ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: Θετική η ομόφωνη ψήφιση του προϋπολογισμού, αρνητική η καθυστέρηση έγκρισης του...

Λιμάνι Γαυρίου. Οι νέοι περιφερειακοί παραλιακοί φωτισμοί που μπήκαν με τον προϋπολογισμό του 2021.

Θετική η ομόφωνη ψήφιση του προϋπολογισμού 2022 στο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου αρχές Φεβρουαρίου. Η εκδίωξη του Γ. Σανταμούρη από την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου απελευθέρωσε το συμβούλιο από τις προσωπικές έριδες και μικροπολιτικές αντιδικίες στις οποίες ο προηγούμενος πρόεδρος είχε καταφέρει να εμπλέξει και την αντιπολίτευση της Άνδρου.

Η νέα πρόεδρος άφησε - όπως φάνηκε - πίσω τις διαιρέσεις και τους διαχωρισμούς σε βάρος της Άνδρου και αυτό λειτούργησε θετικά. Έτσι για πρώτη φορά εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο και οι 5 εκπρόσωποι της Άνδρου ψήφισαν ομόφωνα τον προϋπολογισμό του 2022. Είναι θετική εξέλιξη οι δύο εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης της Άνδρου που ψήφισαν από κοινού με την συμπολίτευση της Άνδρου. Κάτι το οποίο οφείλουμε να επισημάνουμε στα θετικά της νέας περιόδου.

Στα αρνητικά όμως οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις της έγκρισης του μέχρι σήμερα. Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε ομόφωνα, αλλά καθυστέρησε ένα μήνα να συνταχθεί από το νέο προεδρείο και μισό μήνα ήδη ο έλεγχος του. Το Λιμενικό Ταμείο περιμένει λοιπόν και δεν μπορεί να προχωρήσει. Έχει χαθεί χρόνος και τα έργα που έχουν προγραμματιστεί είναι πολλά.

Λιμάνι Μπατσίου. Διακρίνονται οι νέες αντένες φωτισμού που μπήκαν με τον προϋπολογισμό του 2021. Φωτογραφία Τάσος Ροδίτης.

Ο προϋπολογισμός του 2022 είναι πολύ σημαντικός για την Άνδρο γιατί περιέχει πολλά έργα εκσυγχρονισμού και ανάπλασης των τεσσάρων λιμανιών του νησιού. Ενδεικτικά αναφέρουμε έργα και ποσά που εκκρεμούν για την εφετινή χρονιά:

(α) ΓΑΥΡΙΟ: Ανάπλαση λιμένος Γαυρίου 426.000 ευρώ, ύδρευση – πυρόσβεση 37.000 ευρώ, ανακατασκευή στεγάστρου βορείας προβλήτας επιβατών 376.000 ευρώ, επέκταση ράμπας καθέλκυσης σκαφών 25.000, πεζοδρόμια 37.000 ευρώ, ολοκλήρωση ιστών φωτισμού και δικτύων 40.000 ευρώ, αποκατάσταση ζημιών 37.000 ευρώ, νέα εκβάθυνση 100.000 ευρώ από το υπουργείο Υποδομών, αντικατάσταση φάρων 33.000 ευρώ, ελαιοχρωματισμοί 10.000 ευρώ. Σύνολο Γαυρίου 785.000 περίπου.

(β) ΧΩΡΑ: Ανάπλαση Λιμένος Χώρας 80.000 ευρώ, νέους φωτισμούς 34.000 ευρώ, αποκατάσταση Ρεμέτζο 74.000, ύδρευση – πυρόσβεση λιμένος 37.000 ευρώ, αποκατάσταση ζημιών 37.000, ναύδετο 80.000. Σύνολο 340.000 περίπου.

(γ) ΚΟΡΘΙ: Ανάπλαση λιμένος Κορθίου 80.000 ευρώ, ύδρευση – πυρόσβεση 7.000, αποκατάσταση φωτισμού και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων 37.000 ευρώ, έργα όμβριων 7.300, πεζοδρόμια 7.300, αποκατάσταση ζημιών 15.000, εκβραχισμός 10.000 Σύνολο 164.000 περίπου.

Στο Κόρθι να σημειώσουμε πως ήδη γίνονται μελέτες των λιμενικών έργων από ιδιώτη χορηγό. Μόλις ολοκληρωθούν το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Λιμενικό Ταμείο.

(δ) ΜΠΑΤΣΙ: Αποκατάσταση ζημιών 37.000 ευρώ, επισκευή πεζοδρομίων 7.300 ευρώ, αγωγοί ομβρίων 7.300, προμήθεια-τοποθέτηση ιστών φωτισμού 25.000 ευρώ. Σύνολο 76.500.

Το σύνολο των έργων για τα τέσσερα λιμάνια έχουν προϋπολογιστεί για το 2022 στο 1.270.000 ευρώ.

Για τα παραπάνω έργα και προμήθειες υπάρχουν τα χρήματα. Όμως για υλοποιηθούν κατά ένα σημαντικό μέρος αυτά που εντάχθηκαν εφέτος στο προϋπολογισμό χρειάζονται αρκετές μελέτες και πολύ γραφειοκρατική δουλειά. Δυστυχώς το Λιμενικό Ταμείο είναι υποστελεχωμένο. Στην Άνδρο ο μόνος που ασχολείται σε καθημερινή βάση είναι ο Γ. Μαντζώρος. Αλλά δεν φτάνει. Όποιος, λοιπόν, και από την αντιπολίτευση τώρα που ψήφισε θετικά θέλει πρέπει να συμβάλει για το καλό της Άνδρου. 

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Μαντζώρος είναι τοπικιστης...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Συμφωνούμε απολύτως ο Μαντζώρος είναι τοπικιστής ανδριώτης. Έδωσε μάχες για την Άνδρο στο πλήρως άγνωστο Λιμενικό Ταμείο μέχρι από αυτόν. Δεν βοήθησε ποτέ την Τήνο όπως πολλοί άλλοι πριν από αυτόν είτε με την απουσία τους είτε με την αδιαφορία τους επί χρόνια όταν δεν ξέραμε αν ζει ή πέθανε το Λιμενικό Ταμείο. Και κάτι ακόμα που δεν ξέρετε: κανείς πριν από αυτόν ποτές δεν νοιάστηκε για κανένα λιμάνι της Άνδρου.
ΥΓ Όλα τα άλλα που γράψατε για να τρολάρετε δεν είχαν θέση εδώ.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Μαντζωρος είναι η πηγή του κακού,,,
συμπεριφέρεται σαν να είναι ακόμα στο ΣΔΟΕ...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κρατήσαμε και δημοσιεύσαμε μόνο τη ανώνυμη γνώμη σας για τον Γ. Μαντζώρο. Το άρθρο δεν είναι αντιπαράθεσης, αλλά εσείς γουστάρετε αντιπαράθεση κι εκεί που δεν υπάρχει πεδίο. Κατανοητή η φιλότιμη προσπάθεια να μπλέξει το Εν Άνδρω σε αστήρικτες καταγγελίες...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραιο ευχολόγιο. Χωρις ομως υπάλληλο να κανει τις μελετες και να τρεξει διαγωνισμους, δεν προκειται να γινει τιποτα απο αυτα. Ολα αυτα για να δρομολογηθουν θελουν 2 μηχανικους και δυο διοικητικους τουλαχιστον

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά κάνατε και το βάλατε κρατήστε το λοιπόν και τέτοια εποχή του χρόνου να βρούμε και τον απολογισμό ειδικά για χώρα και κόρθι. Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις.1.Εαν υπάρχει η δυνατότητα των εσόδων ξεχωριστά από χώρα γαυριο κόρθι και μπατσι.2 Το μπάτσι ανηκει η όχι στο λιμενικό Ταμείο και εαν ανήκει ποιος είναι αυτός που εισπράττει γιατί νομίζω ότι έχει 0 έσοδα και αυτο είναι κάτι πολύ σοβαρό.3 Βεβαίως το γαυριο να έχει την μερίδα του λέοντος αλλά και η χώρα και το κόρθι πρέπει να πάρουν κάτι γιατί μέχρι τώρα ο απολογισμός είναι 0.(Μην μου πείτε για τα φώτα στο κόρθι αυτά τα έφτιαξε ίδιοτης από αυτά που άλλαξαν στο γαυριο) .4 Εάν ο κ ματζορος θέλει βοήθεια και δεν την έχει από την αντιπολίτευση ας την ζητήσει και από τους πολίτες φτάνει να επισκεφθεί λίγο και τα άλλα λιμάνια κάτι που δεν το έχει κάνει 2.5 Χρόνια τώρα.