ΑΝΔΡΟΣ: Έγιναν οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ. Ποιοι εξελέγησαν..

Στην εσωκομματική ψηφοφορία που έγινε στην τοπική οργάνωση της ΝΔ Άνδρου την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2021 εξελέγησαν τα μέλη και ο πρόεδρος της διοίκησης. Πρόεδρος εξελέγη ο Τέλης Αστράς. Υποψηφιότητα έθεσαν 9 υποψήφιοι. Ψήφισαν 23, 13 με φυσική παρουσία και 10 ηλεκτρονικά.

Εκλέγονται (η σειρά είναι τυχαία γιατί δεν έχουμε αριθμό ψήφων): Σ. Τουντασάκη (Υδρούσα), Γ. Παπαδάκης (Χώρα), Ν. Καλλιβρούσης (Χώρα), Δ. Κολίτσας (Υδρούσα), Ε. Πανταζή (Χώρα/Κόρθι), Κ. Μαγουλάς (Χώρα), Μ. Μανσόλας (Χώρα). Πρόεδρος εξελέγη ο Τέλης Αστράς (Χώρα).

Χαρακτηριστικό της εποχής, αλλά και της κρίσης που περνά η πολιτική, είναι το οριακό ψηφοδέλτιο και η σχετική απόσταση των εκλογέων σε σχέση με προηγούμενες αναμετρήσεις που υπερέβαιναν τους 30. Αν και αυτή τη φορά είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν και ηλεκτρονικά - για πρώτη φορά. Και ακόμα και η πλήρης απουσία της πλειοψηφίας όσων είχαν ευθύνες μέχρι σήμερα στη ΝΔ.  

Ενδεικτική άλλωστε και η αδυναμία και των περισσότερων πλέον πολιτικών σχηματισμών στην Άνδρο να ανακοινώσουν ακόμα και εσωκομματικές εκλογές. Μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάνουν εσωκομματικές εκλογές με λίγους σχετικά προσερχόμενους. Τα άλλα κόμματα απλώς έχουν κάποιους μεμονωμένους εκπροσώπους στο νησί.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ περίεργα αποτελέσματα. Αφενός είναι κατάντια για ένα σύλλογο να ψηφίζουν μόνο 23 άτομα. Αφετέρου πως γίνεται να μείνει έξω ο κ. Λαούδης που ήταν μέσα στους 3 παλιότερους του ψηφοδελτίου και να μπουν άσχετοι και νέοι;

This comment was minimized by the moderator on the site

Εν τω μεταξύ οι 3 στους 4 ήταν ΠΑΣΟΚ

This comment was minimized by the moderator on the site

Πλέον οι πολιτικές δυνάμεις και ειδικότερα όσες βρίσκονται στο κοινοβούλιο, αδυνατούν να πείσουν ακόμη και τους ψηφοφόρους τους. Αυτό πρέπει να προβληματίσει τα κόμματα, ώστε να αφουγκραστούν τις πραγματικές ανάγκες των εκάστοτε τοπικών κοινωνιών. Το πρόβλημα συσπείρωσης δεν εμφανίζεται μόνο στην Ανδρο, αλλά σε ολόκληρη την επικράτεια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Re na mi parei kaneis habari tha erhomoun kai egw na psifisw xaxa