Προχωρά η θεσμική θωράκιση του νησιού με το νέο οργανισμό του Δήμου Άνδρου.

 

Η διοίκηση συνεχίζει τον θεσμικό εκσυγχρονισμό του Δήμου Άνδρου. Χτες σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε ενημέρωση για το νέο Οργανισμό του Δήμου βάσει των νέων διατάξεων του ΥΠΕΣ.

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως η ενοποίηση των τριών Δήμων το 2011 οδήγησε στην ανάγκη ενός νέου οργανισμού που κλήθηκε η διοίκηση Γλυνού να διαχειριστεί. Διαμορφώθηκε τότε ένα σχέδιο, που δεν προχώρησε σε ΦΕΚ γιατί το ΥΠΕΣ δεν είχε ολοκληρώσει τις οδηγίες για τους Δήμους. Το 2014 η διοίκηση Γλυνού διαμόρφωσε την τελική μορφή του Οργανισμού του Δήμου Άνδρου. Και επί δημαρχίας Σουσούδη, το 2015, εγκρίθηκε με ΦΕΚ ο νέος οργανισμός του ενιαίου Δήμου Άνδρου.

Χτες το απόγευμα η διοίκηση Λοτσάρη έχοντας ολοκληρώσει τη θεσμική επεξεργασία του νέου οργανισμού του Δήμου Άνδρου – στη βάση των διατάξεων της κυβέρνησης και του ΥΠΕΣ - ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για τον υπό κατάρτιση νέο οργανισμό.

Σε ένα ήρεμο συμβούλιο με εισηγητή τον γενικό γραμματέα του Δήμου Άνδρου Λάζαρο Θεόφιλο – τον οποίο αμφισβητούσε επί μήνες ο κ. Καπάκης μη έχοντας τίποτα άλλο να πει - οι δημοτικοί σύμβουλοι άκουσαν προσεκτικά και χωρίς εντάσεις την ενημέρωση για το νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου Άνδρου.

Δόθηκε από τη διοίκηση χρονικό διάστημα ενός μηνός ώστε η πλειοψηφούσα στο συμβούλιο – κι όχι στην κοινωνία – αντιπολίτευση (Κάπάκη-Σουσούδη) να εκφράσει τις απόψεις της και τις προτάσεις της. Έτσι, ώστε να ενσωματωθούν στο Οργανισμό μιας και η συγκρότηση του θα αποτελέσει τον θεσμικό μπούσουλα για τα επόμενα χρόνια στο Δήμο Άνδρου.

Να σημειώσουμε πως ο οργανισμός του Δήμου Άνδρου είναι ένα θεσμικό εργαλείο για τη σωστή λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης στο νησί μας. Ελπίζουμε η πλειοψηφούσα αντιπολίτευση να τον ψηφίσει αυτή τη φορά σε ένα μήνα. Και να μην τινάξει στον αέρα τον Δήμο Άνδρου κάνοντας κατάχρηση της πλειοψηφίας της. Κάτι που έχει κάνει κατά κόρο μέχρι σήμερα πολλές φορές με κορύφωση τον αναπτυξιακό οργανισμό Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου. Μια προσπάθεια που στόχο έχει την πλήρη αποκοπή της Άνδρου από τις ευρωπαϊκές οικονομικές χορηγίες, αλλά και τον γεωγραφικό και τον οικονομικό και πολιτικό-κοινωνικό περίγυρο της.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

 

Πόσο διχαστικός θα γίνεις ακόμα???

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Όσο στη διακυβέρνηση της χώρας και των δήμων κυκλοφορούν ακόμα τρωκτικά ναι. Δυστυχώς οι Έλληνες δεν θα μάθουν ποτέ... Ελπίζουμε οι νέες γενιές να μας μετατρέψουν σε δυτικού τύπου δημοκρατία και να ξεφύγουμε από του αφρικανικου τύπου διακυβέρνησεις.

This comment was minimized by the moderator on the site

1 ή απλή αναλογική ΕΙΝΑΙ δημοκρατία!
2 εφόσον η αντιπολίτευση ΕΙΝΑΙ πλειοψηφία (και αυτό κάπως προέκυψε και κάτι σημαίνει, παρά τις δικές σου ερμηνείες) έχει δικαίωμα να έχει τη δική της γνώμη, αλλιώς δεν θα είχε λόγο ύπαρξης. Να καταργήσουμε δηλαδή την αντιπολίτευση τελείως ή να την υποχρεώσουμε να ψηφίζει πάντα υπερ; Μήπως να πάμε σε απολυταρχία; οι απόψεις σου θυμίζουν πολύ κατάλοιπα νοσταλγών κάποιου...επταετούς παρελθόντος!
3 ο δεύτερος γύρος έγινε αναγκαστικά ώστε το σύστημα να δώσει ηγεσία, όμως ο πρώτος γύρος καθορίζει τη λαϊκή ετυμηγορία, κι αυτή λέει πως το 70% δεν ήθελε τονΛοτσαρη!
4 Καπακης και Σουσουδης δε συνέπραξαν (και δεν ξέρω που το βλέπεις αυτό) ενώ συνέπραξαν επίσημα Λοτσάρη και Γιαννίσης (ούτε αυτό το είδες)
...Και ΤΕΛΟΣ!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Νόμιζα πως δεν ήσουν κολλημένος. Όμως είσαι πολύ αφού δεν βλέπεις πως Σουσούδης-Καπάκης έχουν γίνει αυτοκόλλητοι.
Τώρα σύμφωνα με την δική σου βλακώδη ερμηνεία ο πρώτος γύρος είπε 63% είπε οχι στον Σουσούδη, 83% είπε όχι στον Καπάκη, 88% είπε όχι στον Γιαννίση, 95% είπε όχι στον Μπάλλα. Και μετά ήρθε ο δεύτερος γύρος και το 51% είπε ναι στον Λοτσάρη. Αν δεν ήθελαν δεύτερο γύρο γιατί τον έκαναν;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για να γίνει μπάχαλο και ο Συριζα του 17% στην Άνδρο να έχει λόγο στα πράγματα. Αλλιώς γιοκ. Είδες που το πολύ μπλα-μπλα περί δημοκρατίας σε οδηγησε σε αδιέξοδο αγαπητέ. Η δημοκρατία είναι "έλεγχοι και ισορροπίες" λένε οι πολιτειολόγοι. Βρες εσύ στην απλή αναλογική του πρώτου γυρου και στο πλειοψηφικό τους δεύτερου τους λογική και ισορροπίες;
Προφανώς δεν ξέρεις πολιτική, δεν καταλαβαίνεις εκλογικά συστήματα. Αλλά κάπως αερολογείς για να βρεις ακρη σε ένα εκλογικό σύστημα που δεν είναι απλή αναλογική και δεν είναι πλειοψηφικό. Τι είναι; Βρεστο και πάρτο αλά Σύριζα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Να μάθουν τα δσ 250 δήμων να συνεργάζονται όπως γίνεται στη βόρεια Ευρώπη σε χώρες που έχουν απλή αναλογική ακόμα και σε επίπεδο κυβερνητικών εκλογών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πολύ ωραία τα λέτε. Συμφωνούμε απολύτως. Βλέπετε όμως πέρα από λόγια και κάποιον άλλον να συμφωνεί μαζί μας; Δυστυχώς πολιτικά απέχουμε πολύ ακόμα από την Βόρεια Ευρώπη. Δεν νομίζετε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή η απλή αναλογική είναι σύστημα ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο μόνος δημοκρατικός τρόπος αντιπροσώπευσης του κόσμου. Ωραία λογική δημοκρατίας. Ας μάθουν οι κυβερνώντες όλων των παρατάξεων και των κομμάτων να συνεργάζονται για το καλό της χώρας και ας αφήσουμε τις βλακείες περί ενισχυμένης ψήφου.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Η απλή αναλογική θέλει λογικούς ανθρώπους όχι ακραίους και παράλογους που κοιτούν πως θα ρίξουν τους άλλους και το νησί τους για να κερδίσουν έναν πόντο αυτοί. Στα ΔΣ 250 Δήμων της Ελλάδας με την απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται το έλα να δεις. Πλήρης κατακερματισμός. Εγωισμοί και ακρότητες. Το σύστημα καταργήθηκε πλέον και πάμε σε ενισχυμένη αναλογική όπως συμβαίνει και στην κεντρική σκηνή. Μόλις βρείτε τους λογικούς που θα κοιτάνε πρώτα τον τόπο τους κι όχι τον εαυτό τους να το επαναφέρετε. Η δημοκρατία δεν είναι οχλοκρατία ή αναρχία. Χρειάζεται υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση. Κάτι που δεν είδαμε εδώ κι ενάμιση χρόνο σε κανέναν Δήμο της Ελλάδας. Στην Άνδρο είδαμε την πλήρη αποδιοργάνωση του ΔΣ με ευθύνη την πελιοψηφούσας αντιπολίτευσης του πρώτου γύρου, που δεν αποδέχεται το τελικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου. Ή, μήπως δεν λέει τίποτα το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου; Αν δεν λέει τίποτα τότε γιατί έγινε; Και ποια η σημασία της δημοκρατίας όταν απορρίπτεται την τελική ετυμηγορία του εκλογικού σώματος...
Αυτά προς γνώση σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η πρώτη εκλογή έδειξε τα πραγματικά ποσοστά ΟΛΩΝ των συνδυασμών, όπου ο σημερινός δήμαρχος μειοψήφησε. Αν είχε την απόλυτη πλειοψηφία και προτίμηση των ψηφοφόρων θα είχε εκλεγεί από την πρώτη. Το αποτέλεσμα της δεύτερης προέκυψε από ψηφοφόρους που την πρώτη δεν ψήφισαν ούτε Λοτσάρη ούτε Σουσουδη, και προέκυψε από τη σύμπραξη Γιαννίση Λοτσάρη. Με κανένα τρόπο δεν εκφράζει την απόλυτη προτίμηση στο Λοτσάρη καθαρά. Αλλά πάντα τα ερμηνεύεις κατά πώς σε βολεύει! Μέτρα τώρα τις έδρες σου και κλαίγε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ και τέλος
Καλή η εξήγηση σας. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε. Ατυχώς για εσάς υπήρξε και ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ που πήρε ο Λοτσάρης 51% και είναι δήμαρχος όλης της Άνδρου. Το αλλοπρόσαλλο εκλογικό σύστημα ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε.
Αλήθεια ποιος πλειοψήφησε στον πρώτο γύρο; Ο Καπάκης με 17%, ο Σουσούδης με 37%, ο Λοτσάρης με 30%. Ή, ο κανένας με 0%;
Αυτές οι ανοησίες ΣΥΡΙΖΑ τέλος λοιπόν. Στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρχει διχογνωμία μεταξύ δημάρχου και δημοτικού συμβουλιου. Άλλωστε και σήμερα ΟΛΑ τα οικονομικά θέματα ο Καπάκης αθροίζει έδρες με τον Σουσούδη και μειοψηφεί!!! Αν αυτό είναι σύστημα βεβαίως...
ΥΓ Η εξήγηση σας για τον ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ λίαν ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ. Δεν μετρούν οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι; Υπήρξε σύμπραξη Γιαννίση-Λοτσάρη και δεν υπήρξε των επί 5ετία αντιπάλων Καπάκη - Σουσοιύδη; Πως και δεν την είδατε αυτή; Μάλλον φταίει η απόσταση από το νησί που δεν σας βοηθά...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η "πλειοψηφούσα αντιπολίτευση" είναι πλειοψηφούσα ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (απλή αναλογική γαρ, αυτό ακριβώς σημαίνει, όσες ψήφοι, τόσες έδρες ) και όχι, όπως θέλεις να μας πείσεις, παρά τη θέληση της κοινωνίας, όπου σε ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής, ένας συνδυασμός με 45% (δηλαδή μειοψηφών στο σύνολο των ψηφισάντων) θα έπαιρνε έδρες μπόνους και θα είχε διοικητική πλειοψηφία, αλλά όχι κοινωνική! Ανάποδα μας τα λες!!!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΗ ΑΝΔΡΩ
Σιγουρά ξεμείνατε στον πρώτο γύρο και δεν μάθατε ποτέ πως έγινε και ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ στις δημοτικές εκλογές. Σας πληροφορούμε λοιπόν με την ευκαιρία της διαπιστωμένης απουσίας και άγνοιας σας πως η πλειοψηφούσα αντιπολίτευση ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΕ στον δεύτερο γύρο - παρά τον συνασπισμό που συγκρότησε κι έχασε τις εκλογές! Και βγήκε δήμαρχος με 51%, Δηλαδή με ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. Αυτό που να το μάθετε εσείς μιας και ζείτε κάπου άλλου σίγουρα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro