ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΔΡΟΥ

Του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΩΜΑ

 

Επί 25 λεπτά είχε αντιπαράθεση ο πρόεδρος Λ. Μπάλλας με τον Γ. Καπάκη επί της διαδικασίας. Επί της ουσίας ελάχιστα ασχολήθηκε ο κ. Καπάκης.

Το τελευταίο θέμα του δημοτικού συμβουλίου αφορούσε την εξέλιξη της  εκκαθάρισης της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΑΕ. Θα αναφερθώ ειδικά στο θέμα αυτό και γιατί υπήρξα μέλος της διοίκησης Σουσούδη μέχρι το 2016 που παραιτήθηκα και αποχώρησα και ως οικονομολόγος που ξέρω το θέμα έκανα παρέμβαση στο χθεσινό συμβούλιο.

Η πρόταση που κατέθεσε στο συμβούλιο ο δήμαρχος Λοτσάρης ήταν συναινετική: να πάρει εξουσιοδότηση ο ίδιος από το συμβούλιο και να κλείσει την μετέωρη επί τριετία εταιρεία εξοφλώντας τα χρήματα που χρωστά επί 5ετία η διοίκηση Σουσούδη.

Ο κ. Σουσούδης αντέδρασε σφόδρα και λίαν επιθετικά. Ο δήμαρχος απέσυρε την πρόταση και είπε να προχωρήσει η υπάρχουσα και αδρανούσα επί τριετία Γενική Συνέλευση της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ, Να λάβει αυτή λοιπόν την εξουσιοδότηση και να προχωρήσει στο κλείσιμο της.

Στη συναινετική πρόταση του δημάρχου αντέδρασε με σφοδρότητα η αντιπολίτευση.

Τότε προς γενική έκπληξη όλων αποκαλύφθηκε πως η πλήρως αδρανής επί τριετία Γενική Συνέλευση της εταιρείας αποτελείται από τους: Δ Θεοδωράκη, Α.Τσατσομοίρου, Ν. Βιδάλη, Γ. Καπάκη, Δ. Τηνιακό!!! Η ενωμένη αντιπολίτευση έχει δηλαδή το 85% των μετοχών και δεν έχει κάνει τίποτα και δεν έχει ενδιαφερθεί να προχωρήσει η εκκαθάριση με ορισμό νέων εκκαθαριστών επί τριετία.

Και δεν φτάνει αυτό όταν έρχεται το θέμα της εκκαθάρισης ξεσηκώνεται και αντιπολιτεύεται τα πάντα. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Καπάκης και Σουσούδης αντιπολιτεύονται τους εαυτούς τους αφού αυτοί κατέχουν ονομαστικά το 85% των μετοχών της ευαιρείας και δεν έχουν κάνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια!!!

Μπροστά σε αυτή την αστεία κατάσταση αποφασίστηκε από την πλειοψηφία του Συμβουλίου (Καπάκη-Σουσούδης) να… αναβάλουν ακόμα μια φορά το θέμα! Έτσι μια εκκαθάριση που έχει ξεκινήσει από το 2017 μπαίνει πάλι στο ψυγείο με ευθύνη της ενωμένης αντιπολίτευσης που είχε ξεχάσει πως αποτελεί την πλειοψηφία και της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ!!!

Η αντιπαράθεση του μετωπική με όλους, ιδίως όμως με τον πρόεδρο Μπάλλα που δεν άντεξε και είπε πως ο Γ. Καπάκης ήρθε "κουρδισμένος"... 

Να θυμίσω στον κ. Σουσούδη που περιφέρεται και κουνά το δάχτυλο σε όλους για τα «έργα» (που δεν έκανε ποτέ) πως η σύμβαση των εκκαθαριστών έληξε 31/12/2018 ( επί θητείας Σουσούδη) και δεν την ανανέωσε ποτέ. Σήμερα ο ίδιος συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο γιατί η εκκαθάριση δεν συνεχίζεται και μένουν απλήρωτοι οι εργολάβοι στους οποίους οφείλει η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ!!!

Πολύ σωστά ο δήμαρχος Λοτσάρης του απάντησε ότι:  δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο ο δήμαρχος των προφορικών αναθέσεων!!!

Δεν ήξερε ο Θ. Σουσούδης πως μαζί με τον εταίρο του Γ. Καπάκη έχουν το 85% των ονομαστικών μετοχών της βραχυκυκλωμένης από τον ίδιο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ!!! Και δεν πλήρωσε ποτέ τα χρέη της, ενώ ισχυρίζεται πως άφησε πίσω έναν πλούσιο Δήμο!!!  

Στο σημείο αυτό ρώτησα ως οικονομολόγος τον πρώην δήμαρχο: πως είναι δυνατόν αυτός ο εύρωστος Δήμος που υποτίθεται ότι άφησε με 2 εκατ. ευρώ ταμείο και δεν προχώρησε στην πληρωμή των εργολάβων και προμηθευτών της Αναπτυξιακής πριν την βάλει σε εκκαθάριση. Αντιθέτως, η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ επί των ημερών της «εύρωστης διοίκησης του» του θύμισα πως δεν έδωσε παρά ελάχιστα χρήματα με αποτέλεσμα ο Αντώνης Λάβδας, να κινδυνεύσει με κατάσχεση της προσωπικής και οικογενειακής του περιουσίας ως Πρόεδρος του ΔΣ.

Η απάντηση του κ. Σουσούδη ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Στο σημείο αυτό τον λόγο πήρε και ο προμηθευτής της Αναπτυξιακής ο κ. Γ Τριδήμας ο οποίος τόνισε ότι είναι απλήρωτος από το 2014. Κάτι που μπέρδεψε ακόμα περισσότερο τον κ. Σουσούδη…

Αν "ο πολιτισμός είναι θέμα συμπεριφοράς" όπως δηλώνει ο "σοφός της Σιών" πως αλήθεια κρίνει την χθεσινή συμπεριφορά του κ. Καπάκη; Και πως την δική του, που σιώπησε αιδημόνως; Γιατί ψήφισε ένα άχρωμο "παρών"; Είναι αυτή υπεύθυνη συμπεριφορά;

Ο κ. Σουσούδης προσπάθησε – διαπιστώνοντας την δύσκολη θέση του ιδίου και των συνεργατών του – να είναι συναινετικός ώστε να προχωρήσει το θέμα. Όμως, μετά από επιθετική παρέμβασή του Γ. Καπάκη και της Τ. Μαμάη προσχώρησε και αυτός σε αναβολή του θέματος.

Από τα παραπάνω έγινε προφανής και η κακοδιοίκηση του κ. Σουσούδη και πως τη «διοίκηση» της ενιαίας αντιπολίτευσης την κατέχει το δίδυμο Γ. Καπάκη και Τ. Μαμάη. Ο κ. Σουσούδης ακολουθεί ασμένως είτε συμφωνεί είτε όχι προφανώς ευελπιστώντας στην εκλογική τους στήριξη το 2023.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το ποσο φοβαστε ολοι σας τους ορκοτους που εχουν κανει την μεχρι τωρα δουλεια,φαινετε επειδη δεν ανεβασες ολο το σχολιο μου,το οποιο βαφτισες υβριστικο.Ποιος εσυ ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ναι εγώ. Μάθε να μην γράφεις με υβριστικά υπονοούμενα. Ή, αν θες έτσι μόνο ΕΠΩΝΥΜΑ. Στο δικό μας σάιτ γράφεις δεν θα αρχίσουμε νομικές αντιδικίες για χάρη ενός "προμηθευτή" λάσπης...
Μάθε να μην προσβάλεις αυτόν που σε φιλοξενεί στο σάιτ του. Διαφορετικά στο σάιτ της Ζωής σου...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι, έλα θεία Χαρίκλεια μ ακούς;
Ναι, ναι. Άσε τι λέει ο Θείος Ευτύχιος, θα σου πω εγώ τι έγινε χθες στην Δημοτική Σύναξη.
Εμείς χτες πήραμε πίσω το πτυχίο καταλληλοτητας προέδρου απ αυτόν τον Μπαλα.
Ναι του το είπαμε καθαρά.
Είσαι ακατάλληλος και του γυρίσαμε πίσω την καταλληλοτητα.
Ναι, εντάξει Θεία.
Όταν ειμαστσν εμείς του είχαμε δώσει την καταλληλοτητα Προέδρου. Τώρα την πήραμε πίσω.
Εμ τι! Να μάθει κι αυτός.
Άσε θεία, ενημέρωσα και τον Αλέκο! Ναι, είναι όξω ο Αλέκος, τώρα που θα γυρίσει μέσα θα μιλήσει.
Αμ το άλλο!
Δεν μας φτάνανε οι Λοτσαροκαβουραιοι βγήκε τώρα κι αυτός ο Θωμάς!
Πάνε θεία να μας κάνουνε κυκλοτική κίνηση.
Είπανε λέει ότι φταμε εμείς που δεν πληρώνονται οι προμηθευτές της Εταιρείας Αναπτυξεως!
Άκου! Μα είναι δυνατόν να φταίμε για κάτι εμείς; Αδύνατον.
Εμείς όλα τα κάναμε τέλεια!
Ήδη, οι άλλοι ξέρεις, οι συνεργάτες μας που δεν το λέμε ότι είναι συνεργάτες μας δώσανε την πρώτη απάντηση στον Θωμά!
Ήταν απάντηση καταπέλτης!
Όχι ο καταπέλτης του πλοίου ρε θεία! Η απάντηση ήταν!
Του ζητήσανε να βγάλει το βιδεο της συζητήσεως! Πωωω! Φοβερή απάντηση!
Εντωμεταξύ ο Γιάννης και τα άλλα παιδιά που ξέρουνε και γράφουνε γερά θα απαντήσουν ότι εμείς που την βγάλαμε σε καθαριση την εταιρεία και από την 2018 δεν κάναμε τίποτα και που η συνέλευση είναι από δικούς μας δεν φταίμε σε τίποτα!
Θα πούμε ότι φταίει ο Θωμάς, θα ρίξουμε και λίγο κάβουρα στο τέλος με γαρνιρισμα λοτσαρη και καθαρίσαμε!
Θα τους σκίσουμε θεία!!
Όλους τους ψήφους θα πάρουμε και μερικούς και από την Τήνο.
Γιουπι!!
Αντε θεία σ αφήνω!
Καλή Τσικνοπέμπτη και χαιρετίσματα στον θείο Αγισήλαο!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Θωμάς δεν πρέπει να μιλά γιατι άφησε το Δημο υδρουσας με ένα εκατομμύριο χρέη...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ο Θωωμάς είναι από τους λίγους που μπορεί να μιλά. Εσείς όχι. Εσείς που μιλάτε ανωνύμως ξέρετε πως ήταν όλα νόμιμα; Ξέρετε πως ο Δήμος Χώρας είχε 1.2 εκατομμύριο χρέη και ο Δήμος Κορθίου 1,8 εκατ. χρέη; Προφανώς κυρία μου τότε εσείς δεν είχατε σχέση με τα δημοτικά για να ξέρετε πως όλα ήταν νόμιμα. Έγιναν έλεγχοι από ορκωτούς όλα βρέθηκαν εντάξει. Αλλά η λάσπη - λάσπη. Γιατί; Γιατί ο Θωμάς βγήκε πρώτος σύμβουλος με 906 ψήφους το 2010; Γιατί ο Θωμάς βγήκε δεύτερο με 620 το 2014; Πως εξηγείτε πως ο Θωμάς είχε 50% απήχηση στην Άνδρο στη δημοσκόπηση του 2016; Πως εξηγείτε πως ο Θωμάς πέρα από τα λάθη του είναι από τους δημάρχους που άφησε έργο και βγήκε από την πολιτική φτωχότερος κατά πολύ παραιτούμενος αξιοπρεπώς επιπλέον και από έμμισθη θέση όταν διαφώνησε με τον Σουσούδη αν και ήταν λάθος του που δεν μίλησε τότε. Αφήστε τα σάπια. Ο Κυριάκος Θωμάς πέρα από τα πολιτικά λάθη του ήταν και παραμένει ένα στέλεχος με προσωπικότητα, γνώση και έργο. Το ότι κάτι πρωτόβγαλτοι και βαλτοί όπως εσείς τον βρίζουν ανώνυμα απλώς δείχνει το πρόβλημα που έχετε.
ΥΓ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΚΑΝ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠ¨Ο ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΣΑΙΤ ΤΩΝ ΚΑΠΑΚΗ - ΣΟΥΣΟΥΔΗ...
ΥΓ Νο 2 Τι προμηθεύετε; Λάσπη;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι γνωστή η τακτική να αφήνουν απλήρωτους τους εργολάβους με αποτέλεσμα πολλοι οικογενειάρχες να εχουν ερθει σε απόγνωση. Να εχουν καταστραφεί Επιχειρήσεις και οικογένειες. Και η εύκολη απαντηση από τους άρχοντες αφού εκμεταλλεύτηκαν τους εκάστοτε εργολάβους και προβάλλοντας το έργο τους προς οφελος δικο τους ,με πλάτες των ανθρώπων αυτών που δούλευαν για το μεροκάματο για βιοποριστικούς λογους Να ζητάνε να πληρωθούνκαι η απάντηση τους είναι: Πηγένεται δικαστικός.
Αυτοί είστε. Οι απευθείας αναθέσεις βεβαια λειτουργούν κανονικά και τους φίλους τους αυτούς που θέλουν τους εξοφλούν.