Αεροφωτογραφίες από την δεξαμενή αφαλάτωσης νερού στο Μπατσί

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΧΜΑΝΤ

Η δεξαμενή αφαλάτωσης νερού δίπλα στη δεξαμενή νερού στο Μπατσί. Φωτογραφία με drone.

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και συναρμολόγηση της δεξαμενής ακατέργαστου νερού χωρητικότητας 120 Μ3, δίπλα στο μηχάνημα της αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού, που αντλούν οι υφιστάμενες τρεις γεωτρήσεις της Αγίας, που υδροδοτούν το Μπατσί.

Η δεξαμενή αφαλάτωσης κατά την κατασκευή της. Φωτογραφία με drone.

Μέχρι το τέλος Μαίου θα γίνει αντικατάσταση των παλαιών αντλιών των γεωτρήσεων με σύγχρονες, μειωμένης κατανάλωσης ρεύματος που θα φέρουν διατάξεις επιτήρησης της στάθμης νερού εντός των γεωτρήσεων, ώστε να υπάρχει λεπτομερής γνώση της δυναμικότητας του υπογείου υδροφορέα και ανάλογα να προσαρμόζεται η διαχείριση των υπόγειων υδάτων.

Πανοραμικές αεροφωτογραφίες από την δεξαμενή αφαλάτωσης νερού στο Μπατσί

Η δεξαμενή αφαλάτωσης κατά την κατασκευή της.

Ενδεικτικό του πολυσύνθετου τεχνολογικά της όλης εγκατάστασης, είναι ότι η μονάδα διαθέτει προσμείξεις χημικών για χλωρίωση και αποχλωρίωση του νερού, διόρθωση του ΡΗ, προσθήκη ασβεστίου για βελτίωση της γεύσης και χημικό καθαρισμοό των μεμβρανών.

Ο δήμαρχος με τον μηχανικό Άχμαντ, που εγκατέστησε το μηχάνημα και τη δεξαμενή αφαλάτωσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΙΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση μηχανήματος αφαλάτωσης στην περιοχή της Μονής Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο αφορά την βελτίωση του νερού με το οποίο υδροδοτείται το Μπατσί. Το μηχάνημα είναι δυναμικότητας 1.100μ3/24ωρο και θα εγκατασταθεί πλησίον των γεωτρήσεων που βρίσκονται στην περιοχή της Αγίας. Στόχος είναι να περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό η αλατότητα του νερού των γεωτρήσεων ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα του. 

Μετά την λειτουργία του μηχανήματος αφαλάτωσης η βελτίωση της ποιότητας του νερού θα δημιουργήσει θετικό πρόσημο στην υγεία των κατοίκων, στην λειτουργία και την διάρκεια ζωής του δικτύου. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 508.400€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η  λειτουργία του μηχανήματος θα ξεκινήσει τέλος του Μαΐου 2023.

Παράλληλα θα εκσυγχρονιστούν τα αντλητικά συγκροτήματα και των 3 γεωτρήσεων της περιοχής. Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη υλοποιηθεί 2 νέες γεωτρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Μπατσίου οι οποίες θα μπουν σε λειτουργία το επόμενο διάστημα αυξάνοντας την διαθέσιμη ποσότητα νερού για το Μπατσί.

Τέλος, έχει ήδη δημοπρατηθεί και έχει ανακηρυχθεί εργολάβος για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης όλου του οικισμού του Μπατσίου. Έργο προϋπολογισμού 1,9 εκατ. €. Είναι σε εξέλιξη οι προβλεπόμενες τυπικές διαδικασίες (σύμβαση, προσυμβατικός έλεγχος κτλ) και στα τέλη καλοκαιριού αναμένετε να αρχίσουν οι εργασίες.

Ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη των εργασιών που αφορούν την τοποθέτηση του μηχανήματος αφαλάτωσης και δήλωσε: «Προχωράμε σταδιακά σε ουσιαστικές παρεμβάσεις στο ζήτημα της ύδρευσης του Μπατσίου. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας θέσαμε το θέμα της ύδρευσης του οικισμού ως θέμα πρώτης προτεραιότητας. Το μηχάνημα αφαλάτωσης, οι νέες γεωτρήσεις και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης θα αυξήσουν την ποσότητα του διαθέσιμου νερού, θα βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα του και σε συνδυασμό με το νέο δίκτυο θα συμβάλουν σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Η ύδρευση του Μπατσίου ήταν για μας ζήτημα ζωτικής σημασίας, αποτέλεσε βασικό στόχο και σήμερα υλοποιείται, με ορίζοντα την οριστική λύση το 2024. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου - οι οποίοι συχνά σε αντίξοες συνθήκες υποστελέχωσης και καταγγελιών – δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους  δημιουργώντας έργο το οποίο πλέον είναι ορατό και στους πολίτες». 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ένας οικισμός όπως ο Άγιος Πέτρος με πάνω από 350 σπίτια, τουριστικά καταλύματα,και καταστήματα, είναι έγκλημα να μην έχει ακόμα δημοτική ύδρευση πόσο μάλλον και αποχέτευση.
Κάθε σπίτι γεώτρηση ή πηγάδι και δίπλα βόθρος,κάνουμε μπάνιο στα σκ...α μας.
Επίσης λόγω υπεράντλισης ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες τραβάμε θάλασσα με ότι αυτό συνεπάγεται στην καταστροφή του δικτύου των σπιτιών μας.
Χαιρετίσαμε για δεύτερη φορά την έναρξη των εργασιών δικτύου ύδρευσης όμως το έργο σταμάτησε πριν αρκετούς μήνες λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, και είμαστε στο πρώτο στάδιο.
Μακάρι να υπάρξει συνέχεια. Είδομεν
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η ύδρευση του Κάτω Αγ.Πέτρου ξεκίνησε πέρυσι το 2022.Οι εργασίες έχουν σταματήσει γύρω στα Χριστούγεννα.Γνωρίζει κανένας για ποιό λόγο;
Ολα τα έργα υποδομών είναι καλά.Ομως η υδρευσή της συγκεκριμένης περιοχής προηγείται έναντι πολλών άλλων έργων και έχει γίνει το γεφύρι της Αρτας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Όπως στον Άγιο Πέτρο;