ΑΝΔΡΟΣ: Εμβολιασμένοι, ανεμβολίαστοι και... "ψεκασμένες απόψεις"!!!...

Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 15/12 ο επικεφαλής της παράταξης "Άνδρος της Ζωής" τους με την περίσκεψη που δεν το διακρίνει και την αμετροέπεια που έχει ως εκ της "πείρας" του στα θέματα Πολιτικής Προστασίας μετά την εκατόμβη στο Μάτι πήρε φόρα κι άρχισε να ερωτά με στεντόρεια φωνή: "τι γίνεται με τους εμβολιασμούς στην Άνδρο;" Και "τι κάνει ο Δήμος για τους εμβολιασμούς;" Και ακόμα: "πέστε μας σε ποιο ποσοστό είναι οι εμβολιασμένοι;"

Με άμεσο και έμμεσο τρόπο χρέωνε αμέλεια, αδιαφορία, στον Δήμο Άνδρου, στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας Άνδρου (ΕΟΠΥ) και στο Κέντρο Υγείας Άνδρου. Και καλά στον Δήμο έλεγε ότι έλεγε από σαφέστατη διάθεση αντιπολίτευσης. Αλλά στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας και στο Κέντρο Υγείας για πιο λόγο; Για να τους αντιπολιτευθεί; Άγνωστον. Και τι ήξερε που έκανε όλο αυτό το αντιπολιτευόμενο σόου; Είχε κάποια στοιχεία; Όχι, απ' ότι μάθαμε.

Πως το μάθαμε; Απλό. Πριν προλάβουμε να πάρουμε τηλέφωνο να ρωτήσουμε τις υπηρεσίες για το τι συμβαίνει στην Άνδρο χτύπησε το τηλέφωνο της ιστοσελίδας και στέλεχος των υπηρεσιών υγείας μας είπε εκνευρισμένο: "είναι απαράδεκτος ο κ. Καπάκης. Λέει πράγματα μόνο και μόνο για να τα λέει. Και η ομάδα του σιωπά επικροτώντας τις εκτός τόπου και χρόνου κατηγορίες του. Οι κάτοικοι της Άνδρου είναι -  σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ - εμβολιασμένοι σε ποσοστό άνω του 70%.

Επιπλέον ο Δήμος (η βοήθεια στο σπίτι), ο ΕΟΔΥ και το Κέντρο Υγείας Άνδρου έχουν συγκροτήσει μικτό συνεργείο και πηγαίνουν σε ηλικιωμένους ή υπερήλικες που δεν μπορούν να μετακινηθούν στα σπίτια τους και τους εμβολιάζουν. Αυτά που λέει αυτός και η ομάδα του είναι απαράδεκτα, είναι λάθος και οφείλονται είτε σε τεράστια άγνοια είτε σε αντιπολιτευτικό πάθος που παίρνει μπάλα και υπηρεσίες που δουλεύουν ασταμάτητα εδώ και ενάμιση χρόνο. Λίγος σεβασμός και λίγη προσοχή να μην λένε οτιδήποτε τους κατέβει..."

Πήραμε τηλέφωνο μετά το Κέντρο Υγείας Άνδρου και ρωτήσαμε αρμόδιο. Η απάντηση: "αυτά που τόσο ανεύθυνα λέγονται από τον κ. Καπάκη δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Εμβολιάζουμε καθημερινά 120 με 150 ανθρώπους. Έχουμε κλεισμένα ραντεβού για εβδομάδες. Δείτε τις καταστάσεις μας και δείτε και τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Δείτε τον υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας που εσείς δημοσιεύσατε πως η Άνδρος είναι πολύ χαμηλά σε κρούσματα. Τα κρούσματα στο νησί είναι ελάχιστα και σχεδόν όλα περνάνε - λόγω εμβολιασμού - ελαφρά την παραλλαγή Δέλτα του ιού. Μόνο τα μικρά παιδιά που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί απομένουν. Αλλά ακόμα δεν έχουμε εμβόλια γι' αυτά. Γράψτε σας παρακαλούμε αυτά που σας λέμε υπεύθυνα εμείς και ο ΕΟΔΥ. Γράψτε για τα μικτά συνεργεία μας που βγαίνουν καθημερινά με τους ανθρώπους του Δήμου και πάνε πόρτα-πόρτα..."

Τα γράφουμε. Όπως γράφουμε και τα επίσημα στοιχεία για την Άνδρο του ΕΟΔΥ, που απ' ότι φαίνεται αγνοεί παντελώς ο κ. Καπάκης. Έχουν γίνει από την αρχή μέχρι χτες στην Άνδρο 15.255 εμβολιασμοί. Οι 7.119 αναφέρονται στην πρώτη δόση ή και στο μονοδοσικό εμβόλιο. Οι 6.760 στην δεύτερη δόση. Και οι 2.055 στην αναμνηστική τρίτη δόση. Ακόμα όπως αναγράφεται στον επίσημο κατάλογο του ΕΟΔΥ για την Άνδρο μόνο την Πέμπτη 16/12 εμβολιάστηκαν στο Κέντρο Υγείας ή κατ' οίκο 248 κάτοικοι!!! Τι έχει να πει ο αποπεμφθείς πρώην ΓΓ ΠΠ και επικεφαλής της "Άνδρου της Ζωής" του; 

Αναρωτιόμαστε με ποια στοιχεία και ποιων υπηρεσιών ο πρώην Γενικός Γραμματέας και εξαπολύει μύδρους γι' αυτούς που ακούραστα κάνουν σωστά την δουλειά τους διατηρώντας το νησί σε πολύ καλό επίπεδο στους εμβολιασμούς. Μήπως όλα όσα λέει είναι στα πλαίσια της εξαλλοσύνης μερικών στον ΣΥΡΙΖΑ - όπως ο ακραίος και διαγραφείς χτες Π. Κουρουπλής - που εξαπολύουν ακραίες και ψεκασμένες κατηγορίες; Είναι παράδοξο, αλλά η παράταξη του και ο κ. Καπάκης που ζουν κυρίως στην Αθήνα, δεν ρωτάνε τις υπηρεσίες της Άνδρου σε πάρα πολλά θέματα, αλλά απλώς εξαπολύουν κορώνες αντιπολίτευσης. Όμως στα θέματα υγείας ο αποπεμφθείς πρώην Γενικός Γραμματέας που έχει ένα τέτοιο αρνητικό παρελθόν θα έπρεπε να προσέχει και να μην επιχειρεί να διασπείρει ανησυχίες ακυρώνοντας το μεγάλο έργο των υπηρετούντων τον κλάδο υγείας στην Άνδρο. Όλες οι υπηρεσίες τον διαψεύδουν.

Η άγνοια και το αντιπολιτευτικό πάθος οδηγούν τον κ. Καπάκη και την παράταξη του στο να έχουν καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ καταγγελιών τους, το οποίο πέτυχαν επί δημαρχίας Σουσούδη. Το ότι θα στρέφονταν όμως - εμμέσως πλην σαφώς - και κατά των υπηρεσιών υγείας και βοήθειας στο σπίτι εξέπληξε αρνητικά το υγειονομικό προσωπικό, που έφτασε πλέον να διαμαρτύρεται εντόνως για όσα αστήρικτα και "ψεκασμένα" λέει...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

... είσαι Μπασαντη και δημοσιογράφος που....

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΜΠΑΣΑΝΤΗ
Το να βρίζετε δείχνει αδυναμία και άγνοια. Φυσικά δεν ανεβαίνουν οι ύβρεις. Το τι είμαστε δεν θα το πείτε εσείς που βρίζετε. Υπάρχει και το βιογραφικό μας που λέει ποιοι είμαστε....
ΑΚΟΛΟΛΟΥΘΕΙ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ
Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών. Διδακτορικό στην Επικοινωνία.
Δίδαξε Επικοινωνία σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Κύπρο. Συμμετείχε σε συνέδρια σε Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία.
Visiting Fellow Princeton University, αντιπρόεδρος Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, μέλος GEAR-EBU (Ευρωπαϊκή Επιτροπή Έρευνας Ακροατηρίου), μέλος Broadcast Education Association (ΗΠΑ), Popular Culture Association (ΗΠΑ).
Επιστημονικός συνεργάτης σε ΕΡΤ, Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, Υπουργείο Τύπου & ΜΜΕ.
Αρθρογράφος - Χρονογράφος: Αυγή, Νέα, Ελεύθερος Τύπος, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία, Απογευματινή, Τέταρτο, Διαβάζω, Οικονομικός Ταχυδρόμος, Στρατηγική.
Βιβλία: «Πολιτική Κατάθεση», με Γεράσιμο Αρσένη, 1987, «Ο Κόσμος των Ειδήσεων», με Κωνσταντίνο Στράτο, 1991, «Βιβλίο και Επικοινωνία», 1994, «Πρακτορείο Εφημερίδων Αθηναϊκού Τύπου – 50 χρόνια», 1996, «Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – 160 χρόνια», επιμέλεια, 1997, «Το Πανεπιστήμιο στον 21ο Αιώνα», επιμέλεια, 2000, «Ο Ημερήσιος Τύπος – Από τον 17ο στον 21ο αιώνα», 2002, «Σπορ και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας», με Θύμιο Ζαχαρόπουλο, 2008.
Βιβλία για την Άνδρο: «Η Άνδρος μέσα στον Χρόνο», με Σταμάτη Μ. Καμπάνη, 2012 & 2015, «Η Μονή Παναχράντου στο διάβα των αιώνων», επιμέλεια, 2014, «Άνδρος: το νησί της ναυτοσύνης», επιμέλεια, 2014. «Άνδρος 200 χρόνια», επιμέλεια, 2021.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε μου είσαι εσύ δημοσιογράφος?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Εσείς που ρωτάτε τι είστε παρακαλώ; Ο αστυνόμος Σαΐνης;
ΥΓ Οι ύβρεις κόπηκαν. Αν κάπου διαφωνείτε γράψτε μας χωρίς ύβρεις....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro