Λιμενικό Ταμείο: στο άγνωστο με τις αυθαιρεσίες Σανταμούρη και τη στήριξη της αντιπολίτευσης της Άνδρου!!!…

Το Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου για μια ακόμα φορά δεν κατάφερε να συνεδριάσει γιατί δεν μπόρεσε να συγκροτήσει νόμιμη απαρτία. Για μια ακόμα φορά ο κλυδωνιζόμενος πρόεδρος Γ. Σανταμούρης στηριζόμενος από την αντιπολίτευση της Άνδρου και τον αυτό-αναιρούμενο δήμαρχο Τήνου επιχείρησε να κάνει αυθαίρετα συμβούλιο για να εγκρίνει παρανόμως πάνω από 2 εκατ. ευρώ έργα για την Τήνο. Αλλά απέτυχε στην παρανομία του αυτή.

Ατυχώς η Άνδρος συνεχίζει εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια να πορεύεται χωρισμένη στα δύο: μεταξύ μιας διοίκησης που προχωρά τα έργα που έχει ανάγκη και της ενωμένης αντιπολίτευσης που πυροβολεί όλα τα έργα που έγιναν και γίνονται. Στόχος αυτής της μετωπικής αντιπαράθεσης να σταματήσει την εξέλιξη του νησιού. Με την ελπίδα το δίδυμο Καπάκη-Σουσούδη να διεκδικήσει πάλι την δημαρχία το 2023!!!

Αυτή είναι η κατάσταση από την πρώτη μέρα που συγκροτήθηκε αυτό το δημοτικό συμβούλιο της Άνδρου τον Σεπτέμβριο του 2019 και αυτή η διοίκηση στο Λιμενικό Ταμείο τον Οκτώβριο του 2019! Οι Καπάκης-Σουσούδης επί διετία κάνουν ότι μπορούν να τινάξουν στον αέρα όλα τα έργα που έγιναν και γίνονται στο νησί. Και οι Αδάμης-Τρανάκος επί δύο χρόνια κάνουν ότι μπορούν να σταματήσουν όλα τα έργα που έγιναν ή εκκρεμούν στο λιμάνι του Γαυρίου. 

Και καλά οι Καπάκης και Αδάμης που ήταν απόντες επί χρόνια από όλα όσα συνέβαιναν στο νησί, αλλά ο Θ. Σουσούδης που ξεκίνησε το έργο του διαχωρισμού του Λιμενικού Ταμείου να πυροβολεί σήμερα ο ίδιος τον διαχωρισμό; Και να στηρίζει τον παραπαίοντα Τήνιο πρόεδρο Γ. Σανταμούρη – μέσω του εκπροσώπου του Γ. Τρανάκου; Κι ακόμα να δέχεται την συμμετοχή  της παράταξης του σε παράνομα συμβούλια, που γίνονται μόνο και μόνο για να εγκρίνει αυθαίρετα, ο κλονιζόμενος Τήνιος πρόεδρος, θηριώδεις προϋπολογισμούς έργων, χωρίς συζήτηση, για την Τήνο;

Αυτή είναι η πραγματικότητα στην Άνδρο, αλλά και στις υποθέσεις της στο Λιμενικό Ταμείο. Κάποιοι ενοχλούνται που την καταγράφουμε. Όμως τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα και έχουν ως εξής:

  • ΓΕΓΟΝΟΣ Α. Στις 23 Αυγούστου 2021 παραιτήθηκαν 6 μέλη (τακτικά και αναπληρωματικά) της πλειοψηφίας για τις αυθαιρεσίες του προέδρου σε βάρος της Άνδρου: το 95% των θεμάτων στο ΔΣ ήταν για την Τήνο και μόνο το 5% για την Άνδρο από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι και τον Ιούλιο του 2021).
  • ΓΕΓΟΝΟΣ Β. Η αντιπολίτευση Καπάκη-Σουσούδη βρήκε ευκαιρία για μια ακόμα φορά να στηρίξει τον κλονιζόμενο πρόεδρου της Τήνου σε βάρος των θεμάτων της Άνδρου. Ο ,Σουσούδης ξέχασε τα περί διαχωρισμού που διακήρυσσε ο ίδιος επί τριετία και στήριξε τα αντίθετα μόνο και μόνο για να φέρει σε δύσκολη θέση τον σημερινό δήμαρχο.
  • ΓΕΓΟΝΟΣ Γ. Επί 10 ολόκληρες μέρες ο Σανταμούρης δεν ενημέρωσε το ΔΣ της Άνδρου όπως όφειλε. Αδιαφόρησε για τις παραιτήσεις και συγκαλεί συμβούλια χωρίς τη νόμιμη απαρτία. Αυτό του τόνισε με γνωμάτευση η νομική σύμβουλος του Δήμου Άνδρου Αικατερίνη Κυρτάτα. Όμως νόμος, νότια του Στενού είναι ο Σανταμούρης! Κι ότι θέλει κάνει. Με την βοήθεια και της αντιπολίτευσης της Άνδρου! Τα συμβούλια αποτυγχάνουν. Όμως Σανταμούρης και αντιπολίτευση της Άνδρου συνεχίζουν με νέες παράνομες συγκλίσεις.
  • ΓΕΓΟΝΟΣ Δ. Το ίδιο έγινε και σήμερα που συγκάλεσε ο πρόεδρος Σανταμούρης νέο συμβούλιο και απέτυχε. Η αντιπολίτευση της Τήνου αναγνωρίζοντας τα προβλήματα, μέσω του πρώην δημάρχου Π. Κροντηρά. δεν δέχεται τις απίστευτες μεθοδεύσεις Σανταμούρη. Το ίδιο πράττει και ο λιμενάρχης Τήνου, που κατήγγειλε ακόμα μια φορά τις μεθοδεύσεις και αποχώρησε. Αυτόν στοχοποίησε – θεωρώντας τον εύκολο πολιτικά στόχο – σήμερα με μια απίστευτη προσωπική ανακοίνωση ο Γ. Σανταμούρης. Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει πολιτικά τετελεσμένα. 

Το τι μέλλει γενέσθαι άγνωστο καθώς ο δήμαρχος Τήνου το ένα δεκαήμερο στηρίζει δημόσια Σανταμούρη, το άλλο τον κατακρίνει προσωπικά! Το ένα δεκαήμερο τηλεφωνεί στον δήμαρχο Άνδρου και αναγνωρίζει το δίκαιο του νησιού μας, το άλλο βγαίνει και στηρίζει τον υπερήλικα πρόεδρο, για να μην χάσει την πλειοψηφία στο ΔΣ της Τήνου.

Δυό νησιά μπλεγμένα στα δημοτικά τους συμβούλια, λόγω απλής αναλογικής, σε ένα χωρίς προηγούμενο πολιτικό αλαλούμ. Και σε εξόφθαλμες νομικές παρατυπίες στη διοίκηση του κοινού Λιμενικού Ταμείου τους από έναν απίστευτο πρόεδρο. Και από μια αντιπολίτευση της Άνδρου που πυροβολεί οτιδήποτε γίνεται ή επιχειρείται να γίνει στο νησί μας.

Τα παραπάνω δείχνουν πως, από ποιους και γιατί ταλανίζεται εδώ και δύο χρόνια η Άνδρος. Από πολιτικούς χωρίς αρχές, χωρίς όρους και όρια. Από τοπικούς πολιτικούς που άλλα έλεγαν ότι επιδίωκαν το 2019 (διαχωρισμός Λιμενικού Ταμείου) κι άλλα κάνουν σήμερα (διαχωρισμός της Άνδρου μέσω της κρίσης στο Λιμενικό Ταμείο).

Αυτά τα ολίγα στην παράσταση του παραλόγου που παίζεται στο διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου. Κι όποιος αντέξει…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Παρακαλείται το ΙΡ 62.74.47.89 να διαβάσει και το επόμενο κείμενο που είναι η Νομική Γνωμάτευση του Δήμου Άνδρου πριν συνεχίσει να γράφει φαιδρότητες περιμένοντας μάταια να δει... "τα τρένα που φύγανε"!...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι να πιστέψουμε πλέον...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τι λες ρε παιδί μου. Μας συκοφαντείς γιατί δεν μάς πιστεύεις!!! Τόσα πίστεψες όμως σε αυτούς που δεν έκαναν τίποτα. Και τώρα κάνουν αντιπολίτευση για να μην γίνει τίποτα. Άρα πιστεύεις... στο τίποτα!!!
ΥΓ Και πιστεύεις και στον εισαγγελέα ε; Ποιον άραγε αυτόν που κάλεσε τον Καπάκη για το Μάτι όταν έφυγε από ΓΓΠΠ ή τον Αδάμη όταν έφυγε από το Γαύριο;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Να μη ξεχάσετε να γράψετε και για τους επαίνους της διοίκησης του Δήμου προς το ΛΤ τον 1ο ενάμιση χρόνο και την αλλαγή πλεύσης τους τελευταίους 6 μήνες. Πολύ βασικό νομίζω.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε δίκιο. Όσο υποστηρίζονταν τα έργα που γίνονταν στην Άνδρο και στο λιμάνι της υπήρχε ευχαρίστηση από τον Δήμο Άνδρου. Μόλις όμως η ισορροπία έγινε 95% στην Τήνο και 5% στην Άνδρο ξέσπασε κρίση. Εδώ μπήκε σφήνα η αντιπολίτευση στηρίζοντας τα έργα της Τήνου σε βάρος της Άνδρου. Για σκεφτείτε προγραμματική σύμβαση 1,5 εκατ. ευρώ που πήγε να περάσει σήμερα ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ!!!!
Ιδού λοιπόν πως άλλαξαν όλα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Άλλη μια αντικειμενική ανάλυση του γραφείου τύπου του Κονκλάβιου.

ΠΡΟΣ ΑΛΕΚΟΒΙΟ...
(α) Δεν είναι ανάλυση είναι ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Ούτε αυτό δεν μπορείς να ξεχωρίσεις;
(β) "Γραφείο τύπου του Κονγκλάβιου"!!! Κονγκλάβιο συγκροτείται στο Βατικανό για την εκλογή νέου Πάπα. Όπως γράφει η εγκυκλοπαίδεια: "Το παπικό κονκλάβιο είναι μια σύγκληση του Κολλεγίου των Καρδιναλίων για να εκλεγεί ένας νέος Επίσκοπος Ρώμης, επίσης γνωστός ως Πάπας." Ούτε αυτό ξέρεις...
(γ) Το κονγκλάβιο δεν έχει γραφείο τύπου!!! Ούτε αυτό έμαθες....
ΥΓ Κάτι θες να πεις αλλά δεν ξέρεις τι! Τέλος πάντων μήπως έχεις εσύ κάποια άλλη πληροφόρηση;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro