Συμφώνησαν σε όλα και... αποβλήθηκε ο Καπάκης! Με απευθείας κόκκινη κάρτα!

 

Φωτογραφία αρχείου

Έχουμε γράψει και ξαναγράψει πως το δημοτικό συμβούλιο με την σημερινή σύνθεση αποτελεί μια καρικατούρα δημοκρατίας. "Μπλα, μπλα, μπλα. τους εκλέξατε! Μπλα, μπλα, μπλα, δημοκρατία..." Μερικοί δεν νοιάζονται για διαδικασίες και δεν λογοδοτούν και σε κανέναν, μιας και ξέρουν πως δεν θα ξαναεκλεγούν. Σε αυτή την απίστευτη κατάσταση με τις εκτός κάθε διαδικασίας συνεδριάσεις  πρωτοστατούν ο κ. Καπάκης και η ομάδα του.

Άνθρωποι που δεν ζουν στην Άνδρο. Επισκέπτες στον τόπο της εκλογής τους. Εκλέχτηκαν χάρη σε ένα σύστημα απλής αναλογικής εκεί που δεν το περίμεναν. "Εκτιμούν" αορίστως και προχωρούν χωρίς τύψεις και πολύ πάθος, κοντράροντας ακόμα και σε αυτά που συμφωνούν όλοι. Δεν αντέχουν την ομοφωνία. Κλασσικό παράδειγμα το χτεσινοβραδινό συμβούλιο με πρώτο θέμα (εκτός ημερησίας διατάξεως) τη διαβούλευση για τις ανεμογεννήτριες.

Για το θέμα υπήρχε κοινή και ομόφωνη απόφαση εδώ και τριετία: δεν προχωρούν νέες ανεμογεννήτριες στο νησί χωρίς να έχει προχωρήσει ένα ειδικό χωροταξικό που θα προσδιορίζει την χωρητικότητα του νησιού και το πόσες και που θα μπουν. Πριν τριετία (Δεκέμβριος 2019) είχαν συμφωνήσει όλοι. "ΌΧΙ νέες ανεμογεννήτριες χωρίς ειδικό χωροταξικό σχέδιο". Όσες είχαν εγκριθεί (8 + 5) να μπουν. Κι εκεί είχαν συμφωνήσει επίσης όλοι το 2019. Τον Ιανουάριο του 2020 οι Καπάκης-Σουσούδης διαφώνησαν με ότι είχαν συμφωνήσει τον Δεκέμβριο του 2019! Κι άρχισαν... κινητοποιήσεις! Καταγγέλλοντας τους πάντες! Το ειδικό χωροταξικό δεν έγινε. Και χτες ήρθε η ώρα απλώς να επαναλάβουν το ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ. 

Αυτό ήταν το θέμα. Αυτή ήταν η προϊστορία. Αυτή θα ήταν η ψηφοφορία. Μάλλον δεν άντεξε ο επί 8ετία αρνητής των πάντων κ. Καπάκης να συμφωνήσει κάπου. Και κατά την διάρκεια πρωτομιλιών και δευτερομιλιών δεν σταμάταγε να μιλά, να παρεμβαίνει εκτός θέματος, να διαμαρτύρεται πως... τον διακόπτουν!

Ώσπου ο πρόεδρος Λ. Μπάλλας μάλλον θυμήθηκε την προεδρεύουσα της Βουλής Σοφία Σακοράφα, που απέβαλε εκτός αιθούσης προχτές τον ακατάσχετο κ. Πολλάκη λέγοντας του πως: "εδώ δεν είναι το καφενείο του χωριού σου"! Κάπως έτσι και ο κ. Μπάλλας απέβαλε χτες από το δημοτικό συμβούλιο τον ακατάσχετο κ. Καπάκη λέγοντας του κάτι αντίστοιχο.

Δεν θυμόμαστε άλλη αποβολή μέλους του δημοτικού συμβουλίου. Τον αρχηγό ακολούθησε σε ένδειξη συμπαράστασης και ο υπαρχηγός Βασίλης Αδάμης. Αποχώρησε αν και ήταν ο μόνος της παράταξης που είχε εγγραφεί ως ομιλητής. Προφανώς δεν θα είχε τίποτα αξιόλογο να πει. Από την άλλη ήταν τόσο ξεκάθαρη η αποβολή Καπάκη, που ουδείς από την ενωμένη αντιπολίτευση Σουσουδη-Καπάκη διαμαρτυρήθηκε για την... κόκκινη κάρτα!

Αποκορύφωμα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής παρουσίας της ομάδας Καπάκη η σύγκρουση του προέδρου στο τέλος του θέματος των ανεμογεννητριών με τον εναπομείναντα σύμβουλο της ομάδας Σπύρο Τσαούση.

Την ώρα των δευτερολογιών των αρχηγών των παρατάξεων ο Σπύρος θυμήθηκε ξαφνικά πως θέλει να υποβάλει... ερωτήσεις! Και να μιλήσει κι αυτός! Εκτός διαδικασίας φυσικά. Σαν σε καφενείο! Επήλθε σύγκρουση με τον πρόεδρο Μπάλλα που του ζήτησε να τηρεί τη διαδικασία.

Ο Σπύρος μετά από τριετή θητεία στο συμβούλιο με τον κ. Καπάκη δεν έχει κατανοήσει πως στα όργανα υπάρχει διαδικασία. Προφανώς πηγαίνει στα τηλε-συμβούλια απροετοίμαστος. Ακούει τι λένε οι άλλοι. Και στο τέλος - ακόμα και στην ώρα της ψηφοφορίας - λέει... τη γνώμη του! Και κάνει και 2-3 ερωτήσεις γι΄αυτά που δεν κατάλαβε! Απροετοίμαστος κι αδιάβαστος πάει. Ασύντακτος και εκτός  διαδικασίας παραμένει. 

Μετά τα παραπάνω το ψήφισμα για τις ανεμογεννήτριες που ζητά ειδικό χωροταξικό και περαιτέρω διαβουλεύσεις πέρασε ΟΜΟΦΩΝΑ!!! Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν υπήρχαν και διαφωνίες!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στα αξιοσημείωτα του χτεσινού συμβουλίου. Στο θέμα του προϋπολογισμού (για την πληρωμή μισθών των υπαλλήλων) ο ανεξάρτητος σύμβουλος (αλλά συμπορευόμενος με τους Καπάκη-Τσαούση) Γ. Μπακέλας εξέπληξε τους πάντες καταψηφίζοντας! Σε παρατήρηση "με ποια αιτιολογία καταψηφίζει μισθούς" απάντησε αφοπλιστικά: "δεν είναι υποχρεωτικό να πω κάποια αιτιολογία!!!" Απίστευτα κι όμως αληθινά...

ΥΓ: Για τα παραπάνω που γράφουμε υπάρχουν (α) βίντεο και (β) πρακτικά. Μην μάς διαψεύδετε αδίκως... 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αν κάποιος ειναι Αδιάβαστος και "δεν ξέρει τι του γίνεται" ειστε μάλλον εσείς κυριε Μπασαντή, και ίσως και αυτοί που υπερασπίζεστε . Διότι το υπό Σύνταξη Νέο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο ΥΠΑΡΧΕΙ και μάλιστα εκτενής Χάρτης του με τα Όρια Ισχύος από Α.Π.Ε. ανα Περιφέρεια έχει δημοσιευθεί και μάλιστα στην "Καθημερίνή" μιας μεγάλης κυκλοφορίας και υψηλής αξιοπιστίας εφημερίδα. Και είναι επίσης γεγονός οτι το κείμενο των 58 σελίδων της Εισήγησης των ΡΑΕ και ΑΔΜΗΕ θέτει ακριβώς Αυθαίρετα και άνευ καμμίας ορθής κατανεμητικής Λογικής εξωφρενικά Όρια σε ΑΝΔΡΟ και ΤΗΝΟ έναντι όλων των άλλων νησιών και ακόμη και της ΕΥΒΟΙΑΣ - η οποία με υπερ-δεκαπλάσια έκταση από την Άνδρο και με ένα μεγάλο Εργοστάσιο Ηλεκτροπαραγωγής - μέρος του Εθνικού Ηλεκτρικού Συστήματος - στο Αλιβέρι , δικαιολογεί Μέγιστα Όρια Ισχύος από Νέες Άδειες Α.Π.Ε. 105 MW , έναντι των 242 MW της ομάδας Ανδρου - Τήνου. Αν ίσως τα είχατε προηγούμενα μελετήσει αυτά, εσείς , ο κύριος Μπάλλας και ο κυριος Λοτσαρης, θα βλέπαμε Ποιός ειναι "Αδιάβαστος" !!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Για το ειδικό χωροταξικό έχει ζητηθεί ΑΝΑΣΤΟΛΗ από την Περιφέρεια το 2020. Προφανώς δεν το πήρατε ποτέ είδηση. Κρίμα. Επίσης, δεν ασχοληθήκαμε με το ειδικό χωροταξικό στο κείμενο μας. Απλώς αναφέραμε τι συνέβη το 2020 που προφανώς σας είχε πάρει ο ύπνος.
Και δεν υπερασπιζόμαστε κανέναν. Εσείς μάλλον βρίζετε εμάς χωρίς λόγο. Κι αυτό γιατί το κείμενο δεν κάνει καμία ανάλυση σε ότι γράφετε με υπερφίαλο ύφος. Αλλά απλώς σε ότι συνέβη στο συμβούλιο που πήρε κόκκινη κάρτα ο Καπάκης.
ΥΓ Τα σέβη μας και ελπίζουμε να βρείτε επιτέλους κάποιον πελάτη για τις φοβερές μελέτες σας κύριε Φράνκυ. Αλλά πως γίνεται και κανείς δεν δίνει σημασία σε εσάς και στις τρομερές ιδέες σας εδώ και 10ετίες...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μα τι μυαλό "κουλαντρίζουν" οι άνθρωποι; Έχουν ξεφύγει τελικά. Αυτό είναι το σε κουβέντα να βρισκόμαστε. Λυπηρό!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Απατηλό όνειρο. Ολοι τα ίδια σκ....ά είναι και ακόμη χειρότεροι.Στόν αγύριστο

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εχει κι αλλου τετοια στελεχη σαν τον Καπακη,τοτε μαλλον δεν θα ξαναδει εξουσια ποτε...