Εντάχθηκε ο ΧΥΤΥ Άνδρου αξίας 11,87 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ!!! Δημοπρατείται το φθινόπωρο!!!

(Σήμερα 5 Ιουλίου 2021 το πρωί στις 8:30 ο Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ανάρτησε στην σελίδα του στο Facebook την είδηση ένταξης του ΧΥΤΥ Άνδρου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και την επικείμενη δημοπράτηση του έργου - αξίας 11,87 εκατομμυρίων ευρώ - το φθινόπωρο. Ένα έργο που έρχεται από μακριά αφού ξεκίνησε το 2012 επί δημαρχίας Γιάννη Γλύνου με ομόφωνη απόφαση. Συνέχισε αμφισβητούμενο μετά το 2014. Εγκρίθηκε επί δημαρχίας Θ. Σουσούδη το 2018. Αμφισβητήθηκε εκ νέου το 2019 και 2020. Και κατάφερε κι εντάχθηκε τώρα, επί δημαρχίας Δ. Λοτσάρη, 9 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη ομόφωνη ψήφιση του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Η αξία του έργου είναι 11,87 εκατ. ευρώ. Ο Περιφερειάρχης γνώστης όλης της μακράς διαδρομής του έργου κάνει μια αναδρομή ονομάτων που συνέβαλαν στη σημερινή κατάληξη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η ιστοσελίδα μας, ανεξαρτήτως δημάρχου ή επάρχου, στήριξε σταθερά το μεγάλο αυτό έργο, όλα αυτά τα χρόνια. Και σήμερα νοιώθει δικαιωμένη... - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου: 

"Υπέροχο ξεκίνημα εβδομάδας, με την απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ 14-20 του ΧΥΤ και της Μονάδας Κομποστοποίησης Στερεών Αποβλήτων της Ανδρου. Μετέφερα την είδηση, στον Δήμαρχο Ανδρου Δημήτρη Λοτσάρη και τον Έπαρχο Δημήτρη Λάσκαρη, που δούλεψαν πολύ τον τελευταίο χρόνο για αυτόν τον στόχο στο πλευρό του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου, μαζί με την δέσμευση ότι θα προχωρήσει και η δημοπράτηση του έργου, από τον δικαιούχο ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου α.ε., το φθινόπωρο.

Πάρα πολλά χρόνια, μεγάλος αριθμός αιρετών της Ανδρου αγωνίστηκε για αυτό το έργο. Ο π. Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης, ο τότε Έπαρχος και σημερινός Δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης, ο αείμνηστος Δήμαρχος Γιάννης Γλυνός και ο τότε συνεργάτης του Νίκος Θεολόγου.
 
Η απόφαση ένταξης του έργου, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 11,87 εκ. € στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ του ΕΣΠΑ 2014-2020, ανοίγει τον δρόμο για την δημοπράτηση του.
 
Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε στην χώρα μας ότι το περιβάλλον κινδυνεύει και από την καθυστέρηση, λόγω πάλης, στην λήψη των αναγκαίων αποφάσεων. Δεν υπήρξε κάπου απόφαση χωροθέτησης χωρίς δικαστικές διαμάχες, διχασμό και πολιτικό πόλεμο. Όμως, οι υποδομές που έχουμε ανάγκη δεν μπορούν να είναι ιπτάμενες ή να βρίσκονται όλες "αλλού".
 
Καλή Εβδομάδα,
 
Προχωράμε..."

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπραβο σε ολους που χειριστηκαν το θεμα μεχρι σημερα, και συγχαρητηρια στον Περιφερειάρχη Χατζημάρκο που ενέταξε το εργο σε χρηματοδητηση. Η Ανδρος αρχιζει να αποκτα υποδομες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Άντε επιτέλους , τέτοιο οργασμό έργων και δραστηριοτήτα δεν θυμάμαι ξανα στην Άνδρο. Συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή και το Επαρχείο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στον περιφερειάρχη Κ Χατζημαρκο