Ο Γ. Χατζημάρκος στην Άνδρο: Συναντήσεις και απρόοπτα...

Ο Γ. Χατζημάρκος στην αγορά της Χώρας με τους τρεις υποψηφίους του. Ο Δημήτρης Λάσκαρης χαμογελαστός αποτυπώνει την οικειότητα του με τον χώρο και τους καταστηματάρχες μιας και "παίζει στην έδρα" του...

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος έφτασε χτες το μεσημέρι στην Άνδρο για μια σειρά συναντήσεις με την αυτοδιοίκηση της Άνδρου στα πλαίσια της προεκλογικής επίσκεψης του στο νησί. Η επίσκεψη είχε συναντήσεις, βόλτες στην αγορά της Χώρας και στο λιμάνι του Γαυρίου και... απρόοπτα! 

 

Ο περιφερειάρχης χαιρετά κατοίκους και μοιράζει φυλλάδια με το πρόγραμμα του στην πλατεία Καΐρη της Χώρας. 

Η επίσκεψη ξεκίνησε με τους τρεις υποψήφιους συμβούλους και τον περιφερειάρχη του έκαναν μια βόλτα στην αγορά πριν καταλήξουν στο γνωστό παλιό καφενείο του Μπόνη κάτω από το επαρχείο. Συμβολικός ο τόπος. Εκεί κατέβηκε ο δήμαρχος Δ. Λοτσάρης, παλιός συνεργάτης του επί 5ετία στην Περιφέρεια και σήμερα συνεργάτης του στα μεγάλα έργα που γίνονται από την Περιφέρεια και το Επαρχείο Άνδρου στην Άνδρο και αλλάζουν το νησί.

Ο δήμαρχος με τον περιφερειάρχη συζητούν την πορεία των έργων. Τους τριγυρίζουν η Ι. Σαραβάνου, ο Χ. Βουραζέρης, η Ε. Βουτσινά, η Α. Βρεττού, ο Γ. Παπαδάκης, ο Λ. Μπάλλας, ο Δ. Γιαννίσης.

Η συζήτηση ήταν παραγωγική για την Άνδρο. Οι δύο τους βρήκαν την ευκαιρία και συζήτησαν για τις επόμενες χρηματοδοτήσεις στα έργα της νέας 5ετίας. Ανάμεσα τους το πολιτιστικό κέντρο της Χώρας (δίπλα στο θέατρο) και το κλειστό του Γαυρίου. Συζήτησαν ακόμα για το ποια έργα θα χρηματοδοτήσει ο περιφερειάρχης από αυτά που έχει ήδη ολοκληρώσει τις ο δήμαρχος. Όπως είπε μετά στους συνεργάτες του ο δήμαρχος: "που θα ξανάβρισκα την ευκαιρία να έχω μια συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του;  Άδραξα, λοιπόν, την ευκαιρία..."

Η εγκαρδιότητα των επί 9 συνεχή χρόνια στενών συνεργατών ήταν έκδηλη κατά την συνάντηση. 

Ακόμα μια φωτογραφία που αποτυπώνει την εγκαρδιότητα δημάρχου και περιφερειάρχη. Στην ομήγυρι η Ε. Βουτσινά, η Α. Βρεττου, ο Γ. Παπαδάκης, ο Λ. Μπάλλας. ο Δ. Λάσκαρης, ο Δ. Γιαννίσης.

Δήμαρχος και Περιφερειάρχης είχαν πολλά να πουν γιατί είχαν και καιρό να ανταμώσουν. Όταν ήταν έπαρχος ο Δ. Λοτσάρης συναντιόντουσαν κάθε 20 - 30 μέρες για ένα διήμερο στα διάφορα νησιά ή στην έδρα της Περιφέρειας (Σύρο ή Ρόδο) όπου γινόνταν τα περιφερειακά συμβούλια. Τώρα σε όλα αυτά ταξίδια πηγαίνει επί 4ετία ο Δημήτρης Λάσκαρης, που είναι ο ενδιάμεσος κρίκος όλων των χρηματοδοτήσεων της Περιφέρειας στις δεκάδες μελέτες και στα έργα που προχωρά και εκτελεί ασταμάτητα ο Δήμος Άνδρου αυτή την τετραετία αλλάζοντας την Άνδρο. Κρίσιμος ενδιάμεσος κρίκος, ο Δημήτρης Λάσκαρης, που συμβάλει καθημερινά στη ροή των πραγμάτων. Κάτι που έχει πει ο ίδιος ο Χατζημάρκος μιλώντας για την εξαιρετική συνεργασία τους...

 

Στο τέλος της συνάντησης συνέβη μια απρόοπτη φωτογράφηση. Ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος θέλοντας να δείξει τον πολιτικό πολιτισμό που πρέπει να διέπει τις εκλογές πρότεινε να βγουν μια κοινή φωτογραφία και με τον έτερο υποψήφιο δήμαρχο, τον κ. Θ. Σουσούδη, που ήταν παρών, σε παρακείμενο τραπέζι με την παρέα του και υποψήφιους συμβούλους του. Δήμαρχος και Χατζημάρκος συνέχισαν και κατά την διάρκεια της κοινής φωτογράφησης τους θερμούς εναγκαλισμούς αποτυπώνοντας έτσι το εξαιρετικό κλίμα που είχαν και έχουν μεταξύ τους.

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Γαυρίου. Στην κεφαλή του τραπεζίου ο Περιφερειάρχης. Δίπλα του ο δήμαρχος. Ακολουθούν διάφοροι σύμβουλοι. Από την αντιπολίτευση διακρίνεται η κ. Τ. Μαμάη, που δημιούργησε επεισόδιο και την ακολούθησαν και 2-3 κάτοικοι του Γαυρίου. 

Στη συνέχεια όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο λιμάνι της Άνδρου, στο Γαύριο, που είναι και η "έδρα" της Άννας Βρεττού. Κάθισαν στη γνωστή καφετέρια "Σαν παραμύθι..." και ξεκίνησε συζήτηση του περιφερειάρχη με τους παραβρισκόμενους. Και εκεί προέκυψε το τελευταίο απρόοπτο. Εκεί είχαν μαζευτεί υποψήφιοι του κ. Σουσούδη και με επικεφαλής την κ. Τ. Μαμάη έθεσαν το θέμα του σιλό στο Γαύριο. Ο Περιφερειάρχης εξήγησε πως η νομοθεσία δεν απαγορεύει αυτό που έχει γίνει. Και εξήγησε πως περιφέρεια δεν φτιάχνει νόμους. Εφαρμόζει νόμους. Η κ. Τ. Μαμάη συνέχισε επιμένοντας. Και κάπου εκεί άλλοι υποψήφιοι του κ. Σουσούδη άρχισαν να φωνάζουν. Επικράτησε απρόοπτα ένα μικρό χάος, που κανείς δεν περίμενε.

Ο περιφερειάρχης ψύχραιμος απάντησε πως "αν ήρθαν και θέλουν να εκτονωθούν ας το κάνουν". Και προσέθεσε πως "είμαι ο πρώτος περιφερειάρχης που έφτιαξε χωροταξικό για Μύκονο και Σαντορίνη και ήδη έχει σύμβαση και προχωρά το χωροταξικό της Άνδρου". Ούτε αυτό όμως έπεισε, καθώς ορισμένοι είχαν πάει στη συγκέντρωση μόνο για να διαμαρτυρηθούν. Είναι οι ίδιοι που έκαναν επιθετική αντιπολίτευση επί 9ετία για τον ΧΥΤΥ και εδώ τα ίδια κάνουν επί μια 5ετία για το σιλό.

ΥΓ Να σημειώσουμε μια αντίφαση της αντιπολίτευσης. Ο κ. Σουσούδης με την παρουσία του στην επίσκεψη Χατζημάρκου στη Χώρα προσπάθησε να ρίξει γέφυρες μαζί του. Και τα στελέχη του στο Γαύριο με αφορμή το σιλό του επιτέθηκαν με κραυγές. Αυτές είναι οι κραυγαλέες αντιφάσεις του συνδυασμού του...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η Βουτσινά δεν πέταξε κανένα μαργαριτάρι; πιστεύει ο Χατζημάρκος ότι τον ευνοεί η συνεργασία με αυτήν;

This comment was minimized by the moderator on the site

Αναβάθμιση του ΚΥ σε νοσοκομείο και νέο ΚΥ στο Γαύριο στο παλιό δημοτικό η στο Μπατσί στο πολιτιστικό που θα γίνει. Χορτασαμε από χορευτικά και συλλόγους θέλουμε υγεία.

This comment was minimized by the moderator on the site

ενώ τα απέναντι παιδιά τζιμανια!!! Ένας προς έναν... και ειδικά αυτος που προωθούν για πρόεδρο!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Είμαι πολύ περίεργος να δω... αυτή τη κουτό διμοιρία που κατεβάζει ο Σουσουδης στο τοπικό του Γαυρίου, τι ψήφους θα μαζέψει??

This comment was minimized by the moderator on the site

ΧΩΡΑΙΤΗΣ ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΥΣΣΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΜΙΖΩ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ 4ΕΤΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ

This comment was minimized by the moderator on the site

Μαθαίνω οτι ο λότσαρης ζήτησε φωτο με χατζημάρκο. Και ο χατζημάρκος ζήτησε να ειναι μαζί και ο σουσούδης.
Νομίζω οτι ο χατζημάρκος το παίζει σε διπλό ταμπλό. Ντροπή
Πρέπει ο λοτσάρης να πάρει θέση

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα είστε με τα καλά σας; Ο Χατζημάρκος έδειξε πολιτικό πολιτισμό και εσείς αντιδράτε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα προβλήματα περίθαλψης στην Άνδρο είναι
τα σημαντικότερα και πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί
η λύση τους.

Κάποιοι Γραφικοί κάνουν πάρτυ με τις βλακείες
του κάμπου για να κερδίσουν σταυρουδάκια.
Η βλακεία ανίκητη..

This comment was minimized by the moderator on the site

Βγάζει φωτογραφίες ο Σουσούδης με Χατζημάρκο χαχαχα. Λες και ο Χατζημάρκος ξέχασε την πεντετία Σουσούδη που δεν μπορούσε να συννενοηθεί ακόμα και για να του δώσει λεφτά. Ρωτήστε τον Λευτέρη Μπάλλα τι τράβηξε για να πάρουν 150.000 για την επισκευή του Επισκοπείου απο την Περιφέρεια που τελικά ο Σουσούδης δεν πήρε και ο Λοτσάρης με τον Μπσλλα τα πήραν σε 20 μέρες κακ το επισκεύασαν. Ακου Σουσούδης και συνεργασία!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Έλεος πια με τον Λάσκαρη. Φτάνει πια Κύριε Μπασαντη αυτό το λιβανισμα στον Έπαρχο. Καταντά κουραστικό και ομολογώ ότι δεν περίμενα από έναν αντικειμενικό δημοσιογράφο και τόσο μορφωμένο άνθρωπο όπως εσείς, να τον σπρώχνει διαρκώς. Μην επηρεάζεται τον λαό, αφήστε να κρίνει μόνος του. Εσείς απλά καταγράψτε γεγονότα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε δίκιο. Δεν φταίω εγώ. Ο Λάσκαρης φταίει που συνεργάστηκε αρμονικά και χωρίς προβλήματα με τον δήμαρχο. Το λέει συνεχώς ο δήμαρχος όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Το λέει ο κ. Χατζημάρκος. Το είπε πέρσι στην ομιλία του της Θεοσκεπάστου στην Άνδρο, Το είπε πολλές φορές στο περιφερειακό συμβούλιο μιλώντας για το παράδειγμα σωστής συνεργασίας της Άνδρου. Υπάρχει στα πρακτικά του συμβουλίου που λέει πως: "δεν υπάρχει άλλο τέτοιο παράδειγμα στενής και σωστής συνεργασίας δημάρχου και επάρχου στο Νότιο Αιγαίο."
Εγώ τώρα τι θέλετε να γράψω μετά από όλα αυτά; Αυτοί τα λένε. Εγώ δεν είμαι παρών στις συνεργασίες τους για να ξέρω.
Αλλά αν θέλετε να πάρω τηλέφωνο τον περιφερειάρχη με τον οποίο μιλώ απευθείας για να επιβεβαιώσει ότι ισχύουν τα παραπάνω. Και θα γράψω ότι μου πει...
ΥΓ Σας ευχαριστώ πολύ που με το σχόλιο σας με βοηθήσατε να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα. Από την μεριά μας έχοντας αναγνωρίσει την υποψηφιότητα της κ. Βρεττού φροντίσαμε να προβάλουμε την υποψηφιότητα της με καλά λόγια για το βιογραφικό της, αλλά και με μια συνέντευξη που απάντησε πολιτικά με επάρκεια σε σκληρά ομολογουμένως ερωτήματα. Τέλος, χαιρετίσαμε τη θέση της για τον ΧΥΤΥ και τον διάλογο της που αναδεικνύει τον πολιτικό πολιτισμό της.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ίσες αποστάσεις ο χατζημάρκος
Πώς το δέχετε ο λοτσάρης?

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα είστε με τα καλά σας; Ο Χατζημάρκος έδειξε πολιτικό πολιτισμό κι εσείς αντιδράτε; Άλλωστε η στενή σχέση Λοτσάρη - Χατζημάρκου φαίνεται και από το ότι και οι δύο συνεχίζουν να αστειεύονται μεταξύ τους...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα