ΦΡΑΓΚΑΚΙ: Αναστολή, αλλά και… συνέχιση εργασιών!

 

Όπως θα είναι θαμμένη μέσα στο χώμα η βάση της ανεμογεννήτριας. Γύρω θα δημιουργηθεί πλάτωμα. Στα σίδερα που φαίνονται θα στηριχτεί το κέλυφος της μηχανής. Στη φωτογραφία η πρώτη βάση στο Φραγκάκι. 

Απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας αναστέλλει τις εργασίες στο εργοτάξιο στο Φραγκάκι για μέχρι 31/5/2020 με την αιτιολογία πως ξεκινά «η περίοδος φωλεοποίησης» του Σπιζαετού και το ζευγάρι που έχει φωλιά στην περιοχή δεν πρέπει να ενοχλείται στο ζευγάρωμα και στην περίοδο επώασης των αυγών του. Με βάση αυτή την απόφαση που θα κοινοποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες η εταιρεία σταματά τα έργα στο εργοτάξιο και εξετάζει ποια από τα υπολειπόμενα έργα θα συνεχίσει εκτός εργοταξίου.

Η ολοκληρωμένη βάση της πρώτης ανεμογεννήτριας στο Φραγκάκι

Αναλυτικά, σταματούν τις αμέσως επόμενες μέρες όλες οι εργασίες στο εργοτάξιο στο Φραγκάκι όπου ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι δρόμοι κατά 90% και το χαντάκι καλωδίου κατά 65%. Επίσης έχουν ολοκληρωθεί τα μπετά στις δύο από τις πέντε ανεμογεννήτριες και ήδη ολοκληρώνονται τα σίδερα για την τρίτη. Με την κοινοποίηση της απόφασης για την αναστολή εργασιών στο εργοτάξιο θα σταματήσουν οι εργασίες στο Φραγκάκι και θα επαναληφθούν μετά το τέλος της περιόδου αναπαραγωγής του σιζαετού στις 31/5.

 

Η έτοιμη προς σκυροδέτηση βάση της δεύτερης ανεμογεννήτριας στο Φραγκάκι. Η σκυροδέτηση ολοκληρώθηκε την Τρίτη 2/2.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ μένει να διευκρινιστεί μετά από παρεμβάσεις νομικού χαρακτήρα που ήδη έχουν ξεκινήσει για να διευκρινιστούν τα όρια της απαγόρευσης ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν ποιες από τις υπάρχουσες εργασίες θα συνεχιστούν. Ήδη εκτελούνται έργα οδοποιίας στο Στενό σε απόσταση από το Φραγκάκι, τα έργα του υποσταθμού στον Πιτροφό και αναμένεται την προσεχή εβδομάδα να ξεκινήσουν τα έργα καλωδίωσης μήκους 14 χιλιομέτρων που θα συνδέσουν το Φραγκάκι με τον Πιτροφό.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ενα σημαντικότατο έργο στο νησί μας! Η Ανδρος δεν θα είναι ουραγός των εξελίξεων, αλλά θα μετέχει ενεργά στην παγκόσμια προσπάθεια για τη σωτηρία του πλανήτη. Παραγωγή ενέργειας απαλλαγμένη από την εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα είναι το μέλλον.
Δεν μας πειράζει η ολιγόμηνη καθυστέρηση, έτσι κι αλλιώς περιμέναμε πολύ για το αίσιο αποτέλεσμα.
Τα αιολικά πάρκα στο νησί δίνουν ήδη οικονομική ώθηση και μακάρι να γίνουν μερικά ακόμα!
Η τεχνολογική ανάπτυξη είναι μονόδρομος και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμβαίνει και στο νησί μας.
Ο κόσμος, και ιδίως το ανθρώπινο είδος, εξελίσσεται, μεταλλάσσεται και προσαρμόζεται από την απαρχή της ύπαρξής του. Οποιος δεν μπορεί να αντέξει, θα έχει την τύχη των νεάντερταλ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Νότια Κορέα σχεδίασε να κατασκευάσει το μεγαλύτερο αιολικό παρκο, 36 δισεκ, ευρώ μέχρι το 2030.Το υπεράκτιο αυτό αιολικό παρκο, θα είναι ισχύος 8,2 giga watt kαι θα αντιστοιχεί σε 6 πυρηνικούς αντιδραστήρες, θα προσφέρει μείωση στις εκπομπές άνθρακα, ισοδύναμη με την φύτευση 71 εκατ, πεύκων και θα δημιουργήσει 5600 νέες θέσεις εργασίας. Εμείς ? Γεράκι _στηματα_ αιμασιες.

This comment was minimized by the moderator on the site

At minimum, one percent carbon is required for plants to grow in the world. You don’t want plants? You want zero carbon? What will you do for food?

This comment was minimized by the moderator on the site

Για γέλια και για κλάματα η όλη υπόθεση. Όταν ο γείτονας φτιάχνει ατομικά εργοστάσια για ενέργεια και σε λίγο καιρό θα τον παρακαλούμε να μας δώσει ρεύμα, εμείς θυσιάζουμε τις ΑΠΕ για να κάνει σεξ το γεράκι. Πηγαίνετε σε κάποια εκκλησία να δείτε πού φωλιάζει στις μουτουλοι (μασγαλοτρυπες) ένα Καντινελι (γεράκι) και πιο δίπλα μια κουκουβάγια, αναπαραγωνται χρόνια των χρονών και δεν τα ενοχλούν οι καμπανιες της καμπάνας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί κάνετε έτσι για μια εταιρία? Είσαστε μήπως μετοχος?

ΑΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αντιπαρερχόμαστε την αθλιότητα σας και σας απαντούμε: ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΕ!!! ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ! ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ακόμα είμαστε Έλληνες κι όχι κομματικό εξάρτημα ή τοπικιστικός σύλλογος) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ & ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ!!! ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ!!! ΖΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΑΝΥΨΗΛΑ ΚΤΙΡΙΑ και ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ. ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΪΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΚΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ>
ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ 5 ΣΤΟ ΦΡΑΓΚ¨ΑΚΙ ΚΑΙ 10 ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΑΝΟ. ΤΙΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤ¨Ο ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ.
ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΣΠΙΖΑΕΤΟΫ ΚΑΛΟ ΓΙΑ 5ΧΡΟΝΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ...
ΥΓ Το Φραγκάκι με 2-3 μηνες συνολική καθυστερηση - που δεν ειναι τιποτα μπροστα στα 9 χρόνια υπογραφών - θα γίνει κατά τη γνωμη μας και θα συνεισφέρει στην Άνδρο.
ΥΓ Νο 2: Αλήθεια εσείς τι κέρδος έχετε από τις εταιρείες πετρελαίων ή λιγνίτη μπορείτε να μας πείτε; Είστε μέτοχος σε πετρελαιοειδή μηπως;
Να που ξερουμε κι εμεις να γραφουμε ανοησίες και προσβολές σαν τις δικές σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Άκουσα πως η ακτίνα έρωτα, σεξουαλικού πάθους και εκκόλαψης του σπιζαετού στο Φραγκάκι μετά από νέα προσφυγή ακτιβιστών στο ΣτΕ θα επεκταθεί από τα 3 στα 30 χιλιόμετρα και θα ανασταλούν μετά από νέα εισηγήση της ειδικής κουτορνιθολογικής εταιρείας όλες οι εργασίες στον υποσταθμό του Πιτροφού, αλλά οι καλωδιώσεις και τα οδικά έργα από Στενό μέχρι Πιτροφό.
Επίσης, στη νέα εισήγηση η κουτορνιθολογική εταιρεία στηριζόμενη σε νέα αδημοσίευτη μελέτη που βασίζεται σε απόρρητα στοιχεία του λάιφ διαπίστωσε πως ο περιώνυμος και πανελλήνια φιρμα πλέον σπιζαετός Φραγκακίου διαπιστώθηκε πως φλερτάρει από τέλος Αύγουστου μέχρι Φεβρουάριο και επωάζει από Μάρτιο μέχρι Ιούνιο. Άρα, αναστέλλονται όλες οι εργασίες και τα μεγάλα έργα νοτίως του 60ου μεσημβρινού στην Άνδρο.
Κι έζησαν οι σπιζαετοί καλά και οι "προστάτες" τους καλύτερα

This comment was minimized by the moderator on the site

Metaphorically speaking, the island too will get an embolio.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας ξοδέψει 108 εκ, όλες οι επενδύσεις έχουν το ρίσκο τους.....
Έχουν χάσει είδη, η τιμή της κιλοβατόρας πέφτει κατά πολύ
τον Ιούνιο γι΄αυτό κ έτρεχαν να προλάβουν.
Αποζημειώσεις από που θα ζητήσει???? απο τον σπιζαετο??
Αρκετή τρομοκρατία έπεσε τους τελευταίους μήνες.....
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αλήθεια ξέρετε την τιμή της κιλοβατώρας και δεν ξέρετε πως νομιμες αδειοδοτήσεις που έχουν υπογραφή υπουργού (Φάμελος 2018) και εγκρίσεις του Συμβουλίου Επικρατείας (2019) και νόμιμες άδειες έναρξης έργων αν διακοπούν π.χ. από την σημερινή κυβέρνηση οδηγούν σε αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων;
Περίεργο. Τρομοκρατία εμείς είδαμε και νοιώσαμε προσωπικά από τους ακτιβιστές στο Γαύριο όταν ο αρχιακτιβιστής Νίκος Αυγουστής με την κλάκα του εξύβρισε αναίτια, χυδαία και πρόστυχα τον διαχειριστή του Εν Άνδρω παρουσία όλου του λιμενικού σώματος. Τρομοκρατία ήταν και όταν ακτιβιστές προπηλάκιζαν εργάτες των μηχανημάτων στο Φραγκάκι για τις οποίες έχει διενεργηθεί προανάκριση...
Τρομοκρατία δεν είναι η νομιμότητα... Άλλωστε ο θεωρητικός της παρανομίας Αλέξανδρος Μαβής έχει δηλώσει επώνυμα σε Επιτροπή του Δήμου κι έχει καταγραφεί πως "δεν πιστεύει στη δικαιοσύνη και πως οι ακτιβιστές και η Άνδρος πρέπει να κινηθούν πέρα από τα όρια του ΣτΕ"!!!
Όλα αυτά καταγεγραμμένα και δημοσιευμένα. Λοιπόν αφήστε τη νομιμότητα στην άκρη μιας και την χρησιμοποιείτε όπως οι τρομοκράτες και ο Κουφοντίνας: αλα καρτ...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Οι ιντακατεόι ξόδεψαν κοντά στα 8 μύρια σε 2 χρόνια (ΑΔΜΗΕ, παραγγελίες μηχανών, άδειες, χωματουργικά, μπετά και δεν συμαζεύεται) έκαναν το 35% του έργου, έχουν άδεια να συνεχίσουν το άλλο 20% και θα επανέλθουν μετά τον Μάιο για το υπόλοιπο. Και εσείς λέτε πως θα τα παρατήσουν; Γιατί να τα παρατήσουν και να χάσουν τα χρήματα τους; Γιατί να μην συνεχίσουν μετά τον Μάιο; Περίμεναν 9 χρόνια τι είναι τρεις μήνες; Η άδεια δεν θα ανακληθεί. Άρα θα συνεχίσουν. Και για να καταλάβει ο κάθε Γιάννης μια ανάκληση σήμερα θα σημαίνει αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων αύριο. Άρα λέτε υπερβολές επειδή χαρήκατε μετά από τόσες ήττες πήρατε και μια ισοπαλία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ακτίνα 3000 χλμ σχεδον μέχρι το Γιαλό!!
Τον χώρο θα τον ορίσει η Δασική Υπηρεσία.
Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν απ ε΄δω
κ πέρα θα τεράστια!
Ώρα να τα μαζεύουν!
Κ αν σ΄αρέσει Μπάρμπα Λάμπρο ξαναπέρνα από την Άνδρο!!

Περισσότερα