Οι 15 προτεραιότητες του Θ. Σουσούδη. Εξαγγέλλει πάλι τον ΧΥΤΥ!!! Που έχει ήδη... δημοπρατηθεί!!!

 

Ειλικρινά δεν κατανοούμε πως ο κ. Σουσούδης "εξαγγέλλει" σαν έργο "την δημιουργία ΧΥΤΥ", όταν το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και ξεκινά; Μήπως εννοούσε την ολοκλήρωση του; Ή, μήπως κάτι άλλο κρύβει μια "εξαγγελλία" για έργο, που ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του;

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε τις 15 προτεραιότητες του υποψηφίου δημάρχου Θ. Σουσούδη, που έστειλε σε δελτίο τύπου και τον ευχαριστούμε. Αν καταλαβαίνουμε καλά αυτές οι 15 προτεραιότητες είναι και το προεκλογικό του πρόγραμμα. Από τις 15 κάποιες όπως ο ΧΥΤΥ είναι πλεον στην φάση της κατασκευής (δημοπρατήθηκε πριν λίγες μέρες και είναι στη φάση της συμβασιοποίησης). Η εκ νέου εξαγγελία της "δημιουργίας" του "σε συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ, δημιουργία ΧΥΤΥ βάσει των αυστηρών προδιαγραφών που έχουν τεθεί" δεν έχει νόημα.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε τι εννοεί για τον ΧΥΤΥ. Μπορούσε πχ να γράψει "ολοκλήρωση του ΧΥΤΥ που δημοπράτησε ο ΦΟΣΔΑ στη βάση των αυστηρών προδιαγραφών που έχουν τεθεί"! Το να εξαγγέλλεται όμως εκ νέου η δημιουργία του δείχνει είτε αμηχανία είτε άγνοια του τι έχει γίνει. Είτε κουτοπονηριά προς κάποιους λίγους ψηφοφόρους που αντιδρούν με εκείνο το αόριστο "δημιουργία". Τους παραπέμπει στο μέλλον. Ακολουθεί εκείνο το "αυστηρών προδιαγραφών που έχουν τεθεί" που καλύπτει και αυτούς που αντιδρούν και εκείνους που περιμένουν να ξεκινήσει το έργο τους επόμενους μήνες. Αν οι εξαγγελίες είναι αυτού του χαρακτήρα μάς επιτρέπει ο πρώην δήμαρχος να αμφιβάλουμε για τις προτεραιότητες του.

Ο δρόμος προς τον ΧΥΤΥ, που δημοπρατήθηκε και κατακυρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Αλλά εξαγγέλθηκε και πάλι προς "δημιουργία" από τον κ. Σουσούδη αυτή την εβδομάδα!!!

Κατά τα άλλα σε όλες τις υπόλοιπες 14 εξαγγελλίες του υπάρχει επίσης μια αοριστία ή και μια άγνοια του σε πιο επίπεδο βρίσκονται τα έργα. Για παράδειγμα: στο Μπατσί έχει ολοκληρωθεί το 2023 η ακτομηχανική μελέτη που εξαγγέλλει και ξεκινά πλέον η οριστική μελέτη της ολοκλήρωσης της μαρίνας. Γιατί λοιπόν λέει πως είχαν ολοκληρωθεί οι μελέτες το 2019; 

Ανάλογης ασάφειας είναι και τα υπόλοιπα έργα, μη δηλώνοντας ευκρινώς που θα βρει τα χρήματα για να γίνουν ή σε πια φάση είναι οι δυνατότητες ή οι μελέτες για την κατασκευή τους. Ένα ακόμα παράδειγμα για να καταλαβαινόμαστε. Μιλά για την αξιοποίηση των "οριστικών μελετών" Πισσία, που έγιναν κοντά 15 χρόνια πριν. Όμως δεν λέει τίποτα για το αν ισχύουν εκείνες οι μελέτες, που είχαν εκπονηθεί τότε, για το αν χρειάζονται χρειάζονται επικαιροποιήση. Νομίζει, άραγε, πως το κόστος των 750.000 ευρώ ανά λιμνοδεξαμενή ισχύει 15 χρόνια μετά την προμελέτη τους; Νομίζει πως είναι "οριστικές μελέτες" χωρίς να τις συνοδεύει μια σύγχρονη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων; Ή, απλώς πετά προτάσεις προς "μη γνωρίζοντες" κι όποιους ψηφοφόρους ψαρέψει;

Δεν σχολιάζουμε τα περί "τοξικότητας" που αναφέρει. Αρκεί η νηφάλια απάντηση μας στην εχθροπαθή και προσωπική επίθεση και στα νοσηρά υπονοούμενα - χωρίς κανένα πολιτικό επιχείρημα - που εξαπέλυσε εναντίον μας πριν λίγες μέρες ο "μη τοξικός" κ. Σουσούδης. Απάντησε στην παρουσίαση σχετικής με τις προσεχείς εκλογές δημοσκόπηση με προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις, αλλά και με θλιβερά υπονοούμενα, χωρίς αποδείξεις φυσικά. Δυστυχώς η τοξικότητα είναι μέρος της πολιτικής ύπαρξης του κ. Σουσούδη εδώ και χρόνια. Πως θα τα διώξει από την τοπική πολιτική αν δεν τα σταματήσει ο ίδιος; 

Αυτά ως κριτική του "προγράμματος Σουσούδη", που η αοριστία του θυμίζει κάτι από το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" του κ. Τσίπρα. Περιμένουμε λοιπόν μια πιο εμπεριστατωμένη εξαγγελλία των 15 προτεραιοτήτων του προσεχώς...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΑΝΔΡΟΣ-ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"

  

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη η 1η μεγάλη συνάντηση των υποψηφίων μας από όλες τις ενότητες και κοινότητες του νησιού μετά την κατάθεση του συνδυασμού μας «Άνδρος Ανοιχτοί Ορίζοντες», στο Παραπόρτι της Χώρας. 

Ο επικεφαλής της παράταξης, Θεοδόσης Σουσούδης, ανέπτυξε το βασικό πρόγραμμα της επόμενης μέρας για την Άνδρο, που εκτός από την βελτίωση της καθημερινότητας και τα αναγκαία κατά τόπους έργα, θέτει για την επόμενη 5ετία 15 βασικές προτεραιότητες. Διαβεβαίωσε προς κάθε κατεύθυνση πως οι προτεραιότητες αυτές θα τεθούν αμέσως σε εφαρμογή την επομένη των εκλογών. Είναι έργα που θα χρηματοδοτηθούν, μεταξύ άλλων, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ.

Οι 15 προτεραιότητες

1. Ολοκλήρωση μαρίνας Μπατσίου και ακτομηχανική μελέτη: Έργο το οποίο είχαμε ετοιμάσει πλήρως το 2019 και ήταν έτοιμο προς υλοποίηση. Η παρούσα δημοτική αρχή όμως το άφησε στο συρτάρι. 

2. Ολοκλήρωση λιμένων Χώρας και Κορθίου: Έργα που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του Δήμου από το 2020. 

3. Υλοποίηση Γ’ φάσης λιμανιού Γαυρίου: Αναβάθμιση του λιμένος (μελέτη ΠΕΑΛ) και κατασκευή περιφερειακής Οδού. 

4. Εκτεταμένες αποκαταστάσεις οδικού δικτύου, με έμφαση στα χωριά. Συνεργασία με την περιφέρεια Ν. Αιγαίου και διεκδίκηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

5. Αξιοποίηση της οριστικής μελέτης Πισσία για την υδροδότηση του νησιού. Μελέτη για την αξιοποίηση και την διαχείριση συνολικά των Υδάτων της Άνδρου. 

6. Πολιτισμός και Αθλητισμός: Οικονομική στήριξη του Φεστιβάλ Άνδρου. Χρηματοδότηση όλων των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Αναβίωση παλαιών πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων και δημιουργία νέων. Υποδομές για την ενίσχυση του αθλητισμού. 

7. Τουρισμός: Επαγγελματική παρουσία στις εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Ενέργειες για αύξηση της τουριστικής κίνησης και επέκταση της τουριστικής σεζόν με ιδιαίτερη έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στον συνεδριακό τουρισμό. 

8. Δημιουργία χώρων parking σε Χώρα, Μπατσί, Γαύριο και Κόρθι, αξιοποιώντας τόσο δημοτική περιουσία όσο και τη δυνατότητα εκμισθώσεων κατάλληλων χώρων. 

9. Δημιουργία Γραφείου Επιχειρηματικότητας, συμβουλευτικού χαρακτήρα για νέους επιχειρηματίες, εντός του Δημαρχείου, με στόχο την δωρεάν σύνταξη φακέλων για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα. 

10. Ίδρυση Ναυτικής Σχολής σε συνεργασία με τον εφοπλιστικό κόσμο της Άνδρου. Επέκταση του Ναυτικού Μουσείου Άνδρου, καθιστώντας το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα. 

11. Δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού: Κατόπιν ενδιαφέροντος από ιδιώτη και σε συνεργασία με τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει για αυτό το έργο, συνεισφέρουμε για την δημιουργία ΜΤΝ.

Πιέζουμε για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με έμψυχο δυναμικό, επιχειρηματολογώντας προς το Υπουργείο. Αξιοποίηση της τηλεϊατρικής στο Κέντρο Υγείας. 

12. Δημιουργία Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων: Κατασκευή καταφυγίου για την διαφύλαξη των αδέσποτων. 

13. Περιβάλλον:
- Σε συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ, δημιουργία ΧΥΤΥ βάσει των αυστηρών προδιαγραφών που έχουν τεθεί.
- Κατασκευή Βιολογικού στο Μπατσί και στο Γαύριο. Μελέτη χωροταξίας για τις ανεμογεννήτριες.
- Υποδομές και εντατικοποίηση της ανακύκλωσης. 

14. Ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού και χάραξη αιγιαλίτιδας ζώνης.

15. Τοπικά Συμβούλια: Οι Πρόεδροι θα λειτουργούν ως «τοπικοί αντιδήμαρχοι». Θα έχουν την στήριξη της κεντρικής διοίκησης και θα λαμβάνουν την ΣΑΤΑ. Δημοτικά συμβούλια ανά τοπική ενότητα (Χώρα, Κόρθι, Υδρούσα). Τουλάχιστον μια φορά το 6μηνο το ΔΣ θα συνεδριάζει με όλους τους προέδρους των χωριών.

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ψηφίζουμε για να φύγει η τοξικότητα, η αλαζονεία και ο διχασμός, ψηφίζουμε την αληθινή ανάπτυξη μέσα από την συνεργασία και την αποτελεσματική διαχείριση, ψηφίζουμε για την επανεκκίνηση της Άνδρου.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά δεν ντρέπεται ο Κος Σουσουδης; Έλεος πια. Απορώ με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του. Δεν έχουν καταλάβει ότι ο πρώην Δήμαρχος είναι ο Κύριος ΤΙΠΟΤΑ. Ελπίζω να ηττηθεί πανηγυρικά, να παραιτηθεί μετά τα αποτελέσματα, να μην ασχοληθεί ξανά με τα κοινά και να σηκωθεί να φύγει από την Άνδρο. Χορτάσαμε selfie με το Colgate χαμόγελο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ειλικρινά το έχουμε απορία , οι υποψηφιοί του τα πιστεύουν αυτά που λέει. Εγώ προσωπικά αν ήμουν υποψήφιος μαζί του και έβλεπα να τάζει αυτά τα πράγματα θα έπαιρνα το καπελάκι μου και θα έφευγα γιατί είμαι σίγουρος οτι ούτε ένα απο όλα αυτά δεν πιστεύει ο ίδιος!
Δηλαδή το δούλεμα πάει σύννεφο και μεταξύ μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν μερικοί είναι ότι την συγκεκριμένη παράταξη δεν την αφορούν μελέτες και χρηματοδοτήσεις να κόβει κορδέλες σε έργα άλλων και να παρουσιάζει δικά της είναι η μόνη έγνοια! Τι χρειάζονται οι μελέτες τα λεφτά και τι σημασία έχει αν ήδη έχουν προχωρήσει κάποια έργα υλοποίηση κ κορδέλες οι οριζοντες. Ωχου τόσο άσχετοι είστε!!!! Προβολή και έπαρση να υπάρχει!!!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αχ μακάρι ο Θεός να φωτίσει τους Αντριώτες να τον μαυρίσουν μπας και το πάρει απόφαση να φύγει απ' τα κοινά, γιατί αυτή τη μεγαλοπρέπεια και την εγωπάθεια οικογενειακώς βαρεθήκαμε να τη βλέπουμε κάθε μέρα στην αγορά. Όσο για το τι λέει και τι κάνει το είδαμε, δεν μας πείθει κι όπως λεέι η παροιμία "μια φορά την πάτησε η γριά τη δεύτερη μανταλώθηκε"

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτός κοιμάται όρθιος.
έχει χάσει επεισόδια.
Ηθελα να ηξερα οι υποψήφιοί του πως τον ανέχονται ; Δεν τον εχουν παρει χαμπαρι ακόμη ;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΠΗ σε εκδρομή θυμίζει η φωτό......
Εντάξει χιούμορ κάνω!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί σχεδίαζε τις μελέτες που υλοποιεί τώρα ο Λοτσάρης!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η αλάζονια και η έπαρση που εκφράζουν ορισμένοι υποψήφιοι της παράταξης του Σουσούδη, σε σπρώχνουν να ψηφίσεις Λοτσάρη θες δεν θες. Κύριοι και κυρίες, εσείς που είστε επαγγελματίες του πληκτρολογίου και χαρίζεται την μικροψυχία σας απλόχερα, ο κόσμος που θα σας κρίνει σας βλέπει και σε λίγο καιρό θα σας μαυρίσει. Σταματήστε την ανθρωποφαγία, σκύψτε τα κεφάλια σας, δουλέψτε και προτείνετε λύσεις σοβαρές για τον τόπο. Μην αυτοπροβάλεστε συνεχώς, μια χούφτα άνθρωποι είμαστε όλοι κι όλοι σε αυτό τον τόπο. Ξέρουμε καλά τι καπνό φουμάρει ο καθένας.

This comment was minimized by the moderator on the site

... καλά δήμαρχος δεν ήταν???
.... γιατί δεν τα έκανε τότε???

This comment was minimized by the moderator on the site

Γι'αυτό να μείνουμε με θάλασσα νερό να ησυχασουμε

Περισσότερα