ΥΠΕΓΡΑΦΗ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΣ: Ένα βήμα πριν την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου Άνδρου…

 

Ο νέος επιβατηκός σταθμός στη νότια προβλήτα του Γαυρίου. Ήταν τα έργα που ξεκίνησαν στο λιμάνι του Γαυρίου τα τελευταία δύο χρόνια που έδειξαν την πλήρη ανεπάρκεια της διοίκησης και της λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου στην Τήνο.

Ένα βήμα πριν τον διαχωρισμό του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου είναι από χτες η Άνδρος με την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Σ. Πέτσα της  απόφασης.

Στην πρόσφατη συνάντηση στις 15/2 του δημάρχου Άνδρου και του αναπληρωτή υπουργού στο υπουργείο Εσωτερικών ο δήμαρχος ανάμεσα στα θέματα που έθεσε στον υπουργό είχε ζητήσει και την υπογραφή του διαχωρισμού. Ο υπουργός τηρώντας την δέσμευση του χτες 25/2 υπόγραψε την απόφαση διαχωρισμού και την προώθησε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Για τον διαχωρισμό του Ταμείου χρειάζονται δύο υπογραφές: του υπουργού Εσωτερικών και του υπουργού Ναυτιλίας. Η πρώτη μπήκε χτες. Η δεύτερη αναμένεται – με βάση τις δεσμεύσεις του υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη να ακολουθήσει.

Σε επίσκεψη του δημάρχου Άνδρου στον υπουργό Ναυτιλίας το φθινόπωρο – τις στιγμές της μεγάλης σύγκρουσης στο Λιμενικό Ταμείο δημάρχου Άνδρου και τότε προέδρου του Ταμείου Γ. Σανταμούρη – 0 υπουργός Ναυτιλίας είχε δεσμευτεί πως θα υπογράψει αν υπογράψει ο υπουργός Εσωτερικών που προηγείται. Ο υπουργός Εσωτερικών τήρησε την δέσμευσή του και μέσα σε 10 μέρες υπέγραψε την απόφαση. Μένει τώρα να υπογράψει και ο υπουργός Ναυτιλίας.

Όπως έχει το θέμα σήμερα το Λιμενικό Ταμείο της Άνδρου χάρη στην οργανωτικότητα του Γ. Μαντζώρου έχει ήδη δημιουργήσει εδώ και δύο χρόνια την υποδομή (γραφεία, αρχεία, μελέτες, κλπ) στο Γαύριο και μπορεί εύκολα με την βοήθεια του Δήμου Άνδρου (τοποθέτηση δύο υπαλλήλων κι ενός μηχανικού) να ξεμπλέξει από την χρόνια υποστελέχωση και γραφειοκρατία που έχει μπλέξει στην Τήνο.

Η νέα γλίστρα και το ανανεωμένο και φωτισμένο πάρκο στο λιμάνι του Γαυρίου. Ήταν τα έργα στο λιμάνι που άρχισαν επί Γ. Μαντζώρου, που έδειξαν την ανάγκη δημιουργίας υποδομών για το Λιμενικο Ταμείο στο Γαύριο με γραφείο, αρχείο, μελετών κλπ στο Γαύριο.

Όσα χρόνια το Λιμενικό Ταμείο είναι κοινό ελάχιστα έως τίποτα δεν έχουν γίνει για την Άνδρο και τα λιμάνια της, καθώς η Τήνος που διοικούσε μέσω των εκάστοτε προέδρων δεν μπόρεσε να το στελεχώσει. Και η Άνδρος που είχε την πλειοψηφία δεν ήξερε τι να κάνει ή και δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει πολλά. Έτσι τα χρήματα λίμναζαν κι έργα δεν γίνονταν.

Έπρεπε να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος, ο Γ. Μαντζώρος με την πλήρη στήριξη του δημάρχου Λοτσάρη, να πάρει ζεστά τον ρόλο του ξεκινώντας σειρά έργων στο λιμάνι του Γαυρίου – το βασικό λιμάνι της Άνδρου -, αλλά και να δρομολογήσει λύση για το αδιέξοδο στο λιμάνι του Κορθίου και να δρομολογήσει έργα φωτισμού στο λιμάνι του Μπατσίου.

Με την έναρξη των έργων φάνηκε η πλήρης δυσλειτουργικότητα του προέδρου της Τήνου Σανταμούρη. Και έγινε κραυγαλέα η ανάγκη διαχωρισμού που υπόβοσκε από το 2018 χωρίς αποτέλεσμα. Ήταν τα έργα που έδειξαν την αναποτελεσματικότητα της διοίκησης της Τήνου και οδήγησαν στη σύγκρουση, που ανέδειξε την προβληματική ενότητα. Και έτσι φτάσαμε στην υπογραφή του ΥΠΕΣ για τον διαχωρισμό. Αναμένουμε το τελικό βήμα με την υπογραφή και του υπουργού Ναυτιλίας.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet