Προχωρά η τουριστική μαρίνα στο Γαύριο!...

 

 Η ίδια εταιρεία μετά τη νέα μελέτη που εγκρίθηκε από το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών θα συνεχίσει από τον Μάρτη την εκβάθυνση στο βόρειο τμήμα του Γαυρίου για την δημιουργία τουριστικής μαρίνας, που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής. Φωτογραφία αρχείου από τα έργα της εκβάθυνσης του λιμανιού της πρώτης φάσης που ολοκληρώθηκε.

(Ένα έργο που σχεδίασε η σημερινή διοίκηση προχωρά στην άμεση υλοποίηση του μετά την έγκριση χρηματοδότησης νέας μελέτης ως επέκταση της αρχικής για την εκβάθυνση του λιμανιού της Άνδρου και την δημιουργία μαρίνας τουριστικών σκαφών στο Γαύριο. Το υπουργείο Υποδομών ενέκρινε τη νέα χρηματοδότηση για την εκβάθυνση. Το νέο έργο αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το Πάσχα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την μαρίνα και θα έχει μπει το έργο στη φάση της ολοκλήρωση του – ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Αγαπητοί φίλοι,

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Άνδρου, σε άμεση συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου και τις υπηρεσίες του  Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, υπεγράφη  η σχετική απόφαση, για την χρηματοδότηση της επέκτασης και ολοκλήρωση  του έργου εκβάθυνσης, στο λιμάνι του Γαυρίου Άνδρου . 

Το έργο αυτό, δυστυχώς, δεν είχε προβλεφθεί να γίνει με την αρχική μελέτη και υποβάλαμε νέα,  μετά από απαίτηση του υπουργείου Υποδομών, σύμφωνα με την νομοθεσία. Το έργο έχει την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου και με σχετική απόφαση του ΔΣ και θα εκτελεστεί σύντομα από τον αρχικό ανάδοχο. Πρόκειται για ένα  εξαιρετικά σημαντικό αναπτυξιακό έργο, που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του Γαυρίου.

Το έργο αυτό, μόλις τελειώσει, θα  επιτρέψει στην Δημοτική Αρχή  Άνδρου, να υλοποιήσει τα σχέδια τουριστικής ανάπτυξης του Γαυρίου, τα οποία περιλαμβάνουν τη  χρηματοδότηση για την εκπόνηση νέας  ειδικής μελέτης (και χρηματοδότηση μέσω του Λιμενικού  Ταμείου)με σκοπό την δημιουργία ενός συγχρόνου, ασφαλούς τουριστικού προορισμού, μικρών τουριστικών σκαφών και θαλαμηγών, στο βόρειο τμήμα του λιμανιού της Άνδρου. 

Η αποκατάσταση ασφαλών λειτουργικών βαθών, αποτελούσε την βασική προϋπόθεση, για την κατασκευή νέων λιμενικών εγκαταστάσεων, στο ΒΑ τμήμα του λιμένα Γαυρίου Άνδρου.

Γιώργος Βαλ. Μαντζώρος

Άμισθος σύμβουλος Δημάρχου Άνδρου

Τακτικό μέλος ΔΣ του ΔΛΤΤΑ

ΥΓ. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους αυτούς, που βοήθησαν για να προχωρήσει ένα ακόμα σημαντικό έργο υποδομής και ανάπτυξης για την Άνδρο. 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα προτιμούσα να ασφαλτοστρωθεί ή τσιμεντοποιηθεί η προβλήτα που δενουν τα πλοία διότι έχει καταντήσει σαν διάραχο κακοτράχαλο. Όποτε φτάνουμε στο Γαυριο και κατεβαίνωντας απο το πλοίο δίνουμε μάχη ,παλευωντας με τα μπαγάζια μας για να φτάσουμε μέχρι τα λεωφωρεία ή το δρόμο. Παρα πολλά πόδια έχω δεί να στραμπουλίζονται και να τρώνε τα μούτρα τους κάποιοι απο το φθαρμένο έδαφος.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχουμε γράψει σχετικώς. Το έργο έχει ήδη χρηματοδοτηθεί από το Λιμενικό Ταμείο και έχει προγραμματιστεί τους επόμενους μήνες...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Κος Μαντζώρος έχει πραγματοποιήσει αμέτρητα έργα και έχει συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα στην μέχρι τώρα θητεία του. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Θα ήθελα όμως να πώ οτι Ανδρος δεν μόνο το Γαυριο. Υπάρχουν και άλλες λιμενικές εγκαταστάσεις οι οποίες είναι απίστευτα εγκατελλειμένες και παραμελλημένες στο νησί (Μπατσί,Χωρα,Κόρθι).Καλό θα ήταν να δοθεί προτεραιότητα στον εξωραϊσμό αυτών των λιμανιών και στην αναβάθμισή τους τα οποία βρίσκονται σε άθλια κατάσταση απο όλες τις απόψεις . Το Γαυριο ευτυχώς βρίσκεται σε ένα αρκετά καλό επίπεδο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Frankly, the tourists could just go to Mykonos.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι σημαίνει αλήθεια "άμισθος συμβουλος" κάτι σαν ΜΚΟ;;;
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κρατήσαμε μόνο την πρώτη αφελή ή μήπως κακόβουλη ερώτηση σας. Τα άλλα περί Νταλάρα, Πανούση και δεν ξέρουμε τι άλλο και τι υπονοούμενα πάρτε στο σπίτι σας. Εδώ δεν είναι χαμαιτυπείο κύριε μου...
ΥΓ Πάντως ο άμισθος σύμβουλος σας έβαλε τα γυαλιά με τα έργα του...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μην παίρνουν τα μυαλά σας αέρα.
Όσοι ξέρουν από θάλασσα και το λιμάνι του Γαυριου, δεν θα πρόκειται για μαρίνα που θα έρχονται κότερα, η θαλαμηγοι
Το πολύ να φτιαχτούν δύο πλωτές εξέδρες για να δένουν βάρκες, φουσκωτά, η σκάφη έως 8 μέτρα.
Και αυτά που θα φουνταρουν εκεί θα γίνονται οι άγκυρες τους αχταρμά με τα ρεμεντζα των άλλων που θα είναι κάθετα δεμένα στην υπάρχουσα προβλήτα.
Μαρίνα σωστή μπορεί να γίνει μόνο αν φτιάξετε λιμάνι έξω από τον κυματοθραυστη και όλο το εσωτερικό σημερινό λιμάνι να γίνει για τουριστικά και επαγγελματικά.
Όλα τα άλλα που λέτε ειναι για βάρκες και τίποτα άλλο και αναυτες κουβέντες.
Σκέφτειται τι γίνεται μέσα στο λιμάνι με 6 έως 8 μποφόρ βόριαδες και πως θα πάει να δέσει εκεί ακόμα και ένα φουσκωτό.
Πράγματα που στην πράξη δεν γίνονται.
Για βάρκες και σκάφη μέχρι 8 μετρα καλό θα ειναι.
Αλλά μαρίνα όμως με τίποτα.
Λεφτά πεταμένα και άσχετοι όσοι λένε για μαρίνα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μενητιανος ή μια ουδέτερη άποψη. Όλα τα έργα βελτίωσης λιμανιών καλά ακουγονται. Βασικά να οικονομήσουμε στο Γαυριο στο μάξιμουμ. Μόνο το Γαυριο υπάρχει και γνωρίζοντας ντόπιους όχι από χθες δυστυχώς σε σχέση με τους υπόλοιπους Ανδριωτες είναι 200% τοπικιστες. Δεν θα έπρεπε να έχουν ήδη δωθεί λύσεις στο οδικό δίκτυο για να αποφευγετε το μποτιλιάρισμα την ώρα που έρχονται και φευγουν τα πλοία . Επειδή αρκετές φορές έχω φάει και πιει καφεδάκι, θα ήθελα να πω στους Γαυριωτες να μην παραπονιουντε και να λένε ευχαριστώ ακόμα και για την σκόνη που σηκώνουν οι ρόδες των αυτοκινήτων που διέρχονται από το χωριό τους. Μαρίνες ολοκληρωμένες χρειάζονται και η Χώρα και το Κορθι και το Μπατσι. Ο δήμαρχος βέβαια κοντοχωριανος είναι και μάλλον περνωντας για να'ρθει στο δημαρχείο θα φοβάται μην του ρίξουν καρφιά στον δρόμο και σκάσουν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του. Ειναι αδικία για τους υπόλοιπους Ανδριωτες το μοίρασμα του χρήματος και κάποιες "επενδύσεις" έχουν φωτογραφικό προφιλ και προσβάλλουν την νοημοσύνη μας. Δυστυχώς στις κλειστές κοινωνίες όπου είναι λίγο πολυ όλοι γνωστοί, ξέρουμε τις κολεγιες και αυτούς που αυτό διαφημίζονται και γεμίζουν τις τσέπες τους.
Αλήθεια μιλάμε για μαρίνες και σκάφη αλλά εμένα με ενδιαφέρει να έχω με το αυτοκίνητο μια ασφαλή διέλευση και γρήγορη κατά το δυνατό όταν έχω φτάσει στο λιμάνι και θέλω να φτάσω στο σπίτι μου, να μην τρώω μποτιλιάρισμα στην Χώρα ή όταν κατεβαίνω Νημποριο για να ανέβω Στενιες πχ. Αυτά είναι ουσιαστικά έργα για να διευκολυνθεί η καθημερινη ζωή των κατοίκων όλες τις εποχές του χρόνου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ειλικρινά πολλά πολλά συγχαρητήρια !
Αν πραγματικά περπατήσει και χρηματοδοτηθεί η κατασκευή μαρίνας σκαφών , στο όντως πιο ασφαλές καταφύγιο από άποψης θάλασσας λιμένα Γαυρίου, θα είναι μια απίστευτη επιτυχία , ένα απίστευτο γεγονός .
Η πραγματοποίηση αυτού του γεγονότος, πρέπει να ενώσει όλους τους Ανδριωτες, όλους εκεί στο Γαυριο τοτς κατοίκους , μια γροθιά, ώστε να πιέσουν όλοι μαζί στην όσο το δυνατόν, πιο γρήγορη κατασκευή της.
Να είστε σίγουροι, ότι μπαίνοντας αυτή η Μαρινα , πλέον σόδα ναυτικούς μας χάρτες, θα κατακλύζεται από κοττερα, που ανηφορίζουν και κατηφορίζουν από το Κάβο Ντόρο το Αιγαίο και το Γαυριο , σαν λιμάνι , θα αποκτήσει και μια άλλη εμπορική τουριστική αξία, με όφελος για το σύνολο του Γαυρίου κΙ των κάθε λογής επαγγελματιών , αλλά και το συνολικό όφελος , αυτού του ίδιου του νησιού γενικοτερα.
Σαν ιδιοκτήτης 4 επαγγελματικών σκαφών , αναμένω και τις επίσημες τοποθετήσεις των αρμοδίων προς αυτήν την κατεύθυνση .

This comment was minimized by the moderator on the site

BRAVO & PALI BRAVO

NAI NA TO TREXOUME
TO GAVRIO TO AXIZEI AYTO

M/Y JOHN