Παραπολιτικά της εορτής της Θεοσκεπάστου

Πολλοί οι κληθέντες επίσημοι και τιμώμενοι στην γιορτή της πολιούχου Θεοσκέπαστης της Άνδρου. Και πολλοί οι αφιχθέντες. Όλοι μαζί ξεκίνησαν από το δημαρχείο και κατέβηκαν σε πομπή προς την εκκλησία όπου τελούνταν η λειτουργία. Στην παραπάνω αναμνηστική φωτογραφία όλοι μαζί στο μέσον της Αγοράς της Χώρας ποζάρουν χαμογελαστοί. Στην πρώτη σειρά διακρίνονται από αριστερά: ο αντιδήμαρχος εκτάκτων αναγκών Νίκος Σταφάνου, ο σύμβουλος του δημάρχου Κυριάκος Θωμάς, η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογιού, ο εκ Κορθίου επιχειρηματίας κ. Λαούδης, ο πλοιοκτήτης Δημήτρης Στεφάνου, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Γ. Βρούτσης, ο δήμαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης και ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.

Νωρίτερα στο δημαρχείο: οι πλοιοκτήτες και πλέον επιχειρηματίες και στον χώρο του τουρισμού της Άνδρου αδελφοί Στεφάνου (αριστερά και δεξιά) και ο πρώην υπουργός Γ, Βρούτσης, καθώς και ο επιχειρηματίας κ. Λαούδης από το Κόρθι.

Και εδώ πέρα από τους αδελφούς Στεφάνου το δικομματικό πολιτικό απαράτ των Κυκλάδων οι βουλευτές Νίκος Συρμαλένιος από την Μήλο (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιάννης Βρούτσης από τη Νάξο (ΝΔ).  

Και ο επικεφαλής του Λιμενικού Νοτίου Αιγαίου. Μαζί στη φωτογραφία ο Γιώργος Στεφάνου και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Άνδρου Ιωάννα Σαραβάνου.

 Ο διοικητής της Ναυτικής Βάσης Άνδρου Μιχάλης Πέππας, ο προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Άνδρου Δημήτρης Πρινιωτάκης, η Ιωάννα Σαραβάνου και η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογιού. 

Μύκονος και Πάρος: ο δήμαρχος Μυκόνου Κ. Κουκάς και ο βουλευτής Κυκλάδων Γ. Βρούτσης.

Συζήτηση μεταξύ του πρώην υπουργού κ. Βρούτση και του επιχειρηματία κ. Λαούδη. Παρών και ο οικονομολόγος και πρώην δήμαρχος Υδρούσας Κυριάκος Θωμάς. 

Και επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτούς που μας προσέχουν οι επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος και της εθνοφυλακής και αντιπρόσωποι του ΕΚΑΒ.

Η εθνοφυλακή σε παράταξη περιμένει τους επίσημους στο προαύλιο της εκκλησίας. Υπάρχουν σαφείς αποστάσεις και προφυλάξεις για την πανδημία.

Σύσσωμοι οι επίσημοι κατηφορίζουν στο προαύλιο της εκκλησίας.

 

 

Από την λειτουργία. Ο μητροπολίτης επί του άμβωνος και οι επίσημοι στην πρώτη γραμμή. Στην εκκλησία υπήρχε προσοχή και οι εκκλησιαζόμενοι ήταν σχετικά λίγοι και προσεκτικοί τηρώντας μέτρα για την πανδημία.

Χοροστάτησε ο μητροπολίτης Δωρόθεος Β'.

Παρών ο εορτάζων και έχων γενέθλια χτες (συμπλήρωσε τα 88) ηγούμενος της Παναχράντου Ευδόκιμος...

Και μια τελευταία αναφορά: Το διαμορφωμένο πάρκινγκ κάτω από τον ναό για πρώτη φορά στην ιστορία του ήταν φωτισμένο μετά τα πέντε φωτιστικά που φρόντισε και εγκατέστησε η δημοτική αρχή μετά από δεκαετιών συσκότιση. Τα πράγματα αλλάζουν...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet