Ν. ΑΙΓΑΙΟ: Σε τροχιά δημοπράτησης 7 έργα, ανάμεσα τους και ο ΧΥΤΥ Άνδρου…

 

Η περιοχή που χωροθετήθηκε ο ΧΥΤΥ Άνδρου το 2012. Το 2022 αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του. Πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια και τρεις δημάρχοι για να ολοκληρωθεί στον τρίτο ο κύκλος: από την χωροθέτηση στην έναρξη κατασκευής!!!

Με γοργά βήματα οδεύει και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προς τη δημοπράτηση 7 μονάδων επεξεργασίας στερεών (ΜΕΑ) και βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ) συνολικού προϋπολογισμού 84,2 εκατομμυρίων ευρώ. Ανάμεσα τους και η μονάδα του ΧΥΤΥ Άνδρου, προϋπολογισμού 9.809.451,52 €, η οποία αναμένεται να πάρει έγκριση χρηματοδότησης εντός Απριλίου.

Αναλυτικά πρώτη έρχεται η Ρόδος. Ακολουθούν 6 επιπλέον έργα μεγάλου βεληνεκούς με σημαντικότερο αυτό της Σαντορίνης προϋπολογισμού 18.6 εκατ. Ευρώ (τιμή με ΦΠΑ). Η Σαντορίνη θα δημοπρατηθεί ως ΣΔΙΤ προς τα τέλη του έτους, καθώς δεν έχει ακόμα υποβληθεί η σχετική πρόταση στη Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ.

Από τα υπόλοιπα 5 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 32 εκατ. ευρώ, που θα δημοπρατηθούν με τη μορφή δημόσιου διαγωνισμού, τα πιο «ώριμα» προς δημοπράτηση είναι της Κάρπαθου και της Λέρου με ημερομηνία δημοπράτησης εντός του Απριλίου σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να έχουν δημοπρατηθεί όλα σταδιακά έως τα τέλη του έτους.

Η ΑΝΔΡΟΣ

Η Άνδρος βρίσκεται προς ένταξη στο ΕΜΕ-ΠΕΡΑΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου έχει ήδη σταλεί προς έγκριση η μελέτη ένταξης του ΧΥΤΥ Άνδρου στο ΕΜΕ-ΠΕΡΡΑ και αναμένεται η αποδοχή τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.

Μετά από αυτό θα χρειαστούν 2-3 μήνες για την δημοπράτηση. Κάτι που ο αρμόδιος σύμβουλος του περιφερειάρχη βλέπει πως θα γίνει τέλος Ιουνίου. Συνεπώς, κατέληξε: «είμαστε στην τελική ευθεία η Άνδρος να ξεκινήσει το έργο πρώτους μήνες του 2022»…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι μαθαινουμε μπορει ο δημος σε δασικες εκτασεις να κανει εργα αλλα εγω σαν ιδιοκτητης δεν μπορω να κανω τιποτα στη περιουσια μου αν δεν την καθαρισω. Δυο μέτρα και δύο σταθμά σε αυτή τη χώρα όπως πάντα.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
ΜΟΝΟ ΕΡΓΑ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ...
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το έργο ΔΕΝ είχε ποτέ χρηματοδοτηθεί. Ο κ. Σουσούδης κατάφερε - κόντρα στον κ. Καπάκη - και με την πλήρη στήριξη του ΕΝ ΑΝΔΡΩ και του κ. Λοτσάρη και το πέρασε από το ΠΕΣΠΑ το καλοκαίρι του 2018. Υπήρξε προϋπολογισμός του έργου, αλλά ποτέ δεν βρέθηκε φορέας χρηματοδότησης. Έκτοτε ο κ. Σουσούδης δεν ενδιαφέρθηκε και έχασε τα ίχνη του. Στη συνέχεια τα βρήκε με τον κ. Καπάκη και το... ξέχασε!!! Μάλιστα ψήφισε εναντια στην ένταξη για χρηματοδότηση μαζί με τον κ. Καπάκη!!! Ο σημερινός δήμαρχος βρήκε φορέα χρηματοδότησης πέρσι. Όμως άλλαξε ο νόμος και το έργο πέρασε στην Περιφέρεια στον οργανισμό ΦΟΣΔΑ. Ο ΦΟΣΔΑ δέχθηκε ετοίμασε πάλι τις νέες αιτήσεις με την συμβολή του σημερινού δημάρχου και τώρα το έργο έχει κατατεθεί στο ΕΠΕ-ΠΕΡΑΑ για έγκριση χρηματοδότησης. Δόθηκε πριν μια εβδομάδα και η τελευταία μελέτη και αναμένεται σε δύο με τρεις εβδομάδες η ένταξη για χρηματοδότηση 9.809.851 ευρώ. Θα ανακοινωθεί μέχρι 15 Απριλίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφέρειας θα δημοπρατηθεί καλοκαίρι. Αναμένεται εργολάβος να μπει αρχές του 2022...
Αυτά. Γιατί αρκετή παραπληροφόρηση είχαμε από τον κ. Καπάκη και αρκετά μπρος-πίσω από τον κ. Σουσούδη...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ρωτήσαμε τους μηχανικούς και μάθαμε:
(α) Έχει σταλεί ένα εξώδικο.
(β) Δεν ξέρουν αν υπάρχει προσφυγή.
(γ) Υπάρχουν όλες οι εγκρίσεις του δασαρχείου που μιλάνε για ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ και των υπηρεσιών ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ
(δ) Υπάρχουν πλέον και οι νέοι δασικοί χάρτες που το δείχνουν δασική έκταση. Σε δασική έκταση επιτρέπονται εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας.
(ε) Στην περίπτωση που υπάρξει προσφυγή και σε υποθετική περίπτωση δικαιωθεί η εκκλησία τότε δικαιούται απλώς αποζημίωση. Με βάση την αξία της γης στην περιοχή αυτή θα είναι ελάχιστη. Και θα πληρωθεί. Το έργο ΔΕΝ σταματα πλέον...

This comment was minimized by the moderator on the site

Μα αφού είχε χρηματοδοτηθεί τελικά πια είναι η αλήθεια
Κουραστήκαμε να ακούμε μάλ..........

This comment was minimized by the moderator on the site

Να τα γράφετε, να τα γραφετε
Ο Δεσποτης Σύρου εχει προσφύγει ήδη στο ΣΤΕ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι όμορφα ο δήμος ανοίγει τη πόρτα στο δημόσιο να διεκδικήσει εκτάσεις σε ένα νησί που το 95% είναι ιδιοκτησίες. Καλή αρχή.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΓΑΝΤΑ ΡΟΜΜΕΛ

This comment was minimized by the moderator on the site

Δημοπράτηση σε ποιο χώρο του μοναστηριού?
Η έκταση ανήκει στη μονή την οποία διεκδικεί.
Με ψεύτικη δήλωση ότι είναι του δημοσίου είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες, αλλά τώρα έχουν σταλεί εξώδικα για το ιδιοκτησιακό
Να τα γράφετε, να τα γραφετε

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστώ για την ευκαιρία να απαντήσω σε αυτή την μικρή πλάνη. Η έκταση σύμφωνα με τα στοιχεία είναι στα ΑΔΙΑΝΕΜΗΤΑ της τουρκοκρατίας. Αυτά περιήλθαν στο ΔΗΜΟΣΙΟ. Τα εξώδικα δεν συνιστούν δίκες ή αποφάσεις. Η Μονή έχει παρέμβει ανεπιτυχώς και το 2018 στο ΠΕΣΠΑ, αλλά δεν πέτυχε τίποτα. Βλέπετε το ΔΗΜΟΣΙΟ και η ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ είναι πάνω από όλα. Αν όμως κάποιος νομίζει πως δεν είναι έτσι σύμφωνα με την Περιφέρεια μπορεί να προσφύγει στο ΣτΕ. Το έργο λοιπόν προχωρά και εγκρίνεται η χρηματοδότηση του μέχρι τα μέσα Απριλίου. Θα ακολουθήσει το καλοκαίρι η δημοπράτηση του. Και αρχές 22 θα ξεκινήσει...
Όπως βλέπετε τα γράφουμε...
Την καληνύχτα μας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro