ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΙΖΕΙΝ  ΕΣΤΙ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ

Του Ελευθερίου Μπάλλα

Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου -Δικηγόρου

 

«Όποτε βρεθείς με την πλευρά της πλειοψηφίας, είναι η στιγμή που πρέπει να σταθείς και να συλλογιστείς» είχε πεί ο Αμερικανός συγγραφέας Μάρκ Τουαίην. Τα πολλά τελευταία χρόνια που είμαι στην πλειοψηφία συχνά πυκνά σκέφτομαι τι κάνω σωστά για να το επαναλάβω αλλά και τι κάνω  λάθος για να μην το επαναλάβω.

Φαίνεται ότι η μη συμμετοχή του κ. Καπάκη στην πλειοψηφία δεν του αφήνει χρόνο να συλλογιστεί την διαφορά πολιτικής και bulling. Άλλωστε και όταν ήταν στην κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 2015 και 2018 είδαμε τα αποτελέσματα του έργου σας και δεν είδαμε καμία περισυλλογή. Σήμερα λοιπόν γινόμαστε μάρτυρες αναρτήσεων αλλά και κομμένων και ραμμένων videos της παράταξης «Άνδρος της ζωής μας», δηλαδή της Άνδρος της ζωής των Γιάννηδων.

Και εξηγούμαι: διαβάσαμε ένα δημοσίευμα του κ. Καπάκη σχετικά με το Δικαστήριο που έγινε κατόπιν αγωγής του κατά του κ. Μπασαντή και του Εν Άνδρω. Δικαίωμα του να ασκήσει αγωγή, αλλά από εκεί μέχρι να εκδώσει ανακοίνωση bulling  κατά των μαρτύρων του κ. Μπασαντή, και εναντίον μου, που ήμουν μάρτυρας του κ. Μπασαντή σε άλλο δικαστήριο, και το χειρότερο και κατά των δικηγόρων που παρακολουθούσαν την δίκη, είναι πολύ μεγάλη απόσταση. Φτάσατε σε σημείο να τραμπουκίσετε με τα γραφόμενα σας και τον δικηγόρο του κ. Μπασαντή, τον  Γεώργιο Μπάλλα, περιγράφοντας τον ως «υιός του προέδρου…» και άλλα φαιδρά τα οποία δεν θέλω να επαναλάβω.

Δεν αντέχετε κ. Καπάκη την πολιτική κριτική του κ. Μπασαντή. Δεν αντέχετε κ. Καπάκη την πολιτική κριτική σε όσα ανόητα κατά καιρούς αναφέρετε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι εγώ, ο Κυριάκος Θωμάς όπως και οι άλλοι μάρτυρες του κ. Μπασαντή (δεν αναφέρω τα ονόματα τους, όπως εσείς κάνατε), που αναφέρετε στο εν λόγω άρθρο σας, έχουμε συγκρουστεί παλαιότερα πολιτικά μαζί του. Έχουμε δεχθεί πολιτική από τον κ.  Μπασαντή. Αλλά στο δικαστήριο τον υπερασπιστήκαμε. Γιατί αυτό είναι δημοκρατία. Γιατί η πολιτική κριτική μας κάνει καλύτερους. Ξέχασα όμως πως αυτό εσείς και τα τρόλ σας στο διαδίκτυο το θεωρείτε …κωλοτούμπα.

Το Εν Ανδρω που σας κρίνει πολιτικά πρέπει κατά την αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική γνώμη σας να τελειώσει. Όμως δεν σας αρκεί αυτό αλλά πρέπει να ισοπεδωθούν και όσοι πιστεύουν στην πολιτική κριτική και το υπερασπίζονται. Φαίνεται ότι στη δίκη ο υιός μου ως δικηγόρος έκανε πολύ καλά την δουλειά του. Και αυτό σας σύγχυσε. Δεν το αντέξατε. Και γράφετε εναντίον του επιχειρώντας με το bulling  να τον τρομοκρατήσετε. Όπως κάνατε και με τους τρεις μάρτυρες υπεράσπισης του Εν Άνδρω.

Όμως κ Καπάκη η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη και αντίκειται στο σύστημα πολιτικής, αλλά και δικαιοσύνης της χώρας μας. Δεν ξέρω αν ο τραμπουκισμός των μαρτύρων, των δικηγόρων, του αντιδίκου επιτρέπεται στην Ουγκάντα (πράγμα που δεν πιστεύω), αλλά στην ευρωπαϊκή και δημοκρατική Ελλάδα δεν επιτρέπεται. Άλλωστε κανείς δεν ασχολήθηκε και δεν προσπάθησε να ανταποδείξει στο διαδίκτυο όσα κατέθεσε ο μοναδικός σας μάρτυρας κ. Καπάκη. Και φυσικά κανείς δεν έβγαλε ανακοίνωση για το ποιοι σε συνόδευσαν στο Δικαστήριο.

Πρέπει  να μάθετε ότι στην δημοκρατία υπάρχουν κανόνες. Και η εφαρμογή των κανόνων δεν είναι φιλοχουντική συμπεριφορά όπως συνεχώς γράφουν για εμένα στην Άνδρο της ζωής σας οι ακόλουθοι σας. Εσείς όμως ελάχιστα δημοκράτης εφαρμόζετε το τον αρνητικό χαρακτηρισμό του Φρήντιχ Νίτσε που είπε πως: «Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δύο τάξεις, σε υποχείρια και σε εχθρούς». Αυτά τα είπε χαρακτηρίζοντας την αρνητική πλευρά της πολιτικής ο Γερμανός φιλόσοφος. Εσείς αυτά τα αρνητικά εφαρμόζετε νομίζοντας ότι αυτό είναι πολιτική! Και κυρίως νομίζετε πως η δημοκρατία πρέπει να φοβάται να θυμηθεί τα πράγματα όπως συνέβησαν.

Κύριε Καπάκη δεν με ενδιαφέρει πως με έχετε κατατάξει εμένα στους εχθρούς σας. Όμως για τους για τους γιους μου είμαι υπερήφανος. Για τον Γιώργο στον οποίο επιτεθήκατε προσωπικά χαίρομαι που έγινε καλύτερος δικηγόρος από εμένα. Και για τον Μιχάλη γιατί έφυγε από την σκιά μου και παρά το νεαρό της ηλικίας του κυβερνά ποντοπόρα πλοία. Και οι δύο αναλαμβάνουν την ευθύνη της ζωής, της περιουσίας, της ύπαρξης όσων τους εμπιστεύονται, ο καθένας μέσα από την δουλειά του. 

Για εσάς έχετε δείξει με λόγια και έργα πως δεν μπορούν να σας εμπιστευτούν ευθύνες. Μέχρι σήμερα έχετε πείσει κι εμένα και άλλους ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει δεν είναι να αναλάβετε κάποια ευθύνη, αλλά μόνο να δημιουργήσετε μπάχαλο. Άλλωστε οι αγοραίες εκφράσεις τις οποίες συχνά εκφέρετε θα ήταν απλά γραφικές αν δεν περιείχαν και ψευδείς καταγγελίες κατά όσων προσπαθούν να λύσουν προβλήματα ή ακόμα και όσων κρίνουν πολιτικά την κατάσταση.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι με κάθε κόστος θα βρίσκομαι πάντα στην γραμμή εκκίνησης για να συντονίζω θεσμικά τις διαδικασίες του συμβουλίου όπως συμβαίνει εδώ και επτά χρόνια. Με την εμπειρία και τις νομικές μου γνώσεις, προσπαθώντας να αποκρούω το μπάχαλο που δημιουργείτε όλα αυτά τα χρόνια τόσο μέσα όσο και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για την απόκρουση των αντιδημοκρατικών  συμπεριφορών σας.

Συνεχίστε το μπάχαλο. Tο οφείλετε στον εαυτό σας και σε αυτούς που σας ακολουθούν ως χειροκροτητές σας, ακόμα και στο δικαστήριο και σας θαυμάζουν για όλα αυτά. «Έκαστος εφ΄ ώ ετάχθη», όπως είπε ο Ηρόδοτος, κ. Καπάκη...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο Λευτέρη να είσαι καλά και να χαίρεστε την οικογένεια σου .Καλή τύχη να έχουν τα παιδιά σου

This comment was minimized by the moderator on the site

Με τους σωστούς ανθρώπους. Όλοι τους έχουν πείρα από δικαστήρια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Με Ιωσήφ Ψήτο, Γιάννη Καμήλο και Βασίλη Αδάμη εμφανίστηκε στο Δικαστήριο ο Γιάννης Καπάκης