ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΩΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Εργασίες μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων (στρωμάτων κλπ) εκτός Άνδρου στον χώρο του προσωρινού πλέον - σύμφωνα με τις μελέτες - ΧΑΔΑ και δεματοποιητή.

Βρήκαμε μετά από σχετικό ερώτημα μας στις υπηρεσίες 11 καταγγελίες του Γιάννη Καμήλου, κατοίκου Άνδρου, και πολιτικού φίλου μετεκλογικά του πρώην δημάρχου (σύμφωνα με δημόσια δήλωση στήριξης του κ. Σουσούδη στο πρόσωπο του) προς στην πυροσβεστική Άνδρου και Κυκλάδων σχετικά με τον δεματοποιητή της Σταυροπέδας. Όλες απορριπτέες και με την επισύναψη πως είναι καταχρηστικές και απλώς απασχολούν τις υπηρεσίες. Χρόνος των καταγγελιών περίπου ένα εξάμηνο από το 2021 μέχρι το 2022.

Σε όλες ζητείται ο έλεγχος του χώρου που χρησιμοποιείται εδώ και 40 χρόνια για την εναπόθεση των απορριμμάτων και ειδικότερα ελέγχου του χώρου που εδώ και 10 χρόνια γίνεται η δεματοποίηση τους. Πολύ καθυστερημένες όλες μιας και ήδη έχει δρομολογηθεί η λύση του ΧΑΔΑ σε άλλο μέρος της Άνδρου. Και επιπλέον επαναλαμβανόμενες - ακόμα και κάθε λίγες μέρες πολύ φορτικά - για απαντήσεις που έχουν δοθεί πάρα πολλές φορές. Και είναι πάντα οι ίδιες και οι ίδιες. 

Σύμφωνα με την απάντηση της πυροσβεστικής δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα στον χώρο που χρησιμοποιείται τώρα. Αλλά αναμένονται σύντομα εξελίξεις καθώς η Περιφέρεια που έχει πλέον την αρμοδιότητα ήδη δρομολογεί ενδιάμεση λύση και μετά και οριστική λύση με την κατασκευή του ΧΥΤΥ. Για να πάνε τα απορρίμματα στο κανονικό τους μέρος.

Συλλογή ογκωδών αντικειμένων για φόρτωση και μεταφορά εκτός νησιού...

Κατάληξη του υπηρεσιακού εγγράφου προς τον μονίμως και καθημερινά καταγγέλλοντα συνεχώς τους πάντες εδώ και δύο χρόνια άτυπο εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης οι κομβικές φράσεις:

«η Υπηρεσία μας, σας έχει απαντήσει πάμπολλες φορές για τις ενέργειες της αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα…. Τέλος… δεν θα πραγματοποιείται αυτοψία και θα αρχειοθετείται η καταγγελία χωρίς να δίνεται εκ νέου απάντηση στον καταγγέλλοντα εάν ο καταγγέλλων επανέρχεται κατά τρόπο καταχρηστικό…»

Το ότι γύρω από τα σκουπίδια παίχτηκαν πολιτικά παιχνίδια επί χρόνια (ιδίως την τελευταία 10ετία με την πτώση της χωματερής στη θάλασσα) με καταστροφικό χαρακτήρα για το νησί είναι γνωστό. Έχουμε προβάλει επί χρόνια τον μοναδικό Στρόφιλα και την καταστροφή που έγινε όλες αυτές τις δεκαετίες λόγω των σκουπιδιών όταν κανείς από τους καταγγέλλοντες και ενδιαφερόμενους τότε δεν μιλούσε. Έχουμε καταγγείλει δημόσια την κακοδιαχείριση και την αβελτηρία των διοικήσεων μέχρι το 2018 όταν επιτέλους εγκρίθηκε η μελέτη διαχείρισης, που έγινε επί Γλυνού και προχώρησε σκοντάφτοντας, λόγω Καπάκη, αλλά και έκτοτε λόγω αβελτηρίας Σουσούδη.

Σήμερα διανύουμε το τελευταίο μίλι της διαδρομής. Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει το επόμενο οριστικό βήμα. Το να εντείνονται με καταχρηστικό τρόπο - για αντιπολιτευτικούς λόγους - τα σοβαρά προβλήματα της διαχείρισης έχει πλέον ημερομηνία λήξεως. Και αυτή - κατά τις πληροφορίες μας - θα είναι πολύ πριν τις επόμενες εκλογές. Κατά την γνώμη μας οι καταχρηστικές καταγγελίες δεν θα παίξουν κανένα ρόλο στις εκλογές του φθινοπώρου του 2023. Κι αυτό γιατί το θέμα θα έχει δρομολογηθεί οριστικά. Άλλωστε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Γ. Καπάκη και Τ. Μαμάη δεν έπαιξαν και κανένα ιδιαίτερο ρόλο και στις εκλογές του 2019. Το πενιχρό 17% που πήραν - παρά την βοήθεια της απλής αναλογικής - το αποδεικνύει.

Το να ποντάρει σήμερα η αντιπολίτευση στην πολιτική ατζέντα του 2012 και να ζητά να γυρίσει το σήμερα στην τότε εποχή με καθημερινές καταγγελίες απλώς δείχνει την πολιτική της ένδεια, καθώς και την αδυναμία της έτσι αποκομμένη που είναι από το νησί πολιτικά να παρακολουθήσει τις εξελίξεις που έχουν γίνει έκτοτε. Η πλήρης απαξίωση των καταγγελιών που έρχεται με το έγγραφό της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κυκλάδων απλώς αποδεικνύει και την πλήρη αδυναμία τους να το καταλάβουν…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Όσοι καταγγέλλουν θέλουν να κάνουν κακό στο νησί. Να μείνουνε τα σκουπίδια στους δρόμους και να μην δουλέψει ο τουρισμός. Ντροπή. Μόνο Ντροπή. Κάποιοι θέλουνε να καταστραφουμε. Ο Γ Καμήλος τι θέλει, γιατί το κάνει αυτό;

This comment was minimized by the moderator on the site

Με την υγεια μας θα γινει κατι?
Απο ποτε ο οποιοσδηποτε δημαρχος παίζει με την υγεια μας?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε δίκιο. Η τελευταία φωτιά ήταν καταστροφική. Όπως και η άλλη που έκαιγε από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι τέλος Μάρτη 2019. Κρίμα που το πήρατε είδηση τώρα. Τότε θα λείπατε ε;
Αλήθεια ξέρετε πως αυτά που γράφετε τώρα εσείς εμείς τα γράφουμε από το 2012; Πόσες φορές διαμαρτυρηθήκατε από τότε; Κι όμως είχαμε δεκάδες τέτοιες φωτιές. Όμως κάπου θα λείπατε μέχρι το 2019. Γιατί δεν σας είδαμε να διαμαρτύρεστε τότε.
Πάντως έχετε δίκιο έστω και τώρα να διαμαρτύρεστε. Μόνο που τώρα όλα θα προχωρήσουν και θα φτάσουμε σε λίγους μήνες σε λύσεις...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro