Ιδού γιατί τα κρούσματα είναι λιγότερα στην Άνδρο, στις Κυκλάδες και στο Ν. Αιγαίο...

Κατά 18% πάνω από τον πανελλήνιο μέσο όρο εμβολιασμού είναι η Άνδρος, οι Κυκλάδες και το Ν. Αιγαίο!...

Πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν τα στοιχεία των κρουσμάτων στην Άνδρο και στις Κυκλάδες. Όμως από τη συνάντηση υου Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Κώστα Κουτσόπουλο όπου εξέτασαν τα επιδημιολογικά δεδομένα των νησιών της Περιφέρειας έγινε φανερό πως το Νότιο Αιγαίο (ιδίως οι Κυκλάδες) έχουν εμβολιαστεί σε πολύ υψηλό ποσοστό.

Στο σύνολο του το Νότιο Αιγαίο προηγείται κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του μέσου όρου πανελλαδικά, όσον αφορά τον πλήρη εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της 30ης Αυγούστου, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πανελλαδικά ανέρχεται στο 52,9 % και στο Νότιο Αιγαίο στο 70,9%. Όσον αφορά την πρώτη δόση, το πανελλαδικό ποσοστό είναι στο 55,8% και στο Νότιο Αιγαίο στο 73,5%. Κι αυτό το ποσοστό είναι μάλλον υψηλότερο για τις Κυκλάδες όπου σχεδόν όλα τα νησιά πλησιάζουν ή υπερβαίνουν κατά πολύ το 70% ή το 80% εμβολιασμού των κατοίκων τους. Σε αντίθεση με τα Δωδεκάνησα όπου υπάρχουν αστοχίες.

Για παράδειγμα στην Άνδρο - σύμφωνα με τα στοιχεία - το ποσοστό εμβολιασμού είναι κοντά στο 70%. Κάτι που είναι κοντά στον μέσο όρο όλου του Νότιου Αιγαίου. Αντιθέτως στην Κάλυμνο εμφανίζεται το μόνο ποσοστό ολοκληρωμένου εμβολιασμού που είναι χαμηλότερο του μέσου πανελλαδικού όρου με 49,7%!!! Όλες οι άλλες ΠΕ του Ν. Αιγαίου κινούνται άνω του μέσου όρου της χώρας.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Απερχομενε, επισης δεδομενο ειναι πως πολλοι ειναι και αυτοι που ενω εχουν δηλωμενη μονιμη κατοικια στην Ανδρο, διαμενουν Αθηνα, και εμβολιαστηκαν στην Αθηνα...οποτε?? Τι συμπερασμα βγαζεις??

This comment was minimized by the moderator on the site

Οπωσδήποτε δεν είναι επίτευγμα Χατζημαρκου!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μπα μήπως είναι της αντιπολίτευσης Μ. Γλυνού που είναι εντελώς ανύπαρκτη; Ή, κάποιου άλλου που εσείς ξέρετε κι εμείς δεν γνωρίζουμε;
Περιμένουμε απάντηση...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν κάναμε ερμηνεία των τεστ. Ούτε των κρουσμάτων. Κάνετε λάθος. Απλώς δείξαμε πως όντως έχει εμβολιαστεί περίπου το 70% των κατοίκων του νησιού σύμφωνα με τα ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Για τον λόγο αυτόν οι νοσούντες στην πλειοψηφία τους είναι επισκέπτες ή παραθεριστές του καλοκαιριού! Και οι 9 στους 10 είναι ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ. Αυτά λένε τα στοιχεία μέχρι στιγμής.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ενας εμβολιασμένος έρχεται με πιστοποιητικό χωρίς τεστ, νοσει στο νησι βγαζει συμπτώματα, κανει τεστ, βγαίνει θετικο το τεστ, δηλώνει το αποτέλεσμα το διαγνωστικό εργαστήριο στην Άνδρο και όταν ο νοσουντας κληθεί απο την πολιτική προστασία και τον εοδυ εχει ηδη φύγει απο το νησι χωρίς τεστ οντας εμβολιασμένος και δηλώνει διεύθυνση κατοικίας εκτός νησιου και καταγράφεται ως κρουσμα εκτος νησιου. Αυτη είναι η ορθή ερμηνεία και οχι του απερχόμενου ή του κ. Διαχειριστη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εμείς ξέρουμε τον αριθμό. Εσείς που απέρχεστε τον ξέρετε; Μιλάμε για 200 άτομα περίπου στα 6.400. Με μόνιμο πληθυσμό του νησιού 8.000 κατοίκους. Δηλαδή για το 77%. Αν όμως υπολογίσουμε πως οι δηλωθέντες το 2011 (αλλά μη διαμένοντες μόνιμα) ήταν γύρω στους 9.000 τότε μιλάμε για το 69%. Υπολογίστε 1.000 μαθητές που οι άνω των 15 εμβολιάζονται εδώ και ένα μήνα. Άρα σε λίγο τα ποσοστά θα είναι ακόμα μεγαλύτερα.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι Κυκλάδες και το Νότιο Αιγαίο έχουν στα χέρια τους το χρυσάφι του τουρισμού. Οι αντιεμβολιαστές έχουν στα χέρια τους την καταστροφή . Υπήρχε περίπτωση να βρουν έδαφος οι θεωρίες τους; Η Κάλυμνος μάλλον ξεχάστηκε και κάπου χάθηκε. Όμως οι Κυκλάδες είναι σε καλή κατάσταση και το μίνι λοκνταουν της Μυκόνου έβαλε μυαλό σε πολλούς. Αλλά και στην κυβέρνηση που αφήνει τους ανεμβολίαστους στην τύχη τους. Έτσι πρέπει να γίνει. Καθένας επιλέγει αυτό που θέλει. Δεν μπορεί οι εμβολιασμένοι να είναι θύματα των ανεμβολίαστων. Στην τύχη τους λοιπόν. Και εκτός ΕΣΥ από σήμερα οι νοσοκομειακοί μάγκες...

This comment was minimized by the moderator on the site

Εντελώς άστοχη η ερμηνεία αυτή, με δεδομένο ότι είναι πάρα πολλοί που εμβολιαστηκαν σε νησιά ενώ διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα.