ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: Διάσπαση των ανδριωτών! Η Άνδρος εκτός των θεμάτων του Ταμείου!

Και ξαφνικά τα έργα στο λιμάνι του Γαυρίου σταμάτησαν και τα θέματα της Άνδρου δεν προχωρούν στο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου!!! Και ξέσπασε μετωπική σύγκρουση, καθώς ο πρόεδρος έβαλε στον πάγο την Άνδρο. Η "ενωμένη αντιπολίτευση" Καπάκη-Σουσούδη μετέφερε το "όχι σε όλα" και στην Τήνο με τους συμβούλους της Β. Αδάμη και Γ. Τρανάκο να στηρίζουν τον πρόεδρο του Ταμείου στο ιδιότυπο εμπάργκο κατά της Άνδρου!!! Μετά το ρεπορτάζ ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Δήμου Άνδρου στο Λιμενικό Ταμείο έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση/διευκρίνιση για την στάση της Άνδρου. 

1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ. ΜΑΝΤΖΩΡΟΥ 

Ρήξη με το ΔΛΤΤΑ & διάσπαση των ανδριωτών

Όπως είχαμε ενημερώσει, αδυνατούμε ως Ανδριωτες να υποκύψουμε στην αγενή και μειωτική συμπεριφορά του πρόεδρου του ΔΛΤΤΑ   

κ.  Σανταμουρη απέναντι στα συμφέροντα της Ανδρου.

- Προκλητικά αρνείται  να συζητήσει δημοσίως, τις κατηγορίες μας για κακοδιοίκηση του Ταμείου. 

- Προκλητικά καθυστερεί την υλοποίηση των θεμάτων της Ανδρου.

- Προκλητικά προωθεί όλα τα θέματα της Τήνου.

 Για λόγους ηθικής και αξιοπρέπειας δεν συμμετέχουμε προς το παρόν, στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. στην Τήνο, όπου συζητούνται .....μόνο θέματα της Τήνου!... 

Στην χθεσινή συνεδρίαση,  υπήρξε διάσπαση των Ανδριωτών. Απαρτία και πλειοψηφία στις αποφάσεις των Τηνιακών προέφεραν τα δυο μέλη της αντιπολίτευσης στο Δήμο Άνδρου, οι κ.κ. Τρανάκος και Αδάμης, που όχι μόνον συμμετείχαν, αλλά υπερψήφισαν και όλα τα θέματα που είχε θέσει για την Τήνο ο κ. Σανταμούρης. 

Υπενθυμίζουμε ότι μετά το τέλος της χθεσινής ψηφοφορίας,  ο κ. Σανταμούρης όρισε και πάλι προκλητικά νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. με τηλεδιάσκεψη, το επόμενο Σάββατο 10/7/2021 όπου το  μοναδικό θέμα αφορά και πάλι την Τήνο. 

Γιώργος Β. Μαντζώρος

2. ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Η Άνδρος εκτός των θεμάτων του Ταμείου με ψήφο και... της αντιπολίτευσης της Άνδρου!!!

Με τις ψήφους της αντιπολίτευσης της Άνδρου στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου (6/7) ψηφίστηκαν όλα τα θέματα της Τήνου, ενώ για μια ακόμα φορά τα μεγάλα εκκρεμή θέματα για τα λιμάνια της Άνδρου δεν θα μπήκαν για συζήτηση στη σύσκεψη!!! Και δεν θα μπουν ούτε και στο προσεχές συμβούλιο στις 10/7 μιας και ο πρόεδρος Σανταμούρης έχει κηρύξει όπως φαίνεται εμπάργκο κατά της Άνδρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η "ενωμένη αντιπολίτευση" της Άνδρου (Β.Αδάμης - Γ.Τρανάκος) μπήκαν και στήριξαν τον Γ. Σανταμούρη (!!!) στο χτεσινό Διοικητικό Συμβούλιο, από το οποίο απείχαν οι σύμβουλοι της διοίκησης του Δήμου Άνδρου, μιας και για μια ακόμα φορά είχε μόνο θέματα της Τήνου!!! "Της Άνδρου θα έρθουν εν καιρώ" έχει δηλώσει γραπτώς ο Γ. Σανταμούρης!!!

Ο Γ. Σανταμούρης έχει καταγγελθεί για το στιλ διοίκησης "αποφασίζω και διατάσσω" και από την αντιπολίτευση της Τήνου βρήκε στήριγμά του την αντιπολίτευση της Άνδρου. Να σημειώσουμε πως επικοινωνήσαμε με τον Παναγιώτη Κροντηρά, πρώην δήμαρχο Τήνου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, και μας επιβεβαίωσε το στιλ αναποτελεσματικής και επιθετικής διοίκησης του Γ. Σανταμούρη, το οποίο έχει ήδη καταγγείλει κι αυτός. Θεωρεί ο Π. Κροντηράς πως η Άνδρος έχει δίκιο να διαμαρτύρεται. Για τον αυθαίρετο και ασυνάρτητο τρόπο διοίκησης του Γ. Σανταμούρη έχει ήδη διαχωρίσει τη θέση του και ο λιμενάρχης Τήνου, που είναι κι αυτός μέλος της Διοίκησης του Ταμείου.

Οι πληροφορίες μας λένε πως τα δημοσιεύματα μας έχουν τραβήξει την προσοχή και ήδη μεγάλη εφημερίδα της Σύρου ετοιμάζει παρέμβαση για τα τεκταινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο του Ταμείου Τήνου - Άνδρου. Το θέμα, όμως, αναμένεται να λάβει πλέον μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς ο δήμαρχος Άνδρου ετοιμάζει δύο επιστολές κατά του προέδρου Σανταμούρη, που εδώ και 6 μήνες έχει βάλει την Άνδρο στη γωνία όλα τα εκκρεμή θέματα της Άνδρου με δική του ευθύνη και τα καθυστερεί.

Η πρώτη επιστολή θα είναι προς τον δήμαρχο Τήνου, ο οποίος στηρίζει τον Γ. Σανταμούρη και τις ενέργειες του κατά της Άνδρου. Και η δεύτερη προς τον υπουργό Ναυτιλίας, στον οποίο θα δηλώνεται η πλήρης αποδοκιμασία σε έναν πρόεδρο που θεωρεί πως "ο νόμος είναι αυτός" και έχει μπλοκάρει τα θέματα της Άνδρου επί 6μηνο. Τις προσφυγές και τις αιτιάσεις της Άνδρου ήδη αρκετοί είναι οι Τήνιοι που τις βρίσκουν λογικές και θα τοποθετηθούν επί του θέματος.

Πληροφορούμαστε πως το Ταμείο έχει αποθεματικό 6 εκατ. ευρώ και έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει έργα, βελτιώσεις και προμήθειες, που χρειάζονται τα λιμάνια της Άνδρου. Όμως όλα έχουν σταματήσει επί 6μηνο γιατί ο πρόεδρος (και ουσιαστικά διευθύνων σύμβουλος) έχει λόγω της προχωρημένης ηλικίας και του τρόπου διοίκησης (τα κατήγγειλε σε δύο διαδοχικά κείμενα στο Εν Άνδρω και σε επιστολές του προς το Ταμείο ο Γ. Μαντζώρος) εργάζεται ελάχιστα, ιδιόρρυθμα και αυθαίρετα. Οι δικαιολογίες πως το Ταμείο δεν έχει υπαλλήλους δεν ευσταθούν, καθώς ο Δήμος Άνδρου προσφέρθηκε να στείλει υπαλλήλου - όπως μας είπαν και από την Τήνο - όμως ο Γ. Σανταμούρης αρνήθηκε!!!

Οι εξελίξεις στο Ταμείο Τήνου - Άνδρου όπως όλα δείχνουν θα πάρουν έκταση και δημοσιότητα, καθώς πλέον πρέπει να πάρει θέση τόσο ο δήμαρχος Τήνου που διόρισε και στηρίζει τον Γ. Σανταμούρη όσο και ο υπουργός Ναυτιλίας. Φυσικά αυτές οι εξελίξεις ουδόλως περιλαμβάνουν τους δύο της αντιπολίτευσης της Άνδρου (Β.Αδάμη-Γ.Τρανάκο) που ήδη συμπλέουν μαζί του, καθώς βρήκαν στην Τήνο και νέο πεδίο καθολικής αντιπολίτευσης...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Οι σοβαροί δημοσ/φοι πρίν αποτανθούν στο κοινό ,ελέγχουν .
Σας λυπάμαι .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Χαιρόμαστε που μπορείτε και λυπάστε για κάτι στη ζωή σας. Είχαμε την εντύπωση πως δεν σας αγγίζει το συναίσθημα της λύπης. Αφού όμως λυπάστε καιρός να αρχίσετε - λόγω θέσης - να λυπάστε και για την Άνδρο που φέρατε στα άκρα. Για το ότι και στην Άνδρο και στην Τήνο υπάρχουν άνθρωποι που λυπούνται για εσάς και για την διοίκηση που ασκείτε. Καιρός να λυπηθείτε τις νέες γενιές που μπλοκάρετε το μέλλον τους στην ηλικία σας.
Είναι πολλά για τα οποία θα πρέπει να αρχίσετε να λυπάστε κ. Σανταμούρη τώρα που μάθατε επιτέλους το συναίσθημα της λύπης ξεπερνώντας το συναίσθημα της "ευθυμίας" που σας καταλογίζουν από πολλές μεριές.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μα τι άλλο περιμένατε απ' αυτούς τους δύο; Όλη η Άνδρος γνωρίζει τι παλικάρια είναι............Άλλη μία απόδειξη ότι νοιάζονται για την Άνδρο!!! Ε ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζονται μερικοί μερικοί............

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ κακόγουστο το κολπακι με τον "Πίου". Καμμία καλύτερη ιδέα;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτό το 1200 € της αντιδημαρχιας για τους συνταξιούχους, για τους μελλοντικούς συνταξιουχους και για όσους δεν πλήρωναν ποτέ το ταμείο τους είναι λουκούμι. Αυτό έχει αξία. Ποιος νοιάζεται γθα το νησί, για έργα

This comment was minimized by the moderator on the site

Λογικό είναι. Οι ψήφοι και οι εκλογές τους ενδιαφέρουν. Ποιος νοιάζεται για το νησί. Άλλωστε όσο λιγότερα έργα γίνουν, τόσο δεν θα είναι ευχαριστημένος ο κόσμος κσι δεν θα ξανά ψηφίσει λοτσαρη. Αυτό τους νοιάζει

This comment was minimized by the moderator on the site

Συμμαχία μελών του ΔΣ της Άνδρου εναντίον της Άνδρου. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο να υποθει. Οι Ανδριωτες κατάλαβαν

This comment was minimized by the moderator on the site

Η διάσπαση των ανδριωτων υπάρχει εδώ και δύο χρόνια, όταν οι σύμβουλοι του Λοτσάρη σαμποταρισαν την προέκταση του λιμένος Γαυρίου.
Τα λάθη που έχει κάνει ο Μαντζωρος με την μέχρι σήμερα στήριξη του Σανταμουρη, τώρα βγαίνουν στον αέρα, αφού βρέθηκαν στο αδιεξοδο για έργα από κακούς χειρισμούς τους και τώρα ο ένας ριχνει την ευθύνη στον άλλο.
Οι υπεύθυνοι έχουν όνομα
Μαντζωρος Σανταμουρης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Και αυτοί οι δύο γιατί ψηφίζουν Σανταμούρη; Αφού είναι υπεύθυνος κι αυτός. Ή. μήπως το να ψηφίζεις Τήνο και Σανταμούρη που έχεις πετάξει έξω την Άνδρο εδώ κι ένα 6μηνο σου φτιάχνει το κέφι καλύτερα;
ΥΓ Νομίζω πως τα έχετε χάσει κύριε. Κατηγορείτε και τους δύο και ψηφίζεται τον υπερήλικα Τηνιακό γιατί σας βολεύει το να σταματήσουν τα έργα στο λιμάνι της Άνδρου... Συγχαρητήρια για το ενδιαφέρον σας να μην συνεχίσουν τα έργα στην Άνδρο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι, έλα Γιάννη!!!
Έχω μπερδευτεί, δεν βρίσκω τον αρχηγό και πήρα εσένα!
Εμείς τώρα με ποιους είμαστε; Με την Τήνο ή με την Ανδρο; Δεν πρέπει όλοι ενωμένοι να διεκδικούμε για το νησί;
Ναι, τι είπες; Είναι κόλπο; τι κόλπο;
Ψηφίζουμε τα θέματα της Τήνου που είναι δίπλα στην Ανδρο, διπλανή δηλαδή και άρα είναι σαν να λύνονται τα θέματα της Άνδρου που είναι παραδίπλα και ας μην κουνιέται φύλο στο νησι.
Άσε που καβουρολοτσαραιοι θα μπερδευτούν τελείως!
Σου λέει αυτοί θα έχουνε ψήφοι και στο άλλο νησί. Οπότε τους έχουμε κάνει κυκλική περικυκλωση ψήφων!
Γιουπι!!
Βγήκαμε σίγουρα το '23!! Γιουπι!!
Κατάλαβα. Τώρα το κατάλαβα! Φοβερό σύστημα!
Τι δεν θες να μου πεις ποιος το σκέφτηκε;
Εντάξει, το κατάλαβα! Ο ένας, ο μοναδικός!! Κατάλαβα......
Αυτός ο Κάβουρας που είναι; λες να εξατμίστηκε από τη ζέστη και να ησυχάσουμε απ αυτόν;
Αντε σ αφήνω! Πάω να καθαρίσω αμπελοφασουλα που μου έφερε η θεία Χαρίκλεια.
Αντε χαιρετίσματα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπορεί το σχέδιο να είναι ο Αδάμης να πολιτευτεί στην Τήνο και με τον σταυρό εκτός Άνδρου πλέον να εκλεγεί στο Γαύριο αυτή τη φορα. Τροπερό κόλπο. Καλύτερο του προηγούμενου που πολιτεύτηκε κι εκλέχτηκε στην Χώρα με τον εκτός σταυρό εκπροσωπώντας το Γαύριο! Για τον Τρανάκο δεν υπάρχει πρόβλημα. Συνταξιούχος πενηντάρης είναι. Πρώην υπαξιωματικός. Πρώην πωλητής κατεψυγμένων στην παραλία στο Μπατσί! Πρώην τεχνίτης οτιδήποτε... Όπου γης και πατρίς. Μπορεί να περιμένει τη γέφυρα Κορθίου-Τήνου να βάλει κι αυτός απέναντι. Άρα πολύ καλά κάνουν και κάνουν τα ανοίγματα τους οι άνθρωποι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν ντρέπονται λίγο μωρε; Πόσο θα ξεφτιλιστούν ακόμη ; Ντροπή τους όσοι βάζουν τρικλοποδιές σε οτι καλό πάει να γίνει.

Περισσότερα