Δ. ΛΟΤΣΑΡΗΣ: Στις εσχατιές της Άνδρου, μια απίστευτη μάζωξη στο Μακροτάνταλο!..

ΜΑΚΡΟΤΑΝΤΑΛΟ - ΣΙΔΩΝΤΑΣ

Η Παρασκευή 22/9 είναι μια μέρα σημαδιακή για το Μακροτάνταλο, που πολλοί ξέρουν ως τοπωνύμιο λόγω της ταβέρνας του Κόση, αλλά ελάχιστοι έχουν πάει πέρα αυτήν. Εκεί στις εσχατιές της Άνδρου, στον Σιδώντα, το χωριό των λίγων σπιτιών και λίγων κατοίκων, στο παλιό δημοτικό σχολείο, μαζεύτηκαν σχεδόν όλοι οι ψηφοφόροι της περιοχής για να ακούσουν τον δήμαρχο Δημήτρη Λοτσάρη να τους μιλά για έργα που έγιναν ή ξεκινούν, αλλά και για μελέτες που υπογράφηκαν και προχωρούν. Οι ξεχασμένοι μοναχικοί ακρίτες του νησιού μας, οι άνθρωποι της γης και της βιοπάλης, πήγαν να ακούσουν για πρώτη φορά μετά από χρόνια για έργα. Και πήγαν σχεδόν όλοι!!!

Περίπου 120-130 κάτοικοι (από τους 250 σχεδόν περίπου ψηφοφόρους της περιοχής) πήραν τα αυτοκίνητα και τα αγροτικά τους να ακούσουν τον απολογισμό και τον προγραμματισμό για την περιοχή τους. Οι 20 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και ο δήμαρχος Δ. Λοτσάρης και ο έπαρχος Δ. Λάσκαρης, έμειναν άναυδοι από την μαζικότητα της συγκέντρωσης. Περίσσεψε η συγκίνηση στους περίπου 150 ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί μέσα στο απόβραδο...

Ο δήμαρχος πρώτα αποτίμησε έργα που έγιναν ή ξεκινούν. Για την μικρή παιδική χαρά για τα ελάχιστα παιδάκια στο Καλυβάρι. Για τον δρόμο Καλυβάρι-Πέζα, που έγινε βατός. Για την μελέτη ύδρευσης της περιοχής, που θα δημοπρατηθεί μέχρι τον Δεκέμβρη αξιας 900.000 ευρώ. Προβλέπει αντικατάσταση και επέκταση όλου του δικτύου της περιοχής (Καλυβάρι, Άνω και Κάτω Βαρίδι και Παλαιστού). Για τον δρόμο προς το Ζόργκο, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα μετά δύο χρόνια καθυστέρηση λόγω άκαρπων δημοπρασιών. Και τα 2,5 χιλιόμετρα άσφαλτο προς Καλυβάρι και Μηρμηγκιές - Αη Γιάννη. Και τον δρόμο προς Κόση...

Οι ξεχασμένοι ακρίτες της Άνδρου ήταν εκεί με την μαζική παρουσία τους να πουν "ευχαριστώ" σε έναν δήμαρχο που θυμήθηκε πως κι αυτοί είναι ανδριώτες κι αξίζουν την προσοχή μας. Μαζί με τον δήμαρχο έφτασαν και 20 υποψήφιοι του. Ήτοι: Α. Μακρή, Τ, Μπιθικώτση, Ι. Σαραβάνου, Κ. Θωμάς, Ν. Καραμπεσίνης, Α. Κολίτσα, Ν. Μουστάκας, Α. Ρέρρα, Ν. Ρούσσας, Β. Αδαμοπουλου, Γ. Γριμάνης, Μ. Κασιδώνη, Λ. Μπάλλας, Δ. Φακής, Ι. Ζανάκης, Λ. Μιχαήλ, Β. Μαμάης, Β. Νάννου, Ν. Κατσίκης, Μ. Ζηγάκη. Μαζί τους και ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λάσκαρης, στενός συνεργάτης του Δ. Λοτσάρη σε όλες τις χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας και για την Βόρεια Άνδρο. 

Και το "ευχαριστώ" τους ήταν αυτή η μαζική παρουσία τους. Μας τιμήσατε με έργο σας τιμούμε με την παρουσία μας. Αυτό ήταν το μήνυμα του νεαρού προέδρου της περιοχής Ανδρέα Τριδήμα, συνεργαζόμενος με τον δήμαρχο, στην παράταξη του οποίου ανήκει. Εκεί και ο πρώην δήμαρχος Υδρούσας Κυριάκος Θωμάς, ο τελευταίος που έκανε έργα στην περιοχή. Ο Κυριάκος Θωμάς ήταν κι αυτός εκεί χτες. Επανάκαμψε στην τοπική πολιτική με τον συνδυασμό του Δ. Λοτσάρη ελπίζοντας να προσφέρει και πάλι στην Υδρούσα.

ΦΕΛΛΟΣ

 

Η συνάντηση έγινε στο παλιό δημοτικό του Φελλού, ανακαινισμένο και με μια μικρή παιδική χαρά στην αυλή, που έφτιαξε ο σημερινός δήμαρχος για τα παιδάκια της περιοχής. Εκεί συναντήθηκαν για τον απολογισμό των έργων και την ανακοίνωση του προγράμματος της επόμενης 5ετίας.  

Τον δήμαρχο συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Α. Μακρή, Τ, Μπιθικώτση, Ι. Σαραβάνου, Κ. Θωμάς, Ν. Καραμπεσίνης, Α. Κολίτσα, Ν. Μουστάκας, Α. Ρέρρα, Ν. Ρούσσας, Β. Αδαμοπουλου, Γ. Γριμάνης, Μ. Κασιδώνη, Λ. Μπάλλας, Δ. Φακής, Ι. Ζανάκης, Λ. Μιχαήλ, Β. Μαμάης, Β. Νάννου, Ν. Κατσίκης, Μ. Ζηγάκη. Μαζί ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λάσκαρης και η υποψήφια Ε. Βουτσινά. Τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της κοινότητας Φελλου Α. Δάρρας, περίπου 20 κάτοικοι και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μακροταντάλου Α. Τριδήμας.

Στον απολογισμό των έργων της περιοχής, που έκανε ο δήμαρχος, ανάφερε πρώτο την ασφαλτόστρωση του δρόμου Φελλού-Κούρταλη, που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες. Ακολούθως άρχισε να αναφέρεται σε άλλα έργα της ευρύτερης περιοχής ευχαριστώντας δημόσια τον παριστάμενο έπαρχο Δ. Λάσκαρη για την βοήθεια που είχε εκ μέρους του και εκ μέρους της Περιφέρειας. Και κάπου εκεί έγινε ένα απίστευτο γεγονός που έφερε σε αμηχανία τον δήμαρχο, τον έπαρχο και όλους τους παριστάμενους.

Καθώς ολοκλήρωνε τις ευχαριστίες του ο Δ. Λοτσάρης για την καλή συνεργασία που είχε με τον παριστάμενο έπαρχο Δ. Λάσκαρη παρενέβη ξαφνικά η υποψήφια με τον συνδυασμό Χατζημάρκου Ε. Βουτσινά και είπε στο δήμαρχο πως θα έπρεπε να αναφέρει και για... "τη δική τους μελλοντική καλή συνεργασία μετά τις εκλογές"!!! Ο δήμαρχος έμεινε άναυδος. Απάντησε ευγενικά πως τώρα κάνει απολογισμό της 4ετίας του και των όσων έγιναν σε αυτή. Και πως δεν μπορεί να γνωρίζει με ποιον θα συνεργαστεί μετά τις εκλογές αφού δεν έχουν γίνει οι εκλογές! Η κ. Βουτσινά (προεξοφλώντας το αποτέλεσμα των εκλογών) επέμεινε πως "θα έχει και με αυτή μετά μαζί του καλή συνεργασία!!!" Ο δήμαρχος ξεπέρασε την άκομψη και εκτός τόπου και χρόνου παρέμβαση της υποψηφίας ολοκληρώνοντας την ομιλία του και αποφεύγοντας να σχολιάσει κάτι από τα όσα απίστευτα λέχθηκαν...  

ΑΜΟΛΟΧΟΣ

Στον Αμόλοχο, το μικρό χωριό, που κάποτε ήταν κεφαλοχώρι της Βόρειας Άνδρου, ο δήμαρχος έφτασε μετά την πρώτη στάση στον Φελλό. Οι υποψήφιοι σύμβουλοι (τα ονόματα τους τα έχουμε ήδη γράψει παραπάνω) και μαζί ο πρόεδρος του Φελλού και ο έπαρχος βρήκαν να τους περιμένουν 12-15 κάτοικοι. Στο μικρό χωριό οι κάτοικοι έχουν διχαστεί. Μιλώνταε τους ο δήμαρχος στάθηκε κυρίως στην ανάγκη ενότητας του χωριού και των λίγων πια ανοικτών σπιτιών τονίζοντας τους πως αυτό προ προέχει είναι - πέρα από τις όποιες παραταξιακές αντιθέσεις τους - να μείνουν ενωμένοι. Γιατί ένας διχασμός σε μια τόσο μικρή κοινότητα θα αποδυναμώσει περαιτέρω το χωριό τους. 

Στον Αμόλοχο έφτασαν οι 20 προαναφερθέντες υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Λοτσάρη, ο πρόεδρος του Φελλού και ο έπαρχος Δ.Λάσκαρης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τις φωτογραφίες της περιοδείας έστειλε η Ι. Σαραβάνου.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κ.Χατζημάρκος θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός στις επιλογές του. Η Ε.Βουτσινά, που "στολίζεται" για Έπαρχος Άνδρου, είναι προβληματικό άτομο, με αναιδή συμπεριφορά που την απέδειξε και στην εκδήλωση. Αφήστε δε που είναι γνωστή μπαταχτσού και στις συναλλαγές της. Απαράδεκτη επιλογή

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Σπυρας και η Πόντου μια χαρά είναι εσυ κοιτα να ξεμεθυσεις γιατί δεν ξέρεις που βρίσκεσαι μπέρδεψες το Μακροτανταλο με το χωριό σου το Καλυβαλι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτοι που ξεχωρίζουν μακράν απο τους δυο συνδυασμούς ειναι ο σπύρας και η πόντου!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο λοτσαρης κάθε βράδυ έχει βεγγερα με τον συνδυασμό του;;;!!