ΜΕΣΑΡΙΑ - ΧΩΡΑ: τελειώνουν τα έργα σε ένα μήνα...

ΜΕΣΑΡΙΑ

Κλειστός ο κεντρικός δρόμος για 8-9 ώρες την μέρα λόγω έργων.

Είναι δεδομένη η αναστάτωση που προκάλεσαν τα έργα αποχέτευσης και ασφαλτόστρωσης στη Μεσαριά. Όμως είναι γεγονός πως η αποχέτευση σε έναν οικισμό ήταν και είναι ένα σύνθετο έργο όπου πρώτα μπαίνει σε βαθύ όρυγμα ο κεντρικός αγωγός, εκεί που δεν υπήρχε, και μετά σκάβονται χαντάκια για να γίνουν οι συνδέσεις με κάθε σπίτι. Το έργο της Μεσαριά που τώρα προχωράει η δεύτερη φάση του αφορούσε σε πολλά σημεία τον κεντρικό αγωγό που συμπλήρωνε έργα που είχαν προηγηθεί παλαιότερα χρόνια, αλλά και το προηγούμενο φθινόπωρο. Και έργα συνδέσεων σπιτιών που δεν είχαν γίνει. Αυτή τη στιγμή δουλεύουν ταυτόχρονα δύο συνεργεία στη Μεσαριά το ένα στο κάτω μέρος σκάβει και τοποθετεί τον κεντρικό αγωγό που δεν υπήρχε σε πολλά σημεία. Το άλλο στο πάνω μέρος σκάβει για τις συνδέσεις σπίτι-σπίτι. 

Το ένα συνεργείο σκάβει για το κεντρικό όρυγμα σε βάθη 3, 4, ή 4,80 μέτρων στο τέλος της Μεσαριάς.

Στον κεντρικό αγωγό τοποθετήθηκε κεντρικός αγωγός μήκους 600 μέτρων μέσ' το κέντρο του οικισμού που δεν είχε γίνει παλαιότερα και έγιναν συνδέσεις με 70 σπίτια που δεν είχαν γίνει παλαιότερα είτε γιατί δεν υπήρχε ο αγωγός είτε γιατί είχαν αφεθεί. Μέχρι στιγμής ο εργολάβος έχει ήδη ολοκληρώσει περίπου 300 μέτρα από τον νέο αγωγό και μένουν άλλα 300. Επίσης μένει να γίνει, αλλά στο τέλος και δεν αφορά τον κεντρικό δρόμο αγωγός και συνδέσεις σε μήκος δεκάδων μέτρων μέσα σε ένα στενό του οικισμού.

Οι μέχρι σήμερα εργασίες για την τοποθέτηση του κεντρικού αγωγού γίνονται σε βάθος 3 και 4 μέτρων.  Στη συνέχεια όμως θα πάνε και σε βάθος ορύγματος 4,80 μέτρα. Σκοπός να είναι οι αποχετεύσεις πολύ κάτω από τα δίκτυα ύδρευσης ή και τηλεπικοινωνιών όπου είναι υπόγειες οι συνδέσεις. Ο χρόνος ολοκλήρωσης του βασικού έργου προβλέπεται μέχρι το τέλος Μαρτίου. Στη συνέχεια έχει δρομολογηθεί η ασφαλτόστρωση με την οποία θα κλείσει το όλο έργο και θα παραδοθούν δίκτυα και δρόμος κλείνοντας μια περίπου 5μηνη αναστάτωση στον οικισμό. Μια αναγκαστική αναστάτωση που έχουν όλα τα δημόσια έργα. Και που στο έργο αυτό παρατάθηκε κατά δύο μήνες λόγω καθυστερήσεων ένα μηνά στα Λειβάδια και κακού υπολογισμού του συμπληρωματικών χρόνου των δευτερευουσών συνδέσεων. 

Το δεύτεροι συνεργείο σκάβει για τις 70 συνδέσεις σε ισάριθμα σπίτια στο πάνω μέρος της Μεσαριάς...

Κάτι που οι της αντιπολίτευσης εκμεταλλεύθηκαν τα μέγιστα. Και παρά την απόλυτη σύμπλευση της διοίκησης του Δήμου Άνδρου με το Τοπικό της Μεσαριάς και την θετική και παραγωγική στάση του προέδρου του Κώστα Σαρρή σε όλη την διάρκεια του έργου κάποιοι υπερβάλανε και έφτασαν σε εξώδικα και καταγγελίες για την καθυστέρηση. Είναι οι ίδιοι που ξεσηκώνουν τον κόσμο να μην γίνει το προγραμματισμένο κτηνιατρείο/κυνοκομείο (για λίγα αδέσποτα στο Αλαδινού. Κάποιοι που διακρίθηκαν επί χρόνια με την σιωπή τους μπροστά σε έργα που δεν έγιναν ποτέ διακρίνονται πάλι με τις υπερβολικές αντιδράσεις τους για δίμηνες καθυστερήσεις σε έργα που γίνονται και ολοκληρώνονται. Και το έργο της Μεσαριάς σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις όλων των εμπλεκομένων παραγόντων που ρωτήσαμε θα είναι έτοιμο το αργότερο πριν το Πάσχα. Ήτοι, σε περίπου ένα μήνα από σήμερα.  

ΧΩΡΑ

Συνδέσεις ύδρευσης ανά σπίτι

Ολοκληρώνονται και στην Χώρα τα έργα των συνδέσεων της ύδρευσης. Ο κεντρικός αγωγός μπήκε. Τώρα γίνονται σπίτι-σπίτι οι συνδέσεις ώστε να λειτουργήσει σε περίπου ένα μήνα και ο αγωγός και να σταματήσουν τα σπασίματα και οι λακκούβες που ταλαιπωρούσαν χρόνια την Χώρα. 

Με την ολοκλήρωση του κεντρικού αγωγού στη Χώρα μπήκαν και οι βάνες που πλέον διαχωρίζουν το δίκτυο ύδρευσης της πόλης. Μέχρι σήμερα μη υπαρχόντων σημείων διαχωρισμού του δικτύου για κάθε ενέργεια σε ένα σημείο έπρεπε να διακόπτεται το νερό στην μισή ή σε όλη την πόλη. Ιδίως οι βλάβες στο απηρχαιωμένο δίκτυο στην είσοδο της πόλης και στο Νειμποριό ήταν συνεχείς και οι διακοπές νερού για τρις επιδιορθώσεις ήταν γενικές!!!

 Τώρα με τον διαχωρισμό του δικτύου μέσα από τις βάνες και το νέο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης σε μεγάλό μέρος η κατάσταση στην πόλη θα βελτιωθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένονται να πέσουν μπετά στα δύο κεντρικά φρεάτια στην μεγάλη διασταύρωση μπροστά στην παιδική χαρά, την Καΐρειο Βιβλιοθήκη και το νέο δημαρχείο στο αμέσως επόμενο διάστημα και να κλείσουν τα ορύγματα με καπάκια. Και στην Χώρα μετά από αυτό θα γίνει η τελική ασφαλτόστρωση ώστε ο δρόμος να ολοκληρωθεί πλήρως. Το όλο έργο συνδέσεων της ύδρευσης και τελικής ασφαλτόστρωσης θα κλείσει κι αυτό μαζί με τις Μεσαριάς και του Νειμποριού. Ώστε πριν το Πάσχα να είναι έτοιμη η Άνδρος εγκαίρως για τις γιορτές και το καλοκαίρι.

Τέλος να συμπληρώσουμε πως η σημερινή αντιπολίτευση αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Αφού πρώτα ως διοίκηση απέτυχε να δρομολογήσει στην πράξη έστω και ένα έργο επί μια 5ετία επιδίδεται τώρα είτε σε καταγγελίες έργων είτε σε προσπάθειες σταματήματος έργων είτε ξεσηκώνει κόσμο εναντίον των έργων που γίνονται στην Άνδρο. Θεωρεί πως έτσι θα κερδίσει τους πολιτικούς πόντους, που έχασε επί 5ετία με την αβελτηρία της....

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κε Διαχειριστα όλος ο κόσμος ξέρει ότι σχεδιάστηκε ΧΥΤΥ σε ξένη περιουσία από τον.... (Διαγράφεται χυδαία προσβολή νεκρού - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) Γληνο.
Τα λάθη του πληρώνει το νησί σε όλα τα θέματα όπως και για τις ανεμογενητριες.
Η αρχιεπίσκοπη με το δίκιο της θέλει την περιουσία της που της ανηκει
Αρα πως θα γίνει το ΧΥΤΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Σε δύο μήνες ξεκινά και αυτά που λέτε είναι πια "περσινά ξινά σταφύλια". Αφήστε που πρέπει - όσοι νομίζουν - πως έχουν δασική η χορτολιβαδική περιουσία στην Πλούσκα να την διεκδικήσουν από το κράτος. Πόσα χρόνια έχετε να έρθετε στην Άνδρο;
ΥΓ Απορία ο Πιτροφός κόπτεται για την Πλούσκα; Πολύ περίεργο. Βρείτε ένα άλλο ψευδώνυμο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά για τη φωτιά στα σκουπίδια έχεις να μας τίποτα η δεν μας συμφέρει τωρα
Τα αρχαία δεν ενοχλούνται τώρα?
Οι κάτοικοι δεν ενοχλούνται?
Πρώτο θέμα το είχες τα προηγούμενα χρόνια.
Εισαγγελέα δεν θα ενημερώσετε τωρα...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μάθαμε ότι υπήρξε φωτιά στα σκουπίδια χτες το μεσημέρι καθώς οδηγούσαμε μέσα στην βροχή στον ποταμό των Λειβαδίων. Η φωτιά εσκεμμένη προφανώς από όσους έχουν ξεβολευτεί με την επικείμενη ένταξη του ΧΥΤΥ της Άνδρου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Κάποιοι μάλλον επισπεύδουν την αντιπολίτευση για να μην προχωρήσει το έργο.
Η φωτιά έσβησε. Το ότι ανέλαβες εσύ αγαπητέ με το ΙΡ 141.255... να γράψεις δύο σχόλια και να μας καταγγείλεις για ότι δεν γράψαμε χτες δείχνει πως πάμε καλά...
ΥΓ Πότε το ΕΝ ΑΝΔΡΩ δεν ειδοποίησε εισαγγελέα για τα σκουπίδια. Με τα δικαστήρια και τους εισαγγελείς άλλοι είναι ειδικοί. Οι κάτοικοι δεν ενοχλήθηκαν - και λες πως είσαι Πιτροφιανός - λογω της βροχής. Τα αρχαία τα έχετε θάψει χρόνια τώρα εσείς που τώρα τάχα μου φωνάζετε. Το είχαμε όντως πρώτο θέμα. Και με το που θα δημοπρατηθεί η Πλούσκα θα είναι πάλι πρώτο θέμα. Αυτή τη στιγμή έχει δρομολογηθεί λύση μετά από 7 χρόνια αγώνα του κ. Καπάκη να μην γίνει ΧΥΤΥ (τα 5 εναντίον του κ. Σουσούδη και ενάμιση κατά του κ. Λοτσάρη). Το ότι τώρα συμπράττει και ο κ. Σουσούδης με τον Καπάκη δείχνει πόσο πολιτικός τυχοδιωκτισμός κυκλοφορεί στο νησί. Και λέει και από που εκπορεύονται οι ανησυχίες σας...
Την καλημέρα μου στον Πιτροφό που δεν θυμηθήκατε ποτέ μέχρι σήμερα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα σπίτια των θερινων επισκεπτών που αυτον τον καιρο απουσιάζουν ,πότε θα συνδεθούν;
Εφόσον απο το ρεπορτάζ σας τα έργα θα έχουν τελειώσει πριν το Πασχα τι μέλλει γενέσθαι με τα σπιτια
που ειναι τωρα κλειστά;

This comment was minimized by the moderator on the site

Και μόλις πέσει η άσφαλτος, θα χαλάσει μέσα σε ένα μήνα όπως έγινε και στο νημποριο...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα δεν έχει ασφαλτοστρωθεί ακόμα ο Νειμποριός αγαπητέ! Πόσους μήνες έχετε να έρθετε στην Άνδρο;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιος είναι ο ξύπνιος που αποφάσισε ότι οπωσδήποτε και το έργο στην Μεσαριά έπρεπε να το κάνει ο ίδιος εργολάβος αφήνοντας το χωριό χωρίς δρόμο για τόσους μήνες; Τόσα και τόσα συνεργεία υπάρχουν που θα μπορούσαν να εργάζονται ανεξάρτητα όπου αυτό είναι απαραίτητο ολοκληρώνοντας έργα εντός κατοικημένων περιοχών σε εύλογο χρόνο. Ωραιότατα θα μπορούσαν να εξελίσσονται ταυτόχρονα τα έργα στα Λειβάδια , στο Νειμποριό και στην Μεσαριά. Αυτά όμως για να δρομολογηθούν απαιτούν ΜΥΑΛΟ και ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΕΨΗ!
Η δική σου κριτική εναντίον των κατοίκων εκτός από αναμενόμενη είναι και τιμητική. Έξω και μακριά από τους Ανδριώτες που απαιτούν τα αυτονόητα!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΗΛΙΘΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
Ο Σουσούδης ως δήμαρχος το 2018... Έκτοτε το έργο θεωρήθηκε ενιαίο: Συνδέσεις Λειβαδίων και Μεσαριάς!!! Απλώς ο πρώην δήμαρχος απέτυχε λόγω κακού προγραμματισμού δικού του ακόμα και να το ξεκινήσει. Οι σημερινοί πέτυχαν το ξεκίνησαν και το ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ σε ένα μήνα...
Κάποια άλλη απορία μήπως;
ΥΓ Μήπως μπορείτε να μας πείτε ποια ειναι η κριτική μας στους κατοίκους; Δεν κάναμε κριτική στους κατοίκους. Κάναμε σε 3-4 που ξεσηκώνουν όψιμα τα χωριά και δεν μίλησαν επί 5ετία για το ότι δεν εγινε ΤΙΠΟΤΑ!!! Μάλλον αποκαλυφθήκατε ποιος είστε αγαπητέ...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δημητρη Γιαννιση Keep Walking...