Μεταφορά με τα πλοία της γραμμής ασθενών covid-19 ζητά ο Δήμος Άνδρου

(Η προχθεσινή αποκάλυψη του ΕΝ ΑΝΔΡΩ για αδιέξοδο στις διακομιδές την 15η Ιανουαρίου δημιούργησε ξάφνιασμα και αναταραχή. Οι υγειονομικές αρχές είχαν εφησυχάσει από την ακούραστη παρουσία του σκάφους του λιμενικού και την βοήθεια των στρατιωτικών και ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ στις μεταφορές ασθενών. Άρκεσε μια μέρα με θαλασσοταραχή και αδυναμία του ΕΚΑΒ ή του στρατού να στείλουν ελικόπτερο λόγω άλλων υποχρεώσεων και η Άνδρος βρέθηκε μετέωρη χρησιμοποιώντας στο τέλος τουριστικό σκάφος από την Τήνο για την μεταφορά ασθενών. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο δήμαρχος Άνδρου έστειλε σήμερα επείγον σήμα στο υπουργείο Ναυτιλίας για να τροποποιηθεί το πρωτόκολλο των πλοίων και να μπορούν με ειδικούς όρους να μεταφέρουν ασθενείς στην Αττική. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου με το σήμα του δημάρχου Άνδρου - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ COVID-19 ΜΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Την ανάγκη τροποποίησης του σχετικού πρωτοκόλλου, ώστε να μπορούν οι ασθενείς με covid-19, να μεταφέρονται με τα πλοία της γραμμής, ζήτησε με έγγραφό του, ο Δήμαρχος Άνδρου από τους συναρμόδιους κυβερνητικούς φορείς. Η μεταφορά των ασθενών με covid-19 προς τα νοσοκομεία αναφοράς, αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή έως και σήμερα, ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τις νησιωτικές περιοχές της χώρας μας.

Ο Δήμαρχος Άνδρου τόνισε:

- Τις περιορισμένες δομές υγείας των νησιών.

- Την αδυναμία του ΕΚΑΒ, καθώς και των σκαφών του Λιμενικού να μεταφέρουν πάντα έγκαιρα τους ασθενείς, λόγω φόρτου, άσχημων καιρικών συνθηκών κτλ.

- Τη μεγάλη πιθανότητα να συνεχίσουν στα νησιά να υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα μονίμων κατοίκων, αλλά και επισκεπτών και κατά τη θερινή περίοδο.

- Την έλλειψη ξενοδοχείων αναφοράς.

Τα γεγονότα αυτά καθιστούν αναγκαία τη μεταφορά των ασθενών, όταν απαιτείται, με τα πλοία της γραμμής, με συνθήκες βεβαίως που θα ορίσουν οι ειδικοί.

Τέλος, ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη οι κάτοικοι της Άνδρου να μεταφέρονται προς τα νοσοκομεία της Αττικής,  λόγω της εγγύτητας, της καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης και των ιδιαίτερων σχέσεων των Ανδριωτών με την ευρύτερη περιοχή της Αττικής (ύπαρξη οικιών, συγγενών κτλ).

 ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ !!! ΚΥΡΙΟΙ Γ .. ΚΑΙ Ν.. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ ???? ΕΜΕΙΣ ΗΛΘΑΜΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΥΠ. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟ ... ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΣΕΣ ΘΕΛΕΤΕ .....ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΠΡΙΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ..... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν είναι εφικτή λύση να πάει το ασθενοφόρο Αθηνα ..αν φύγει, κ ανάλογα το δρομολόγιο των πλοίων, ισως λείψει από το νησί για πάνω από 24ωρο...το πλήρωμα που θα διανυκτερεύσει αν χρειαστει? Αντέχει τέτοια απώλεια σε εξοπλισμό κ ανθρωπ. δυναμικό το ΕΚΑΒ της Άνδρου??

This comment was minimized by the moderator on the site

Ακτινολογικο δεν έχει για μια ακτινογραφία στα παιδιά μας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Γιατί δεν ρωτάτε στο Κέντρο Υγείας; Λένε ότι υπάρχει. Και γιατί ρωτάτε την ίδια ερώτηση δύο φορές με διαφορετικά ψευδώνυμα; Ν & Γ... Δεν ξέρετε πως αυτο φαίνεται από το ΙΡ;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ακτινολογικο υπάρχει?

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ !!! Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ? ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ? ΤΙ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΚΑΒ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΑ??? ΗΛΘΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΗΣΤΙΚΑΝ .. ΕΠΑΡΧΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ??? ΠΟΥΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ??ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ??? ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΟΥ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟ ?????ΟΤΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΑΗΜΝΗΣΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΡΟΛΟΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ..ΤΩΡΑ ΤΙΙΙΙ?????? ΓΙΑΤΙ???ΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΑΝΔΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΤΣΙ ??? ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ????ΑΝΤΙ ΕΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ ?? ΚΥΡΙΟΙ ??? ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΙΑΣΜΟΥΣ????? ΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ??ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΧΑΝΟΝΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ..... ΑΛΛΟΙΩΣ .ΣΤΕΛΕΧΩΣΤΕ ΤΟ ΚΥΣ ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η πληροφορία. Θα πρέπει να ερευνηθεί το συντομότερο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντη οι Ένωση Ελλήνων εφοπλιστών έχει δωρίσει στο κράτος ασθενοφόρα τα οποία οσο γνωρίζω και αν θέλετε να το ψάξετε τα δώρισε και στα νησία με σκοπό να γίνεται η διακομιδή του κάθε ασθενή στο πλοίο της γραμμής μαζί με το ασθενοφόρο και εν συνεχεία χωρίς να βγει από αυτό στο νοσοκομείο της Αθήνας η σε άλλο κεντρικό νοσοκομείο της Επικρατείας ανάλογα απο που θα αποβιβαστει το ασθενοφόρο με τον ασθενή.
Γιατί τόσα χρόνια δεν γίνεται πράξη αυτό και κουβαλάνε τον ασθενή σαν σακί με τσιμέντο τα πληρώματα των πλοίων;

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια σπουδαία πρωτοβουλία. Μακάρι να εισακουστεί στο ΥΕΝ.
Το ίδιο θα έπρεπε να είχαν κάνει προ πολλού και άλλοι αρμόδιοι διοικητής κέντρου υγείας,λιμενάρχες ,έπαρχος και τοπικοί παράγοντες

This comment was minimized by the moderator on the site

Έυγε στον δήμαρχο που για άλλη μια φορά σκέφτεται και ενεργεί ΑΜΕΣΑ ζητώντας κάτι λογικό. Μπράβο και πάλι μπράβο. Ο μοναδικός ίσως δήμαρχος που δίνει λύσεις και όχι απλά περαστικός και καρεκλάς.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ απλά και ανέξοδα να μπορεί το ασθενοφόρο ή κάποιο άλλο κατάλληλο όχημα να εισέρχεται στο πλοίο με τον ασθενή να παραμένει μέσα σε αυτό καθόλο το ταξίδι μαζί με έναν ιατρό.

Περισσότερα