ΑΡΝΗ - ΚΑΤΑΚΟΙΛΟΣ - ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ - ΒΟΥΝΙ: Περιοδεία στα ορεινά χωριά της Άνδρου. Και ένα υστερόγραφο...

 

Επειδή Άνδρος δεν είναι μόνο οι μεγαλύτεροι οικισμοί (Χώρα, Γαύριο, Μπατσί, Κόρθι) αλλά και τα ορεινά χωριά ενός νησιού που κάποτε στήριξε την οικονομία του στη γεωργία και στην κτηνοτροφία έχει σημασία να δούμε κάτι από τις περιοδείες του δημάρχου σε αυτά τα χωριά, όπου ζουν ακόμα κυρίως κτηνοτρόφοι. Από τα πιο γνωστά η Άρνη. Κάποτε βάση πολλών ανδριωτών που κατέβηκαν προς τα πεδινά σταδιακά (Μπατσί, Στενιές, Χώρα κλπ).

Στην Άρνη η ομάδα του δημάρχου, περίπου 20 άτομα, βρήκαν 50 κατοίκους να τους περιμένουν για να ακούσουν και να συνομιλήσουν μαζί του για το χωριό και τα έργα που προχωρούν, όπως η ύδρευση, η περιφερειακά οδός με την Κατάκοιλο, τα ανανεωμένα και εκσυγχρονισμένα σφαγεία κ.α. που αφορούν την περιοχή και την κτηνοτροφία.   

Το ενδιαφέρον της συζήτησης μεγάλο και πήρε σε μάκρος καθώς οι άνθρωποι είχαν συγκεκριμένα ερωτήματα. Ακόμα και για τον έπαρχο, που ήταν παρών στη συζήτηση. Δόθηκαν απαντήσεις, εξηγήθηκαν καταστάσεις, έγινε διάλογος, που αφορούσε όσα έγιναν κι όσα θα γίνουν. Με στοιχεία. Μάς προκαλεί εντύπωση η διαφορά των δύο υποψηφίων. Ο δήμαρχος πηγαίνει με πρόγραμμα. Απολογισμό και Προγραμματισμό. Το μοιράζει ο ίδιος και μιλά γι΄αυτά. Η συνάντηση είτε έχει πολλούς είτε έχει λίγους είναι επί της ουσίας. Κι αυτό έχει σημασία... 

Επόμενη συνάντηση ήταν στην ημιορεινή Κατάκοιλο. Κι εκεί αρκετές δεκάδες κάτοικοι. Ο δήμαρχος προλογίστηκε από τον τοπικό πρόεδρο Ανδρέα Μέξη κι ανέλαβε να παρουσιάσει έργα που έγιναν και που θα γίνουν και αφορούν το χωριό και τον τόπο που είναι. Μοίρασε πάλι ο ίδιος το πρόγραμμά του κι ανέλαβε να εξηγήσει τις λεπτομέρειες και σε αυτό το χωριό. 

Τον δήμαρχο συνόδευαν στην περιοδεία του υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και ο έπαρχος. Από τους συμβούλους διακρίνονται στην παραπάνω φωτογραφία η Μ.Βενετίκη, η Ε.Πανταζή, η Α. Μακρή, ο Δ. Γιανίσης και ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λάσκαρης που ακολουθεί τον Δ. Λοτσάρη σε όλες τις περιοδείες του ως ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του με συμβολή στα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στο νησί.

Μετά την περιοδεία του δημάρχου στα ορεινά χωριά της Υδρούσας πέρασε την επόμενη μέρα στα ορεινά χωριά του Κορθίου. Στην παραπάνω φωτογραφία Από το Επισκοπείο. Παρόντες περίπου 25 κάτοικοι. Από τους συμβούλους του βλέπουμε στην φωτογραφία τον Δ. Τηνιακό, την Ι. Σαραβάνου και τον έπαρχο Δ. Λάσκαρη.

Και στο Βουνί αντίστοιχη παρουσία κατοίκων συν η ομάδα του δημάρχου. Κι εκεί ο δήμαρχος μοίρασε τον Απολογισμό και το Πρόγραμμά του και συζήτησε για έργα της Περιοχής. Τον δήμαρχο χαιρέτισε ο πρόεδρος του χωριού Βαγγέλης Λουσίδης.

ΥΓ Βlog της Άνδρου ανακοίνωσε πως λόγω πενίας ανέλαβε "οδηγός" υποψηφίου συμβούλου των "Ανοιχτών Οριζόντων". Και συμπλήρωσε: αύριο θα κάνει περιοδεία στον Αμόλοχο: "στις εσχατιές της Άνδρου όπως λέει ο έγκριτός π@@@@@@ του νησιού" . Μπράβο λεξιλόγιο τα "μη τοξικά απόβλητα" του κ. Σουσούδη!!! Ωραία ανατροφή!!! Προς διευκρίνιση: με τη λογοτεχνική φράση "εσχατιές της Άνδρου" προσδιορίσαμε το Μακροτάνταλο, που είναι στην άκρη του νησιού. Όχι ένα ορεινό χωριό όπως ο Αμόλοχος. Και αγεωγράφητος ο οδηγός-υβριστής της παράταξης του κ. Σουσούδη. Αλλά ότι έχει καθένας αυτό μοιράζει. Εμείς λογοτεχνία. Κι ο αγεωγράφητος αλητεία!!!  Κατά τα άλλα επιφυλασσόμεθα...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Και καλά αυτός ... όπως ομολογεί και ο ίδιος είναι πιομενος!!!!
Ο Βασίλης που τα γράφει και ξεμεθυστος ????

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαμαντή κάτω απο την μαλακία του Μπλόκερ έχει και σχόλιο . Το να συμφωνεί οτι εισαι π.... και ο Βασίλης ειναι μεγάλη τιμή για σένα. Πές μου ποιοί σε βρίζουν να σου πώ αν έχεις δίκιο. Ετσι δικαιώθηκε και ο Λευτέρης ο Μπάλλας απο τις βρισιές του συγκεκριμένου.

(διαγράφηκαν δύο χυδαίες λέξεις από το σχόλιο σας. Δεν αναπαράγουμε φανατικούς και τοξικούς. Ευχαριστούμε για την κατανόηση - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Εντάξει μη παρεξήγησε και εσύ..π@π@ρες υπάρχουν πολλοί!!!
Μια βόλτα από το site του να κάνεις και έχεις να. διαβάσεις ...
(Ο ένας μόνο έχει γράψει κάπου 3428 ανοιχτές επιστολές λέει!!!...ο άλλος,ο μεγαλοδικηγόρος γράφει με γρίφους!!!)
Έχει π@π@ρες....ουουουου

This comment was minimized by the moderator on the site

Ντροπή σε ένα blog που εκπροσωπεί όλους εμάς, και όλους τους φίλους του κινηματογράφου και της λέσχης!! Το blog φτιαχτηκε για να γεμίζει όμορφες στιγμές στην δύσκολη καθημερινότητα μας, και όχι για να αναρτά προσωπικά χυδαιολόγια. Αν ο συγκεκριμένος blogger εχει εχθρες, να τις δημοσιεύει σ το προσωπικο του ιστολόγιο ! Ντροπή και μόνο για τα μέλη της λέσχης που τον καλυπτουν, Τουλαχιστον μια δημοσια συγνωμη, θα άρμοζε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Έστω και στο παρά πέντε, έπεσαν οι μάσκες στο 'αντικειμενικό site' . Εδώ και μήνες είχε γίνει η φωνή όλον αυτόν που ψάχνουν 2-3 λεπτά δημοσιότητας. Όποιος ήθελε, έγραφε ότι ήθελε και ανέβαιναν άμεσα,με έναν και μόνο όρο. Να είναι ΚΑΤΆ του δήμου. Με αποκορύφωμα το υπέροχο κείμενο με τούς Τουρκοφιλους . Εδώ και μήνες έκοβε τα σχόλια που απαντούσαν σε όποιον κατηγορούσε τον Δήμο. Αν δεν υπάρχει αντίλογος είναι εύκολο να πετάξεις λάσπη στον ανεμιστήρα ή να περάσεις με τρόπο αυτό που θέλεις.Τωρα και επίσημα με προεκλογικά βίντεο γίνεται συνοδοιπόρος του Σουσουδη. Εμπρός λοιπόν...με την όπισθεν!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

κατι χρειαζεται διόρθωση κατω από την 4η φωτογραφία..Επαρχος Λασκαρης οχι Λοτσάρης.Ο μεγάλος φόρτος των ημερών.......

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστούμε πολύ....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro