Δύο SOS από το ρωσικό τάνκερ στην Κάρυστο: Κινδυνεύει όλη η περιοχή από το πετρέλαιο!...

Αν συμβεί κάτι στο πλοίο που είναι χωρίς καύσιμα τότε κινδυνεύει όλη η περιοχή της Καρύστου και του Κάβο Ντόρου, καθώς και η Άνδρος. Να σημειώσουμε εδώ και τις αντιρρήσεις στην επιχείρηση "μετάγγισης" του λιμεναρχείου Καρύστου... 

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δύο SOS εκπέμπει ο καπετάνιος του  δεξαμενόπλοιου ρωσικών συμφερόντων που είναι ανοιχτά της Καρύστου την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η «μετάγγιση» των πετρελαίου που φέρει το πλοίο στις δεξαμενές του σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων με προορισμό της Αμερική.

Αρχικά ο πλοίαρχός του ρωσικού πλοίου Nik Amelchenko, εκφράζει με επιστολή του τις αρχές τις έντονες ανησυχίες του για τις ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στις δεξαμενές του από τα υπολείμματα αργού πετρελαίου. «Για την εξάλειψη αυτού του κινδύνου» αναφέρει στην επιστολή προς τις ελληνικές αρχές, «είναι απαραίτητο να διατηρείται το Σύστημα Αδρανών Αερίων σε κατάσταση συνεχούς ετοιμότητας. Για την εκκίνηση του συστήματος IG χρειαζόμαστε bunker».

Το δεύτερο σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει, σύμφωνα με τον Ρώσο πλοίαρχο, είναι η αστάθεια του σκάφους, η οποία έχει αυξηθεί σημαντικά μετά την εκφόρτωση του φορτίου, λόγω και του αυξανόμενου ανέμου, με συνέπεια το πλοίο να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο παράσυρσης στην ξηρά, σε περίπτωση κακοκαιρίας. Ακόμα δεν υπάρχει ασφάλεια στο πλοίο λόγω έλλειψης καυσίμων. Όπως τσέκαρα την πρόγνωση του καιρού στις 03/06/2022 αναμένεται άνεμος έως 14 m/a.»

Οι εκπρόσωποι της δικηγορικής εταιρίας Γεώργιος Κοζανίδης- Πηνελόπη Τέκου που εκπροσωπούν την εταιρία που είχε αναλάβει την ρυμούλκηση του ρωσικού δεξαμενόπλοιου επισημαίνουν ότι έχουν δημιουργηθεί συνθήκες επικίνδυνες για το πλοίο, το πλήρωμα και το θαλάσσιο περιβάλλον, οι οποίες θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν από τους υπεύθυνους με σοβαρότητα και όπως επιβάλλει η κρισιμότητα της κατάστασης».

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ Ε.Κ.: Ο καπετάνιος του ρωσικού πλοίου έχει προειδοποίηση για κίνδυνο ακόμα και ευστάθειας του πλοίου. Σημειώστε ότι το μέρος που είναι η Κάρυστος απαγορεύεται από το ελληνικό κράτος οποιαδήποτε άντληση η απάντληση πετρελαίου. Υ.Γ.1 Γι' αυτό υπάρχουν αλλά μέρη όπως είναι ανοιχτά της Λήμνου νοτίως της Κρήτης και άλλο ένα ακόμα μέρος. Υ.Γ. 2 Αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει η επιχείρηση απάντλησης μέχρι να γίνουν επιθεωρήσεις του πλοίου από το ΥΕΝ.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΥΡΙΟΙ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ INERT GAS ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΤΟ ΠΛΟΙΟ
ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Η ΠΙΕΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΑΡΑ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ/ΕΚΤΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΗΗ ΠΕΡΙΕΚΤΗΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΗ
ΟΤΑΝ ΕΚΦΟΡΤΩΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΔΡΑΝΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΕ ΟΞΥΓΟΝΟ ΑΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΚΡΗΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ

This comment was minimized by the moderator on the site

Αποτελέσματα '''''''τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι'''

This comment was minimized by the moderator on the site

Προσχηματικές οι αιτιάσεις του πλοιάρχου, ειδικά το ζήτημα της ευστάθειας. Δεξαμενόπλοιο του 2003 και πρόβλημα ευστάθεια μόνο αν ο πλοίαρχος είναι στην πραγματικότητα κρεοπώλης και ακόμα και τότε θα δυσκολευτεί. Για το IGS και τη λειτουργία του και την ατμόσφαιρα στις δεξαμενές πάλι τι να πει κανείς? Εξαναγκάστηκε να ξεφορτώσει χωρίς IG? Δεν γίνονται αυτά το 21ο αιώνα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ξεφορτώνουν crude oil χωρίς παροχέτευση inert gas?? Είναι θεοτρελοι??με τέτοιες ζέστες??? Θα ανατιναχτεί το πλοίο στον αέρα. Θα γίνει ολοκαύτωμα που δεν έχουμε ξαναδεί.

This comment was minimized by the moderator on the site

https://www.armstrongeconomics.com/world-news/war/is-russia-on-the-defensive/


Προειδοποίηση: σε περίπτωση πολέμου, μια διαρροή πετρελαίου από αυτό το πλοίο θα είναι καταστροφική για κάθε τουρισμό και θα αποτελέσει παράδειγμα οικονομιών που θα αποτύχουν ακόμη περισσότερο παγκοσμίως. Γιατί, γιατί η Δύση θέλει πόλεμο.