Απολυμάνθηκε η Ναυτική Βάση και το Δημαρχείο. Αρνητικά όλα τα τεστ σήμερα στο Γαύριο. Δελτίο για το κρούσμα στον Δήμο Άνδρου...

Ναυτική Βάση Αμολόχου

Από χθες το απόγευμα Δευτέρα 22/3 όταν έγιναν γνωστές οι δυσκολίες κινητοποίησης συνεργείου απολύμανσης από το Ναυτικό ο δήμαρχος Άνδρου ανέλαβε την πρωτοβουλία και κάλεσε συνεργείο από την Αθήνα για να κάνει πλήρη κι επαγγελματική απολύμανση στη Ναυτική Βάση του Αμολόχου. Έτσι σήμερα με το πρωινό πλοίο, το Superferry II, έφτασε στην Άνδρο συνεργείο απολύμανσης και κατευθύνθηκε στην Ναυτική Βάση, όπου έγινε πλήρης απολύμανση και δόθηκε και σχετικό πιστοποιητικό ώστε ναύτες και γονείς να νοιώσουν ασφαλείς με τους χώρους του Ναυτικού Παρατηρητηρίου, όπου υπηρετούν.    

Απολύμανση στη Ναυτική Βάση Αμολόχου το πρωί της Τρίτης 23/3

Εν τω μεταξύ ο διοικητής φρουράς στη Βάση, ανθυποπλοίαρχος Μιχάλης Πέππας, φρόντισε ώστε οι βάρδιες να είναι σωστά οργανωμένες και να τηρηθούν πλήρως τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Φρόντισε οι ναύτες να κάνουν τις βάρδιες τους με ασφάλεια και να επιστρέφουν στα σπίτια τους. Όσο για το φαγητό προς αποφυγή συνωστισμού και επαφών φρόντισε να έρχεται σπιτικό φαγητό από την ταβέρνα Καραβοστάσι του Γιώργου Σιγάλα, γνωστού για την ποιότητα του. Σε σχετικό τηλεφώνημα του ο διοικητής της Ναυτικής Βάσης ευχαρίστησε τον δήμαρχο Άνδρου, που κινητοποιήθηκε άμεσα απολυμαίνοντας την στρατιωτική μονάδα δημιουργώντας αίσθημα ασφαλείας στους ναύτες και στους γονείς τους.

Απολύμανση το μεσημέρι της Τρίτης 23/3 στο δημαρχείο Άνδρου

Στη συνέχεια το συνεργείο απολύμανε πλήρως όλους τους χώρους του δημαρχείου ώστε να νοιώσουν ασφάλεια οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους. Εν τω μεταξύ από το πρωί σήμερα με πρωτοβουλία του Δήμου Άνδρου σε συνεργασία με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και το Κέντρο Υγείας έγιναν σε όλους όσους προσήλθαν 63 rapid test στο Γαύριο. ΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

Και νωρίς το απόγευμα λάβαμε και δελτίο τύπου του Δήμου Άνδρου σχετικά με το κρούσμα που παρουσιάστηκε στον εργαζόμενο που βρέθηκε θετικός μετά από επαφή με άνθρωπο από την Αθήνα του συνεργείου της Μεσσαριάς. Αναφορικά με το κρούσμα στον Δήμο γράφει το Δελτίο Τύπου:

Απολύμανση το μεσημέρι της Τρίτης 23/3 στο δημαρχείο Άνδρου

"Αναφορικά με τις χθεσινές πληροφορίες για εμφάνιση κρούσματος σε άτομο, που ανήκει στο προσωπικό του Δήμου Άνδρου, ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης ενεργοποίησε άμεσα τις προβλέψεις του υγειονομικού πρωτόκολλου του ΕΟΔΥ και σήμερα, Τρίτη 23/03/21 πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε χώρους, κτήρια και οχήματα του Δήμου. Επιπλέον, προγραμματίστηκε αύριο Τετάρτη 24/3/21, από 8.00 έως 10.30, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να διενεργήσει στο κτήριο Βούλγαρη (Χώρα) δωρεάν rapid tests, για όσους ενδιαφέρονται. Προσωπικό και συνεργάτες του Δήμου ενημερώθηκαν για τ’ ανωτέρω και για ό,τι περαιτέρω. Ως προς το εργαζόμενο πρόσωπο που εμφάνισε το κρούσμα, έχει τεθεί από την πρώτη στιγμή σε απομόνωση και η περίπτωσή του παρακολουθείται, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο ΕΟΔΥ.

Ο Δήμος Άνδρου δεν έχει αναστείλει τη λειτουργία του, όμως υπενθυμίζει την ανάγκη τήρησης των μέτρων έναντι της Covid-19, όπως αυτά ισχύουν, ήτοι:

  • Εξυπηρέτηση κοινού: Υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού (για δια ζώσης συναντήσεις) ή εναλλακτικά εξυπηρέτηση μέσω τηλεφώνου, email και fax.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Τήρηση αποστάσεων (1,5 μέτρο)."

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο για την άμεση απολύμανση αν και αυτό που πρέπει να γίνει είναι η καραντίνα των κρουσμάτων αλλά και των επαφών για 15 μέρες τόσο στη βάση όσο και στον δήμο ασχέτως τεστ αλλά και απολύμανσης.Ειδικα για το κρούσμα στον δήμο ενώ ήταν επαφή με τα κρούσματα της Μεσαριας ΔΕΝ ήταν σε καραντίνα και η δικαιολογία ότι είχε αρνητικό τεστ ΔΕΝ είναι σωστή και αντίθετη με το πρωτόκολλο.Το ίδιο ισχύει βέβαια και για της επαφές του συγκεκριμένου κρούσματος.Καραντινα 15 ημερών ανεξαρτήτως αποτελέσματος τεστ.Ειμαστε πολυ κοντά στο να γίνει το νησί Μπορντό προσοχή λοιπόν και εφαρμόστε τα πρωτόκολλα. Ακούτε στο δήμο.