Πιτροφός: Ασφαλτόστρωση... έκπληξη! Και ολίγα περί έργων...

Ο δρόμος που ολοκληρώνεται σήμερα...

"Υπάρχουν πράγματα στην πολιτική που λέγονται και δεν γίνονται. Και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται." Η παραπάνω θυμόσοφη ρήση ανήκει στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον πρεσβύτερο. Στην Άνδρο που εξακολουθεί να μάς εκπλήττει μετά από τόσα χρόνια υπάρχουν έργα που εξαγγέλθηκαν δεκάδες φορές και οι εξαγγέλλοντες θεωρούν πως... τα έκαναν! Υπάρχουν έργα που δεν εξαγγέλθηκαν ποτέ κι όμως έγιναν!!!

Στην πρώτη περίπτωση ανήκει το κλειστό γήπεδο του Γαυρίου. Προς πληροφόρηση σας: προχωρά σταδιακά η μελέτη του έργου που - παρά τα όσα λέχθηκαν από προηγούμενους - δεν υπήρξε ποτέ. Προχωρά και το ΦΕΚ που θα την εγκρίνει. Το οποίο ουδέποτε είχε σκεφτεί κανείς από αυτούς που εξήγγειλαν προηγουμένως το έργο ότι χρειαζόταν! Μέχρι που ξεκίνησε τώρα η πραγματική μελέτη. Κι όχι η προηγούμενη μούφα! Φανταζόμαστε - κρίνοντας και από όσα κάνει η αντιπολίτευση - όταν ξεκινήσει το έργο - πριν το τέλος της τετραετίας - αυτοί που εξήγγειλαν τα πάντα και δεν έκαναν τίποτα θα κατηγορούν... για καθυστερήσεις!!! Ή, θα λένε και για... κακοτεχνίες!!! Αυτά είναι τα έργα που λέγονται και δεν γίνονται...

Πάμε τώρα στα έργα που γίνονται, αλλά δεν λέγονται! Σε αυτά ανήκει η ασφαλτόστρωση 600 μέτρων επικίνδυνου δρόμου λόγω ολισθηρού οδοστρώματος στον Πιτροφό. Η ασφαλτόστρωση μελετήθηκε και επιβλέφθηκε από το Επαρχείο Άνδρου και ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα. Ήταν μια ασφαλτόστρωση έκπληξη. Δεν εξαγγέλθηκε: γιατί έψαχναν μια ημερομηνία που θα βόλευε και την κίνηση. Ολοκληρώθηκε σε δύο ήμερες γιατί είναι καλοκαίρι και δεν μπορούσε να καθυστερήσει. Και έγινε ως επείγον έργο γιατί η κίνηση μεγάλη πλέον και το γλιστερό οδόστρωμα λόγω της χρήσης είχε γίνει επικίνδυνο. Στο σημείο αυτό οι απότομες και κατηφορικές στροφές μπορούσε να οδηγήσουν σε ατύχημα. Έτσι το έργο έκπληξη έγινε χτες κι ολοκληρώθηκε σήμερα.

Κατά τα άλλη η τεχνική υπηρεσία του Επαρχείου και ο Έπαρχος Άνδρου μας πληροφόρησαν πως ήδη προχωρά μια σύντομη εργολαβία να κλειστούν όλες οι τρύπες που υπάρχουν στο επαρχιακό δίκτυο σε πρώτη φάση. Το φθινόπωρο επίκειται νέα ασφαλτόστρωση για την ολοκλήρωση του κακά μπαλωμένου εδώ και 11ετία οδοστρώματος από την στροφή των Μενήτων μέχρι το τέλος της περιοχής Βακόνι. Η εργολαβία αυτή αποτελεί το δεύτερο μέρος και ξεκίνησε με το πρώτο μέρος από την Μεσαριά μέχρι την στροφή στις Μένητες που ήδη ολοκληρώθηκε πριν δύο εβδομάδες.

Όλα τα παραπάνω έργα δεν είναι μέσα στο πακέτο των έργων των 2.200.000 ευρώ που ενέκρινε η Περιφέρεια μετά από σχετική μελέτη της μηχανικού του Επαρχείου και θα εκτελέσει το Επαρχείο στην προσεχή διετία. Πληροφορούμε τους αναγνώστες πως στα πλαίσια της συνεργασίας των Επαρχείων των τριών νησιών της γραμμής μας, Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου, (αυτή που δεν ήθελε η αντιπολίτευση σε δημοτικό επίπεδο) οι μελέτες των ασφαλτοστρώσεων της προσεχούς διετίας εκπονήθηκαν όλες από την μηχανικό του Επαρχείου Άνδρου. Τέλος, να συμπληρώσουμε πως η αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Επαρχείου έχει συμβάλει ώστε τα έργα να έχουν κοινές και αποτελεσματικές μελέτες και επιβλέψεις και να προχωράνε...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

  

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπορώ να σας πω με σιγουριά, γιατί είμαι παθών ότι δεν επιβλεφθηκε σωστά η κίνηση των διερχομένων οχημάτων διότι βρεθήκαμε τουλάχιστον δύο οχήματα σε δεδομένο χρόνο να περνάμε πάνω από την ρευστή πίσσα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να είναι σε απερίγραπτη κατάσταση. Όσο για τα έργα καλώς γίνονται και συγχαρητήρια.