ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ!

 

Από το χθεσινό συμβούλιο...

Σύντομο το χτεσινό συμβούλιο. Επιμέρους και οι διαφωνίες για τα δεδομένα. Τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν. Όμως οι διαφωνίες για τις διαφωνίες παραμένουν. Κι έχουμε άλλα δυο χρόνια. Τουλάχιστον προχωράνε όπως φάνηκε άλλα τρία έργα. Τα τρία τα βασικά θέματα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο - που για τα δεδομένα της Άνδρου τέλειωσε γρήγορα (χρόνος κοντά δύο ώρες). Και δεν είχε και τις γνωστές σκληρές αντεγκλήσεις από την πλειοψηφούσα αντιπολίτευση.

Το πρώτο θέμα ήταν η μελλοντική διαχείριση του ΧΥΤΥ της Πλούσκας από τον ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου. Την αντιπολίτευση απασχόλησε και ρωτούσε τον δήμαρχο «με τι κόστος παραχωρήθηκε η διαχείριση του μελλοντικού ΧΥΤΥ στην Πλούσκα στο ΦΟΣΔΑ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»…

Κάτι που δεν μπόρεσε να απαντήσει ο δήμαρχος μιας και ακόμα η κατασκευή του ΧΥΤΥ είναι στα τεύχη δημοπράτησης. «Πως μπορεί κανείς να προεξοφλήσει τα δημοτικά τέλη του νέου ΧΥΤΥ» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος απαντώντας στις ερωτήσεις του κ. Καπάκη και άλλων δημοτικών του συμβούλων.

Εντύπωση προκάλεσε πως κανείς δεν έφερε στο τραπέζι το θέμα της φωτιάς στο ΧΑΔΑ για το οποίο «δόθηκαν μάχες» από την αντιπολίτευση στο facebook και γράφτηκε μέχρι και βαρύγδουπο άρθρο από δημοτικό σύμβουλο που ανακάλυψε τα χρόνιο πρόβλημα των σκουπιδιών την τελευταία διετία.

Το θέμα, λοιπόν, αφέθηκε στα αζήτητα μάλλον γιατί η κατακραυγή της κοινωνίας κατά των καταγγελλόντων που διαχειρίστηκαν το θέμα όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν μεγάλη. Ενώ τώρα που προχωρά ο ΧΥΤΥ της Πλούσκας όλοι αντιλαμβάνονται πως υπάρχει ελπίδα και περιμένουν την σωστή λύση…

Από το χθεσινό συμβούλιο...

Το δεύτερο θέμα ήταν η χρηματοδότηση της ανακαίνισης του κλειστού δημοτικού θεάτρου Άνδρου από το Ίδρυμα Κυδωνιέως μιας και αυτό περιλαμβάνεται στο ιδρυτικό ΦΕΚ του Ιδρύματος. Εισηγητής ο αντιδήμαρχος Γιαννίσης, που είπε πως έχει να γίνει ριζική επισκευή από 20ετίας όταν ήταν δήμαρχος ο ίδιος. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σουσούδης του επισήμανε πως επεμβάσεις αποκατάστασης είχαν γίνει και επί δημαρχίας Βάμβουκα και επί δημαρχίας Γλυνού. Ο αντιδήμαρχος συμφώνησε. Από τα λεχθέντα έγινε κατανοητό πως μόνο στην 5ετία Σουσούδη δεν έγινε συντήρηση.

Στο σημείο αυτό ο κ. Σουσούδης ρώτησε γιατί δεν παρίσταται στην συνεδρίαση ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κυδωνιέως και ο κ. Γιαννίσης απάντησε πως μιας και είναι ξεκάθαρο από το ΦΕΚ δεν έκρινε σκόπιμο να τον καλέσει σε αυτή την φάση. Η «ευγενής κόντρα» Γιαννίση-Σουσούδη κατέληξε σε ένα μεγαλοπρεπές «πάλι ψέματα» του κ. Σουσούδη, το οποίο ακούστηκε μιας και δεν είχε κλείσει το μικρόφωνο του. Στο σημείο αυτό ξεκίνησε πάλι μια ακόμα «ωραία κόντρα» μεταξύ τους!!!

Είναι προφανής η κόντρα του αντιδημάρχου με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, που έχει να κάνει με την διεκδίκηση ρόλου του Δήμου Άνδρου από τον κ. Γιαννίση - σύμφωνα με το καταστατικό του Ιδρύματος Κυδωνιέως – και της αποφυγής κάθε ρόλου από τον κ. Σιγάλα. Κάτι που συνέβη στην 5ετία Σουσούδη και αυτή την αποχή από κάθε διεκδίκηση και κάθε ρόλου μοιάζει να υπερασπίζεται τώρα ο κ. Σουσούδης!!!

Τρίτο θέμα ο περιφερειακός δρόμος Γαυρίου που ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική μελέτη της πρώτης φάσης και έπρεπε να ψηφιστεί από το συμβούλιο. Ο δήμαρχος μετά από συζήτηση με το Τοπικό του Γαυρίου συμφώνησαν να αποφασίσει πρώτα το Τοπικό σύμφωνα με την διαδικασία. Και ζήτησε μικρή αναβολή. Η αντιπολιτευόμενη Τασούλα Μαμάη ζήτησε όμως "να προχωρήσει η ψηφοφορία για να τελειώνουν οι αναβολές"!!! Υπήρξε ξάφνιασμα γιατί ήταν πρώτη φορά στα δύο χρόνια που η κ. Τ. Μαμάη βρέθηκε απέναντι στον πρόεδρο του Τοπικού και το κυριότερο δεν κωλυσιεργούσε στο Γαύριο που το θεωρεί «έδρα» της κι έχει δώσει μάχες για να σταματήσει έργα. Τελικά υποχώρησε και αυτή στο αίτημα του Τοπικού ζητώντας όμως να μπει ο αόριστος όρος «για επαναφορά του θέματος σε εύλογο χρονικό διάστημα»!!! Είπαμε και στην αρχή του σημειώματος πως ήταν ένα συμβούλιο με διαφωνίες, απλώς για να διαφωνήσουν…

ΥΓ. Δεν θα μπορούσε να λείπει από τους διαφωνούντες (για να διαφωνήσει) και ο Σ. Τσαούσης. Προσήλθε ως συνήθως καθυστερημένος (το συμβούλιο άρχισε λίγο μετά τις 15:00) λέγοντας πως έχει δουλειά και δεν προλαβαίνει! Και ζήτησε πάλι να βάζουν αργότερα τις συνεδριάσεις. Είναι γνωστό όμως πως για να μετέχουν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες στο συμβούλιο οι ώρες ορίζονται αμέσως μετά την λήξη του ωραρίου τους. Έτσι να μπορούν να παραμένουν στο συμβούλιο. Δύσκολα όμως να γίνει κατανοητό κάτι τέτοιο από συμβούλους εξ Αθήνών, που ναι μεν εξελέγησαν, αλλά είναι τόσο πολυάσχολοι με τις δουλειές τους. Έτσι, ο κ. Τσαούσης διαφώνησε κι αυτός!!!…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εμείς πάντως πιστεύουμε τον γιαννιση και περιμένουμε το πλοίο που θα έρθει για τα σκουπίδια.