Γράφτηκαν οι πρώτοι 500 για εμβολιασμό! Την Δευτέρα ξεκινούν τα εμβόλια!!!

(Σε γρήγορους σχετικά ρυθμούς κινούνται στον Δήμο Άνδρου οι εγγραφές στον κατάλογο αυτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν. Ήδη έχουν γραφτεί 500 από χτες μέχρι σήμερα κι ενώ υπήρξε πρόβλημα με την ζημιά στην οπτική ίνα που έκοψε το νησί διαδικτυακά στα δύο. Μια σύγκριση με την γειτονική Τήνο όπου έχουν εγγραφεί 100 πείθει για την παραπάνω θέση. Οι κάτοικοι της Άνδρου που θέλουν να εμβολιαστούν έχουν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη 21 Απριλίου να το δηλώσουν με τον τρόπο που αναφέρει η παρακάτω ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 18-60 ΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

 Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία καταγραφής όσων επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του covid 19. Ήδη την πρώτη ημέρα 500 συμπολίτες μας έχουν εγγραφεί στους σχετικούς καταλόγους και έχει ξεκινήσει η αποστολή των στοιχείων τους στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, πιθανόν ακόμα και από την Δευτέρα 19 Απριλίου, να αρχίσει ο εμβολιασμός τους στο Κ.Υ. Άνδρου

Συνίσταται, επειδή έχει «ανοίξει» και η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις ηλικίες 18 έως 60 ετών να μην εγγράφονται και στις υπηρεσίες του Δήμου και στην εν λόγω πλατφόρμα. Θα εμφανίζονται διπλοκαταχωρημένοι και θα δημιουργούν «προβλήματα στο σύστημα εμβολιασμού-ραντεβού» χωρίς λόγο. Τέλος μέσω της διαδικασίας του Δήμου το πιθανότερο είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι θα εμβολιαστούν πολύ πιο γρήγορα. 

Οι  προσπάθειες του Δήμου Άνδρου και σε συνεχή συνεργασία με τη Διευθύντρια του Κ.Υ. Άνδρου, Ευαγγελία Λιαποπούλου, το Συντονιστικό Κέντρο ΓΕΕΘΑ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και για όσο απαιτηθεί ώστε άμεσα το Νησί μας να αποκτήσει το μέγιστο δυνατό βαθμό εμβολιασμού και άρα σχετικής ανοσίας.

Σας υπενθυμίζουμε  ότι Έλληνες και Αλλοδαποί ηλικίας 18 έως 60 ετών και επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπορούν να το δηλώσουν μέσω του Δήμου Άνδρου, από την Πέμπτη, 15 έως και την Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, μαζί με τα εξής στοιχεία:

  1. Ονοματεπώνυμο (με κεφάλαια), όπως αναγράφεται στη Βεβαίωση ΑΜΚΑ, 
  1. ΑΜΚΑ. Όσοι δεν έχουν ΑΜΚΑ, θα πρέπει να προβούν σε διαδικασία έκδοσης προσωρινού Αριθμού. 
  1. Τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό ή/και σταθερό). 

Τα στοιχεία μπορούν να τα δηλώσουν με τους εξής τρόπους: 

  • Μέσω mail: Παρακαλούνται να τ’ αποστείλουν στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Mέσω τηλεφώνου ή/και δια ζώσης (υποβάλλοντας αίτηση) στα εξής Δημοτικά/Κοινοτικά  Κτήρια:
  1. Για τους κατοίκους Κορθίου και γύρω περιοχών: ΚΕΠ Κορθίου, τηλ.2282360320 και 2282360326, από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ. Η εξυπηρέτηση θα γίνεται και το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, από τις 8 το πρωί με τις 5 το απόγευμα.
  2. Για τους κατοίκους Μπατσίου και γύρω περιοχών: ΚΕΠ Μπατσίου, τηλ. 2282041343 και 2282041848 από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ.
  3. Για τους κατοίκους Γαυρίου και γύρω περιοχών: Κοινοτικό Γραφείο Γαυρίου, τηλ. 2282360122 και 2282360101, από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ. Η εξυπηρέτηση θα γίνεται και το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, από τις 8 το πρωί με τις 5 το απόγευμα.
  4. Για τους κατοίκους Χώρας και γύρω περιοχών: Νέο Δημαρχείο  Άνδρου (κτήριο Βούλγαρη), τηλ. 2282360241, από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ. Η εξυπηρέτηση θα γίνεται και το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Απριλίου 2021, από τις 8 το πρωί με τις 5 το απόγευμα.

Όσοι έχουν ήδη προγραμματίσει εμβολιασμό μέσω του Κέντρου Υγείας Άνδρου, δεν χρειάζεται να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Άνδρου. Τα συγκεκριμένα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν ως έχουν προγραμματιστεί.

Ανδριώτες και Ανδριώτισσες,

Η συμμετοχή στους εμβολιασμούς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή, κοινωνική λειτουργία.

Ένα βασικό μέτρο προστασίας και θωράκισης της δημόσιας υγείας.

Ένας ακόμη τρόπος να διακριθεί η Άνδρος ως ασφαλής προορισμός για όλους.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εσείς πως προστατεύεστε κινούμενος με πλοίο αγαπητέ μου? Ο συνταξιδιώτης που αναφέρατε μπορεί να είναι ή οχι κρούσμα και εν πάσει περιπτώσει να κινήθηκε με όποιο τρόπο μπόρεσε μέχρι το πλοίο στη Ραφήνα. Εσείς για να προφυλάξετε τον εαυτό σας και τους οικείους σας έχει σημασία τι μέτρα προφύλαξης παίρνετε και οχι μόνο οι διπλανοί σας! Αυτό που θέλω να πω είναι πως στην περίπτωση της πανδημίας έχει σημασία μεγάλη του πως προφυλασσόμαστε οι ίδιοι πρωτίστως. Ο Εοδύ το αποκαλεί ατομική ευθύνη, εγώ θα το έλεγα υπευθυνότητα έναντι κυρίως του εαυτού μας και μετά έναντι των συνανθρώπων μας. Δεν μπορεί για κάθε πολίτη να υπάρχει και ένας αστυφύλακας ή λιμενικός για κάνει τον μπαμπούλα σε κάθε μας κίνηση. Εμείς πρέπει να καταλάβουμε οτι λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, αποτρέπουμε την πιθανή διασπορά του ιού κατά κύριο λόγο και μετά την υγεία μας σε όσο το δυνατό καλύτερο επίπεδο. Χωρίς να θέλω να ρίξω προσωπικά την ευθύνη σε κανέναν, έχει πιστεύω σημασία του πως ενεργούμε οι ίδιοι πρώτα από όλα και μετά το πως ενεργούν οι γύρω μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια στον δήμαρχο για την οργάνωση των εμβολιασμών διότι αισθανόμαστε ανασφαλείς μέχρι να εμβολιασθούμε. Εχθές παραμονή Θεοσκεπαστου στην Ραφήνα το λιμενικό πέντε η ώρα το απόγευμα ήταν απών ενώ ο κόσμος ήταν παρα πολύς. Μέσα στο καράβι άκουσα τον διπλανό μας να λέει: Βγήκε ο γιός μου θετικός και πάω στην Άνδρο να περάσω την καραντίνα...! Ο άνθρωπος αυτός πήρε παραμαζωμα τραίνα, λεωφορεία, πλοία και συνεχίζει ακάθεκτος! Ανήμερα Θεοσκεπαστου σε αγορά Χώρας και Νειμποριο οι εικόνες ήταν απαράδεκτες. Με 5000 νοσηλευομενους και με 850 διασωληνωμενους η αχαβαδοσυνη ορισμένων χτυπάει βαθύ κόκκινο!
Να μεριμνήσει ο Δήμαρχος να κάνουμε τα εμβόλια το συντομότερο δυνατόν διότι σωτηρία με κουφιοκεφαλους δεν υπάρχει.