Λιμενικό Ταμείο: Χαμός στο ίσιωμα σήμερα. Η Άνδρος αντιστέκεται στην αυθαιρεσία…

 

Μάχη και για την ταμπέλα δίνει ο Γ. Σανταμούρης με καταγγελίες στον λιμενάρχη Άνδρου γιατί αναγράφεται "Λιμενικό Ταμείο Άνδρου - Τήνου" στο Γαύριο κι όχι "Τήνου-Άνδρου!!! Σε όλα πρώτοι οι γείτονες. Και στις εκταμιεύσεις και στα έργα και στις ταμπέλες. Ωραία μοιρασιά! Νάναι καλά που τους βοηθούν και κάποιοι ανδριώτες!!!

Υπάρχει ή όχι νομιμότητα της σημερινής σύγκλισης του διοικητικού συμβουλίου του πλέον επεισοδιακού λιμενικού ταμείου του Αιγαίου πελάγους; Αυτού των Τήνου-Άνδρου. Πάντως είτε υπάρχει είτε όχι το Ταμείο πλέον τελεί και πάλι σε αναστολή λειτουργίας μιας και δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Άνδρου, οι κ. Τηνιακός και Μουστάκας, παραιτήθηκαν εκ νέου χτες με επιστολή τους στο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου.

Σύμφωνα με όσα λέει ο νόμος η παραίτηση για να ισχύει πρέπει να γίνει την προηγούμενη του συμβουλίου του Ταμείου. Κάτι που έγινε χτες. Όμως ο «αποφασίζω και διατάσσω» Σανταμούρης παρά τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης της Τήνου προχώρησε στη λήψη αποφάσεων με την  συμμετοχή της ενωμένης αντιπολίτευσης της Άνδρου.

Η πρώτη "ήττα" του Γ. Σανταμούρη είναι πως για πρώτη φορά μετά 10 ολόκληρους μήνες νοιώθοντας πλέον την ασφυκτική πίεση της Άνδρου και την καρέκλα του να τρίζει έφερε ισοζυγισμένα θέματα (περίπου μισά-μισά) στο διοικητικό συμβούλιο. Είχε να γίνει αυτό σχεδόν ένα χρόνο!!!

Η δεύτερη "ήττα" Σανταμούρη είναι πως παρά τα «αποφασίζω και διατάσσω» του αμφισβητούμενου προέδρου η νομιμότητα του σημερινού συμβουλίου πάσχει από την ώρα που έχουν υποβληθεί παραιτήσεις δύο μελών του. Στην ήττα αυτή να προσθέσουμε τον χαμό που έγινε από τις διαμαρτυρίες του πρώην δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά μέλους του συμβουλίου κατά του Γ. Σανταμούρη. Οι ενστάσεις νομιμότητας που υποβλήθηκαν για τις «αποφάσεις» θα δείξουν αν η "ήττα" θα είναι μεγάλη ή μικρή.

Η τρίτη "ήττα" Σανταμούρη και των υποστηρικτών του (δήμαρχος Τήνου και αντιπολίτευση Άνδρου) είναι η εκ νέου αδρανοποίηση του διοικητικού συμβουλίου του οποίου ηγείται αυτός, ένας εριστικός, αυταρχικός και αλλοπρόσαλλος πρόεδρος, που ενίοτε βρίζει πεζοδρομιακά όσους έχει απέναντι του.

Μέχρι σήμερα οι πολιτικοί της Άνδρου είχαν αντιμετωπίσει μάλλον χαλαρά τις αδικίες των Τηνίων προέδρων σε βάρος της Άνδρου. Τόσο επί Γλυνού όσο και επί Σουσούδη υπήρξαν διαμαρτυρίες και σε κάποιες περιπτώσεις οι ανδριώτες σύμβουλοι δεν πήγαν στα συμβούλια. Μετά όμως γύρισαν σε αυτά και οι Τήνιοι πρόεδροι συνέχισαν το βιολί τους.

Η σημερινή κρίση την οποία έχει δημιουργήσει ένας κατά κοινή ομολογία ανίκανος πρόεδρος που «αποφασίζει και διατάσσει» δικτατορικώς μοιάζει να είναι χωρίς επιστροφή. Η Άνδρος αποφάσισε επιτέλους να αγωνιστεί μέχρι το τέλος κατά μιας διοίκησης, που ενδιαφέρεται μόνο για την Τήνο, που περνά αποφάσεις χωρίς συζήτηση μόνο για Τήνο. Και η οποία διοίκηση - με την βοήθεια της παραταξιακής τύφλωσης της αντιπολίτευσης της Άνδρου - επιχειρεί να μπλοκάρει έργα σημαντικά για την Άνδρο, που έχουν δρομολογηθεί, όπως η ανάπλαση του λιμανιού του Γαυρίου, που περιμένει εδώ και έναν χρόνο τον βραδυπορούντα Γ. Σανταμούρη.

Η Άνδρος κατά την γνώμη του δημάρχου της  (αλλά και κατά την γνώμη των περισσότερων που παρακολουθούν το σήριαλ «ο Σανταμούρης αποφασίζει και διατάσσει») δεν έχει να χάσει τίποτα μπλοκάροντας την λειτουργία ενός οργάνου που ενδιαφέρεται μόνο για ότι ενδιαφέρει τον Γ. Σανταμούρη. Επί 15ετία δεν έχει γίνει ένα σοβαρό έργο στα λιμάνια της Άνδρου με αστείες δικαιολογίες (δεν έχει προσωπικό το Ταμείο, δεν φέρνουν μελέτες κλπ). Τι έχει να χάσει η Άνδρος με μια ακόμα άκαρπη διετία που επιχειρεί πάλι ο σημερινός Τήνιος πρόεδρος; Τίποτα. Η Τήνος όμως των Σανταμούρη – Σιώτου δεν θα προχωρήσει βήμα στις μεγάλες εκταμιεύσεις εκατομμυρίων ευρώ - που χωρίς συζήτηση - επιχειρεί να δρομολογήσει ο Γ. Σανταμούρης στο διοικητικό συμβούλιο!!!

Όσο για τις μέχρι στιγμής υποσχέσεις του υπουργού και του υφυπουργού Ναυτιλίας πως θα προχωρήσουν στην διάσπαση ενός Λιμενικού Ταμείου δεν δείχνουν να υλοποιούνται. Έχουμε λοιπόν ένα λιμενικό ταμείο που φέρει το όνομα δύο νησιών όμως οι Τήνιοι πρόεδροι το διοικούν σα να είναι  ιδιοκτησία τους! Μόνη διέξοδος λοιπόν η αδρανοποίηση του συμβουλίου μέχρι η Άνδρος να ακουστεί...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Έφτασε ήδη το ΠΕΑΛ!!! Τα καράβια έφτασαν στο Γαυριο και άρχισαν να ξεφορτώνουν τα κομμάτια του ΠΕΑΛ. Τρέμε Μύκονος! Μόντε Κάρλο θα γίνουμε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά πέρασε το Πεαλ ή δεν πέρασε αυτό μας νοιάζει στην τελική. Η λαθος μαντάτα διαδίδει το περιθωριακό site που λέτε και εσείς?

This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι, έλα Βαγγέλη μ ακους;
Μας παίρνουνε τις Σατες!
Τι , τις χαντρες;
Τις Σατες βρε Βαγγέλη. Τις Σατες.
Αυτές που παίρναμε παλιά, αλλά που ποτέ κανείς δεν τις είδε! Τόσα έργα γινόντουσαν στα χωριά που κανείς τόσα χρόνια δεν είχε δει.
Ναι σου λέω, το διάβασα καθαρά!
Τι λες βρε Πιου; είναι κάτι σαν τις χάντρες που δίνανε για να ξεγελάνε δηλαδή...
Βαγγέλη κάνεις κακές παρέες τώρα τελευταία. Αφού σου λέω το διάβασα.
Και συ ότι διαβάζεις το πιστεύεις βρε Πιου;
Ναι, άμα είναι απ τους δικούς μας το πιστεύω. Εμείς δεν χρειάζεται να λέμε ψέμματα γιατί σπάνια λέμε την αλήθεια.
Αντε σ αφήνω γιατί με τσάντισες. Παω να φτιάξω ένα τίλιο να ηρεμήσω