ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: Να παγώσει η διαδικασία των δασικών χαρτών

Δήμος Άνδρου - Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Άνδρου - ταυτιζόμενος απόλυτα με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – ζητά από την Κυβέρνηση αναθεώρηση του ΠΔ του 2016 και εναρμόνιση του με το νόμο του 1979. Αναλυτικά ο Δήμος Άνδρου ζητά:

  • Να αναμορφωθεί το ΠΔ 32/2016 και να εναρμονιστεί με το Ν.998/1979 όσον αφορά στον χαρακτηρισμό των χορτολιβαδικών, φρυγανικών οικοσυστημάτων ως μη δασικών.
  • Να τακτοποιηθεί το μαζικό φαινόμενο που προέκυψε από τους δασικούς χάρτες των ιδιοκτησιών μικτής μορφής, οι οποίες δεν δύνανται να μεταβιβαστούν.
  • Να παγώσει η διαδικασία και να ξεκινήσει άμεσα ένας ευρύς δημόσιος διάλογος μεταξύ της Κυβέρνησης, των φορέων της Αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών και κοινωνικών εταίρων, με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κράτους.

Να σημειώσουμε πως οι δασικοί χάρτες που στηρίχτηκαν στο ΠΔ του 2016 και δημοσιεύθηκαν χθες 3/3/2021 χαρακτηρίζουν την Άνδρο σε ποσοστό 80% ως δασική ή χορτολιβαδική! Κάτι εντελώς λάθος μιας και είναι γνωστό πως οι κατά καιρούς αεροφωτογραφίες από το 1945 έως και σήμερα απλώς πιστοποιούν την εγκατάλειψη των αγροτικών εκτάσεων. Ουδέποτε στην ιστορία αυτές οι εκτάσεις υπήρξαν Δάση

Σήμερα, εν μέσω πανδημίας, οι ιδιοκτήτες καλούνται να επωμιστούν ένα δυσβάστακτο οικονομικό κόστος (παράβολα, μηχανικοί, δικηγόροι κτλ) για να προστατεύσουν την ιδιοκτησία τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ταυτιζόμενοι πλήρως με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ζητάμε από την Κυβέρνηση να παγώσει κάθε σχετική διαδικασία και να προχωρήσει σε ειλικρινή διάλογο με τους Κυκλαδίτες, ώστε από κοινού να σχεδιάσουμε το μέλλον των νησιών μας.

Άνδρος 4/3/2021

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πραγματικά απορω με αυτούς που ασκούν κριτική στο παραπάνω άρθρο. Αμφιβάλλω εαν έχετε καταλάβει γιατι μιλάει και εαν γνωρίζετε για το πρόβλημα που δημιουργεί η πρόχειρη και κατα αυθαίρετο τρόπο ανάρτηση των δασικών χαρτων. Μπείτε στο κτηματολογιο και δείτε με τα ματια σας. Εχουν χαρακτηριστεί εκτάσεις με φρυγανα και βοσκοτόπια ως δασικές! Ειναι δυνατό αυτό; απαξιωνονται με αυτο το τρόπο περιουσίες καθως δεν θα υπαρχει δυνατοτητα να αξιοποιηθούν μελλοντικά. Βαλανε καποιο χαρτογιακά απο καποιο γραφείο να κρινει απο αεροφωτογραφίες και το google earth ποιες εκτάσεις ειναι δασικές, χωρίς να πραγματοποιησει επιτοπια επίσκεψη. Για να κανει καποιος ενσταση θα πρέπει να πληρωσει μηχανικό και υψηλα ποσά παραβόλων για να αντικρούσει το αυτονόητο και να προστατέχει την περιουσία του.
Σταματήστε την κριτική και την αρνηση και δειτε την πραγματικοτητα. Απαιτείται ομοψυχία, ολοι μαζι οι Ανδριωτες με μια γροθιά να αντισταθουμε σε αυτη την αυθαιρεσία της Πολιτείας. Το προβλημα υφίσταται και απαιτείται ομοφωνη αντιδραση απο ολους, δεν χωράνε σε αυτό oi μικροπολιτικες των παρατάξεων. Θίγονται τα συμφέροντα ολων των Ανδριωτών.

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι δασικοί χάρτες προβλέπονται από το σύνταγμα του 1974 απλά καμία κυβέρνηση δεν το προχώρησε για λόγους που αυτή ξέρει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κε Διαχειριστα
Οι δασικοί χάρτες ήταν προαπετουμενο των μνημονιων της άκρας δεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά που ανήκετε και εσείς....
Κε Διαχειριστα
Οι δασικοί χάρτες ήταν προαπετουμενο των μνημονιων της άκρας δεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά που στηρίζετε κι εσείς...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Προφανώς ζούσατε στην Αυστραλία όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια και δεν πήρατε είδηση τις κολοτούμπες που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς που συμπορεύτηκε πλήρως με τον Αλέξη Τσίπρα κατά των μνημονιών μεταξύ 2010-2012.
Και βεβαίως δεν πήρατε είδηση πως η χώρα πέρασε από μια "ακροδεξιά" μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά - όπως λέτε - σε μια "ακροαριστερή" μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα το 2015. Πως και δεν πήρατε είδηση το "αριστερό" μνημόνιο τον Αύγουστο του 2015;
ΥΓ Ο καθένας έχει την ιστορία του. Η δικιά μας δημοσιευμένη στον Αθηναϊκό Τύπο 30 χρόνια. και στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ. Η δικιά σας που;
ΥΓ 2 Βρείτε κάπου στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ κάποια στήριξη στην κυβέρνηση Σαμαρα. Αντιθέτως αν ψάξετε στο σάιτ θα βρείτε αναμονή μέχρι το τέλος 2015 στη διοίκηση Τσίπρα γιατί περιμέναμε να δούμε που θα πάει...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το Π.Δ. είναι απ το 2016. Τώρα που το θυμήθηκαν είναι κατόπιν εορτής.
Με βάση αυτό αναρτήθηκαν και θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ας γίνουμε επιτέλους Ευρωπαίοι να ξέρουμε που έχουμε τι και τι έχουμε που! Και όχι κάθε φορά που πρέπει να αξιοποιηθεί μια έκταση να περνάμε από....επιτροπες και πάρε δώσε.... Διαφάνεια λοιπόν!!
Γιατί λοιπόν στις Κυκλάδες να γίνει εξαίρεση? Είναι σωστό? Όχι βέβαια...
Πολύ αργά "ξύπνησε" η Περιφέρεια και οι ακόλουθοί της Δήμοι, που λαϊκίζουν και τρέχουν πίσω από καταπατητές δασικών εκτάσεων που τους λένε ότι τάχα αχρηστεύεται η περιουσία τους...

This comment was minimized by the moderator on the site

Κε Γιάννο, δηλαδή κε Διαχειριστη τι δεν καταλαβαίνετε;...
...πάλι η αντιπολίτευση θα σωσει το νησι...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Περικόπηκε το τρολάρισμα σας που αντανακλά μια θεωρία συνωμοσίας που υπάρχει μόνο στο μυαλό σας. Επιτράπηκε μόνο το αξιοπερίεργο πολιτικό συμπέρασμα σας πως "πάλι η αντιπολίτευση" - με τις "προτάσεις" που ποτέ δεν έκανε εδώ και 7 χρόνια - θα σας "σώσει"...
ΥΓ Σε ποιον πλανήτη ήταν η αντιπολίτευση το 2016 και ο ΓΓ ΠΠ Καπάκη όταν όταν ψηφίστηκε ο νόμος επί ΣΥΡΙΖΑ; Πότε διαμαρτυρήθηκε μαζί με την Περιφέρεια που αντιδρά εδώ και χρόνια; Δυστυχώς ο κ.Καπάκης και η ομάδα του διαμαρτύρονται για τις ανεμογεννήτριες στο Φραγκάκι κι όχι για τις περιουσίες των κατοίκων...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι σχέση έχει ο δήμος Άνδρου και η αντιπολίτευση με μια απόφαση του 1974 για δασικούς χάρτες και ενα προαπαιτουμενο των μνημονιων να γίνουν επιτέλους ώστε να ξέρει το κράτος τι είναι οι εκτάσεις του. Σε αυτό το νησί μας έχουν φαιε οι θεωρίες συνομωσιας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Γιάννο , ουτε πρόκειται η αντιπολίτευση να πάρει θέση ενάντια στους δασικούς χάρτες αφου ποντάρει στην αποτυχία της τωρινής διοίκησης και για να έχει άλλο ένα θέμα να αναφέρει προεκλογικά οτι ο δήμαρχος δεν κατάφερε κάτι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σιγά τα ωά Δήμαρχε για κάτι που λήγει μετά από μηνες...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχεις καιρό δήμαρχε μέχρι τον Ιούνιο. Καλά στα λένε. Και η αντιπολίτευση έχει ακόμα περισσότερο καιρό μέχρι το 2023. Μην βιαστείτε. Πότε 'αλλωστε βιάστηκε ο ΓΓ ΠΠ του ΥΠΕΣ Καπάκης από το 2016 που ψηφίστηκε ο νόμος μέχρι σήμερα; Γιατί να βιαστείς εσύ σήμερα με τις διαμαρτυρίες σου; Άλλωστε η αντιπολίτευση Καπάκη δεν ενδιαφέρεται για τις περιουσίες των κατοίκων. Μόνο για τις ανεμογεννήτριες στο Φραγκάκι νοιάζεται...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο πολλά μπράβο στον ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ .
Που είναι αλήθεια η αντιπολίτευση να συνταχθεί και να συνυπογράψει την τοποθέτηση αυτήν ?
Είναι δυνατόν να μην αγωνιστούν όλοι μαζί , μια γροθιά , σε αυτό που χτες παρουσιάστηκε και εξαφανίζει τις περιουσίες όλων των Ανδριωτων ?
Αλλοιμονο εάν είναι να πρέπει να πληρώσουμε πάλι για να αποδείξουμε , μέσα από έναν μακροχρόνιο αγώνα, ότι δεν είναι η ΑΝΔΡΟΣ δάσος !
Μην κοροϊδευόμαστε δεν είναι δυνατόν , μέσα από τους δασικούς αυτούς χάρτες, να θέλουν να πληρώσουμε γραφεία που στήθηκαν.... μυρίζοντας ψητό, να θέλουν να μας υποβάλλουν και μάλιστα μέσα από μια τέτοια κρίση σε περιττά έξοδα !
Όλοι λοιπόν στο πλευρό του Δήμου και της Περιφέρειας, έξω από κόμματα και πολιτικές εξόντωσης μας!