ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο χάρτης του πολέμου του βρετανικού υπουργείου Άμυνας

Ο χάρτης του πολέμου του βρετανικού υπουργείου Άμυνας δείχνει την Ουκρανία περικυκλωμένη από το ρωσικό στρατό. 

Χάρκοβο, Κίεβο, Χερσώνα, Μαριούπολη και Ζιτόμιρ είναι τα κύρια μέτωπα του πολέμου. Τις κινήσεις του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία παρουσιάζει σε χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. Η Ουκρανία σύμφωνα με τον χάρτη είναι περικυκλωμένη από ρωσικά στρατεύματα. 

Όλα αυτά ενώ αναμένεται το «ραντεβού» για το δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας. Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνεται πως αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές της Τετάρτης 2/3 στο Χάρκοβο. Όπως μεταδίδεται το πρωί της Τετάρτης, «πηγή» από τον ουκρανικό στρατό ανέφερε ότι αερομεταφερόμενα ρωσικά στρατεύματα έκαναν απόβαση στο Χάρκοβο  όπου διεξάγονται μάχες.

Μιλώντας στο MEGA ο Ιωάννης Κρασσάς, αντιστράτηγος ε.α. είπε: «Οι κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων είναι ενδεικτικά των προθέσεων του Βλαντιμίρ Πούτιν. Θέλει να πάρει όλη την παραλιακή πλευρά και τις ανατολικές επαρχίες, που θεωρεί ρωσόφωνες. Έχει κατακτήσει τα αντίστοιχα εδάφη και θέλει να καταλάβει όσα θέλει να διεκδικήσει όταν έρθει η ώρα των συνομιλιών. Θέλει να ενώσει τη χερσόνησο της Κριμαίας, να πάρει τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, γιατί είναι σημαντικό να έχει διέξοδο προς τη θάλασσα».

Και κατέληξε: "O Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να καταφύγει στη δύναμη των όπλων προκειμένου να αναγνωριστεί η προσάρτηση της Κριμαίας και η αυτονομία των περιοχών του Ντονμπάς, αλλά και να αποτραπεί η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ".

ΠΗΓΗ: ΙΝ.GR

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μήνυμα προς τους βουλευτές Κυκλάδων: ξυπνήστε και παραπέμψετε στη δικαιοσύνη τον εκτροχιασμένο, εγωπαθή πρωθυπουργό. Είναι επικίνδυνος. Αντιδράστε, όχι για να έχετε πολιτικό μέλλον, αλλά για να περισώσετε όση αξιοπρέπεια σας έχει απομείνει και εσάς από την οργή των ψηφοφόρων σας. Κοιτάξτε τα συμφέροντα του λαού και την ασφάλεια του και όχι τη βουλευτική αποζημείωση και ιδεοληψία σας.