Υπογράφηκαν μελέτες ύδρευσης Λαμύρων και Μεσαριάς και αποχέτευσης Μενητών

Χωριό Αλαδινού. Ένα από τα χωριά και τους οικισμούς της Χώρας, που συμπεριλαμβάνονται στην μελέτη ύδρευσης, που υπεγράφη και γίνεται για πρώτη φορά από τον ενιαίο Δήμο Άνδρου. Μέχρι σήμερα η ύδρευση γινόταν με απλές συνδέσεις των υδραυλικών. Πέρασαν δύο δημαρχίες για να καταφέρει η τρίτη να ξεκινήσει μια σωστή μελέτη ύδρευσης. Αυτά γιατί όταν μιλάνε κάποιοι για έργα υποδομής να ξέρουν πως δεν νοείται ύδρευση χωρίς μια σωστή μελέτη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΛΑΜΥΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑΡΙΑΣ - ΑΓΩΓΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΜΕΝΗΤΕΣ

Υπεγράφη μεταξύ του Δήμου μας και του αναδόχου μελετητή η σύμβαση (αριθμ. Πρωτ. 8333) για την εκπόνηση οριστικής υδραυλικής μελέτης για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης των οικισμών Λάμυρα, Μεσαθούρι, Στραπουριές, Υψηλού της  Κοινότητας Λαμύρων, καθώς των οικισμών Αλάδου, Σασά, Κουρέλι, Μένητες, Μεσαριά,  Αλαδινού, Κουμανή, Φάλλικα της κοινότητας Μεσαριάς. Η ανάθεση στον ανάδοχο έγινε στις 28/7/2023.

Παράλληλα με την ίδια σύμβαση ανατέθηκε η υδραυλική μελέτη για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και αγωγού μεταφοράς του οικισμού Μένητες. Οι αγωγοί ύδρευσης έχουν εκτιμώμενο μήκος 3,6 χιλιόμετρα και του αγωγού αποχέτευσης (Μένητες) 0,5 χιλιόμετρα προς το υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης με αποδέκτη τον Βιολογικό Άνδρου. Η σύμβαση είναι προϋπολογισμού 37.138,00€ και χρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής.

Συνεχίζουμε με μελέτες και έργα που βελτιώνουν σταδιακά την καθημερινότητα των πολιτών. Δρομολογούμε την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων και ελλείψεων του Νησιού. Μαζί χτίζουμε την Άνδρο που μας αξίζει.

ΔΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αντε να υπογειοποιηθεί το δίκτυο στην κοινότητα Λαμύρων να δούμε πως θα γυρίζουν ή θα σπάνε το δίκτυο οι σαμποτέρ. Καιρός ήταν αυτό το έργο να γίνει. Θεός σχωρέστον ο Μπάλλας ο Γιώργης θα ειναι περίφανος που ο γυιός του ο Λευτέρης και η νύφη του ολοκληρώνουν το έργο του της ύδρευσης της κοινότητας. Μπράβο.