Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ INTERAMERICAN

Το ελικόπτερο της Interamerican για μεταφορά ασθενούς από το ελικοδρόμιο της Χώρας.

Κύριε διαχειριστή του ΕΝ ΑΝΔΡΩ σας στέλνω την επιστολή που έστειλα σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ, προς ενημέρωση για την αερομεταφορά ασθενών που έχει αναλάβει η INTERAMERICAN στην Άνδρο μετά από ετήσια χορηγία της GREEK WIND POWER προς τον Δήμο Άνδρου για λογαριασμό των κατοίκων της Άνδρου.

Αντώνης Μαστροζάννες,  LUTCF

Το ελικόπτερο της Interamerican στο πεδίο προσγείωσης ελικοπτέρων Γαυρίου για μεταφορά ασθενούς από το Γαύριο

Καλησπέρα σας

Όπως γνωρίζετε, η Interamerican, από το Νοέμβριο του 2020 συνεργάζεται με το ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ για την αερομεταφορά με ελικόπτερο, κατάλληλα εξοπλισμένο και επανδρωμένο με γιατρό και νοσηλευτή, στην περίπτωση αιφνίδιας ασθένειας ή ατυχήματος για τους μόνιμους κάτοικους του νησιού όπως επίσης και για την παροχή ιατρικών συμβουλών όλο το 24ωρο μέσω του Συντονιστικού Κέντρου της Interamerican, 1010.

Η συνεργασία αυτή προέκυψε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δημήτρη Λοτσάρη ο οποίος εξασφάλισε τη χορηγία της GREEK WIND POWER Μονοπρόσωπη ΙΚΕ για την σύναψη αυτού του συμβολαίου για το 2021 αλλά και για την ανανέωση του για το 2022.

Η Interamerican παρέχει αυτή την υπηρεσία για τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής διαχείρισης σε νοσηλευτήρια.

Εφόσον κάποιος ασθενής προσέλθει είτε στο Κέντρο υγείας Άνδρου είτε σε κάποιο περιφερειακό ιατρείο του νησιού και με ιατρικά κριτήρια κριθεί από τον θεράποντα ιατρό ότι τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του ασθενή και προκειμένου να αντιμετωπιστεί το επείγον πρόβλημα πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας και η μεταφορά του με άλλο μέσο θα αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή του, θα υποβάλλεται από αυτούς άμεσα αίτημα επείγουσας μεταφοράς στο Συντονιστικό κέντρο της εταιρίας 1010.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας είναι η προηγούμενη υποβολή αιτήματος στο δημόσιο αερομεταφορέα.  

Ο θεράπων γιατρός του Κέντρου Υγείας Άνδρου ή ο θεράπων περιφερειακός γιατρός και ο γιατρός της εταιρίας θα αξιολογούν από κοινού την ιατρική αναγκαιότητα ενεργοποίησης της επείγουσας αερομεταφοράς συνεκτιμώντας τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του ασθενούς, την πρόγνωση του περιστατικού και την πιθανή έκβαση σε τοπικές περιφερειακές υποδομές.

Ο θεράπων ιατρός θα ενημερώνει τον συντονιστή ιατρό της εταιρίας λεπτομερώς για το περιστατικό και από κοινού θα συμφωνούνται οι ιατρικές συνθήκες της επείγουσας μεταφοράς. Διευκρινίζεται επίσης ότι για να παραληφθεί ένα περιστατικό από περιφερειακό ιατρείο θα πρέπει να υπάρχει και ασφαλής δυνατότητα προσγείωσης του ελικοπτέρου.

Στη συνέχεια η εταιρία θα αναλαμβάνει την μεταφορά του παθόντος με ελικόπτερο κατάλληλα εξοπλισμένο και επανδρωμένο, παραλαμβάνοντας τον από το καταλληλότερο σημείο προσγείωσης στην Άνδρο. Το περιστατικό θα διακομίζεται σε κατάλληλο για την αντιμετώπισή του Νοσοκομείο, με ασθενοφόρο της Interamerican που πάντα περιμένει στο σημείο της άφιξης του ελικοπτέρου, ανάλογα με την υπόδειξη που θα έχει είτε από τους θεράποντες ιατρούς του Ιατρείου ή από τους συγγενείς του παθόντος.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία και σύμπραξη του Δήμου Άνδρου και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας η οποία σώζει κυριολεκτικά ζωές, υποστηρίζοντας και συμπληρώνοντας τις κρατικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας.

 Με εκτίμηση

 Αντώνης Μαστροζάννες,  LUTCF

Ασφαλιστικός & Επενδυτικός Σύμβουλος

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet