ΟΔΟΣΗΜΑ σε μια πορεία οργάνωσης της Άνδρου

 

 Τοποθέτηση των "χαμένων" πινακίδων στο Γαύριο. Προς δημοτικό πάρκινγκ.

Αγαπητοί συμπατριώτες

Σε πρόσφατη σύσκεψη στελεχών της Διοίκησης, που έγινε στο Περιφερειακό Γραφείο του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου, παρουσία του Δημάρχου Άνδρου Δ. Λοτσάρη, διαπιστώσαμε το χρόνιο έλλειμμα ασφάλειας και πληροφόρησης στο οδικό δίκτυο όλης της Άνδρου.

Είναι ένα σημαντικό ζήτημα, που αφορά για την οδική ασφάλεια όλων, αλλά και την ενημέρωση και εξυπηρέτηση κυρίως όλων των επισκεπτών της Άνδρου που διακινούνται από το οδικό δίκτυο του νησιού μας. Κάθε βελτίωση του θα έχει θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη της Άνδρου. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε άμεσα αυτό το μεγάλο και σύνθετο έργο και προχωρήσαμε στην προμήθεια των αναγκαίων υλικών.

Σταδιακή τοποθέτηση των 200 πινακίδων .

Αρχικά θα τοποθετήσουμε τις 200 πινακίδες που βρήκαμε πεταμένες σε κάποιες ......''αποθήκες παραπήγματα'' του Δήμου μας στο Γαύριο όπου ψάξαμε. Ήταν για χρόνια ''χαμενες '' , άλλα ευτυχώς διατηρήθηκαν καινούργιες και μας είναι πολύ χρήσιμες.

Στην συνέχεια παραγγείλαμε 180 στύλους σε πρώτη φάση για τα οδόσημα γιατί οι περισσότεροι παλαιοί που υπήρχαν είχαν μισοκαταστραφεί. Σε συνάρτηση με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Άνδρου, θα προμηθευτούμε προσεχώς βάσει του σχεδίου αναγκών κάθε περιοχής, νέες πινακίδες πληροφόρησης, για να καλυφθούν σιγά-σιγά, όλες οι ανάγκες του νησιού μας.

Αγορά και τοποθέτηση στύλων οδοσήμανσης όπου χρειάζεται.

Η τοποθέτηση των πινακίδων, θα γίνεται από το προσωπικό και τα τεχνικά μέσα του Δήμου Άνδρου. Η επίβλεψη ανατέθηκε στον Γ. Μαντζώρο και θα τηρούνται αυστηρά οι προβλεπόμενες προδιαγραφές.

Στις 25/1/2021 έγινε η αρχή του έργου στο Γαύριο. Ξεκινήσαμε από το λιμάνι όπου φτάνουν όλοι οι επισκέπτες του νησιού μας. Οι εργασίες θα εκτελούνται καθημερινά καιρού επιτρέποντος.

Γ.Β.Μαντζώρος

Άμισθος σύμβουλος δημάρχου

Εκπρόσωπος Δήμου Άνδρου στο Λιμενικό Ταμείο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Η παραπάνω ενημερωτική επιστολή του Γ. Μαντζώρου ήρθε στον σωστό χρόνο. Αν θέλουμε να υπάρχει πληροφόρηση για τους επισκέπτες του νησιού μας το καλοκαίρι πρέπει να ξεκινήσουμε από τον χειμώνα. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως οι οδικές και πληροφοριακές πινακίδες του νησιού πάσχουν. Έχουν να συντηρηθούν ή να αντικατασταθούν πολλά χρόνια. Το ότι ο ακαταπόνητος Γ.Μαντζώρος «ανακάλυψε» 200 ξεχασμένες στις εγκαταλειμμένες αποθήκες που επισκεύασε δείχνει το μέγεθος της εγκατάλειψης του νησιού μέχρι σήμερα.

Δίπλα στη νέα γλύστρα η πινακίδες όπου απαγορεύουν τη στάθμευση και υποδεικνύουν το πάρκινγκ. 

Στην μέχρι σήμερα εγκατάλειψη να προσθέσουμε ένα περιστατικό, το οποίο μάθαμε ρωτώντας, που δείχνει ανεπάρκεια και αδιαφορία της προηγούμενης διοίκησης. Το φθινόπωρο του 2014 ήταν υφυπουργός Μεταφορών ο εκ Κοζάνης βουλευτής Μιχάλης Παπαδόπουλος. Σε κάποια συνάντηση που είχε ο τότε υφυπουργός προσφέρθηκε οικειοθελώς (λόγω αρμοδιότητας) να βάλει δωρεάν wifi (που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση Σαμαρά και να στείλει στην Άνδρο πινακίδες οδικής σήμανσης για όλο το νησί.

Η Άνδρος άρχισε να οργανώνεται με την διαμόρφωση, τον φωτισμό και την σήμανση του πάρκινγκ στο Γαύριο.

Ζήτησε μόνο ένα γράμμα του τότε δημάρχου Θ. Σουσούδη που να εκδηλώνει το ενδιαφέρον του. Ο τότε δήμαρχος απάντησε πως «θα το στείλει την επομένη». Μήνες μετά το γεγονός αυτό ο υφυπουργός ρωτήθηκε από ανδριώτη «τι έγινε με το θέμα». Και απάντησε πως δεν έφτασε κανένα γράμμα ποτέ στο γραφείο του από την Άνδρο!!!

Στη συνέχεια ακολούθησε η κυβέρνηση Τσίπρα στην οποία ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ήταν ο έτερος εταίρος της σημερινής μετωπικής αντιπολίτευσης Γ. Καπάκης. Ποια ήταν η προσφορά του στο οδικό δίκτυο της Άνδρου; Ένα μαχαίρι καθαρισμού χιονιού στον ΣΕΔΑ!!! Αυτά γιατί κάποιοι αντιπολιτευόμενοι ξεχνούν το πως διοίκησαν επί χρόνια αυτοί κι επιτίθενται εργολαβικώς στον ακούραστο Γ. Μαντζώρο.

  

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σωστά είναι εκτός μελέτης οι πινακίδες δεν ξέρουμε αν έχουν τις νόμιμες διαστάσεις κλπ.
Όπως χωρίς μελέτη είναι και το ελικοδρόμιο και είναι οφθαλμοφανές. Το ανεμοδουριο αλήθεια που θα το πασαλωσεται
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τόσος λόγος για νομιμότητα και ο αρχηγός υπόλογος και υπόδικος!!! Ίσως όμως γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Για όσους δεν γνωρίζουν η πινακίδες που τοποθετείσαι
Είναι εκτός συγκοινωνιακής μελέτης επομένως είναι παράνομες

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όχι αν αντικαθιστούν φθαρμένες.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κατά την προηγουμενη δημαρχία είχε πολλά θέματα το λιμάνι Γαυριου. Λιμενικό ταμείο, δημαρχείο και ο προηγούμενος έπαρχος. Είναι άραγε αλυτος γρίφος ποιος ήταν υπεύθυνος ή ποιος ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους. Καλά τα οδοσημα δε λεω, αλλά ούτε αυξάνεται το πλάτος των δρόμων ούτε δημιουργούνται θέσης προσωρινής στάθμευσης, μόνο τον δρόμο για το πάρκινγκ και το μπάχαλο σε ώρες αιχμής μάλλον θα συνεχίζεται.
Κε διαχειριστή από την στιγμή που εκθιαζεις το έργο του Γ. Β. Μαντζωρου και είναι δημόσιο προσωπο, θα ήταν σωστό να ξέρουμε την κυρία εργασία του, από ποια δουλειά βγάζει τον επιουσιο. Είναι άξιο απορίας να βρίσκεται πανταχού παρών και να δηλώνει άμισθος συμβουλος. Ας πουμε και τι προσοντα έχει.

Επειδή στα προηγούμενα σχόλια έγινε αναφορά στην Μ. Μαμαη και τις δειγματοληψίες νερου από πηγες, τι γίνεται στα αλήθεια. Ο Δήμος και ο δήμαρχος θα ενημερώσουν για το τι γίνεται ή ανάξιο αναφοράς που
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Είναι συνταξιούχος ανώτερος δημόσιος υπάλληλος. Το ότι ρωτάτε είναι δικαίωμα σας. Ο τρόπος που ρωτάτε όμως είναι λίγο άθλιος. Αλλά έτσι μάθατε μάλλον.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πάντως στην Αγία Ειρήνη στ' Αποίκια η Μαμάη παραδέχτηκε μπροστά στον Πολέμη και στον Γιαννίση πως αυτή έκανε τις δειγματοληψίες. Το τι λέτε εσείς είναι για τα μπάζα. Όπως για τα μπάζα είναι τα περί αθάνατου νερού, περί βρύσης Μπακέλα και περί μηνύσεων και πράσινα αλόγα. Όσο για το δικό σου IQ ειναι ραδικιού.

This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδή η κυρία Μαμάη δεν ήταν ουδέποτε δειγματολήπτρια του ΠΑΚΟΕ γι αυτό επιστημονικό συνεργείο του ΠΑΚΟΕ θα έρθει να κάνει μετρήσεις IQ (δείκτη νοημοσύνης) στο δικό σου τον εγκέφαλο καθως και σε όλους τους ανεγκέφαλους που σου υποβάλουν να γράφεις όλες αυτες τις ανακρίβειες.
Τέλος να ξέρεις οτι η αλήθεια για την κακή ποιότητα του πόσιμου νερού της Άνδρου πολύ σύντομα θα λάμψει και ο Δήμαρχος και όλοι οι συναυτώ θα πληρώσουν ακριβά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλή αρχή με τη σημαντικότατη σήμανση που χρόνια ελειπε από το οδικό ανδριώτικο δίκτυο. Μακαρι να τοποθευηθούν και σε άλλες περιοχές του νησιού αντίστοιχα πινακίδες. Για παράδειγμα στη Χώρα, είναι απαραίτητη πινακίδα που να δείχνει το χώρο parking έξω από το θερινό σινεμά. Αντίστοιχα υπάρχουν ανάγκες στο Κόρθι και το Μπατσί.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!! Μπράβο. Αναρωτιέμαι όμως αν τα οδόσημα είναι μια ακόμη διακόσμηση ή αν υπάρχει κάποια αρχή η οποία να επιβάλλει την τάξη με βάση τα οδόσημα. 30 χρόνια έρχομαι στην Ανδρο και μόνο μία φορά έχω δει λιμενικό να προτρέπει αυτοκίνητο το οποίο εμπόδιζε την διέλευση να μετακινηθεί. Πόσες φορές έχουμε όλοι δει αυτοκίνητα επιδεικτικά παρκαρισμένα κάτω απο οδόσημο το οποίο απαγορεύει την στάση και την στάθμευση και τα οποία εμφανώς εμποδίζουν την διέλευση άλλων, και όργανα του λιμενικού να κοιτούν προς την θάλασσα σαν να υπάρχει απο άνωθεν διαταγή να μην εκτελούν την δουλειά τους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Μ. Μαμαη το μόνο που έκανε ήταν αντιπολίτευση στον Σουσουδη και έργο μηδεν

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποια Μαρία Μαμάη λέτε; Την άμισθη σύμβουλο δειγματοληψίας του ΠΑΚΟΕ που καταγγέλλει τον δήμαρχο; Αλήθεια πότε έμαθε η άμισθη δειγματολήπτρια του ΠΑΚΟΕ δειγματοληψίες; Επί Σουσούδη ή επί Μπακέλα; Μάλλον επί μπακατέλα...

This comment was minimized by the moderator on the site

Αντιδήμαρχος Μαρία Μαμάη επί δημαρχίας Θεοδόση Σουσούδη.
Της ζητήθηκε να τοποθετήσει καθρέπτη και οδόσημο του στοπ από δημότη του Γαυρίου σε δρόμο με μεγάλη κίνηση χωρίς ορατότητα.
Η απάντηση της ήταν ότι δεν βρήκε στις αποθήκες ΤΙΠΟΤΑ.
Φαίνεται ότι της άφησε για να της βρει ο Γιώργος Μαντζώρος. Ντροπή της,και συγχαρητήρια στον άμισθο σύμβουλο Μαντζώρο!!!

Περισσότερα