Εγκαίνια Δ. Λοτσάρη στην Χώρα. Κι ένας επίκαιρος πολιτικός σχολιασμός...

Έγιναν και τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης Δ. Λοτσάρη στην Χώρα της Άνδρου παρουσία ενός ευάριθμου ακροατηρίου. Ολοκληρώθηκε έτσι ο κύκλος των εγκαινίων των εκλογικών κέντρων που θα αποτελέσουν τις εστίες αναφοράς της δημοτικής παράταξης Λοτσάρη για τις επόμενες τρεις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές. Από εκεί θα διακινείται - ως είθισται - το προεκλογικό υλικό: το πρόγραμμα, ο απολογισμός έργων, αφίσες, ψηφοδέλτια κλπ. Αλλά και χώρος συγκέντρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών και συζητήσεων των υποψηφίων της περιοχής μεταξύ τους και με τον κόσμο. Τα προεκλογικά κέντρα δίνουν κι αυτά τον τόνο των εκλογών. Το προεκλογικό κέντρο του Δ. Λοτσάρη στην Χώρα είναι χορηγία του υποψηφίου Κλεάνθη Σιδηρόπουλου που κατεβαίνει στο τοπικό των Λαμύρων με τον Λότσαρη...  

Αρκετοί από τους προσελθόντες ήταν από διάφορα μέρη της Άνδρου δίνοντας με τον τρόπο αυτόν ένα πανανδριακό χρώμα στην εκδήλωση. 

Ανάμεσα στους παρόντες και οι νεώτεροι του συνδυασμού. Νεώτερος όλων ο Αχιλλέας Μαλταμπές, ετών 25, γιός του παλαίμαχου αυτοδιοικητικού Γιώργου Μαλταμπέ. Το μήλο κάτω από την μηλιά δηλαδή. Το παρών στις νεώτερες υποψηφιότητες δίνουν ο μηχανολόγος Δημήτρης Φακής, που έχει διακριθεί σε ερευνητικές ομάδες στον χώρο της πληροφορικής και ο Χρήστος Κωτσαρίνης που έχει διακριθεί στα θεατρικά της Άνδρου.   

Τον αγιασμό τέλεσε ο παπά Λευτέρης Φραδέλος. Ο δήμαρχος πλαισιώθηκε κατά τον αγιασμό από τους αντιδημάρχους και στελέχη του συνδυασμού του. Ανάμεσα τους και ο νεαρός 28χρονος δραστήριος και επιτυχημένος δικηγόρος Γιώργος Μπάλλας, που κατεβαίνει υποψήφιος στο τοπικό της Χώρας. Μια προσπάθεια ανανέωσης και φρεσκάδας σε ένα ψηφοδέλτιο που επί πολλά χρόνια κυριαρχείται από ηλικιωμένους και συνταξιούχους προέδρους.  

Στη συγκέντρωση μίλησε ο δήμαρχος που έθεσε για μια ακόμα φορά το ζήτημα του πολιτικού διαλόγου, των πολιτικών προτάσεων και του έργου ως προϋπόθεση μιας σωστής προεκλογικής εκστρατείας που θα οδηγήσει σε ένα αξιοκρατικό αποτέλεσμα. Και ζήτησε αποφυγή κάθε οξύτητας "γιατί στις 9 Οκτωβρίου θα είμαστε όλοι πάλι εδώ παρόντες στο νησί. Άρα κάθε σημερινή ένταση είναι σε βάρος της επόμενης μέρας." Και αναφέρθηκε στο μπούλινγκ που έχει δεχτεί από στελέχη και τον επικεφαλής του άλλου συνδυασμού για το επάγγελμα του, για την οικογένεια του, για τα κιλά του. Και κατέληξε καταχειροκροτούμενος: "καλό θα ήταν τον δήμαρχο να μην τον μετράνε με τα κιλά του, αλλά με το έργο του..." 

Εκτός του δημάρχου στη συγκέντρωση μίλησαν και δύο χωραΐτες υποψήφιοι, που στις προηγούμενες εκλογές της απλής αναλογικής είχαν κατεβάσει δικούς τους συνδυασμούς. Ο Λευτέρης Μπάλλας, επιτυχημένος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επί 8 συνεχόμενα χρόνια, που κατέθεσε την εμπειρία του με τον σημερινό δήμαρχο και είπε πως είναι ο πλέον δραστήριος και παραγωγικός από όσους έχει συνεργαστεί στην μακρά πορεία του στην αυτοδιοίκηση. Και ο μόνος που ξεκίνησε με έργα να αλλάζει όλη την Άνδρο. 

 Ακολούθησε ο Δημήτρης Γιαννίσης, επιτυχημένος δήμαρχος Χώρας 1998-2002. Και τώρα αντιδήμαρχος Χώρας στο απερχόμενο συμβούλιο. Κατέθεσε πολύ συγκινημένος την εμπειρία του από την συνεργασία με τον Δ. Λοτσάρη.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και η αντιδήμαρχος Υδρούσας Αθηνά Μακρή - Κοζανίτου. Μαζί της και άλλοι υποψήφιοι της Υδρούσας. 

Τέλος στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Κακλαμάνης (του συνδυασμού της Χ. Καραγιάννη) και ο Δημήτρης Λάσκαρης (του συνδυασμού Γ. Χατζημάρκου). Μιλήσαμε με τον Γιάννη Κακλαμάνη και ζητήσαμε να στείλει ένα βιογραφικό να τον παρουσιάσουμε στο σάιτ μας. Ήδη έστειλε και θα το ανεβάσουμε την επομένη. Δεν παραβρέθηκε, αν και αναμέναμε να παραβρεθεί η Άννα Βρεττού. 

Στο σημείο αυτό έγινε πλέον εμφανές το σχίσμα στον συνδυασμό Χατζημάρκου. Δύο υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού, ο Δήμητρης Λοτσάρης και η Άννα Βρεττού υποστηρίζουν και υποστηρίζονται από τα δύο αντίπαλά δημοτικά ψηφοδέλτια. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Δημήτρης Λάσκαρης είναι παρών σε όλες τις ομιλίες και τα εγκαίνια του δημάρχου Δ. Λοτσάρη από τις οποίες απουσιάζει συνήθως η Α. Βρεττού. Όπως πχ αυτή στη Χώρα. Κάτι που σημαίνει πως προσδοκά ψήφους μόνο από την δημοτική παράταξη Σουσούδη. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως η ίδια βρέθηκε να περιοδεύει τις προάλλες στο Συνετί, που μιλούσε ο κ. Σουσούδης!

Είναι διαπίστωση πως υπάρχουν δύο ανοικτά ανταγωνιστικές υποψηφιότητες στα πλαίσια του ιδίου συνδυασμού. Από τη μια ο Δημήτρης Λάσκαρη, πρώην αντιδήμαρχος, υπεύθυνος πολιτικής προστασίας και στη συνέχεια έπαρχος και αντιπεριφερειάρχης. Στον αντίποδα η Άννα Βρεττου, πρωτοεμφανιζόμενη στον δημόσιο χώρο. Χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία στα δημόσια πράγματα. Η παρουσία της ξεκινά τώρα. Και επιδιώκει μια θέση δύσκολη και απαιτητική. Με 13-14 ταξίδια τον χρόνο στα περιφερειακά συμβούλια στην έδρα της Περιφέρειας στη Σύρο και στη Ρόδο. Και καθημερινό σχεδόν διοικητικό έργο στην Χώρα. Πέρα από την επιτυχημένη επαγγελματική πορεία της στον ιδιωτικό τομέα η ίδια έχει ελάχιστη γνώση του αντικειμένου που διεκδικεί. Το ερώτημα είναι "πόσο είναι αποφασισμένη να δώσει στην Άνδρο και για την Άνδρο την μάχη της επόμενης μέρας;" Για να απαντήσουμε στην ερώτηση θα επιδιώξουμε μια συνέντευξη γνωριμίας μαζί της τις επόμενες μέρες πριν καταλήξουμε σε κάποια πολιτικά συμπεράσματα...  

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς που υπάρχει το "σχεδόν" στην ανάρτηση του "Τουρλίτη". Γιατί ο Νίκος ο Βρεττός είναι ένθερμος υποστηρικτής του Λοτσάρη. Άρα μύλος τα πράγματα. Λογικό ο Νίκος ζει όλο τον χρόνο στην Άνδρο και ξέρει. Η Άννα με τους καλοκαιρινούς μήνες μόνο δεν ξέρει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι γνωστό πως η κ.Βρεττου είναι από την πλευρά του Σουσούδη, όπως και ήταν τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα θερμοί υποστηρικτές είναι η ίδια και σχεδόν όλη η οικογένεια της! Είναι επίσης γνωστό ότι είναι μια επιτυχημένη και σοβαρή επιχειρηματίας στον τομέας της. Αλλά ως κοινωνικό πρόσωπο και «συμπολίτισσα» είναι επίσης γνωστό ότι είναι απούσα την τελευταία τουλάχιστον 10ετια, καθώς ασκεί το εποχιακό της επάγγελμα, και έπειτα μεταβαίνει σε άλλους τόπους για να έχει τις ανέσεις που θέλει…Είναι επίσης γνωστό ότι ουδεμία σχέση έχει με τα κοινά, ουδεμία γνώση των προβλημάτων του τόπου και των ανθρώπων του και ουδέν ενδιαφέρον για τον πλησίον της, καθώς ασκεί το επάγγελμα της για 5-6 μήνες και μετέπειτα αποχωρεί για τόπους μακρινούς. Εξού και της είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναλωθεί και να τσαλακωθεί με τον απλό κόσμο, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον βοσκό και τον εργάτη, όταν τόσα χρόνια δεν το επιχείρησε ποτέ και δεν την απασχόλησε και ποτέ! Η μόνη της ενασχόληση με τα κοινά και το ενδιαφέρον της για τους παραπάνω ανθρώπους είναι μέσω των ποσταρισμάτων της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που και εκεί θεωρώ απίθανο να τα γράφει η ίδια αλλά προφανώς ο/η επικοινωνιολόγος της! Για ακόμη μια φορά όπως και στη πολιτική σκηνή καλούμαστε να διαλέξουμε τον λιγότερο ακατάλληλο για μια τόσο σοβαρή, σημαντική και καίρια θέση που είναι ο δίαυλος ανάμεσα στο νησί μας και την περιφέρεια.