Καταιγίδα Σανταμούρη στην Τήνο και στα κανάλια. Ανοιχτοί εκβιασμοί, ΕΧΘΡΙΚΗ ΜΑΝΙΑ, ή αποπομπή;

 

"ΜΕ ΕΧΘΡΙΚΗ ΜΑΝΙΑ" εκβιάζει ανοιχτά τον δήμαρχο Τήνου ο Σανταμούρης για να παραμείνει πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. Για "συνενοχή" του δημάρχου Τήνου λένε πολίτες της Τήνο και η αντιπολίτευση αν τον κρατήσει. Όλοι αναρωτιούνται τι θα κάνει ο άτολμος δήμαρχος Τήνου Γ. Σιώτος που πρώτα άφησε τον Σανταμούρη επί 8μηνο να πιέζει και να εκβιάζει στο Λιμενικό Ταμείο την Άνδρο και τον δήμαρχο Άνδρο, τον οποίο περιύβριζε αγοραία φτάνοντας στην απίστευτη ύβρι κατά των ΑΜΕΑ, που πλέον έχει πάρει πανελλήνιες διαστάσεις.

Και η αρμόδια υφυπουργός της κυβέρνησης Δόμνα Μιχαηλίδου (στην φωτογραφία μετα παιδιά του MDA Hellas) καταδίκασε δημόσια τις αισχρές δηλώσεις Σανταμούρη για τα ΑΜΕΑ. Στην φωτογραφία η υφυπουργός με τα ΑΜΕΑ που έλαβαν μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας... 

Τώρα ο Σανταμούρης έφτασε ακόμα πιο μακριά και εκβιάζει ανοιχτά και δημόσια "ΜΕ ΕΧΘΡΙΚΗ ΜΑΝΙΑ" τον δήμαρχο Τήνου. Ο Γ. Σιώτος πρώτα χρησιμοποίησε τον ανεξέλεγκτο και ρατσιστή Σανταμούρη έναντι των πολιτικών αντιπάλων του (τον π. δήμαρχο Τήνου Π. Κροντηρά). Μετά ανέχτηκε για μια χούφτα ψήφους να χυδαιολογεί κατά του Δωρόθεου με αγοραία γλώσσα. Μετά τον στήριξε όταν στράφηκε κατά της Άνδρου και με χυδαία γλώσσα κατά του δημάρχου Άνδρου! Με συνέργεια της Ενωμένης Αντιπολίτευσης Άνδρου - Καπάκη-Αδάμη-Σουσούδη-Τρανάκο - που τον έβρισκαν μέχρι πριν 5 μέρες... ευγενή!!! Και τώρα ξαφνικά ο δήμαρχος Τήνου βρίσκει ο ίδιος μπροστά του τον Γ. Σανταμούρη να διασύρει την Τήνο του Πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα και να τον εκβιάζει ανοιχτά μπροστά σε όλη την Τήνο και στο πανελλήνιο απειλώντας τον "ΜΕ ΕΧΘΡΙΚΗ ΜΑΝΙΑ"!!! 

Με "ΕΧΘΡΙΚΗ ΜΑΝΙΑ" εκβιάζει τον δήμαρχο Τήνου τώρα ο Σανταμούρης!!! 

Όπως έστρωνε επί μήνες για όλους τους άλλους στηρίζοντας τον ανεξέλεγκτο Σανταμούρη θα κοιμηθεί τώρα ο Γ. Σιώτος. Η περαιτέρω στήριξη Σανταμούρη μετά την χθεσινή πανελλήνια καταιγίδα σε όλα τα κανάλια, την αποδοκιμασία Δωρόθεου, τις διακομματιοκές αποδοκιμασίες δύο πλέον βουλευτών των Κυκλάδων (Φόρτωμας ΝΔ και Συρμαλένιος ΣΥΡΙΖΑ) και της κυβέρνησης Μητσοτάκη με δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού είναι πολιτική αυτοκτονία. Αναμένονται λοιπόν εξελίξεις τις επόμενες ώρες:

(α) Είτε θα αποπεμφθεί ο Σανταμούρης όπως ζητά η κοινωνία και η αντιπολίτευση της Τήνου, καθώς και ο δήμαρχος Άνδρου ως εταίρος με 50% στο κοινό Λιμενικό Ταμείο και θα αντιμετωπίσει την "ΕΧΘΡΙΚΗ ΜΑΝΙΑ" του ο δήμαρχος Τήνου,

(β) Είτε θα πιάσει ο ανοιχτός εκβιασμός Σανταμούρη και ο άτολμος δήμαρχος Τήνου θα χαθεί κάτω από τις πανελλήνιες αποδοκιμασίες όλων. Αλήθεια μια και το έφερε ο λόγος τι άραγε να λέει ο "αδιάλλακτος του διαλόγου" και "μετωπικός" κατά των πολιτικών εκβιασμών κ. Σουσούδης;

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

 

 Το βίντεο της ντροπής σε όλα τα κανάλια χτες βράδυ...

Η πολιτική καταιγίδα "Σανταμούρης" που έπληξε την Τήνο όλη αυτή την εβδομάδα πήρε χτες Σάββατο βράδυ μεγάλες διαστάσεις καθώς σχεδόν όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα έπαιζαν το βίντεο της Μαρίας Δελατόλα που ανέβασε πρώτο το ΕΝ ΑΝΔΡΩ και διένειμε σε όλα τα ΜΜΕ, κοινοποιώντας το στο γραφείο του πρωθυπουργού που μιλούσε για "λειτουργικά ΑΜΕΑ" προχτές, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία ΕΣΑΜΕΑ, στον Μητροπολίτη Σύρου. Το βίντεο του ΔΣ της Τήνου ήταν τόσο αποκαλυπτικό της αθλιότητας Σανταμούρη που άναυδη η Ελλάδα παρακολουθούσε την διαστρέβλωση της επικρατούσας θρησκείας, την προσβολή των ΑΜΕΑ και τις ακατάλληλες για ανηλίκους απόψεις Σανταμούρη...

 

Θα πιάσει ο πολιτικός εκβιασμός της "ΕΧΘΡΙΚΗΣ ΜΑΝΙΑΣ" Σανταμούρη στον μέχρι χτες συνοδοιπόρο του δήμαρχο Τήνου; Τι να λένε οι μέχρι χτες επίσης συνοδοιπόροι Σανταμούρη εξ Άνδρου (Καπάκης-Αδάμης-Σουσούδης) που έλεγαν πως η Άνδρος εκβίαζε τον "ευγενή" Σανταμούρη; 

 Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΖΗΤΑ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Στερνή μου γνώση… 

Δυστυχώς κ  Δήμαρχε το " κάλλιο αργά παρά ποτέ" δεν ισχύει στην περίπτωση του κ. Σανταμούρη. Τα αντανακλαστικά σας δεν λειτούργησαν ως έπρεπε και κρίνονται επιεικώς ανεπαρκή! Υπάρχουν ξέρετε κάποιες κόκκινες γραμμές, που δε χωρούν ούτε σκέψη ούτε συζήτηση ακόμα κι αν οι αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε έχουν το ανάλογο πολιτικό κόστος. Πάνω απ' όλα κ. Δήμαρχε είμαστε άνθρωποι, πέρα από τις ιδιότητες και τα αξιώματα που κατέχει ο καθένας μας.

Οφείλατε λοιπόν κ. Δήμαρχε να πάρετε άμεσα-στο σωστό χρόνο- το λόγο, όπως κάνετε επανειλημμένα διακόπτοντας τον ομιλούντα και να επαναφέρετε στην τάξη τον αμετανόητο έως σήμερα κ. Σανταμούρη, όπως έπραξε κατ' επανάληψη ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας κ. Κροντηράς κατά τη διάρκεια ενός Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο διήρκεσε ούτε μία, ούτε δύο αλλά 4 ώρες! Δεν βρήκατε μέσα σ' αυτές τις 4 ώρες- ούτε εσείς ούτε κανένα μέλος της Δημοτικής σας Παράταξης-  ούτε μια λέξη για να εγκαλέσετε τον κ. Σανταμούρη, ο οποίος οδηγούσε στον απόλυτο κατήφορο το σύνολο της Δημοτικής σας Παράταξης, παρόλο που προκληθήκατε από τον κ. Κροντηρά να το πράξετε, τουλάχιστον δύο φορές.

Θα αρκούσε απλά και μόνο να εξηγήσετε στον κ. Σανταμούρη ότι αρκεί μια και μόνο στιγμή στη ζωή μας για να αποκτήσει ο καθένας από εμάς το χαρακτηρισμό του ΑΜΕΑ και ότι αυτή δεν είναι μια ιδιότητα που αποδίδεται a priori σε μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, στιγματίζοντάς την μάλιστα κατά την άποψη του κ. Σανταμούρη  για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Αφήσατε πολύ χρόνο να πάει χαμένος, με αποτέλεσμα όλη τη νύχτα να "αλωνίζει" ο κ. Σανταμούρης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να "ζητάει και τα ρέστα" από απλούς πολίτες οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν μια ιδιαίτερη ευαισθησία για τα ΑΜΕΑ, όπως και οι περισσότεροι από εμάς.

Η αδράνειά σας οδήγησε τον τόπο μας στον απόλυτο εξευτελισμό. Τα όσα διαδραματίστηκαν και ελέχθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τήνου έγιναν νούμερο ένα είδηση σ' όλα τα ΜΜΕ πανελληνίως κι εσείς συνεχίζατε να σφυράτε αδιάφορα αναλογιζόμενος την πολιτική θύελλα που θα ξεσήκωνε η όποια ηθικά επιβεβλημένη πολιτική σας απόφαση. Επιτρέψατε να γίνει ο τόπος μας και οι φιλάνθρωποι Τήνιοι δημότες μας αντικείμενο σχολιασμού και χλευασμού πανελληνίως.

Το κακό έχει ήδη γίνει. Τα λόγια του κ. Σανταμούρη έχουν διεισδύσει στον ψυχισμό των εν λόγω ατόμων και η εικόνα της Τήνου μας έχει καταρρακωθεί χάρη στη δική σας ανεπάρκεια και δειλία. Πραγματικά, δεν ανταποκριθήκατε στο ελάχιστο στο αξίωμα που κατέχετε. Φανήκατε λίγος...

Όσο για τον κ. Σανταμούρη, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο απ' αυτόν. Ήταν θέμα χρόνου να αποκαλύψει τα πραγματικά στοιχεία του χαρακτήρα του, τα οποία επιμελώς έκρυβε για ψηφοθηρικούς λόγους. Σήμερα γνωρίζουν όλοι ποιος πραγματικά είναι και τι πρεσβεύει. Αφήνεται πλέον στην κρίση των Τηνίων, οι οποίοι όπως φαίνεται από την πρώτη στιγμή θα είναι αμείλικτοι απέναντί του.

Εν κατακλείδι, θεωρούμε ότι ακόμα και μετά τη διαγραφή του από τη Δημοτική σας Παράταξη, δεν έχετε ολοκληρώσει την υποχρέωση που έχετε πλέον απέναντι στον Τηνιακό λαό, να τον αποπέμψετε από το αξίωμα που σήμερα κατέχει, ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου- Άνδρου.

Για τον λόγο αυτό κι επειδή κρίνουμε ότι δεν είστε άξιος να το πράξετε, ζητούμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, το οποίο θεωρούμε ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων έστω για μία και μοναδική φορά και θα παύσει τον κ. Σανταμούρη από τα μέχρι τώρα καθήκοντά του.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ν. ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗ 

Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου και την απόλυτη καταδίκη μου για τις επιεικώς απαράδεκτες, ντροπιαστικές και ρατσιστικές δηλώσεις περί ΑΜΕΑ του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου Γ. Σανταμούρη, ο οποίος αποκάλεσε τα άτομα με αναπηρία «σφάλματα της φύσης» και «καταραμένους από τον Θεό». 

Τέτοιες δηλώσεις εκφράζουν τουλάχιστον ένα μισανθρωπισμό ενάντια σε μια πολύ μεγάλη κατηγορία συνανθρώπων μας που για διάφορους λόγους πάσχουν από αναπηρία. Και είναι ακόμα πιο απάνθρωπο και προσβλητικό, αν σκεφθούμε ότι πριν λίγες μέρες βραβεύσαμε στις Κυκλάδες, με πρωτοβουλία των “Εθελοντών Σαντορίνης” την ομάδα των παραολυμπιονικών μας, υποκλινόμενοι στη δύναμη ψυχής που επιδεικνύουν.

Αλλά και πέραν αυτού, οι άνθρωποι αυτοί, όχι μόνο αξίζουν της απόλυτης στήριξης μας, τόσο της πολιτείας, όσο και της κοινωνίας, αλλά αποτελούν παράδειγμα δύναμης προς όλους μας για τον άνισο καθημερινό αγώνα που διεξάγουν.

Νίκος Συρμαλένιος, Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σανταμουρης όνομα και πράγμα...

This comment was minimized by the moderator on the site

Έβγαλε επίσημη ανακοίνωση και η "Άνδρος της ζωής μας" ότι καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο... Εδώ κολλάει το "Αφού απόκλαψαν όλοι, εδάκρυσε κι η χήρα"...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΙΧΑΜΕ 'ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ' ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ,ΑΠΟ ΤΟΝ 'ΠΡΩΗΝ'...ΟΤΙ Η 'ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ' ΑΥΤΗ ΗΡΘΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΚΑΙ ΤΑ 'ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ' ΤΟΥ,ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ 'ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ' ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SITE ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΦΙΛ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πολύ κρυπτογραφικό το σχόλιο σας. Δεν καταλάβαμε τίποτα. Αλλά το ανεβάζουμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro