Αναβαθμίζεται εντός του Μαΐου το νερό στο Μπατσί. Ήρθε και τοποθετείται το μηχάνημα αφαλάτωσης!

  

 Το κοντέινερ με το μηχάνημα αφαλάτωσης νερού έφτασε και τοποθετήθηκε δίπλα στη δεξαμενή του Μπατσίου.

Το όλο έργο της αφαλάτωσης στο νερό του Μπατσίου ξεκίνησε με μελέτη προσφορά ανεξάρτητου μελετητή στη διοίκηση Γλυνού το 2013. Το 2014 η τότε διοίκηση κατέθεσε την μελέτη για χρηματοδότηση, αλλά δεν τα κατάφερε. Η μελέτη προσπάθησε να χρηματοδοτηθεί επί διοίκησης Σουσούδη, αλλά δεν ευτύχησε. Το 2020 την πήρε στα χέρια της η διοίκηση Λοτσάρη.

Η σημερινή διοίκηση κατάφερε και την ενέταξε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το 2022. Ο διαγωνισμός έγινε τον Μάιο του 2022 και η σύμβαση υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2022. Ο εξοπλισμός ήρθε τον Απρίλιο του 2023 και θα λειτουργήσει πλήρως μέσα στον Μάιο. Το κόστος με ΦΠΑ ανήλθε στις 500.000 περίπου. 

Έτσι, από εφέτος το καλοκαίρι το τουριστικό Μπατσί θα  εξασφαλίσει την τροφοδότηση με μαλακό πόσιμο νερό αρίστης ποιότητος, καταργώντας έτσι την ανάγκη χρήσης εμφιαλωμένου νερού από τους κατοίκους και θα εξασφαλίζει μακροζωΐα δικτύου και συσκευών (πλυντήρια, θερμοσίφωνες, υδραυλικά). Το φθινόπωρο ξεκινούν τα έργα αλλαγής του παλαιού δικτύου ύδρευσης μέσα στον οικισμό που θα ολοκληρωθούν μέχρι την άνοιξη του 2024. Το έργο έχει ήδη χρηματοδοτηθεί. Και έτσι με τις νέες σωληνώσεις θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ποιότητα του νερού.

Τώρα το έργο της εγκατάστασης μονάδας αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού που ξεκινά μέσα στον Μάιο είναι δυναμικότητας 1,100 m3 ημερησίως, εγκαθίσταται στην περιοχή των γεωτρήσεων Αγίας, που υδρεύουν το Μπατσί με στόχο να περιορίσει την αυξημένη αλατότητα του νερού των γεωτρήσεων (από 1200 μS/cm σε 300μS/cm, δηλαδή ποιότητα νερού καλύτερη από της Αθήνας). Τις προσεχείς μέρες θα γίνει η εγκατάσταση της δεξαμενής αναρρύθμισης,  χωρητικότητας 110Μ3 και θα γίνει η σύνδεση και η θέση σε δοκιμαστική λειτουργία. 

Παράλληλα προγραμματίζεται η αντικατάσταση των τριών παλαιών υποβρυχίων συγκροτημάτων στις γεωτρήσεις με νέα σύγχρονα, δυναμικότητας 20Μ3/Η, που θα διασφαλίσουν την επάρκεια πόσιμου νερού αρίστης ποιότητας, στο Μπατσί την θερινή περίοδο της αυξημένης ζήτησης (~ 1000Μ3/Ημέρα).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολυ καλη κινηση,ηταν κατι που ηταν απαραιτητο.
Για τη μεγαλη ποσοτητα λασπης που ερχεται απο to δικτυο και δημιουργει προβλημα σε υδραυλικα και οικιακες συσκευες υπαρχει καποια μελετη η λυση;
Γιατι η αφαλατωση μονη της δεν ειναι αρκετη΄αν δεν υπαρχει ελενχος σε ολα τα σταδια της παροχης νερου στα σπιτια.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Θα γίνει πλήρης αλλαγή σωληνώσεων όλου του δικτύου στο Μπατσί από το φθινόπωρο αξίας 1.900.000 ευρώ όπως μας είπαν. Στο τέλος του καλοκαιριού θα ξεκινήσουν οι εργασίες και μέχρι το καλοκαίρι του 2024 θα απαλλαγείτε πλήρως από αυτό το πρόβλημα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΟΦΤΟ ΕΕΕ
ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ
ΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι κάτι παρόμοιο με το '''φίλτρο΄΄΄που είναι εγκατεστημένο στον Όρμο Κορθίου;;;;;;;;;;;;;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

... άντε και στο Γαύριο ρε δήμαρχε!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Σταμάτα πια ρε δήμαρχε...ολο εργα εργα εργα , αντλίες , αφαλατώσεις , υδρευσεις , ασφαλτοστρώσεις , σχολεία , ηλεκτροδοτήσεις , γήπεδα , επισκευές , ανακαινήσεις ! εμείς της αντιπολίτευσης τι θα γίνουμε ? Οργασμός σε έχει πιάσει , έλεος λυπήσου μας!