εκλογές να μην λέμε τίποτε άλλο. Μόνο: ΕΜΕΙΣ το κάναμε.
(Δεν ξερω αν πρόσεξες δεν εγραψα το 2023 γιατι μπορεί και ναι το 3023, ........).
Τους έχουμε σκισει!! Γιούπι!
Φτου... μου έβρασε ο καφές και χύθηκε ......
(Το κείμενο να σβήσεις)!!