ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ!!!

 

Στην παραπάνω ιστορική φωτογραφία εικονίζονται από αριστερά ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Γιώργος Αλεξανδράκης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης, η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογιού, οι αντιδήμαρχοι Άνδρου Αθήνα Κοζανίτη και Αναστασία Μπιθικώτση, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Άνδρου Γιώργος Μαντζώρος και ο περιφερειακός σύμβουλος Άνδρου Δημήτρης Λάσκαρης.

Η παραπάνω φωτογραφία είναι στο γραφείο του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου, που έγινε από τον σύμβουλο Γιώργο Μαντζώρο το 2020. Μέχρι τότε το Λιμενικό Ταμείο δεν είχε ούτε γραφείο στην Άνδρο. Στο γραφείο λοιπόν του Λιμενικού Ταμείου έγινε το 2021 η σύσκεψη και η πρώτη δημόσια ανακοίνωση της δημιουργίας Λιμενικού Ταμείου Άνδρου.

 

Το έγγραφό αναγγελίας της ίδρυσης Λιμενικού Ταμείου Άνδρου. Τα έγγραφα της ίδρυσης είναι στο Συμβούλιο Επικρατείας για τυπικό νομικό έλεγχο πριν την έκδοση ΦΕΚ.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Κατσαφάδος είχε τότε συμφωνήσει δημόσια με την πρόταση του δημάρχου Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη και είχε αποδεχτεί να ξεκινήσει η διαδικασία. Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ που ήταν παρών το είχε αναγράψει. Ο χρόνος προσδιορισμού της εκκίνησης ήταν δύο μήνες. Τελικά η ολοκλήρωση των διαδικασιών χρειάστηκε περισσότερους μήνες. Όμως πλέον έχουμε την ιδρυτική πράξη του νέου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου με την υπογραφή και των δύο συναρμόδιων υπουργών του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και του υπουργού Ναυτιλίας.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ 

Όλα ξεκίνησαν από την χρόνια δυσλειτουργία του κοινού λιμενικού ταμείου Τήνου - Άνδρου. Η πλήρης δυσλειτουργία φάνηκε όμως όταν η διοίκηση Λοτσάρη αποφάσισε να λειτουργήσει το Ταμείο και υπέρ της Άνδρου και να αρχίσει να πληρώνει για να γίνουν βελτιώσεις στο λιμάνι του Γαυρίου και να ξεμπλοκάρει τα έργα στα άλλα λιμάνια του νησιού (Κόρθι, Χώρα).

Η πλήρης ρήξη του πρώην προέδρου Γ. Σανταμούρη με τον ειδικό σύμβουλος Γ. Μαντζώρο, ο οποίος είχε αρχίσει έργα στο Γαύριο (η ρήξη έγινε σχετικά με τις κωλυσιεργίες του πρώην προέδρου) και η στήριξη του δημάρχου Δ. Λοτσάρη στον σύμβουλο του, οδήγησε σε αντιπαράθεση μαζί του. Η στήριξη της αντιπολίτευσης της Άνδρου (Τ.Μαμάη, Β.Αδάμης, Γ,Τρανάκος) στον δυσλειτουργικό πρόεδρο του ταμείου του έδωσε μια μικρή παράταση μερικών μηνών.  

Τελικά η κορύφωση της αντιπαράθεσης - λόγω της πλήρους διακοπής κάθε έργου στην Άνδρο από την μεριά του - κατέληξε μέχρι και σε αποχή της Άνδρου από το κοινό λιμενικό ταμείο. Η ύβρις στα ΑΜΕΑ του Γ. Σανταμούρη οδήγησε σε πανελλήνια κατακραυγή εναντίον του. Και παρά την στήριξη που απολάμβανε από την αντιπολίτευση της Άνδρου και την συμπολίτευση της Τήνου αποπέμφθηκε με κυβερνητική εντολή. Από εκεί και πέρα άλλαξαν τα πράγματα στο λιμενικό ταμείο Τήνου-Άνδρου. Όμως έγινε εμφανές και στην κυβέρνηση πως το σχήμα μπορούσε να ξαναμπλοκάρει. Έτσι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διάσπασης του Ταμείου, οι οποίες είχαν ξεκινήσει επί δημαρχίας Σουσούδη.

Παρεμπιπτόντως δύο λόγια για τον αρνητικό ρόλο στην όλη διαδρομή από το 2019 μέχρι σήμερα του Θ. Σουσούδη και του εταίρου του Γ. Καπάκη. Ο Θ. Σουσούδης ήταν αυτός που ξεκίνησε τις διαδικασίες διάσπασης του ταμείου διαπιστώνοντας την δυσλειτουργία του. Αυτά μέχρι το 2019. Όταν βρέθηκε στην αντιπολίτευση στήριξε τον πλήρως δυσλειτουργικό πρόεδρο Γ. Σανταμούρη μαζί με τον εταίρο του Γ. Καπάκη μέχρι την δημόσια αποδοκιμασία του και την αποκαθήλωση του στη συνέχεια και από την κυβέρνηση!

Ακόμα και χτες 11/3/22 οι της αντιπολίτευσης (Γ. Μπακέλας) μη έχοντας καταλάβει τίποτα από την μεγάλη προσπάθεια για ανεξάρτητο λιμενικό ταμείο της Άνδρου αναφέρθηκαν αρνητικά στην πολιτική αποχή του Δήμου Άνδρου - απόρροια της σύγκρουσης - που οδήγησε στην ίδρυση του νέου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου. Κρίμα που μερικοί εθελοτυφλούν ή είναι τόσο άσχετοι και δεν μπορούν ακόμα και σήμερα να δουν τα οφέλη της δημιουργίας ανεξάρτητου λιμενικού ταμείου της Άνδρου και την δυνατότητα που προσφέρει να πάρουμε οι ίδιοι της τύχες των λιμανιών του νησιού στα χέρια μας...  

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Διαβάζουμε ότι υπάρχει κουμπαράς 2000000 για την Ανδρο
Αυτό δεν έχει καμία βαση
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έλα ρε Βασίλη; Χάθηκαν 2.000.000 ευρώ; Και ποιος τα πήρε; Μήπως ο ίδιος που πήρε κάτι άλλα μύρια από το Γαύριο κι έφυγε; Από πότε λες αλήθειες και δεν το ξέρουμε; Τέρμα το τρολάρισμα και τα ψέματα εδώ...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δήμαρχε κανενα γνωστό θα προσλαβεις στο λιμενικο ταμειο;

This comment was minimized by the moderator on the site

Βρε αν δεν ήταν ο Λιμενάρχης Άνδρου τίποτα δεν θα είχε γίνει. Σε αυτόν τα οφείλουμε όλα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Να κάνω μια ερώτηση; Τα 2.000.000 περίπου που λέμε ότι αντίστοιχουν στο λιμενικό ταμείο Ανδρου, τα έχει υπολογίσει ο Σουσουδης σαν αποθεματικό του δήμου όταν έφυγε;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ντάρι ντάρι Δήμαρχο βγάλαμε Λοτσαρη!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ίσως χαζή η ερώτηση αλλά επειδή διάβασα παρακάτω ένα σχόλιο σχετικά με τα έσοδα μου δημιουργήθηκε η απορία. Εφόσον το μέχρι τώρα λιμενικό ταμείο ήταν Άνδρου - Τήνου, και τώρα έσπασε στα δύο, τον νέο ταμείο Άνδρου δεν έχει δικαίωμα να λάβει ένα μέρος από το ήδη υπάρχον ταμείο;;; Δηλαδή ότι τόσα χρόνια έμπαινε στον κουμπαρά θα μείνει στην Τήνο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε απόλυτο δίκιο. Υπάρχει ένας κουμπαράς με σχεδόν 2.000.000 ευρώ (ή και παραπάνω) για την Άνδρο και πολύ περισσότερα για την Τήνο. Η κακή διαχείριση άφησε τα λιμάνια στο έλεος και σώρευσε χρήματα που δεν έγιναν έργα. Η Άνδρος ξεκίνησε να τραβάει χρήματα για έργα και έκανε μελέτες γι' αυτά επί Λοτσάρη-Μαντζώρου. Μέχρι το 2019 της έδιναν ότι ήθελαν αυτοί που το διοικούσαν...
Γι' αυτό κι έγινε η σύγκρουση με τον πρώην πρόεδρο από την Τήνο και οδήγησε στη διάσπαση του Ταμείου προς μεγάλη λύπη των Β.Αδάμη, Τασούλας Μαμάη, Γ.Τρανάκου που τον στήριξαν μέχρι το τέλος...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το θεμα ειναι χωρις εσοδα,με μολις 250000 ευρω το χρονο απο τα εισητηρια των πλοιων,πως θα ειναι βιωσιμο?
Στη διαυγια του Λιμενικου ταμειου,απο τον προυπολογισμο που βλεπουμε, αυτα ειναι τα εσοδα απο την Ανδρο και 1.300.000 τα εσοδα της Τηνου.
Αρα μεχρι τωρα απο το κοινο ταμειο καναμε εργα στην Ανδρο.
Μαλλον μια επι πλεον χρεωση του Δημου θα εχουμε που θα πληρωσουν οι Ανδριωτες,οπως και με την Αναπτυξιακη.
Μας κανει εντυπωση που κανεις απο την αντιπολιτευση δεν εχει βαλει θεμα βιωσημοτητας και δεν εγινε μια οικονομετεχνικη μελετη για να δουν αν ειναι βιωσιμο ενα ξεχωριστο λιμενικο ταμειο.
Αλλα ειπαμε,πληρωστε κοροιδα,αρκει καποιοι να εχουν καρεκλα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πείτε μας τα έργα που έγιναν για την Άνδρο από το 2011 μέχρι το 2020 όταν ανέλαβε ο Μαντζώρος; ΤΙΠΟΤΑ. Αυτα τα έργα του ΤΙΠΟΤΑ λέτε πως δεν θα γίνονται πια; Έχετε δει να γίνονται έργα 250.000 ευρώ τον χρόνο στα λιμάνια της Άνδρου από το 2011 μέχρι το 2020; Μιλάμε για έργα αξίας 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα είδατε εσείς που δεν σας αρκούν τα 250.000 ευρώ;
Και κάτι ακόμα κάθε νησί μπορεί να αντλήσει μόνο τα χρήματα που το ίδιο βάζει. Δεν μπορεί να κάνει έργα με τα χρήματα του άλλου. Άρα σε τι μας ωφελούν τα χρηματα της Τηνου; Πως και δεν το ξέρετε ούτε αυτό. Κάντε και εσείς μια έρευνα πριν ζητήσετε οικονομοτεχνική μελέτη.
Όμως ως προς την οικονομοτεχνική μελέτη έχετε δίκιο. Ρωτήστε τον κ. Σουσούδη που ξεκίνησε την όλη προσπάθεια. Κάτι θα ξέρει περισσότερο από εμάς. Δήμαρχος ήταν.
Τέλος μπορείτε να μας πείτε για ποια "καρέκλα" μιλάτε; Ποιος πληρώνετε από το λιμενικό ταμείο μέχρι σήμερα πέρα από τους εργάτες του λιμανιού και τον ηλεκτρολόγο; Εύκολα να πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα. Και μάλιστα ανώνυμα. Αυτή είναι η δικά μας απορία...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια σε όλους όσους έβαλαν το χέρι τους και πήραν πρωτοβουλίες.
Ξημερώνει μια καινούρια εποχή για τα λιμάνια της Άνδρου.
Και πάλι μπράβο για κάτι που έπρεπε να είχε γίνει πολλά χρόνια πρίν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μέσα στην δύσκολη πραγματικότητα ένα καλό νέο, αλλά και άλλη μία απόδειξη ότι η Άνδρος μόνο μπροστά πηγαίνει με τον δήμαρχο κ.Λοτσάρη!!! Μπράβο, καλή συνέχεια με έργα!!!