JOZE de ABREU: Ένας "ανδριώτης" στην ομάδα του προέδρου της Βραζιλίας Λούλα Ντα Σίλβα!!!

Του ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΜΠΑΣΑΝΤΗ

Λούλα Ντα Σίλβα και Ζοζέ Ντ' Αμπρέου πανηγυρίζουν αγκαλιά τη νίκη του πρώτου στις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας τα ξημερώματα της 31ης Οκτωβρίου 2022.

Στις 6 το πρωί ώρα Ελλάδος της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου 2022 οι ανδριώτες φίλοι του Ζοζε Ντ' Αμπρέου έλαβαν την παραπάνω επινίκια φωτογραφία όπου αγκαλιά με τον Λούλα Ντα Σίλβα πανηγυρίζουν αμέσως μετά την αναγγελία του τελικού αποτελέσματος των εκλογών. Θέλησε έτσι να μοιραστεί από την πρώτη στιγμή με τους ανδριώτες φίλους του την μεγάλη χαρά του. Ο Ζοζέ Ντ Αμπρέου είναι ένας από τους πλέον γνωστούς και καταξιωμένους βραζιλιάνους ηθοποιούς. Έζησε στην Άνδρο πάνω από ένα χρόνο και δέθηκε μαζί της και με τους ανθρώπους της. Απόδειξη η πανηγυρική φωτογραφία που έστειλε σήμερα το πρωί με το νεοεκλεγμένο πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα Ντα Σίλβα.

Ο Ζοζέ Ντ' Αμπρέου στη Λιθοδομή στο Κόρθι το 2017. 

Ο Ζοζέ που αγαπά την Άνδρο έχει ζήσει μόνιμα εδώ πάνω από έναν χρόνο μεταξύ 2017 - 2018. Τον Ιανουάριο του 2018 επέστρεψε στην Αμερική, στην Καλιφόρνια, για την προώθηση μιας ταινίας του. Στη συνέχεια συνέχισε την προώθηση της μέχρι το καλοκαίρι του 2018 όταν ξεκίνησε να γυρίζει μια νέα ταινία. Το 2020 βρέθηκε ακόμα μια φορά δίπλα στον παλιό προσωπικό φίλο του Λούλα Ντα Σίλβα για να τον στηρίξει στην προσπάθεια του να εκλεγεί για τρίτη φορά πρόεδρος της Βραζιλίας. Κάτι που επιτεύχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου 2022 όταν η εφορευτική επιτροπή και οι δικαστικές αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν τη τελική νίκη του Λούλα Ντα Σίλβα επί του Μπολσονάρο με 50,08%. 

Ο Ζοζέ με φίλους του στη Λιθοδομή το 2017

Ο José de Abreu έζησε παραπάνω από έναν χρόνο μεταξύ 2017-2018 στο Άνω Γαύριο, στο Κουμάρι. Και απόλαυσε τη ζωή. Όπως μας είπε στην πρώτη μας συνάντηση στο Κόρθι το 2017: “Μένω εδώ γιατί δεν με ξέρει κανείς!!! Είναι απλά ο Ζοζέ και τέρμα!!! Έχω έναν στενό φίλο τον Ηρακλή Μεγαρίτη και αρκετούς ακόμα ανδριώτες φίλους. Περνάω καλά. Έχω την παρέα της Κάρολαϊν και απολαμβάνω τις μέρες μου. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα. Είναι ζεστή χώρα με ζεστούς ανθρώπους όπως η Βραζιλία. Και η Άνδρος μου δίνει ζωή…”

Φωτογραφία από την ταινία Before I Forget...

Ο Ζοζέ έχει παίξει σε 32 ταινίες και σε 45 σήριαλ. Και δεκάδες έργα στο θέατρο. Ήρθε στην Ελλάδα πρώτη φορά πριν 46 χρόνια. Και μετά την ξέχασε. Και μετά ξανάρθε πάλι 20 χρόνια μετά. Και από εκεί και μετά άρχισε να έχει σχέσεις ώσπου κόλλησε και τελευταία αποφάσισε να μείνει στην Άνδρο!!! Στο σπίτι του στο Άνω Γαύριο ολοκλήρωσε τις 900 σελίδες της αυτοβιογραφίας του που θα βγει βιβλίο στην Βραζιλία. Και ξαφνικά ήρθε η πρόσκληση από το Χόλιγουντ. Και μετά από την Βραζιλία και τον Λούλα Ντα Σίλβα.

Με τον Ζοζέ και τον βραζιλιάνο πρέσβη στην προβολή της ταινίας τον Ιανουάριο του 2018.

Πριν έρθει στην Άνδρο είχε γυρίσει ως πρωταγωνιστής τo κινηματογραφικό φιλμ "Before I Forget" (Πριν να ξεχάσω). Ήταν μια κινηματογραφική παραγωγή του μεγαλύτερου καναλιού της Βραζιλίας, του "Γκλόμπο". Το επιτυχημένο αυτό φιλμ αγοράστηκε από το Χόλυγουντ και ο Ζοζέ έφυγε για Καλιφόρνια και Βραζιλία. Πριν φύγει μάς κάλεσε για μια ιδιωτική προβολή του φιλμ στην βραζιλιάνικη πρεσβεία στην Αθήνα όπου τον προλόγισε ο βραζιλιάνος πρέσβης. 

Και η αποχαιρετιστήρια έξοδος του Ζοζέ και των φίλων του Διαμαντή Μπασαντή, Ηρακλή Μεγαριώτη και Ανδρέα Σαργολόγου μετά την ταινία στο κέντρο της Αθήνας 

Και μετά ακολούθησε η πατροπαράδοτη ελληνο-βραζιλιάνικη έξοδος σε εκλεκτό μπαρ των Αθηνών για να γιορτάσουμε την επιτυχία του φίλου μας του Ζοζέ και για να τον αποχαιρετήσουμε για τις νέες περιπέτειες που ξεκίναγε και οι οποίες τον οδήγησαν δίπλα στον σημερινό πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα Ντα Σιλβα και στους πανηγυρισμούς της νίκης του που έφτασαν μέχρι εμάς ηλεκτρονικά σήμερα το πρωί 31/10/22. Μια νέα σελίδα ξεκινά για τον βραζιλιάνο και ανδριώτη φίλο μας στην μακρινή Βραζιλία. Όλοι εμείς που τον έχουμε στην καρδιά μας - όπως κι αυτός μάς έχει στην καρδιά του - ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Και καλή αντάμωση...  

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet