Ομαδική παραίτηση στο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου! Σφυροκόπημα στον πρόεδρο και από τους Τήνιους. Μοναδικοί συμπαραστάτες του οι Αδάμης-Τρανάκος!!!

 

 (Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου σήμερα Δευτέρα 23/8 όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Δήμου Άνδρου παραιτήθηκαν ομαδικά από το Διοικητικό Συμβούλιο! Την ίδια ώρα συμπολίτευση και αντιπολίτευση του Δήμου Τήνου σφυροκοπούσε ανελέητα τον πρόεδρο Γ. Σανταμούρη, που με τις αυθαίρετες αποφάσεις του το τελευταίο 10μηνο έχει τινάξει στον αέρα το ενιαίο Λιμενικό Ταμείο των δύο νησιών.

Μοναδικοί συμπαραστάτες του πολιτικά τρεκλίζοντος Γ. Σανταμούρη οι Βασίλης Αδάμης και Γιώργος Τρανάκος. Ο δήμαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης δήλωσε πως η συνεδρίαση πάσχει νομικά και πολιτικά και κατέληξε πως η πλειοψηφία της Άνδρου έχει αποσύρει προ πολλού την εμπιστοσύνη της σε έναν εν τρικυμία ευρισκόμενο και πολιτικά παραπαίοντα πρόεδρο, που μένει γαντζωμένος στην καρέκλα του χάρη στην αντιπολίτευση της Άνδρου. Μιλώντας εκ μέρους των Τηνιακών ο πρώην δήμαρχος Π. Κροντηράς διαπίστωσε την πλήρη απαξίωση του προέδρου. Κάτι που επανέλαβε και ο λιμενάρχης Τήνου, όπως και η σύμβουλος της πλειοψηφίας. Αναμένονται εξελίξεις... - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Θέμα: Παραίτηση Δημοτικών Συμβούλων από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου

Την παραίτηση τους υπέβαλαν από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου Άνδρου οι Γιώργος Ματζώρος, Αριστοτέλης Αστράς, Δημήτρης Τηνιακός, Αθηνά Μακρή, Νικόλαος Μουστάκας, Αναστασία Μπιθικώτση .

Η παραίτηση υποβλήθηκε αφού ήδη έχει αρθεί η εμπιστοσύνη των Συμβούλων στο πρόσωπο του Προέδρου, ο οποίος συνεχίζει μαζί με τους Γ. Τρανάκο και Β. Αδάμη τα μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος της Άνδρου, μη υπολογίζοντας τις πραγματικές ανάγκες του Νησιού μας.

Ακολουθεί αυτούσιο όλο το κείμενο της παραίτησης:

-Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στο αδιέξοδο που με τις ενέργειες και/ή τις παραλείψεις σας έχετε φέρει το Λιμενικό Ταμείο, θίγοντας καίρια τα  συμφέροντα της Άνδρου

-Δεν μπορεί να γίνουν πλέον ανεκτές οι πολιτικές σας μεθοδεύσεις σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της ενωμένης αντιπολίτευσης του Δήμου μας κ.κ. Γ Τρανάκο και Β. Αδάμη με κύριο στόχο την μικροπολιτική και με μεγάλο χαμένο το Νησί μας. Οι δύο ανωτέρω οι οποίοι σας κατήγγειλαν για μια συνεδρίαση, ψήφισαν τον διαχωρισμό του Ταμείου αναγνωρίζοντας το πρόβλημα διοίκησης και λειτουργίας του Ταμείου και εν συνεχεία συμπλέουν μαζί σας αγνοώντας επιδεικτικά τις ανάγκες της Άνδρου

-Έχουμε εξαντλήσει από την πλευρά μας κάθε προσπάθεια συναίνεσης στην τελευταία δια ζώσης συνεδρίαση στην οποία οι κ.κ. Γ Τρανάκος και Β Αδάμης προτίμησαν την δια εξ αποστάσεως συμμετοχή και ο Δήμαρχος Τήνου δεν παρέστη καν.

-Αναμένουμε τις πολιτικές πρωτοβουλίες για τις οποίες έχει δεσμευθεί ο Δήμαρχος Τήνου και τις οποίες δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει αναλάβει.   

 

Τα Μέλη

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Δήμαρχος τελικά δεν ξέρει τι του γίνετε.
Έστειλε παραιτήσεις στο Λιμενικό Ταμείο που είναι άκυρες χωρίς απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
1. Το "γίνετε" γράφεται εδώ με -αι!!! Δηλαδή "γίνεται"...
2. Ετέθη ένα θέμα από εσάς. Ευχαριστούμε. Ρωτήσαμε και μάθαμε πως οι παραιτήσεις δίνονται πάντα στον πρόεδρο του σώματος. Αυτός τις κοινοποιεί στον δήμαρχο και στο συμβούλιο για να πριστούν αντικαταστάτες. Εν προκειένω οι παραιτήσεις επειδή είχαν πολιτικό χαρακτήρα - μας είπε ο Γραμματέας του Δήμου - κοινοποιήθηκαν και στο ΔΣ - που δεν κατάφερε να συνεδριάσει χτες λόγω ομαδικής απουσίας του 85% της αντιπολίτευσης. Και ακόμα στο υπουργείο.
Αυτά μάθαμε για το ενδιαφέρον διαδικαστικό θέμα που θέσατε και κίνησε και το δικό μας ενδιαφέρον...
ΥΓ Τα σενάρια σας περί του τι θα απογίνει το λιμάνι και το νέο Λιμενικό Ταμείο θα περιμένουμε να μας τα ξαναστείλετε γιατί γράφοντας την παραπάνω απάντηση κατά λάθος τα σβήσαμε.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ως φαίνεται η Δημοτική αρχή τα πάει ανέλπιστα για πολλούς καλά και "να κάνει το κωλ...κι τους" μη τύχει και δε δουν ξανά εξουσία με ότι αυτό συνεπάγεται!!!! Ας πιουν λίγο ξυδάκι και περαστικά τους!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Απορίες πολίτη:1.εχει η Άνδρος την πλειοψηφία στο λιμενικό Ταμείο και εάν κατάλαβα καλά δεν μπορεί να περάσει θέματα (πως γίνετε αυτο;).ο μόνος τρόπος είναι να μην δεχετε τα θέματα ο πρόεδρος κάτι που θα ήθελα να καταλάβω εάν ο πρόεδρος βάζει η βγάζει όποια θέματα θέλει μόνος του η μπορούν να περάσουν θέματα με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας εκτός ημερήσιας.ανεξαρτητα από την γνώμη του προεδρου.2 προσωπική μου άποψη είναι ότι όταν σε θέτουν σε ένα χώρο και το δεχεσε τότε μενεις μέχρι το τέλος της θητείας και αγωνίζεσαι για τον τόπο σου αλλιώς η παραίτηση οδηγεί σε άλλες σκέψεις.Το λιμενικό Ταμείο μοιάζει πολύ με τον δήμο Άνδρου και ειδικά με το δημοτικό συμβούλιο όπου ο πρόεδρος είναι αντίθετος από την πλειοψηφία αλλά και συμβούλια γίνονται και αποφάσεις περνοντε .

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτός ο Δήμαρχος...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Υπάρχει κάποιος αντιπολιτευόμενος που καταγγέλλει τα ΠΑΝΤΑ; Και γιατί άραγε όλα με τόσες ανώνυμες γενικότητες και τόση αόριστη προστυχιά δεν βγαίνει αφού ξέρει τόσο όσα λέει να μιλήσει ΕΠΩΝΥΜΩΣ; Μηπως γιατί η λάσπη και η προστυχιά διακινούνται μόνο ΑΝΩΝΥΜΩΣ;
ΥΓ Εδώ κύριοι δεν είναι βήμα για προστυχιές...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το 1ο βήμα έγινε. Το επόμενο να είναι οι δικές τους παραιτήσεις από το αξίωμα τους, γιατί πολύ απλά δεν κάνουν.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δηλαδή μιλάτε για παραίτηση δημάρχου, αλλά και όλων των συμβούλων και ανάληψη της εξουσίας από τους Καπάκη-Σουσούδη που έδειξαν τι μπορούν να κάνουν; Βάσει ποιου νόμου; Της Καμπούλ;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro