ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ: Στο ίδιο έργο θεατές με τον ΧΥΤΥ! Πάρτε θέση επιτέλους...

 

Η Σταυροπέδα φλεγόμενη διαχρονικά. Αλλά και προεκλογικά. Περιμένουμε απαντήσεις ιδίως των υποψηφίων Χατζημάρκου για το έργο του νέου ΧΥΤΥ. Φωτογραφία αρχείου. 

 (Έχουν κάτι να πουν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του νησιού για τον ΧΑΔΑ της Σταυροπέδας και τον ΧΥΤΥ της Άνδρου; Ή όχι; Αξίζει να μάθουμε αν η κ. Άννα Βρεττού και η κ. Έφη Βουτσινά-Μαλαταμπέ στηρίζουν τον αγώνα που έκανε ο κ. Χατζημάρκος με τον ΦΟΣΔΑ επί τετραετία για την δημοπράτηση και την συμβασιοποίηση του έργου. Ένα έργο που ήδη ξεκινά; Μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει λέξη.

Ορθώς τις καλεί ο σημερινός έπαρχος Δημήτρης Λάσκαρης (που και έχει τρέξει χρόνια για τα σκουπίδια και έχει βάλει πλάτη για την δημοπράτηση του ΧΥΤΥ) να πάρουν θέση. Αν φοβούνται το πολιτικό κόστος και μετράνε στηρίξεις ή ψηφαλάκια δεν κάνουν για έπαρχοι. Γιατί αν "μετράνε" στηρίξεις, πολιτικός κόστος και ψηφαλάκια, μάλλον θα είναι εμπόδιγια το έργο και για το νησί. Καίγεται ο δεματοποιητής μέρες τώρα. Και δεν είπαν λέξη. Απλώς κοιτούν. Και δεν μιλούν και το νέο ΧΥΤΥ - που έχει περάσει και η κατασκευή και η διαχείριση στον ΦΟΔΣΑ με πρόεδρο τον Περιφερειάρχη. Τα ξέρουν αυτά; Κι αν δεν τα ξέρουν, τι ξέρουν και βάζουν υποψηφιότητα; Αν τα ξέρουν τα στηρίζουν ή όχι; Περιμένουμε απαντήσεις... - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΣΚΑΡΗ 

Φτάσαμε και στο κάψιμο του δεματοποιητή από αγνώστους. Έγιναν μηνύσεις και ζητήθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Να πουν τι λένε για τα απορρίμματα που έχουν περάσει στον ΦΟΔΣΑ-Περιφέρεια και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού Χατζημάρκου. Και να πουν αν στηρίζουν το έργο του νέου ΧΥΤΥ που δρομολόγησαν ο Γ. Χατζημάρκος και ο ΦΟΔΣΑ.

Για ακόμα μια φορά έχουμε φωτιά στην περιοχή διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν θα εξετάσω ποιος και γιατί την έβαλε, αλλά θέλω να επισημάνω το αρνητικό οικολογικό πρόσημο όλης αυτής της επαναλαμβανόμενης επί σειρά ετών, κατάστασης. Δεν με ενοχλεί το αν είναι προεκλογική περίοδος αλλά με ενοχλεί ότι κάποιοι επιδιώκουν να μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους,  με ότι κι αν σημαίνει  αυτό για τη δημόσια υγεία.  Με ενοχλεί η οικολογική καταστροφή και θυμώνω που  οι κάτοικοι των γύρω χωριών θα αναπνέουν πάλι  τοξίνες κτλ.

Η λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων,  είναι ζήτημα αιχμής για όλους μας. Ένα θέμα πρώτης γραμμής, που κάποτε πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να συνεργαστούμε!  Γενικά διακρίνω μια ευταξία με τη διαχείριση τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Ως πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας για όλο το νησί, έχω πλήρη επίγνωση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Γνωρίζω πως την έκαναν οι προηγούμενοι, εμείς, αλλά και οι επόμενοι. Όλοι με τα λάθη και τα σωστά μας. Κάποιοι όμως, παλέψαμε σκληρά  για την σωστή κατεύθυνση διαχείρισης των απορριμμάτων. Συμβούλια, ενστάσεις, χωροθετήσεις, ξανά ενστάσεις, ξανά αλλαγές θέσεων και όλα αυτά για να φτάσουμε στο σήμερα.

Σήμερα έχουμε ήδη δημοπρατήσει  την κατασκευή του ΧΥΤΥ και σε λίγες μέρες θα βγει η απόφαση για τον ανάδοχο και θα ξεκινήσει το έργο. Ο Περιφερειάρχης  Γ.Χατζημάρκος ως πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, από την πρώτη στιγμή το πήρε πάνω του, και εντάχτηκε το έργο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑΑ για δημοπράτηση.  Βλέπω γενικές και αόριστες αναρτήσεις στο διαδίκτυο για τα σκουπίδια από τους άλλους περιφερειακούς υποψηφίους. Ακόμα και αυτούς που κατεβαίνουν με τον κ. Χατζημάρκο!!! Δεν θα πάρετε θέση για το θέμα; Στηρίζετε τις ενέργειες του ΦΟΔΣΑ και του Γ.Χατζημάρκου; Θα στηρίξετε την επόμενη πενταετία το έργο του ΧΥΤΥ και την διαχείριση των  απορριμμάτων; Θέλετε επιτέλους να σταματήσει η κατά καιρούς ανεξέλεγκτη καύση των απορριμμάτων στον αρχαιολογικό χώρο του Στρόφιλα;

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

...όχι μόνο για τον Βρούτση αλλά και για τα παπαδαριά που κάνουν πολιτικό αγώνα (και στις βουλευτικές και στις δημοτικές) ...και ειδικά στο Γαυριο!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κατ, αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ πως ο Κος Σουσούδης είναι ανάξιος για Δήμαρχος, κάτι που άλλωστε αποδείχθηκε στη θητεία του 2014-2019. Δεν τον ψήφισα το 2019 και ούτε βέβαια θα τον ψηφίσω και στις επερχόμενες εκλογές. Αυτό το γράφω για να μην εννοηθεί ότι είμαι υπέρ του για όσα θα αναφέρω παρακάτω για τον Κο Λάσκαρη.
Πρέπει να τονίσω ότι ο Κος Λάσκαρης δεν δικαιούται να κάνει υποδείξεις στις συνυποψήφιες του για τη θέση του Επάρχου, γιατί ο ίδιος έχει αμαρτωλό παρελθόν... Στις προηγούμενες εκλογές και αφού εξελέγη από την πρώτη Κυριακή ως Έπαρχος, δύο ημέρες μετά δήλωσε ότι παραιτείται από την παράταξη του Κου Σουσούδη γιατί διαφωνούσε μαζί του. Και πολύ καλά έκανε και παραιτήθηκε. Όμως έπρεπε να παραιτηθεί ή πριν την πρώτη Κυριακή ή μετά τις επαναληπτικές εκλογές. Αφού εξελέγη πανηγυρικά και με τις ψήφους αμφοτέρων των παρατάξεων, θεώρησε σωστό να προβεί σε δηλώσεις ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτό που έκανε επιεικώς χαρακτηριζόμενο είναι άτιμο και ανήθικο. Ελπίζω ο λαός της Άνδρου να τον καταψηφίσει για την άτιμη συμπεριφορά του.
Αξιότιμε Κύριε Μπασαντή λυπάμαι πολύ που υποστηρίζετε έναν άνθρωπο σαν τον Κο Λάσκαρη, ο οποίος δεν είναι πολιτικά έντιμος. Είστε ιδιαίτερα αντικειμενικός και πραγματικά μου προκαλεί εντύπωση γιατί δεν στηλιτεύετε τη συμπεριφορά του.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κυριε Μπασαντη
Θερμή παράκληση κάντε ένα κεντρικό άρθρο, μαζί με όλα τα σχόλια που γράφονται παρακάτω , σχετικά με την
Μονόπλευρη και αντι κομματική ταύτιση του κ. Βρούτση - στις επικείμενες εκλογές που στεναχωρεί και διχάζει όλους τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας - με τον υποψήφιο κ. Σουσουδη
Κυριε Μπασαντη,
Χάνονται μέσα από το παραπάνω κεντρικό άρθρο τα τόσα που αποκαλύπτονται γιαντο ρόλο του Βουλευτή και προφανώς. ένα κεντρικό σας άρθρο. ελπίζω να τον κάνει να σταματήσει ….μέχρις εδώ κυριε Βουλευτα !!
Η επιδίωξη του αυτή να γίνει Δήμαρχος ο κ . Σουσουδης, για έναν Βουλευτή του ίδιου πολιτικού κόμματος , που είναι και οι δυο υποψήφιοι, είναι αντ ιδεολογική. ανεπίτρεπτη και περίεργη.
Να αποκαλυφθεί τώρα ο ρόλος που παίζει ο εν λόγω κύριος, τόπο όποιον τρομάρα μας, βγαλαμε και πρώτο σε σταυρούς στην Άνδρο και τωρα, δεν σκέφτεται τοτς ψηφοφόρους του.
Αποκάλυψη τωρα και όχι μετά τις εκλογές !!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Τοπική ΝΔ στην Άνδρο τι κάνει για αυτό
το θέμα;;
Τίποτα;;
Γιατί άραγε;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Όποιος αισθάνεται και είναι ζαβός Αντριώτης ας το κοιτάξει για τον εαυτό του, αν και η ζαβάδα δε γιατρεύεται, όλους τους υπόλοιπους που καμαρώνουμε για την καταγωγή μας να μας αφήσει εκτός της δικής του ζαβάδας εμείς έχουμε μυαλό και γνωρίζουμε τι θα πράξουμε.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ
ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ( ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ) ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ….ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΔΡΟΜΟ .
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ???

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τώρα μετράμε και καταγράφουμε. Τα σχόλια τα δικά μας και τα δικά σας είναι η πρώτη καταγραφή. Περιμένουμε κι άλλα. Η ανασφάλεια του και η πλήρης απουσία πολιτικής σκέψης οδηγεί τον κ. Βρούτση στο να εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Το έκανε και σε άλλο νησί όπως διαβάσαμε. Όταν πάρει είδηση πως χάνει τις εκλογές ο Σουσούδης τότε ο Βρούτσης θα κάνει kolotouba. Τι δήλαδή μόνο ο Τσιπρας ήξερε ακροβατικά;
Νομίζει πως μπορεί να ψεύδεται και υποτιμά τους Ανδριώτες. Όμως πλέον έχει βγει στο ξάγναντο. Τον βλέπουν όλοι. Ξέρουν και οι υποστηρικτές του (εκτός από τους μικρο-επωφελούμενους) τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του. Δεν θέλουν όλοι να γίνουν για μερικούς μήνες... διοικητές στον Οίκο Ναύτου!!! Η, κάποιοι να ονειρεύονται να γίνουν σύμβουλοι στην ΕΠΟ! Οι άξιοι άνθρωποι είναι πολυ καλά εκεί που έφτασαν μόνοι τους και με την αξία τους.
ΥΓ Το τι είπε όταν του έκανε παρατήρηση για την στάση του πρώην υποστηρικτής του σε επόμενο σχόλιο. Έχει και συνέχεια το έργο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Περιμένεις γραμμή από τη ΝΔ για να ψηφίσεις στις δημοτικές???????
και ειδικά σ αυτές τις δημοτικές?????.....που υπάρχει χάος μεταξύ 2 υποψηφίων που και οι δύο έχουν από μία θητεία
και (δεν)έχουν κάνει έργο!!!
Ζαβανδριωτες!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Με αφορμή την κοσμική επίσκεψη στην Άνδρο για τις απονομές και το πάρτυ του ΝΟΑ στείλαμε μεηλ στο γραφείο Βρούτση πως δεν θα τον παρουσιάσουμε αν συνεχίσει να αγνοεί του πυρόπληκτους στις Γίδες και στο Βιτάλι. Τους αγνοήσε. Όπως αγνοεί όλους στην Άνδρο από την ώρα που βγήκε πρώτος. Αυτό τον ενδιέφερε. Το πήρε κι έφυγε.
Τον αγνοήσαμε κι εμείς και το γράψαμε και στο κ. Τατάκη που μάς ρώτησε γιατί δεν τον προβάλαμε στο ναυτικό όμιλο. Και θα τον αγνοήσουμε και θα τον επικρίνουμε για την πολιτική του διαίρει και βασίλευε.
Εκτιμούμε πως ο κ. Βρούτσης πλέον πήραν τα μυαλά του αέρα και θεωρεί εαυτόν Κυκλαδάρχη. Χρειάζεται στην Άνδρο έναν δήμαρχο να του κάνει εξυπηρετήσεις. Προφανώς αυτός δεν είναι ο κ. Λοτσάρης, που ασχολείται με τα έργα. Του ταιριάζει ο κ. Σουσούδης που είναι επί των δημοσίων σχέσεων.
Αδιαφορώντας για το καλό της Άνδρου και του κόμματος του αδειάζει τους πάντες. Και πολιτεύεται και στις δημοτικές εκλογές. Δεν είναι άλλωστε το πρώτο νησί που κανει τέτοια. Πρόσφατα βγήκε δήμαρχος από τις νότιες Κυκλάδες και τον έκραξε. Ο κ. Βρούτσης είναι ένας από αυτούς που πιστεύουν πως πολιτική είναι οι δημόσιες σχέσεις και το ίδιον συμφέρον. Και μόνο...
ΥΓ Με την περίπτωση Γιάννη Βρούτση θα ασχοληθούμε εκτενώς μετά τις εκλογές. Θα στείλουμε την σχετική αρθρογραφία μας στο γραφείο του πρωθυπουργού όπως κάναμε και στην περίπτωση Σανταμούρη.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κυριε ΜΠΑΣΑΝΤΗ
Αγαπητοί μου συμπατριώτες,
Θα τολμησει καποιος-οια ,μια ομάδα συμπολιτών μας, να ειδοποιήσει τον κύριο Βρούτση, να κάτσει μακρυά από το νησί μας, να σταματήσει την απροκάλυπτη υποστήριξη του , προς τον έναν υποψήφιο τον κ.Σουσουδη ??
Είναι ντροπη αυτό , όταν μάλιστα και πι δυο υποψήφιοι είναι του ίδιου κόμματος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και εμείς τώρα οι ψηφοφόροι της δεν ξέρουμε τι να ψηφίσουμε ? τι λένε τα Κεντρικά μας γραφεία ?
Ποιον τελικα έχουν επιλέξει , ώστε το βράδυ των εκλογών στο χρωμα για την Άνδρο, θα βάλουν το μπλε ?
Τι κάνει και τι λέει άραγε ο κ. ΛΟΤΣΑΡΗΣ ( Νεοδημοκράτης ) και αυτός, που βλέπει τον Βουλευτή -Ύπουργο, να πατρονάρει τον έτερο υποψήφιο Δήμαρχο ?
Λύστε μας την απορία ? Τι γίνεται ? Τι κάνουμε ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Και να που φτάσαμε στην αποκάλυψη ´η μάλλον την ήδη γνωστή σε όλη την Άνδρο , στήριξη από τον Βρούτση στον Σουσουδη !!
Οι κινήσεις του Βρούτση στο νησί μας είναι σχεδόν απροκάλυπτες και απορώ ακόμη πως ο κος ΛΟΤΣΑΡΗΣ δεν απαιτεί από τον Βουλευτή του κόμματος που υποστηρίζουν, να σταματήσει την προπαγάνδα ψήφισης του Σουσουδη !
Ως π´οτε ο Βρούτσης ( που οι Ανδριωτες τον εβγαλαν μάλιστα και πρώτο σε σταυρούς) θα κάνει τέτοιο παιχνίδι στον Λοτσάρη?
Ας τον ξεμπροστιάσουν εκεί μέσα στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ότι δεν είναι δυνατόν να κάνει παιχνιδάκια ο Βρούτσης , ερήμην των υποστηρικτών του Λοτσάρη !!!
Θυμίζουν εποχές ….Μαυρογιαλούρου …..έλεος σαν βλέπουμε ….

Περισσότερα